Polska plyta wszechczasów, najważniejsza polska płyta metal

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elmo666
starszy świeżak

12-04-2006, 22:57

Demonseth Act II
Ultimate Incantation
......... Jasiu popatrzył z nadzieją na wujka Żdziśka- Mistrza Celnej Riposty, a
Wujek Żdzisiek- Mistrz Celnej Riposty odpowiedział na to :
- Spierdalaj !!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

12-04-2006, 22:59

[quote] Ultimate Incantation [/quote]

Do teraz nie rozumiem zachwytów nad tym albumem.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

12-04-2006, 23:09

jest taki wiesz, ultymatywny
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

12-04-2006, 23:20

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]

Do teraz nie rozumiem zachwytów nad tym albumem. [/quote]
pech kurwa,pech!!!
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
elmo666
starszy świeżak

12-04-2006, 23:24

Do teraz nie rozumiem zachwytów nad tym albumem. [/quote]

Miałeś 13 lat, próbuj dalej !
......... Jasiu popatrzył z nadzieją na wujka Żdziśka- Mistrza Celnej Riposty, a
- Spierdalaj !!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

12-04-2006, 23:24

Generalnie, tak jak "De Profundis" coś wniosło do całości czy "Black to the Blind" zmienił styl, tak te nieszczęsne "Ultimate..." ni chuja mi pasuje jako album, który cokolwiek zrewolucjonizował na poletku polskiego metalu.
Poodbnie, często padający w tym temacie, "Oddech...". Oprócz 2-3 piosenek ten album to czyste rutyniarstwo i przewidywalność następnego kroku.

EDIT:

[quote] Miałeś 13 lat, próbuj dalej ! [/quote]

Taka próba dowartościowywania się została już nie raz tu i ówdzie przerobiona, więc nie kompromituj się.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

12-04-2006, 23:25

Co by nie piać o samym albumie, to jednak wydarzenie bylo nie małe. Kurwa, kapela z Polski w MTV. To robilo wrażenie wtedy.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

12-04-2006, 23:32

[quote][i]Wysłane przez P.[/i]
To w takim razie jakie mamy obecnie ciekawe zespoly DM? [/quote]

Po cóż wymieniać nazwy które wszyscy znają. Jeśli nie znajdujesz wartościowych polskich zespołów DM, to widocznie polska scena DM nie leży w Twoim guście. Inną sprawą jest obiektywna wartość tych kapel mierzona dorobkiem płytowo/koncertowym, a przede wszystkim opiniami WIELU fanów na świecie, a nie jednym indywidulanym gustem.
Awatar użytkownika
elmo666
starszy świeżak

12-04-2006, 23:34

Nie chodzi tu o ukazanie się w MTV - Wilki ze słońcem na niebie też się ukazały - Ultimate jest płytą spójną, przemyslaną i to słychać , że materiał powstawał ponad 10 lat. Po dziś dzień puszczam ją zdecydowanie częściej niż jej kolejne dwie następczynie. Daj borze każdemu krajowi takie "Ultimate..
- Spierdalaj !!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

12-04-2006, 23:46

[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
Co by nie piać o samym albumie, to jednak wydarzenie bylo nie małe. Kurwa, kapela z Polski w MTV. To robilo wrażenie wtedy. [/quote]

Sam to pamiętam, nie mogłem uwierzyć że Vader ma klip w MTV, zresztą najlepszy ich klip jak dotąd. Po nagraniu na VHSke oglądałem go po kilka razy dziennie przez długi czas he, he... W momencie wydania The Ultimate... nie było lepszej płyty death metalowej nagranej przez polską kapelę. Poza tym istotne jest to czym była ta płyta WTEDY. Komuś kto tego nie przeżywał w tamtym czasie może być trudno to zrozumieć. Stąd te uwagi co do wieku nie muszą być wcale złośliwe, a zwyczajnie uzasadnione.
Ja słucham tej płyty od momentu wydania i wciąż mnie niszczy jej energia i klimat. Jednocześnie rozumiem ludzi którzy zaczęli przygodę z metalem parę lat temu i nie pałają uwielbieniem do The ultimate... Tak samo mnie nigdy nie zachwycą płyty Slayera sprzed Reign Blood. Jakoś to tak działa...
Awatar użytkownika
elmo666
starszy świeżak

12-04-2006, 23:50

Generalnie, tak jak "De Profundis" coś wniosło do całości czy "Black to the Blind" zmienił styl, tak te nieszczęsne "Ultimate..." ni chuja mi pasuje jako album, który cokolwiek zrewolucjonizował na poletku polskiego metalu.
Poodbnie, często padający w tym temacie, "Oddech...". Oprócz 2-3 piosenek ten album to czyste rutyniarstwo i przewidywalność następnego kroku.

EDIT:

Taka próba dowartościowywania się została już nie raz tu i ówdzie przerobiona, więc nie kompromituj się. [/quote]

Na pewno nie była to próba dowartościowania się, nie muszę nikomu niczego udowadniać, a tym bardziej próba obrażenia kogokolwiek i podważenia czyjejś znajomości "tematu". Wyluzuj
- Spierdalaj !!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

12-04-2006, 23:52

w zyciu nie widzialem tego klipu. nie mialem kablowki wtedy. ma ktos moze?
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

12-04-2006, 23:55

[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
w zyciu nie widzialem tego klipu. nie mialem kablowki wtedy. ma ktos moze? [/quote]

A Google ma?

http://www.vader.pl/video/vader-dark%20age.mpg
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

13-04-2006, 00:17

no patrz, nie pomyslalem
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-04-2006, 00:32

Kurde, tego to już nie zniosę.
Możesz P. jebać polską scenę, wisi mi to (choć uważam, że na swoim terytorium taki Witchmaster, Throneum, Antigama, Nyia, Infernal War i Kriegsmaschine robią zamęt)...
... ale od Polek wara. Przed Polkami są tylko kobiety z Ameryki Południowej.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

13-04-2006, 11:15

[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
istotne jest to czym była ta płyta WTEDY. Komuś kto tego nie przeżywał w tamtym czasie może być trudno to zrozumieć. [/quote]
Nic dodać nic ująć
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-04-2006, 18:50

a jeszcze dodam dwa pierwsze krążki CHRIST AGONY. chociażby dlatego, ze, jak widzę, powoli ludzie zapominają o tym, jak KUREWSKO ZAJEBISTE były one w swoim czasie (i nadal się bronia...). już na demówkach (a szczególnie na drugiej) czuć było wielki potencjał zespołu, ale to, co działo się na UNHOLYUNION i DAEMOONSETH ACT II to było prawdziwe zniszczenie. szkoda w sumie, panowie nie urodzili się w jakimś cywilizowanym zakątku Europy... no bo i jaką karierę można zrobić, pochodząc z MORĄGA? w każdym razie - w tamtym czasie NIKT tak nei grał, nie tylko w Polsce, ale w ogóle, na świecie - to była naprawdę unikalna muzyka. często mówi się o tym, ze black metal musi mieć specyficzny klimat, ale naprawdę nieczęsto spotyka się TEN klimat w najczystszej postaci. a w muzyce, którą robił Czarek, był ten klimat... pamietam, jak po raz pierwszy słuchałem Unholyunion - moje skojarzenia biegły gdzieś w kierunku Satans Fall... no i tyle... później przyszedł jeszcze Moonlight - album dobry, ale, jak dla mnie, pozbawiony juz nieco TEJ magii... a później... cóż... nie odmówię Cezarowi autentyzmu, ale chyba się nieco zagubił w poszukiwaniach... no i, z tego co wiem, to życie mu dopiekło... niestety...
Awatar użytkownika
COFFIN

13-04-2006, 18:59

Zabraklo szczęścia, jak wielu dobrym kapelom. Kontrakt z Cacophonus tez nie przyniósł większego przelomu. A o tym, jak było dalej szkoda gadać. Ale fakt - jedynka i dwójka byly zajebiste jak na tamte czasy. Pamiętam ich koncert jeszcze z Żurkiem i Ash'em gdzieś w okolicy 93 roku, kapela naprawdę robiła wrazenie
stary

13-04-2006, 20:45

EDIT:

Taka próba dowartościowywania się została już nie raz tu i ówdzie przerobiona, więc nie kompromituj się. [/quote]

jasne jasne.anti.ultimate incantation nic nie wniosło wtedy...ile miałes wtedy lat?
stary

13-04-2006, 20:46

[quote][i]Wysłane przez Grav[/i]
[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
[quote][i]Wysłane przez MinT[/i]
No, mity i legendy krążą, jaki to on nie jest bogaty. He he he.
Pamiętam Wilczan z Perunwit mi opowiadał czego to Darken w chacie nie ma. Ale wiadomo, wszystko to trzeba dzielić przez 5.
Opowiadał mi też jak Nergalowi dokopał hehe.... [/quote]

a co ma takiego w chacie? nie mow tylko ,ze ma dvd...bonie uwierzę [/quote]

Z tego co wiem Darken ma w domu tylko plyty Graveland i Bathory, reszty nie trzyma.

Z tego co Aro mi opowiadal na dzien dobry przyjebal Nergalowi, ze tamten polecial pod telewizor, ale w sumie ostatnio slyszalem inna wersje, ze grzecznie Arkowi zrobil herbate i w panice po cichu zadzwonil po posilki, wiec sam juz nie wiem co jest prawda.

Co do moich typow na najlepsza polska plyte, to przedstawiają sie one mniej wiecej tak:
- Vader "The Ultimate Incantation"/"De Profundis"
- Christ Agony "Deamonseth Act II"
- Black Altar "Black Altar"
- Thunderbolt - "Inhuman Ritual..."
- Behemoth "Sventevith"
- Graveland "In the Glare..."
- Sacrilegium "Wicher" [/quote]

rozumiem ,ze podawana była tylko czarna herbata?
ODPOWIEDZ