VADER - Najlepsza płyta "nowego" Vader vol. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
VADER - Najlepsza płyta "nowego" Vader vol. 2
Był kiedyś na forume fakt temat, ale było to przed wydaniem dwóch ostatnich lp, które na tyle mi się podobają, że zakładam ten temat. A po cichu marzy mi się album, na którym Peter, pająk i muzycy sesyjni wrócili by do korzeni, odchodząc od mocno thrashowego ducha ostatnich płyt.
Takie ultimate incantation czy de profundis mają idealne deathoqe wokale bez hard rockowej maniery zaśpiewu znanej z nowych wydawnictw
Wzięło mi się troszkę na wspominki przy niedzieli bo był i zawsze będzie to mój pierwszy prawdziwie ekstremalnych zespół w życiu, głos na ostatnią
Takie ultimate incantation czy de profundis mają idealne deathoqe wokale bez hard rockowej maniery zaśpiewu znanej z nowych wydawnictw
Wzięło mi się troszkę na wspominki przy niedzieli bo był i zawsze będzie to mój pierwszy prawdziwie ekstremalnych zespół w życiu, głos na ostatnią
Stay clean! 

- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Najlepsza płyta nowego vadera 2
A gdzie te dobre płyty Viadra? Powinna być chyba inna nazwa tematu, która płyta jest najgorsza?
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- rasowy masterfulowicz
To zrób taką, po prostu był taki sam temat na forume onegdaj, ale bez ostatnich płyt, które imo są dobre, więc sorry not sorry
Stay clean! 

- ozob
- zahartowany metalizator
Wszystkie to GÓWNO. Vader skończył się na Litany.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- rasowy masterfulowicz
- ozob
Słyszałem i jest to GÓWNO. To granko nie ma ma duszy. Nie mówiąc już gigantycznej ilości autocytatow, co i tak jest określeniem pobłażliwym bowiem Peter kupuje niemal całe fragmenty utworów ze swojej przeszłości. I żeby nie było, lubię jak zespoły po latach badziewia wracają do swojej przeszłości, ale nie tak jak usiłuje Vader, bo im zwyczajnie brakuje pomysłu jak to dobrze zrobić. I jeszcze to kurwa plastikowe brzmienie rodem z Pegasusa. Zaorać.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- hcpig
Brakuje 'The Empire' a w ogóle można dodać 'Impressions in Blood', żeby nadać jakiś sensowny klucz (brak Docenta) bo dlaczego akurat ta jest stara a 'Necropolis' już niby nowa?
Yare Yare Daze
- devastator77
Po co murzyński kolego kolejny temat o tym przeciętnym do bólu zespole?
Murzyństwo polskie od lat nie potrafi pogodzić się,że to przeciętny zespół jakich setki,który i tu trzeba uczciwie powiedzieć odniósł duży sukces komercyjny,nagrywa w dużych dobrych wytwórniach,jeździ z koncertami po całym świecie,zarabia przyzwoite pieniądze i to jest dobre,natomiast muzycznie jest przeciętnie i słabo,a polaczki do tego zespołu od lat podchodzą z pozycji kolan.
Murzyństwo polskie od lat nie potrafi pogodzić się,że to przeciętny zespół jakich setki,który i tu trzeba uczciwie powiedzieć odniósł duży sukces komercyjny,nagrywa w dużych dobrych wytwórniach,jeździ z koncertami po całym świecie,zarabia przyzwoite pieniądze i to jest dobre,natomiast muzycznie jest przeciętnie i słabo,a polaczki do tego zespołu od lat podchodzą z pozycji kolan.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- uglak
Też mi się widzi jako warunek graniczny brak Docenta, ale to wychodzi aż 10 płyt. Ten czas szybko leci.
Guilty of being right
- ozob
Patrząc na Vadera całościowo nie wypada się nie zgodzić. Jest to przeciętny zespoł z jedną bardzo dobra płyta i 2-3 dobrymi, na 16(!) wydanych. I celowo podaje te liczbę żeby każdy wziął pod uwagę te wypełniacze w dyskografii, która de facto podkreślają niemoc twórcza.devastator77 pisze: ↑11-09-2022, 11:26Po co murzyński kolego kolejny temat o tym przeciętnym do bólu zespole?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dokładnie to samo.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- uglak
W tym dwie z coverami, a w sumie niemoc twórczą można by też liczyć płytami z coverami. Pzykład Six Feet Under pokazuje, że wcale nie jest to taka ślepa uliczka.
Guilty of being right
-
- rasowy masterfulowicz
Był to bardzo dobry zespół przez około 4 pierwsze 4 albumy, później rzeczywiście obniżyli loty, ale i tak dażę ich sporą sympatią po prostu
Stay clean! 

- ozob
A gdzie w tym wszystkim BttB?Bonecrusher pisze: ↑11-09-2022, 14:45Był to bardzo dobry zespół przez około 4 pierwsze 4 albumy, później rzeczywiście obniżyli loty, ale i tak dażę ich sporą sympatią po prostu
E: Widze, że edytowales tego ładnego posta. (:
-
- rasowy masterfulowicz
Ja tu jest3mna celowniku cały czas widzęozob pisze: ↑11-09-2022, 14:50A gdzie w tym wszystkim BttB?Bonecrusher pisze: ↑11-09-2022, 14:45Był to bardzo dobry zespół przez około 4 pierwsze 4 albumy, później rzeczywiście obniżyli loty, ale i tak dażę ich sporą sympatią po prostu
E: Widze, że edytowales tego ładnego posta. (:
Stay clean! 

- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
jakaś z dupy ta ankieta
ale widze że Necropolis ma dwa głosy czyli nie jestem sam

ale widze że Necropolis ma dwa głosy czyli nie jestem sam

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- weteran forumowych bitew
Wszystkie chujowe są.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Wszystkie nowsze słyszałem, ale nie potrafię wybrać tej najlepszej. Właściwie to mogłyby nie istnieć.
-
- rasowy masterfulowicz
Solitude to najlepszy cios od czasów Litany.
-
- rasowy masterfulowicz
Stay clean!