Ładnie to wyłapałeś. Czasy jednak teraz takie, że żony są mężami, goście witają gospodarzy, a płyty CD wydawane są na winylu. Im głupiej tym lepiej,Ubzdur pisze: ↑20-06-2023, 18:09zalogowałem się, żeby się przypierdolićŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑19-06-2023, 18:31
Trudne, bo skaczesz z kwiatka na kwiatek jak laska na Erasmusie,
otóż z kwiatka na kwiatek to skacze facet
kobieta z gałęzi na gałąź
to porównanie graficzne, jak "po kądzieli" i "po mieczu"
Współczesny winyl to kpina
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Współczesny winyl to kpina
-
- weteran forumowych bitew
Znów temat , który jest raczej bólem dupy. Nagle koleś zatrybił i odkrył że współczesne winyle nijak się mają do tych z przeności. Gratuluję chłopie
Dlugo ci to zajęło. Tylko chuj to kogo obchodzi?! A już te oburzenie względem kolorowych winyli i ich plebejskość względem CD to już mistrzostwo piaskownicy. Gratuluję. 

Dziękuję, no długo. Cieszę się, że cię to zaciekawiło i wpadłeś napisać posta. Mam nadzieję, że nie ostatniego.
- devastator77
- zahartowany metalizator
TYLKO PEDOFILE KUPUJĄ WINYLE!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- devastator77
"TYLKO PEDOFILE KUPUJĄ WINYLE!"
Nic nie będę odwoływał,nie ja jestem autorem tego powiedzenia,myślałem,że jest wszystkim tutaj znane,ale widzę,że nie,więc przypomnę,że ich autorem jest Reinhard von Nigger,znakomity filozof i socjolog,wykładowca na uniwersytecie KKK w Baton Rouge.
Nic nie będę odwoływał,nie ja jestem autorem tego powiedzenia,myślałem,że jest wszystkim tutaj znane,ale widzę,że nie,więc przypomnę,że ich autorem jest Reinhard von Nigger,znakomity filozof i socjolog,wykładowca na uniwersytecie KKK w Baton Rouge.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- tomder
- zaczyna szaleć
Nowe wydania i reedycje (nie wszystkie) brzmią płasko niestety. Czegoś im brakuje…
Winyle z lat 70,80 -w szczególności brytyjskie wydania lub niemieckie są znakomite brzmieniowo.
W przypadku reepresów wspomnianego Emperor wszystko jest ok. ale bywają takie wydania, że żal słuchać.
Mimo wszystko popularność winyli wpływa pozytywnie na rozwój sceny, sprzedaż etc.
Kiedyś się to skończy…
Winyle z lat 70,80 -w szczególności brytyjskie wydania lub niemieckie są znakomite brzmieniowo.
W przypadku reepresów wspomnianego Emperor wszystko jest ok. ale bywają takie wydania, że żal słuchać.
Mimo wszystko popularność winyli wpływa pozytywnie na rozwój sceny, sprzedaż etc.
Kiedyś się to skończy…
- Ubzdur
- w mackach Zła
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
planuje pozbyć się winyli, ale nie miałem okazji słać ich nigdy pocztą. podzieliłby się ktoś namiarem gdzie kupić jakieś opakowania, koperty, folie, kartony i inne ciulstwa do zabezpieczenia przed wysyłką?
rzułf
- nagrobek
na allegro kupisz kartony na winyle
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
no, od chuja tego jest, bardziej chodziło mi o całość zabezpieczenia bo nie chce połamańców słać. sama bąbelkowa + karton styknie?
rzułf
- nagrobek
jasne. folia, karton i elo.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- WaszJudasz
Kilkanaście złotych do dwudziestu paru. Tyle kosztują nowe taśmy wydawane przez Werewolfa czy w LSS, czyli... chyba można?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-06-2023, 18:49A ile według Ciebie powinny kosztować? Produkcja jednej kasety dobrej jakości kosztuję 5,50€ (ja tyle płaciłem)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Czyli wyprodukowac za kilkanascie zlotych i sprzedac za kilkanascie zlotych? Sprawdzilem z ciekawosci strone Werewolf i kasety, wyskakuje tylko blad ze nic nie ma, jesli mowa o Werewolf Promotion. Co to jest LSS?WaszJudasz pisze: ↑18-07-2023, 18:15Kilkanaście złotych do dwudziestu paru. Tyle kosztują nowe taśmy wydawane przez Werewolfa czy w LSS, czyli... chyba można?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-06-2023, 18:49A ile według Ciebie powinny kosztować? Produkcja jednej kasety dobrej jakości kosztuję 5,50€ (ja tyle płaciłem)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
LSSŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-07-2023, 19:12Czyli wyprodukowac za kilkanascie zlotych i sprzedac za kilkanascie zlotych? Sprawdzilem z ciekawosci strone Werewolf i kasety, wyskakuje tylko blad ze nic nie ma, jesli mowa o Werewolf Promotion. Co to jest LSS?WaszJudasz pisze: ↑18-07-2023, 18:15Kilkanaście złotych do dwudziestu paru. Tyle kosztują nowe taśmy wydawane przez Werewolfa czy w LSS, czyli... chyba można?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-06-2023, 18:49
A ile według Ciebie powinny kosztować? Produkcja jednej kasety dobrej jakości kosztuję 5,50€ (ja tyle płaciłem)
https://www.metalshop.cba.pl/index.php
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Aha, OK, wydawało mi się że WaszJudasz to nie z tych, którzy będą podawać nazistowską wytwórnię jako dobry przykład pod jakimkolwiek względem, ale rozumiem, że to też nie jest meritum tematu. Czy da się taniej? Oczywiście że się da, jak masz skądś stare kasety za darmo, drukarkę i to jest założenie żeby tak wydawać, to można nawet za 10 zł pewnie. Pytanie brzmi, co za to dostajesz, jakiej to jakości. Tak samo można mówić o koszulkach dajmy na to i porównać koszulkę zajebistej jakości wyprodukowaną w USA z taką najtańszą wyprodukowaną w Chinach i powiedzieć, że koszulki, dajmy na to, Funeral Mist nie powinny kosztować ile kosztują, bo ja kupiłem koszulkę w Pepco za 10 zł. Wątpliwości należy raczej mieć, gdy kupimy za 100 zł koszulkę z jakością tej z Pepco.
Niedawno akurat spotkałem się z właścicielem wytwórni kaset w Krakowie i specjalnie teraz wygrzebałem kartkę, by każdy wiedział, jak wyglądają koszty w przypadku produkcji 50 sztuk:
1. Przykład 1 - 17,50 zł/3,95€/sztuka
2. Przykład 2- 18,31 zł/4,12€/sztuka
3. Przykład 3 - 19,43 zł/4,38€/sztuka
4. Przykład 4 (allprint) - 21,39zł/4,81€/sztuka
5. Przykład 5 (super mega wypas) - 29,82zł/6,78€/sztuka
Więc nie każdy sam sobie spróbuje, biorąc pod uwagę, że przecież to trzeba zaprojektować, zapłacić za mastering (50€ jak się ma kogoś znajomego), brać pod uwagę jakiś fakap, to że mogą się nie wyprzedać itd.
Niedawno akurat spotkałem się z właścicielem wytwórni kaset w Krakowie i specjalnie teraz wygrzebałem kartkę, by każdy wiedział, jak wyglądają koszty w przypadku produkcji 50 sztuk:
1. Przykład 1 - 17,50 zł/3,95€/sztuka
2. Przykład 2- 18,31 zł/4,12€/sztuka
3. Przykład 3 - 19,43 zł/4,38€/sztuka
4. Przykład 4 (allprint) - 21,39zł/4,81€/sztuka
5. Przykład 5 (super mega wypas) - 29,82zł/6,78€/sztuka
Więc nie każdy sam sobie spróbuje, biorąc pod uwagę, że przecież to trzeba zaprojektować, zapłacić za mastering (50€ jak się ma kogoś znajomego), brać pod uwagę jakiś fakap, to że mogą się nie wyprzedać itd.
If you do everything right, there will be no struggle.
- WaszJudasz
No to masz punkowąŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-07-2023, 21:28Aha, OK, wydawało mi się że WaszJudasz to nie z tych, którzy będą podawać nazistowską wytwórnię jako dobry przykład pod jakimkolwiek względem, ale rozumiem, że to też nie jest meritum tematu.

https://www.arcadian-industry.com/produ ... ie/kasety/
Tam jest wmieszan etrochę staroci, ale większość to świeże raczej, ceny ok kilkunastu zł do 30.
I faktycznie, u Werewolfa nie idzie teraz wyświetlic kaset, ciekawe.
Jeśli chodzi o same taśmy, to żyjemy w epoce regresu jakościowego, praktycznie wszystko, co siedzi dziś w kasetach, to to samo. Jakościowo mogą różnić się głównie same skorupy, no i i oprawa graficzna. Sam oceń: czy te kupione po 15 zeta wydania Stworza z Werewolf Promotion wyglądają marnie?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑18-07-2023, 21:28Czy da się taniej? Oczywiście że się da, jak masz skądś stare kasety za darmo, drukarkę i to jest założenie żeby tak wydawać, to można nawet za 10 zł pewnie. Pytanie brzmi, co za to dostajesz, jakiej to jakości.

A w nazistowskiej wytwórni zaopatruję się np. w nagrania (m.in. na kasetach) Dark Fury, bo to bardzo dobry black metal.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.