Wybitnie mnie cieszy v. 2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2

06-04-2023, 16:38

W życiu nie traktowałbym znajomości internetowej na poważnie dopóty z kimś w cztery oczy nie pogadam i nie wypiję kielicha. Internet jest zbieraniną idiotów i kumuluje takich idiotów na potęgę. Co drugi walczy o dłuższego chuja, wyzywanie się, jakieś nędzne utarczki., generowanie postów w oparciu w swój pierdolony światopogląd i ścisłe dokumentowanie tego w oparciu o wysrywaniu postów ,które godzą w intelekt zdrowego rozsądku. Internet jest ściekiem dla ludzi najczęściej pozbawionych w rzeczywistym świecie własnej wartości. Ja piszę tylko po pijaku ,bo kurwa na trzeźwo ta materia mogłaby mnie unicestwić.

Choćby pierwszy przykład z brzegu: kurwa kwestionowanie środków obronnych przez Ukrainę- Państwo które broni się przed najeźdzami, gdzie mordowani są ludzie, gdzie obcy najeźdźca stara się zawłaszczyć ziemie- wypowiedzi polaryzowane przez jakiś skończonych pierdolców na forume ,że z wrogiem trzeba się dogadać. Wyruchają ci żonę, dziecko i jeszcze chałupe im oddasz ,bo trzeba się dogadywać. A my jako sąsiad mamy się przyglądać i uśmiechać jakby nas ta sytuacja za parę lat nie mogła dotyczyć przy tych kurwach ruskich z niepowstrzymanym apetytem. Nie no kurwa . Ja wysiadam.

A najbardziej jestem zawiedziony tym pierdoloniem wszelakich organizacji międzynarodowych, że kurwa nie ma co wojny zaczynać. Na te kurwy w rosji jedyne co dojdzie do tych nienawistnych łbów to kwestia neutralizacji. Jakby Nato dobrze spietrzyło majtki- 2 miesiące i po ruskich szumowinach-nie chodzio mordowanie cywili- chodzi o powstrzymanie zapędów. Ale kurwa wszędzie biznes i krwawe pieniądze. Niemcy to już w ogóle jakaś większa żenada. Po co zaopatrywać jak można zaatakować i wroga udusić w zarodku? Ścierwa pierdolone ruskie szumowiny jebane.

Najgorsze co można zrobić to głaskanie przeciwnika po głowie kiedy należy odgryźć mu szyję żeby się wykrwawił i zdechł.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-04-2023, 14:48

Dojebana pogoda, plażing na kołchozie, to wszystko może oznaczać tylko jedno = o 23 kończy się meczycho, biorę żonicho i jedziemy wpiździcho, w sensie do lasu, w sensie na łowy, w sensie na focenie & zwierząt w obiektywie uchwycenie. Się przekimamy w aucie i 5ta ruszamy cali na zielono, jako ludzie-krzaki, sosenki, czy ludzie-ściółka, wtopić się w wytypowane okoliczności przyrody. Reasumując, relacho zapowiada się przednie.

Chwilo trwaj, pogodo też.
lys på slutten av lys
Pacjent

13-04-2023, 14:53

Ascetic pisze:
Dojebana pogoda, plażing na kołchozie, to wszystko może oznaczać tylko jedno = o 23 kończy się meczycho, biorę żonicho i jedziemy wpiździcho, w sensie do lasu, w sensie na łowy, w sensie na focenie & zwierząt w obiektywie uchwycenie. Się przekimamy w aucie i 5ta ruszamy cali na zielono, jako ludzie-krzaki, sosenki, czy ludzie-ściółka, wtopić się w wytypowane okoliczności przyrody. Reasumując, relacho zapowiada się przednie.

Dużo zdrowia i pięknej pogody.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
piotraz
weteran forumowych bitew

13-04-2023, 15:00

Nareszcie sensowna godzina meczu Twardych żebym z młodym mógł pójść.
rafal
rozkręca się

14-04-2023, 05:05

tomaszm pisze:
06-04-2023, 16:38
W życiu nie traktowałbym znajomości internetowej na poważnie dopóty z kimś w cztery oczy nie pogadam i nie wypiję kielicha. Internet jest zbieraniną idiotów i kumuluje takich idiotów na potęgę. Co drugi walczy o dłuższego chuja, wyzywanie się, jakieś nędzne utarczki., generowanie postów w oparciu w swój pierdolony światopogląd i ścisłe dokumentowanie tego w oparciu o wysrywaniu postów ,które godzą w intelekt zdrowego rozsądku. Internet jest ściekiem dla ludzi najczęściej pozbawionych w rzeczywistym świecie własnej wartości. Ja piszę tylko po pijaku ,bo kurwa na trzeźwo ta materia mogłaby mnie unicestwić.

Dokładnie. Polać mu! Aby nie za dużo :wink:
Internetowe spieranie się chuj wie kogo z chuj wie kim o chuj wie o co (z reguły o rzeczy, które w rzeczywistości wyglądają zupełnie inaczej) = pogarda. Do tego pierdolenie się w jakieś lajki, instagramy i inne chujnie to zajęcie dla mentalnych 13-latek. Cała ta smartfonizacja to upadek jednostki i klasycznych więzi, wartości międzyludzkich. A dodatkowo nieodparta pokusa dla władzy, żeby sterować tłuszczą za pomocą różnych kodów, aplikacji i chuj wie jeszcze czego. Dlategoż chodzę z Nokią 3310 (ale nowy model, żeby nie było). W domu internet, w pracy internet, to przynajmniej w lesie, na rybach, czy na wódce jestem wolny od pokusy zaglądania do tego gówna. Ciekawe ile mi się jeszcze uda tak przetrwać w tym świecie. Pewnie nawet Mariusz W. ma smartfona na wiosce (że sę pozwolę na taką aluzję - bez urazy Mariuszu) :lol: .
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

15-04-2023, 02:02

Coraz lepiej czuje się z myślą, że mimo pomocy od znajomych / przyjaciół muszę mieć sobie radzić sam. Wczoraj miałem prezentacje mieszkania
Ciasne, ale własne. Wszystko idzie w dobrą stronę
Stay clean! 8)
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

15-04-2023, 12:40

Gratulacje, pierwsze kroki w dorosłym życiu. U mnie jakieś 20 lat temu ;)
Celem życia nie jest przeżycie.
Pacjent

15-04-2023, 12:49

Bonecrusher pisze:
15-04-2023, 02:02
Coraz lepiej czuje się z myślą, że mimo pomocy od znajomych / przyjaciół muszę mieć sobie radzić sam. Wczoraj miałem prezentacje mieszkania
Ciasne, ale własne. Wszystko idzie w dobrą stronę
Super. Zrób imprezę dla życzliwych forumowiczów, gdy wyjdziesz na prostą. :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-04-2023, 18:33

Ascetic pisze:
Dojebana pogoda, plażing na kołchozie, to wszystko może oznaczać tylko jedno = o 23 kończy się meczycho, biorę żonicho i jedziemy wpiździcho, w sensie do lasu, w sensie na łowy, w sensie na focenie & zwierząt w obiektywie uchwycenie. Się przekimamy w aucie i 5ta ruszamy cali na zielono, jako ludzie-krzaki, sosenki, czy ludzie-ściółka, wtopić się w wytypowane okoliczności przyrody. Reasumując, relacho zapowiada się przednio.

Wpadłem na pomysł. Zobaczymy na ile sensowny, a na ile z kategorii "z nudów gdzieś i coś, może bez sensu, ale zawsze". Jako słuchowiec, pomocnik do noszenia sprzętu, oczy i zbrojne ramię ale też uszy, naciągam te uszy po lasach. Z lubością. Jako słuchowiec, też bo lubię i mnie sprawia przyjemność, to gadanie lasu do mnie. Tym samym - se wykombinowałem, że się będę bawił w field recordings. Takiego 24-ścieżkowca z osprzętm, to se za kilka klocków kupię i się pobawię. Jedni łowią chwile na sdyskach, inni będą łowić dźwięki.

Dla atencji, piątkowo mosh-er, zwany dzięciołem*, nakurwiał w to ledwo żywe drzewo aż miło:

Obrazek

* Gdyby nie ten język okalający mózg, u tego zbója, miałby wielokrotny wstrząs mózgu. A tak, ewolucja dała mu szansę, na bycie największym mosh-erem na globie. Może napierdalać baniakiem ile wzlezie, do ostatniego robala.
Ostatnio zmieniony 16-04-2023, 19:08 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
tomaszm

16-04-2023, 19:07

Mogę coś wkleić odnośnie kwesti podatkowych?
Nasum

16-04-2023, 19:18

Cieszy mnie pogoda, i to, że w końcu mogę ruszyć przed siebie na rowerze. Rower po solidnym przegladzie, nowe klocki hamulcowe, nowe tarcze, napęd.... wszystko wyregulowane, wychuchane, nic tylko wsiadać i jechać w pizdu.
Nasum

16-04-2023, 19:18

Ascetic pisze:
16-04-2023, 18:33

Dla atencji, piątkowo mosh-er, zwany dzięciołem*, nakurwiał w to ledwo żywe drzewo aż miło:

Obrazek

* Gdyby nie ten język okalający mózg, u tego zbója, miałby wielokrotny wstrząs mózgu. A tak, ewolucja dała mu szansę, na bycie największym mosh-erem na globie. Może napierdalać baniakiem ile wzlezie, do ostatniego robala.

Zdjęcie super.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

16-04-2023, 19:46

Fajne zdjęcie Ascetyczny
tomaszm

16-04-2023, 20:23

tak se myslę a najebany jestem jak świnia. Wile rzeczy mnie drąży i nie wiem gdzie wyląduje.
Awatar użytkownika
Sybir

16-04-2023, 20:26

Oby nie wylądowało na forume. ;)
Cieszy mnie, że wróciłem do gry w siatkówkę i jak dotąd niczego sobie nie uszkodziłem. :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
tomaszm

16-04-2023, 20:38

Meh ja to się staram ryja strzępić,bo wszystko mnie kwuriwa po kolei. Szczerze wszytsko mam w piuźdzue. Strasznie wrażliwy chłopak jestem, jębią mnie ci ludzie wokół. Kcoham Anię 0 moją Lubę ponad wszystko- nic innego mnie nie interesuje,
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

17-04-2023, 08:01

tomaszm pisze:
16-04-2023, 19:07
Mogę coś wkleić odnośnie kwesti podatkowych?
Może to zboczenie zawodowe, ale wklejaj :)
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
tomaszm

17-04-2023, 09:27

Zajebali mi ...............400 tys vatu i myśleli ,że się nie zorientuję i i odpuszczę temat.Niesamowita jest bezczelność organów podatkowych.

Wystąpiłem do krajowej administracji skarbowej z własną interpretacją podatku dochodwego od osób fizycznych i przyznano mi rację.

Obrazek
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

17-04-2023, 12:34

tomaszm pisze:
17-04-2023, 09:27
Zajebali mi ...............400 tys vatu i myśleli ,że się nie zorientuję i i odpuszczę temat.Niesamowita jest bezczelność organów podatkowych.

Wystąpiłem do krajowej administracji skarbowej z własną interpretacją podatku dochodwego od osób fizycznych i przyznano mi rację.

Obrazek
Zaraz, na podstawie czego to zrobili? W sensie nie uznali odliczenia? I jak VAT skończył ostatecznie wybroniony PITem?
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
tomaszm

17-04-2023, 12:40

Sprzedałem nieruchomość łacznie 37 ha, Na 10 ha prowadzę działnosc gospodarczą. Pozostałe 27 hektraów to rola. Sprzedawałem to jako spółka cywilna. Urzędnicy stwierdzili ,że jesli prowadzę to pod auspicjami swojej działalności gospodarczej to ovatują i podatek dochodowy mam odprowadzić od całosci sprzedaży. Ale je te 27 hektarów wykorzystuję w celach rolniczych. Jasne wg miejscowego planu zagospodarowaniu jest to rola z przeznaczeniem przemysłowym ale nie jest obecnie wykorzystywana dla działalności przemysłowej.

Więc vat i podatek dochodowy od sprzedaży potrącili mi od całości.

Vatu 400 tys a dochodowego .........500 tys. Szkoda gadać.

Pewnie Ci się nasuwa pytanie jak w ramach działaności gospodarczej jako czynny płatnik vatu uniknąłem podatku?

Od tych 27 hektarów jest przepis gdzie ja mając status rolnika moge tego vatu nie płacić. Zrobię Ci kserokopię całości decyzji gdzie Krajowa Administracja Skarbowa podziekla moje stanowisko. Oczywiście wcześniej przed sprzedażą ten grunt wydzieliłem,tam gdzie faktycznie odbywa sie dzałalnośc(tu się nie da nic ugrać ,bo np nad naszym terenem latają drony- dużo teorii spiskowych,ja sam nie wiem czyje te dorny są- przypuszczam że Wydziału Ochrony Środowisko, gmina jest zbyt biedna na takie fanaberie) więc wolę nawet ten teren poszerzyć o ten 1 hektar i zapłacić podatek dochodowy do gminy ale na pozostałym terenie jest prowadzona działalność rolnicza.

Mowa o kopalni odkrywkowej.
ODPOWIEDZ