PUNGENT STENCH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

Re: PUNGENT STENCH

01-06-2023, 12:14

Cały czas mam z tyłu głowy głębszą inspekcję "Been Caught Buttering" i wczesnych pozycji, którym nie poświęciłem wystarczająco dużo czasu. "Ampeauty" słuchałem mając lat naście chyba jeszcze i mi bardzo leżało.
Największy kult z Austrii to do dzisiaj MIASMA
Awatar użytkownika
Ojciec Mateusz
zaczyna szaleć

02-06-2023, 17:31

"for god your soul for me your flesh" to najlepszy dm z Europy :D bardzo lubię pungenta chociaż wystarczą mi 3 pierwsze albumy.

Miasma oczywiście jak słusznie zauważono również kult :)
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-06-2023, 19:54

DST pisze:
Cały czas mam z tyłu głowy głębszą inspekcję "Been Caught Buttering" i wczesnych pozycji, którym nie poświęciłem wystarczająco dużo czasu. "Ampeauty" słuchałem mając lat naście chyba jeszcze i mi bardzo leżało.
TOP 10 Austrii:
1. Disharmonic Orchestra "Expositionsprophylaxe"
2. Pungent Stench "Been Caught Buttering"
3. Pungent Stench "For God Your Soul... for Me Your Flesh"
4. Miasma "Changes"
5. Disastrous Murmur "Rhapsodies in Red"
6. Disharmonic Orchestra "Not to Be Undimensional Conscious"
7. Pungent Stench "Club Mondo Bizarre"
8. Disharmonic Orchestra "Fear of Angst"
9. Disharmonic Orchestra "Pleasuredome"
10. Pungent Stench "Ampeauty"
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

02-06-2023, 20:50

Pacjent pisze:
02-06-2023, 19:54
DST pisze:
TOP 10 Austrii:
1. Disharmonic Orchestra "Expositionsprophylaxe"
2. Pungent Stench "Been Caught Buttering"
3. Pungent Stench "For God Your Soul... for Me Your Flesh"
4. Miasma "Changes"
5. Disastrous Murmur "Rhapsodies in Red"
6. Disharmonic Orchestra "Not to Be Undimensional Conscious"
7. Pungent Stench "Club Mondo Bizarre"
8. Disharmonic Orchestra "Fear of Angst"
9. Disharmonic Orchestra "Pleasuredome"
10. Pungent Stench "Ampeauty"
Ja bym na tej liscie widział jedyny album Broken Torso i lubie bardziej niz np. Club Mondo bizarre czy Pleasuredome. Mould Fungus tez było nuegłupią grupą.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-06-2023, 22:15

Ojciec Mateusz pisze:
02-06-2023, 17:31
"for god your soul for me your flesh" to najlepszy dm z Europy :D
spedziłem wiele pieknych chwil z kasetką swego czasu ale chyba wino mszalne było przedawkowane ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Ojciec Mateusz
zaczyna szaleć

03-06-2023, 10:15

Gorzej bo pisane na trzeźwo :D kupiłem tą kasetkę razem z entombed left hand path i cóż... do tej pory nie szaleję za szwedzizną.
Soundterror
postuje jak opętany!

23-07-2024, 19:39

Zapraszam na wywiad z Martinem, przeprowadzony na ubiegłotygodniowym Injure Grind Attack V

https://www.youtube.com/@Soundterror

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23-07-2024, 19:41 przez Soundterror, łącznie zmieniany 2 razy.
tomaszm

23-07-2024, 19:40

Super. Dzieki wielkie!
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Soundterror
postuje jak opętany!

17-12-2024, 19:41

Shirenc plays PUNGENT STENCH z tegorocznego wystepu na Injure Grind Attack V festival

Awatar użytkownika
SODOMOUSE

07-09-2025, 13:07

w sobotę 13.09.2025, 86 lat kończy, fotograf Joel-Peter Witkin. W światku muzyki metalowej, kojarzony przede wszystkim z kontrowersyjnymi okładkami do kilku wydawnictw, mn. Pungent Stench (sam autor okładkę "pocałunek", traktuje jako jedną z najważniejszych swoich prac), Devourment...... Hailsa mistrzu !!!!
Niestety, demencja podobno ostro wjechała,

Obrazek

Joel Witkin stał się jedną z postaci odniesienia dla fotografii makabrycznej, najprawdopodobniej dzięki pewnemu zdarzeniu, które zainspirowało go, gdy miał sześć lat.
W tym czasie doszło do wypadku z udziałem dwóch rodzin. Krzyki i wrzaski przyciągnęły sąsiadów. Kiedy Joel wyszedł z matką, trzymając się za ręce, ciekawość popchnęła go do tego stopnia, że ​​puścił ją i podszedł do miejsca wypadku, gdzie doszło do spotkania, które zmieniło jego życie: głowa jednej z ofiar oderwała się od ciała i przykuła uwagę Joela. Chciał ją wziąć i z nią porozmawiać, jak zeznał w wywiadzie, ale ktoś zabrał go, zanim zdążył jej dotknąć.
Ludzie z fizycznymi deformacjami lub z pracą uznaną za nieodpowiednią, taką jak prostytucja, stali się ostoją jego sztuki. Witkin, fotograf wojenny w Wietnamie od 1960 do 1964 roku, doświadczył śmierci z pierwszej ręki i zaczął przedstawiać zwłoki w swojej sztuce w latach 80. Chciał pokazać śmierć jako naturalną część życia, proces, który jest nieunikniony i niewytłumaczalny.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Witkin uczynił śmierć głównym tematem. Tytuł tej fotografii, Kiss, przypomina nam o szczęśliwych wspomnieniach; być może pocałunek naszej matki, kiedy wychodzimy z domu lub pierwszy pocałunek, którego doświadczyliśmy z kimś, kogo lubimy.
Na pierwszy rzut oka widzimy starszą parę całującą się i widzimy, że w ich twarzach jest miłość. Ich oczy są zamknięte, a ich bliskość oznacza zaufanie. Patrząc dalej, staje się jasne, że nie jest tym, czym się wydawało. Pocałunki pary są tej samej płci i są tak podobne w wyglądzie, że mogą być prawie bliźniakami. Ich głowy nie są połączone z ich ciałami, ponieważ ludzie, których kiedyś już nie było. W rzeczywistości fotografia przedstawia dwie głowy, które są w rzeczywistości jedną. Odcięta na dwie części i czekająca na sekcję zwłok, głowa została zaaranżowana fotograficznie przez artystę, aby przedstawić pocałunek.
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

NY Usa, lipiec 2022, od 6:11 omawiany "pocałunek" - robiący wywiad, jakoś od początku rozmowy o "pocałunku", nie bardzo może zajarzyć, że to jest głowa tego samego człowieka, tylko przecięta na pół....
Wojna
postuje jak opętany!

07-09-2025, 13:14

Jedna fotka pasuje do Ministry a druga do Cradle of Filth .
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

07-09-2025, 13:27

My ROTTING FLESH !!!!
z australijskiej TV HINCH, nie wiem czy tutaj było, nie chce mi się przebijać przez wątek. Ale bulwers obyczajowy był w Australii, z resztą wszędzie, tylko w PL raczej nie, bo w TV na początku lat 90tych nie widziałem reportażu... XD

ten pedzio ministrant/świnia-cenzor jest ładny, XD , od 3:30
Obrazek

i jak w jednym z komentarzy, pod filmikiem.... :lol:
Obrazek

tabaluga
w mackach Zła

07-09-2025, 14:19

świetny materiał reklamowy dla zespołu , na pewno zyskali wtedy wielu nowych fanów.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

07-09-2025, 16:56

praca Joe Petera Witkina, z roku 2004 "Matka przyszłości", to taka okładka, która mogłaby OZDOBić split Mysticum/Punget Stench, w roku 2036 (wierzę, że do tego czasu kapele ujawnią jakiś "niewydany reh tape" leśny, z 1993, wówczas okładkę juszMOM na tapetu).
Obrazek
teraz pewnie góvnianne AI, w 5 sekund stworzy podobne visual szity....no chuj, może coś "dobrego", za 50 lat się z tego wyrobi dla człowieka.
Nie obawiam się przyszłości, emigrantów, technologii, ułatwień, postępu.....najbardziej boję się wynalazków, władzy, w rękach idiotów i finansjery przekupnej/nienasyconej.
Obrazek
ODPOWIEDZ