ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

19-06-2023, 19:17

Hatefire pisze:
19-06-2023, 17:01

No integralny pacyfista np motywowany religijnie powie że nie wolno zabijać np na wojnie i odmówi służby wojskowej. Ktoś nie motywowany tak powie że w obronie kraju wolno. Przeciwnik kary śmierci i zwolennik i tak dalej. Kwestia przyjętego punktu wyjścia do tworzenia zasady.
No tak, ale to nie polega na tym, że mówić o tym jakie inni mają wartości i reguły, tylko żeby ustalić własne w pierwszej kolejności. Jak samemu się ma jakieś mniej więcej poglądy, ale wynikają one wyłącznie z sytuacji w danej chwili, to taki człowiek jest liściem na wietrze, jutro zawieje tak, to poleci tak, jutro w drugą w stronę, to poleci w drugą stronę. Za innych mówić nie będę, ale moje poglądy pokrywają się w 90% z filozofią stoicyzmu, nawet jeśli się nie udaje zawsze, to jest to jakiś punkt odniesienia, do czego należy dążyć. Więc to będą wartości takie jak: kontroluj swoje emocje, mów prosto (nie matacz), skup się tylko na tym co kontrolujesz, traktuj sukces i porażkę tak samo. Tak więc jeśli stracę kontrolę nad sobą, i ktoś mi to wypomni, to znaczy, że czas się zrefklektować. Czy potrafisz określić swoje zasady? Czy też zmieniają się one każdego dnia? Oczywiście nie mówimy to o zrazie obranej drogi, czyli zasadach których niektórzy się trzymają nawet w sytuacji, kiedy to ewidentnie nie ma sensu, to całkiem inny rozdział.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

19-06-2023, 19:23

uglak pisze:
19-06-2023, 18:14
wonsz pisze:
19-06-2023, 14:35
zgadzam się, ogólnie należy na siebie uważać, będąc młodą laską, w Polsce również. tu bardziej chodzi, o to, że masa ludzi przyjęła narrację, że to co się stało to jej wina. no sorry, ale laska powinna móc się napić i bawić bez zagrożenia gwałtem/śmiercią, wina jest tylko i wyłącznie po stronie oprawców.
Pacjenta jeszcze nie było, a mam wrażenie, że reszta (oprócz Ciebie i Hatefire) skupia się raczej na tym, że do Europy masowo wpuszcza się kurwie z obcych kultur. Z tego co czytam ten już planował spierdolić do Włoch, tam pewnie zaraz fałszywe dokumenty na nowe nazwisko i tako to się toczy...
zgadzam się, że jest to problem. po prostu pisaliśmy o dwóch innych aspektach tej sytuacji.
rzułf
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

19-06-2023, 19:31

Polska firma produkuje skarpetki. Pytanie rodzi się zasadnicze - czy odór ludzkich stóp czyni noszenie tych skarpetek profanacją najwyższego rzędu?
Obrazek
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

19-06-2023, 19:43

frankmullen pisze:
19-06-2023, 19:31
Polska firma produkuje skarpetki. Pytanie rodzi się zasadnicze - czy odór ludzkich stóp czyni noszenie tych skarpetek profanacją najwyższego rzędu?
Obrazek
mam, polecam, acz za grube do krótkich gaci.
rzułf
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

19-06-2023, 19:45

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
19-06-2023, 19:17
No tak, ale to nie polega na tym, że mówić o tym jakie inni mają wartości i reguły, tylko żeby ustalić własne w pierwszej kolejności. Jak samemu się ma jakieś mniej więcej poglądy, ale wynikają one wyłącznie z sytuacji w danej chwili, to taki człowiek jest liściem na wietrze, jutro zawieje tak, to poleci tak, jutro w drugą w stronę, to poleci w drugą stronę. Za innych mówić nie będę, ale moje poglądy pokrywają się w 90% z filozofią stoicyzmu, nawet jeśli się nie udaje zawsze, to jest to jakiś punkt odniesienia, do czego należy dążyć. Więc to będą wartości takie jak: kontroluj swoje emocje, mów prosto (nie matacz), skup się tylko na tym co kontrolujesz, traktuj sukces i porażkę tak samo. Tak więc jeśli stracę kontrolę nad sobą, i ktoś mi to wypomni, to znaczy, że czas się zrefklektować. Czy potrafisz określić swoje zasady? Czy też zmieniają się one każdego dnia? Oczywiście nie mówimy to o zrazie obranej drogi, czyli zasadach których niektórzy się trzymają nawet w sytuacji, kiedy to ewidentnie nie ma sensu, to całkiem inny rozdział.
Dziżas ty byś się na kołcza nadawał. Przecież ja wiem jakie mam zasady/poglądy/łotewa. Natomiast nie mam też złudzeń jaka jest ich natura, czyli są po prostu moimi zasadami/poglądami/łotewa. Nie mówiąc już o tym że zasadnicza część dyskusji nie dotyczyła jakie zasady/poglądy/łotewa ma jakiś Ziutek z Katowic czy Krakowa, tylko tego co np całe społeczeństwo uznaje za normę. To że będę niezmienny w jaki s poglądzie nie sprawia, że nie staje się on arbitralny, a w przypadku poglądu uznawanego powiedzmy w społeczeństwie nie jest to wynik umowy społecznej. Ponadto że coś jest opisywalne i definiowalne nie sprawia że nie może być zmienne. No my chyba nie mówimy o tym samym.
Ostatnio zmieniony 19-06-2023, 19:48 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

19-06-2023, 19:47

Przyszedł mi do głowy prosty przykład. Dlaczego w Polsce Konstytucją jest źródłem prawa? Ano dlatego że w odpowiednim punkcie Konstytucji jest zapis że do źródeł prawa w Polsce zalicza się Konstytucja. Dokładnie tak to działa.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-06-2023, 19:50

Hatefire pisze:
19-06-2023, 19:45

Dziżas ty byś się na kołcza nadawał. Przecież ja wiem jakie mam zasady/poglądy/łotewa. Natomiast nie mam też złudzeń jaka jest ich natura, czyli są po prostu moimi zasadami/poglądami/łotewa. Nie mówiąc już o tym że zasadnicza część dyskusji nie dotyczyła jakie zasady/poglądy/łotewa ma jakiś Ziutek z Katowic czy Krakowa, tylko tego co np całe społeczeństwo uznaje za normę. To że będę niezmienny w jaki s poglądzie nie sprawia, że nie staje się on arbitralny, a w przypadku poglądu uznawanego powiedzmy w społeczeństwie nie jest to wynik umowy społecznej. Ponadto że coś jest opisywalne i definiowalne nie sprawia że nie może być zmienne. No my chyba nie mówimy o tym samym.
Kołcza jak kołcza, po prostu fascynuje mnie to, że z ludzi o mocno lewicowych poglądach nie da się nigdy wyciągnąć jasnej odpowiedzi na niemal jakiekolwiek pytanie, bo zawsze krążą, zaczynają mówić o wszystkim innym co tylko się da, i w końcu jakoś ta odpowiedź im ucieka. Chciałem spróbować czy jesteś inny;-)
Awatar użytkownika
Hatefire

19-06-2023, 19:58

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
19-06-2023, 19:50
Kołcza jak kołcza, po prostu fascynuje mnie to, że z ludzi o mocno lewicowych poglądach nie da się nigdy wyciągnąć jasnej odpowiedzi na niemal jakiekolwiek pytanie, bo zawsze krążą, zaczynają mówić o wszystkim innym co tylko się da, i w końcu jakoś ta odpowiedź im ucieka. Chciałem spróbować czy jesteś inny;-)
To zadaj to konkretne pytanie. Na przykład co sądzisz o polityce fiskalnej Austrii w ostatnim dziesięcioleciu albo o stosunku do aborcji, to ci odpowiem, w najgorszym przypadku szczerze się przyznam że nigdy się nie zastanawiałem i nie mam pojęcia. Ty natomiast walisz jakieś smuty o Marku Aureliuszu. Serio nie dało się przez tyle lat zauważyć że zazwyczaj miewam dosyć jasne i wyraziste poglądy na niektóre sprawy. Ba są bardzo klarowne w stosunku do tego twojego zwyczajowego prawdośrodkizmu 😆 No ale cała dyskusja moim zdaniem nie dotyczyła tego.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-06-2023, 20:04

Hatefire pisze:
19-06-2023, 19:58

To zadaj to konkretne pytanie. Na przykład co sądzisz o polityce fiskalnej Austrii w ostatnim dziesięcioleciu albo o stosunku do aborcji, to ci odpowiem, w najgorszym przypadku szczerze się przyznam że nigdy się nie zastanawiałem i nie mam pojęcia. Ty natomiast walisz jakieś smuty o Marku Aureliuszu. Serio nie dało się przez tyle lat zauważyć że zazwyczaj miewam dosyć jasne i wyraziste poglądy na niektóre sprawy. Ba są bardzo klarowne w stosunku do tego twojego zwyczajowego prawdośrodkizmu 😆 No ale cała dyskusja moim zdaniem nie dotyczyła tego.
No pytałem o to jakie masz zasady, nawet podałem swoje na zachętę, ale jakoś poszedłeś w stronę arbitralnej arbitralności;) Moim zdaniem mylisz poglądy wyraziste z radykalnymi, to że ktoś nie jest radykałem wcale nie oznacza, że nie ma określonych poglądów.
Awatar użytkownika
Hatefire

19-06-2023, 20:18

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
No pytałem o to jakie masz zasady, nawet podałem swoje na zachętę, ale jakoś poszedłeś w stronę arbitralnej arbitralności;) Moim zdaniem mylisz poglądy wyraziste z radykalnymi, to że ktoś nie jest radykałem wcale nie oznacza, że nie ma określonych poglądów.
Zasadą to jest żeby myć regularnie zęby żeby z ryja nie śmierdziało. No ale zasady/poglądy nie istnieją w oderwaniu od konkretnych sytuacji i tyle. Jako materialistą i relatywista po prostu nie wierzę w niezmienne prawa zapisane na kamiennych tablicach i zdaję sobie że wszystko to pewna konwencja i tyke. Mam teraz kazuistycznie wymieniać jak w danej sytuacji bym się zachował? Ja nie twierdzę poza tym że prawdośrodkizm nie jest poglądem, jest. I nawet mam na ten pogląd swój pogląd
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-06-2023, 20:19

Hatefire pisze:
19-06-2023, 20:18
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Zasadą to jest żeby myć regularnie zęby żeby z ryja nie śmierdziało. No ale zasady/poglądy nie istnieją w oderwaniu od konkretnych sytuacji i tyle. Jako materialistą i relatywista po prostu nie wierzę w niezmienne prawa zapisane na kamiennych tablicach i zdaję sobie że wszystko to pewna konwencja i tyke. Mam teraz kazuistycznie wymieniać jak w danej sytuacji bym się zachował? Ja nie twierdzę poza tym że prawdośrodkizm nie jest poglądem, jest. I nawet mam na ten pogląd swój pogląd
Pewnie obaj mamy, na zdrowie
Pacjent

25-06-2023, 20:38

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

25-06-2023, 20:41

o nie, ktoś będzie miał 2 dni wolnego w roku, a chłop nie może XD
rzułf
Awatar użytkownika
Hatefire

25-06-2023, 21:02

Dzisiaj Warzecha retwittował wpis jakiegoś kolesia, który w całkiem serio tonie, robił porównania, że lada chwila mężczyźni w Polsce będą mieli jak Żydzi w III Rzeszy 🙂
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

25-06-2023, 21:31

Hatefire pisze:
25-06-2023, 21:02
Dzisiaj Warzecha retwittował wpis jakiegoś kolesia, który w całkiem serio tonie, robił porównania, że lada chwila mężczyźni w Polsce będą mieli jak Żydzi w III Rzeszy 🙂
łatwo Tobie tak pisać, bo nie masz żony, żonatym nie jest do wcale do śmiechu
Die Welt ist meine Vorstellung.
Pacjent

25-06-2023, 21:32

wonsz pisze:
O nie, ktoś zmusi pracodawców do dawania jakichś urlopów z dupy, co w konsekwencji doprowadzi do tego, że przestanie się opłacać zatrudnianie kobiet.
PS. Nikt nie zrobił tyle dla udowodnienia, że z kobietami jest coś nie tak, jak feministki.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

25-06-2023, 22:14

Korpo wymyślają takie rzeczy same z siebie bez narzucania tego państwowo i w sumie tak to chyba powinno być. My mieliśmy w tamtym roku przyznane 2 "wellbeing days", które z założenia były na spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi.
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

26-06-2023, 00:00

Pacjent pisze:
25-06-2023, 21:32
wonsz pisze:
O nie, ktoś zmusi pracodawców do dawania jakichś urlopów z dupy, co w konsekwencji doprowadzi do tego, że przestanie się opłacać zatrudnianie kobiet.
PS. Nikt nie zrobił tyle dla udowodnienia, że z kobietami jest coś nie tak, jak feministki.
tak, przez dwa dni dodatkowego urlopu przestaną zatrudniać kobiety. w ogóle to myślę, że instytucja urlopów powinna zostać usunięta żeby przedsiębiorcom było lepiej :D
rzułf
Sodomix
postuje jak opętany!

26-06-2023, 00:06

O tak! Urlop to zło, trzeba zapierdalać. Tyra und death is real! :)
Awatar użytkownika
trup

26-06-2023, 01:09

kurwa co za pajacowanie... zabrać kobietom wychowawczy, macierzyński, L4 na dziecko, 2 dni menstruacyjne.... co to za fanaberie!?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ODPOWIEDZ