PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PARADISE LOST
Męczybuły.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ja nie, dla mnie tytułowy kawałek ze składaka brzmiał jakoś sztucznie i dziwnie, zresztą to samo kawałek z debiutuSgt. Barnes pisze: ↑24-05-2023, 14:09Gothic akurat chciałbym usłyszeć w odświeżonym wydaniu, bo brzmi strasznie rachitycznie i bez mocy. A potencjał przecież jest. Oczywiście, jako ciekawostkę.
zero dreszcza na plecach, ale jako bonus na składaka to spoko ale cała płyta ?
skok na kase w dzisiejszych czasach w przypadku takiego zespołu brzmi co najmniej dziwnieCo do Icon, nie jest to akurat dobry wybór, bo nawet dziś brzmi całkiem przyzwoicie. Niemniej jednak, skok na kasę ewidentny, bo kupcy sie pewnie znajdą.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
A nie macie wrażenia, że takie pomysły to próba odkucia się po chudych pandemicznych latach, kiedy nie koncertowali, a jak w przypadku PL czy Katatonii - wydali w 2020 r. nowe płyty i nie mogli ich promować? Ten projekt HOST tez powstał gdy Holmes z Gregiem siedzieli na dupach w domach i wymieniali się pomysłami przez neta . Paradise Lost to nie są jakieś krezusy - z tego co wiem, żyją na przyzwoitym poziomie, ale żeby zaraz podcierali się funciakami, to nie...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żułek
miałoby to sens ale 20 lat temu kiedy płyty się sprzedawały
podczas świrusa sprzedawali merch a duzo kapel robiło koncerty online
Icon można kupić w każdym sklepie wiec nie mam pojęcia skąd ten dziwny pomysł i po co
podczas świrusa sprzedawali merch a duzo kapel robiło koncerty online
Icon można kupić w każdym sklepie wiec nie mam pojęcia skąd ten dziwny pomysł i po co
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Icon to jedna z ich najbardziej rozpoznawalnych płyt. Sprzedawała się bardzo dobrze, wywindowała ich do ekstraklasy. Moim zdaniem bardziej by się odkuli gdyby zrobili trasę wspominkową taka jak z Draconian. Miałoby to zreszta więcej sensu.Sgt. Barnes pisze: ↑24-05-2023, 15:19A nie macie wrażenia, że takie pomysły to próba odkucia się po chudych pandemicznych latach, kiedy nie koncertowali, a jak w przypadku PL czy Katatonii - wydali w 2020 r. nowe płyty i nie mogli ich promować? Ten projekt HOST tez powstał gdy Holmes z Gregiem siedzieli na dupach w domach i wymieniali się pomysłami przez neta . Paradise Lost to nie są jakieś krezusy - z tego co wiem, żyją na przyzwoitym poziomie, ale żeby zaraz podcierali się funciakami, to nie...
-
- weteran forumowych bitew
Czuję że właśnie tak będzie plus sprzedaż płyt, nie tylko okolicznościowego tekstyliowego merchu;)
-
No i git, chciałbym usłyszeć Icon na żywo w całości.
- empir
Może nagrali płytę akustyczną z orkiestrą i żeńskim chórem dziecięcym?
-
W wersji gospel to by było coś.
-
Włączyłem teraz ja sobie, i Pany czego jej brakuje? Dodasz to, to straci tamto
..itd.... bez sensu. Koszulka będzie ładna jak zagrają w Bydgoszczu albo Toruniu uu, bo do Sopotu nie będzie mi się chciało jechać;)
..itd.... bez sensu. Koszulka będzie ładna jak zagrają w Bydgoszczu albo Toruniu uu, bo do Sopotu nie będzie mi się chciało jechać;)
- Lukass
No Panowie, i o to chodzi. Jesienią grają regularną trasę z Primordial, nieźle się sprzeda. Dalej wejdzie Icon, na płycie gówno zarobią, ale i szmaty się zrobi, i tour zorganizuje, na który chętnie w podskokach popędzę, bo całe Icon na żywo to nie przelewki. Tour Draconian Times wyszedł całkiem, całkiem, a ja świetnie się bawiłem. Dajcie zarobić paniczom na koniec kariery (bo on się nieuchronnie zbliża, co mnie trochę przeraża z różnych względów), a nie szukacie dziury w całym
To those who did not dare to sing out of tune
Or sing a different song
To march to the beat of a different drum and speak
The truths others fear
Or sing a different song
The truths others fear
- Sgt. Barnes
Jak już, to niech dorzucą Sweetness w bonusie ..
- Stoigniew
trasa z całym Icon i minimum połową Shades of God to byłoby coś, tez bym popędził w podskokach
Draconian mnie już kompletnie nie jarał więc koncerty zlałem, ale Icon to inna bajeczka....
Draconian mnie już kompletnie nie jarał więc koncerty zlałem, ale Icon to inna bajeczka....
- ggfh
- w mackach Zła
juz bylo - chyba na wydaniu z 2011-2013 roku i jeszcze jakis utwor live
- Sgt. Barnes
Ale czy na nowo nagrane? O to mi chodziło.
- Raagoon
Kilka słów wyjaśnienia
Nick Holmes says: “Our specific record deal around the time we signed for the ICON album meant we would never actually own the rights to our music or artwork, so going forward, to reissue the album ourselves for the 30th anniversary, it was necessary to re-record and completely re-do the album cover.
Re-recording ICON has not only enabled us to release it as a series of collectors editions on vinyl but it was also great to revisit some songs from a lifetime ago. Nothing can replace those original recordings or ever will, they are a nostalgic part of all our lives but it has been a lot of fun revisiting those early MFN days once again, and I hope the end result displays that!”
Nick Holmes says: “Our specific record deal around the time we signed for the ICON album meant we would never actually own the rights to our music or artwork, so going forward, to reissue the album ourselves for the 30th anniversary, it was necessary to re-record and completely re-do the album cover.
Re-recording ICON has not only enabled us to release it as a series of collectors editions on vinyl but it was also great to revisit some songs from a lifetime ago. Nothing can replace those original recordings or ever will, they are a nostalgic part of all our lives but it has been a lot of fun revisiting those early MFN days once again, and I hope the end result displays that!”
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Trasa z Icon też ma być, na razie dwa koncerty w UK z My Dying Bride.
- ggfh
- w mackach Zła
no prosze. londyn, 1 grudnia. - razem z my dying bride.
skoro jedni robia trase z okazji 30 lecia "icon" to drudzy powinni promowac "turn loose the swans"
skoro jedni robia trase z okazji 30 lecia "icon" to drudzy powinni promowac "turn loose the swans"
- Lukass
Ło matko, pełna trasa w takim składzie i promująca dwie takie płyty to byłoby coś.
To those who did not dare to sing out of tune
Or sing a different song
The truths others fear
Or sing a different song
The truths others fear
-
- zaczyna szaleć
W podziemiach Centrum po zakupie Icon wracam i pytam co w tym stylu jeszcze będzie. Na to dostaje Sadness, Turn loose of the swans, Bloody kisses i River Runs Red