III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

Re: III Wojna Światowa

17-11-2022, 12:39

ozob pisze:
17-11-2022, 12:24
Długość geograficzna Kijowa: 50°27′16″N Szerokość geograficzna Lwowa 24°01′23″E

Współrzędne Przewodowa: 50.4709, 23.9343.

Ruski naprawdę mógł pojebac koordynaty, a teraz Biden zmusza naciska na Zelenskiego żeby zmienił śpiewke. Słowa o bronieniu każdego cala terytorium NATO nie zostana rzucone na wiatr. Wiarygodność nie ucierpi. (:
Rozumiem, że w związku z tym iż ruskim pojebały się koordynaty i rakieta przyjebała w ciagnik,powinien zostać uruchomiony 5 artykuł? Dlatego teraz zmuszają Ukraincow do zmiany śpiewki. Hmmm...
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

17-11-2022, 14:16

Ascetic pisze:
16-11-2022, 21:03
^^^^ O takich padalcach jak powyżej to nawet już w sejmie mówią. Po imieniu, per ruska onuca xD

Jakże aktualne.
Kogo ty bronisz, kogo ty bronisz? Gosiewską? Ona się nie nadaje na prezeskę kółka gospodyń polskich, a wpierdolili ją na marszałek sejmu. Jesteś bardziej Załenski od Załenskiego, a prawda jest taka, że ukraińska bomba zabiła u nas dwóch chłopów i traktor. Jeszcze na ruskich od razu to zrzucali.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2022, 14:23

Rumburak pisze:
Rozumiem, że w związku z tym iż ruskim pojebały się koordynaty i rakieta przyjebała w ciagnik,powinien zostać uruchomiony 5 artykuł? Dlatego teraz zmuszają Ukraincow do zmiany śpiewki. Hmmm...
Pomijając, że znaczyłoby to, że rzekomo druga armia świata nie jest w stanie ogarnąć celowania z dokładnością +- 100 km :lol:
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
vicotnick
rasowy masterfulowicz

17-11-2022, 14:25

Mariusz Wędliniarz pisze:
17-11-2022, 14:16
Ascetic pisze:
16-11-2022, 21:03
^^^^ O takich padalcach jak powyżej to nawet już w sejmie mówią. Po imieniu, per ruska onuca xD

Jakże aktualne.
Kogo ty bronisz, kogo ty bronisz? Gosiewską? Ona się nie nadaje na prezeskę kółka gospodyń polskich, a wpierdolili ją na marszałek sejmu. Jesteś bardziej Załenski od Załenskiego, a prawda jest taka, że ukraińska bomba zabiła u nas dwóch chłopów i traktor. Jeszcze na ruskich od razu to zrzucali.
Ty też jesteś onuca, ruska.
vicotnick
rasowy masterfulowicz

17-11-2022, 14:26

Nikt na świecie nie ma 100 proc. pewności, co się tam wydarzyło. Ja też nie mam — powiedział Wołodymyr Zełenski o tragedii w Przewodowie podczas wystąpienia w ramach wideokonferencji Bloomberg New Economy Forum w Singapurze. To zmiana stanowiska prezydenta Ukrainy po mocnym komentarzu ze strony prezydenta USA Joego Bidena.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

17-11-2022, 14:28

Hatefire pisze:
Rumburak pisze:
Pomijając, że znaczyłoby to, że rzekomo druga armia świata nie jest w stanie ogarnąć celowania z dokładnością +- 100 km :lol:
Ukraińska rakieta S-300 uderzyła w ciągnik i zabiła dwóch chłopów na lubelskiej ziemi. Ona ma charakterystyczne dziurki na swojej bryle i takie właśnie ma na zdjęciach przy leju. Każdy kto pisze, że rosjanie to zrobili robi to z premedytacją i nikczemnie. Wyzywacie Pacjenta i Ozoba, a oni piszą prawdę.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-11-2022, 14:32

Mariusz Wędliniarz pisze:
17-11-2022, 14:28
Wyzywacie Pacjenta i Ozoba, a oni piszą prawdę.
Przecież piję właśnie do Ozoba, który napisał:
Ruski naprawdę mógł pojebac koordynaty, a teraz Biden zmusza naciska na Zelenskiego żeby zmienił śpiewke. Słowa o bronieniu każdego cala terytorium NATO nie zostana rzucone na wiatr. Wiarygodność nie ucierpi. (:
:lol:
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

17-11-2022, 15:16

Hatefire pisze:
Rumburak pisze:
W 2014 pojebali samoloty, więc te rakiety to małe fiku miku.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

17-11-2022, 15:41

Hatefire pisze:
Rumburak pisze:
Ja już nawet pomijam te ludzkie odpady jakimi są ruskie i ich "armia". Jestem w stanie uwierzyć, że są zdolni do takich pomyłek. Pewnie to nie wszystko na co ich stać. Zastanawiam się tylko, czy gdyby potwierdzono, że to ruskie strzelały w ciągnik, to jest to wg. niektórych wystarczający powód do uruchomienia 5 artykułu?
Czytałem ta ruchawkę w internecie, na chwilę po wybuchu. To zakładanie husarii skrzydeł i nawoływanie do ataku zza ekranu monitora, tłumaczyłem szokiem po tym co się stało. Mija kilka dni a tu nadal wersja: USA zmusza Ukrainę do siedzenia cicho, bo NATO cienkie jak sik pająka i musiało by odpowiedzieć.
Pytam więc jak i na jakiej podstawie?
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Hatefire

17-11-2022, 15:55

Rumburak pisze:
Ja już nawet pomijam te ludzkie odpady jakimi są ruskie i ich "armia". Jestem w stanie uwierzyć, że są zdolni do takich pomyłek. Pewnie to nie wszystko na co ich stać. Zastanawiam się tylko, czy gdyby potwierdzono, że to ruskie strzelały w ciągnik, to jest to wg. niektórych wystarczający powód do uruchomienia 5 artykułu?
Czytałem ta ruchawkę w internecie, na chwilę po wybuchu. To zakładanie husarii skrzydeł i nawoływanie do ataku zza ekranu monitora, tłumaczyłem szokiem po tym co się stało. Mija kilka dni a tu nadal wersja: USA zmusza Ukrainę do siedzenia cicho, bo NATO cienkie jak sik pająka i musiało by odpowiedzieć.
Nic by nie znaczyło oczywiście. Turcy, w końcu kiedyś nawet im zestrzelili samolot. Przestrzeń powietrzną Bałtów naruszali przez ostatnie 20 lat x-razy. Oczywiście należałoby wykorzystać taki hipotetyczny incydent i ich trochę pogrillować dyplomatycznie itp. i tyle.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-11-2022, 15:56

Rumburak pisze:
Hatefire pisze:
Rumburak pisze:
Podstawa, sprawa wtórna*.

Od wczoraj na forume:

- "Gdzie jest NATO?" ( w domyśle, hehe, kurwa, hehe, leszcze, hehe),

- "PROOOOOOOWOOOOOKKAAAAAACJJAAAA" (tu interpretacja niepotrzebna. Te typy same są prowokacją, chodzącą),

- no i moje "ulubione" "Ukraińcy mordują Polaków" (tutaj trzeba mieć kurwa już srogo rozkurwiony sufit, żeby w takie tony wbijać. Nawet (choćby) biorąc pod uwagę skalę zjawiska. Tego ilu ludzi ginie pod stronie Ukr/ Rus i jednostkowy przypadek w PL).

* To pokazuje intencje i ciągłą polucję, ciągłe marzenie .... a to jeszcze nie nie nie nie nie TERAZ!!?? By się normalnie zesrali jakby się PL dała wkręcić w jeszcze grubszą akcję, choć wiadomo, wypisują : POLSKA NIECH SIĘ TRZYMA Z DALEKA!!!

ps. Dodam, że na to co dyplomatycznie się zadziało to się nawet nie zająknął. Tylko CO NATO NA TO!!!
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

17-11-2022, 17:11

Rumburak pisze:
Hatefire pisze:
Rumburak pisze:
A co ci zawinił jakiś prosty, biedny Rosjanin ze wsi.. Że źyje? Jakbyś szedł w mróz i napotkał jego chałupę to by cię napoił, najadł i odział kołdrą.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

17-11-2022, 17:17

Yhm, a jakby Putin zrzucił na Nas TO, wtedy skakaliby z radości. Dzięki Mario, ale postoję obok. Nawet na mrozie.
hcpig pisze:
Pacjent

17-11-2022, 17:35

hcpig pisze:
17-11-2022, 10:59
Pacjent pisze:
17-11-2022, 08:28
Co do mnie to chyba nigdy nie pochwaliłem tu za nic Rosji, zawsze odcinałem się od Azji pisanej cyrylicą
Nie jest to prawda, wyrażałeś zaniepokojenie wzrostem 'rusofobii na niespotykaną skalę', jak gdyby nie było żadnej wojny a niechęć do FR wzięła się z kosmosu a w każdym razie z jakichś niskich pobudek, tak było.

Udało mi się wygrzebać np. to
Pacjent pisze:
04-05-2022, 20:01
hcpig pisze:
04-05-2022, 19:16

Proszę się nie wykrecać ogólnikami tylko konkretami, cytaty. Na razie to konfabulacje.
Już tłumaczę. Jesteś w miarę aktywny w tematach politycznych ostatnich tygodni. Nie widziałem, żebyś dystansował się od ww. trendów, a wręcz przeciwnie, jesteś im co najmniej przychylny. Tymczasem dzieją się tu rzeczy, przy których termin rusofobia jest bardzo delikatny.
Jest to prawda. Nic takiego nie wygrzebałeś. Rusofobia jest nienawiścią do Rosjan, także tych wielu, którzy nie identyfikują się z polityką swojego popapranego państwa.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

17-11-2022, 19:30

ozob pisze:
17-11-2022, 12:24
Długość geograficzna Kijowa: 50°27′16″N Szerokość geograficzna Lwowa 24°01′23″E

Współrzędne Przewodowa: 50.4709, 23.9343.

Chyba kilka dni temu ktoś (ŚBK?) wrzucał bardziej szczegółowe info o tym.

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-11-2022, 09:27
Ktos poszedl krok dalej na wykopie i dosc niezle argumentuje za tym, ze rakieta jednak byla ruska, tylko Biden specjalnie zwala to na Ukraincow zeby nie wyjsc na miekkiego, gdy nq ziemie Nato spadly pociski, problem w tym ze Ukraincom nie powiedzieli najpierw co maja zamiar naklamac i ci sie wkurwili i ida teraz w zaparte. Zabijcie mnie, ale to ma sens, biorac pod uwage wiecej wymienionych przez niego czynnikow, nad ktorymintez uuz wcześniej sie zastanawialem.
Też mi to przeszło kilka dni temu przez myśl. Zwłaszcza po wypowiedzi budynia. Kiedyś straszył Putina a teraz wyglądał jakby miał pełne gacie.
Tylko wydaje się to niemożliwe. Nawet jeśli nikt w NATO nie chce wojny i sra pod siebie na myśl o tym.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

17-11-2022, 19:55

Czy to było celowe zagranie Rosji czy też zupełny wypadek przy flaszce, to dobrze dla PRu USA byłby żeby ta rakieta była z Ukrainy.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-11-2022, 21:10

Pacjent pisze:
17-11-2022, 17:35
Jest to prawda. Nic takiego nie wygrzebałeś. Rusofobia jest nienawiścią do Rosjan, także tych wielu, którzy nie identyfikują się z polityką swojego popapranego państwa.
Russian Lives Matter
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

17-11-2022, 21:14

Tak w ogóle to chciałbym się zapytać czy ktoś z was wie jak Ukraińskie władze odniosły się do tragedii na lubelskiej wsi w Przewodnikach. Może mnie coś ominęło i było jakieś odniesienie z ich strony. Może były jakieś kondolencje dla ofiar, jakieś ubolewanie w związku z zaistniałą sytuacją? No bo, że to była Ukraińska rakieta to już wszystkim jest wiadome.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

17-11-2022, 21:17

CNN: Amerykanom kończy się broń, którą mogą przekazać Ukrainie. Stanom Zjednoczonym zaczyna brakować części systemów uzbrojenia i amunicji, które mogłyby zostać przekazane Ukrainie - poinformowali dziennikarze CNN powołując się na trzech urzędników.  Wśród sprzętu, którego może zabraknąć, wymieniono m.in. amunicję artyleryjską kaliber 155 mm, pociski powietrze-ziemia HARM, ręczne pociski przeciwpancerne Javelin oraz ręczne pociski ziemia-powietrze Stinger. Amerykańscy oficerowie zapewniają, że nie chodzi o problemy z wyposażeniem własnej armii, a jedynie o kurczące się nadwyżki. 
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

17-11-2022, 21:23

Rosja niedaleko leży Chin, a starochińskie taoistyczne przysłowie mówi: " Zwolnij by przyśpieszyć. Przeczekaj deszcze i burze. Liść, który opada nie zawsze jest sypki i cienki, a gdy łódka się kobycze, nigdy nie schodzi z kursu. "

Nie to, że jestem za ruskimi, bo nie jestem, ale graniczą z Chinami...... myślenie mają podobne.
ODPOWIEDZ