06-08-2023, 12:02
No, proszę, jaki entuzjazm się wylewa. Może i mi się udzieli, bo łapiemy po 2-3 odcinki, na sesję, więc szybko pójdzie. Choć przerwy, wymuszone i nie, się szykują. Byle by tylko nie popaść w "reakcję bonkkraszera". Od sasa do lasa, z opiniami bez skali porównawczej, czyli generalnie bez pierdolenia bez sensu jak sie nie ma kredensu.
Tak wczoraj spojrzałem ile to ma serii, i od kiedy do kiedy było to nakręcane. Normalnie bym nie ruszył, z tak starym serialem, ale po namowie córki, bo to podobno modne i memiczne, dałem się skusić. Trochę to pod nią było, żeby razem pokrążyć wokół jakiegoś tematu, do rozmów, wspólnych. Piszę to w kontekście tego co Maruder napisał i martyrdoom. o postaciach. Ciekawie narysowane, a jak się jeszcze zaplączą same w sobie, to tylko lepiej. Po takiej Sukcesji, gdzie po pierwszych sezonach, gdzie to było względnie świeże, śmieszne i intrygujące, te charaktery, to później mnie oklapło, a ostatniego sezonu nie obejrzałem. Mam takie wrażenie, że w natłoku produkcji, tych do których mam dostęp, czyli Netflixowych i HBOwych, coraz mi trudniej wyłapać takie, gdzie relacje, konstrukty psychologiczne, same postacie po prostu, są istotne. Albo coś tam ma się przemycić, albo ma być sama rozrywka dla rozrywki (co właściwie ma sens, i mnie leży), albo jest to dla obrazków i nie wiadomo po huj w ogóle nakręcone (poza oczywizmem, jak produkcja na zakładkę, aby się kręcił biznes a kasa spływała). W BB szykuje się jak piszecie, że przemyślane, nie jako naciągacz na czas, co mnie b.cieszy. Podziękował, Panowie, jednym słowem, za opinie i wrażenia.
Poro