III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
Re: III Wojna Światowa
^no to Elysium
, BDB !

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wiesz o chrześcijaństwie tyle co nic, a o gospodarce też niewiele. Głupia państwowa pomoc Ukrainie (nie piszę o tej rozsądnej czyli prywatnej, której jestem zwolennikiem) doprowadziła Polskę do fatalnej sytuacji, która - jak każdy poważny kryzys - jest poważnym zagrożeniem również dla życia Polaków. Tym bardziej, że Polska rozbroiła się dla Ukrainy w bezprecedensowy sposób.WaszJudasz pisze: ↑10-09-2022, 07:50Dobry, czy po prostu nie będący gównem, nie przedkładałby kwestii związanych z gospodarką jakiegoś tam kraju nad fakt, że kilka godzin jazdy autem od niego od pół roku chrześcijanie mordują się nawzajem tysiącami.
I tu możemy wrócić do chrześcijaństwa, w którym obowiązuje porządek miłości (ordo caritatis), nakazujący zatroszczenie się najpierw o swój dom, rodzinę, sąsiedztwo, ojczyznę, a już na pewno nie o ściągania na ww. niebezpieczeństwa w imię fałszywie pojętej pomocy innym.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Sybir
Jasna sprawa! Panie Kolego, a tutaj bardzo gorzki wpis Girkina/Striełkowa. Bon appetit!SODOMOUSE pisze:^no to Elysium, BDB !

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Hatefire
Obowiązuje? No to cytat z pisma świętego, encykliki papieskiej itp.? Generalnie jesteś katolikiem, to może być coś z Katechizmu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
„A kto o swoich, zwłaszcza o domowników się nie troszczy, ten wyparł się wiary i jest gorszy od niewierzącego.„ (1 Tym 5:8). „Przeto póki czas mamy, dobrze czyńmy wszystkim, a najwięcej domownikom wiary” (Gal 6,10). I słynne "Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego", co w praktyce oznacza, że nie można dbać o innych ze szkodą dla siebie i swoich bliskich.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
Ruski troll dalej nie wyjebany?
Dwa tyg. minęły jak jeden dzień a tu bz. No szkoda, szkoda.
Dwa tyg. minęły jak jeden dzień a tu bz. No szkoda, szkoda.
lys på slutten av lys
- Hatefire
To spoko. Akurat ten aspekt był mi obcy. Teraz wiem że katolicyzm to jeszcze większe gówno niż myślałem. Natomiast rzecz znamienna nie ma nic z Ewangelii, bo tą twoją podwórkową egzegezą fragmentu o bliźnim nie warto się przejmować. Szkoda tego szalonego idealisty Jezusa. Zabili go a uczniowie uczynili z jego przesłania taką groteskę.Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 10:27A kto o swoich, zwłaszcza o domowników się nie troszczy, ten wyparł się wiary i jest gorszy od niewierzącego.„ (1 Tym 5:8). „Przeto póki czas mamy, dobrze czyńmy wszystkim, a najwięcej domownikom wiary” (Gal 6,10). I słynne "Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego", co w praktyce oznacza, że nie można dbać o innych ze szkodą dla siebie i swoich bliskich.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Sybir
Przetłumaczone z kanału wagnerowców.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Jako wróg chrześcijaństwa nie mogłeś zareagować inaczej i dlatego nasza dyskusja na ten temat nie ma sensu, bo wymaga minimum uczciwości z obu stron.Hatefire pisze: ↑10-09-2022, 11:00To spoko. Akurat ten aspekt był mi obcy. Teraz wiem że katolicyzm to jeszcze większe gówno niż myślałem. Natomiast rzecz znamienna nie ma nic z Ewangelii, bo tą twoją podwórkową egzegezą fragmentu o bliźnim nie warto się przejmować. Szkoda tego szalonego idealisty Jezusa. Zabili go a uczniowie uczynili z jego przesłania taką groteskę.Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 10:27A kto o swoich, zwłaszcza o domowników się nie troszczy, ten wyparł się wiary i jest gorszy od niewierzącego.„ (1 Tym 5:8). „Przeto póki czas mamy, dobrze czyńmy wszystkim, a najwięcej domownikom wiary” (Gal 6,10). I słynne "Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego", co w praktyce oznacza, że nie można dbać o innych ze szkodą dla siebie i swoich bliskich.
- Hatefire
Wróg chrześcijaństwa? Zobacz sobie moją niedawną dyskusję z Trupem gdzie broniłem chrześcijaństwa jako jednego z filarów cywilizacji europejskiej. Jeśli jestem czegoś wrogiem to chrześcijańskiego integryzmu.
Edit: tu masz początek tej wymiany zdań http://masterful-magazine.com/forum/vie ... 0#p1801570
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Ok. Dziękuję za pouczenie.Hatefire pisze: ↑10-09-2022, 11:13Wróg chrześcijaństwa? Zobacz sobie moją niedawną dyskusję z Trupem gdzie broniłem chrześcijaństwa jako jednego z filarów cywilizacji europejskiej. Jeśli jestem czegoś wrogiem to chrześcijańskiego integryzmu.
Edit: tu masz początek tej wymiany zdań http://masterful-magazine.com/forum/vie ... 0#p1801570
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Gówno wiesz o chrześcijaństwie, właśnie to udowodniłeś.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
Mógłbyś to jakoś uargumentować?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Duplikat
Ostatnio zmieniony 10-09-2022, 11:46 przez ŚWIAT BEZ KOŃCA, łącznie zmieniany 1 raz.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Bardzo wygodne, można tym wytłumaczyć sobie każdy brak działania. Co prawda czytałem Biblię dwa razy, a Nowy Testament trzy i nigdy o tym nie słyszałem, ale zakładam, że to dopisane później w dziale rzeczy, o których Jezus zapomniał powiedzieć, ale dopisał biskup żeby za dużo przypadkiem nie pomagać obcym.Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 09:49I tu możemy wrócić do chrześcijaństwa, w którym obowiązuje porządek miłości (ordo caritatis), nakazujący zatroszczenie się najpierw o swój dom, rodzinę, sąsiedztwo, ojczyznę, a już na pewno nie o ściągania na ww. niebezpieczeństwa w imię fałszywie pojętej pomocy innym.
Bardzo ciekawe, to znaczy że Jezus popełnił poważny błąd dając się ukrzyżować, zgrzeszył wręcz.Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 10:27„A kto o swoich, zwłaszcza o domowników się nie troszczy, ten wyparł się wiary i jest gorszy od niewierzącego.„ (1 Tym 5:8). „Przeto póki czas mamy, dobrze czyńmy wszystkim, a najwięcej domownikom wiary” (Gal 6,10). I słynne "Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego", co w praktyce oznacza, że nie można dbać o innych ze szkodą dla siebie i swoich bliskich.
-
Celowo wyjmujesz to z ukraińskiego kontekstu, o którym pisałem? Powtarzam: RP pomaga Ukrainie ewidentnie szkodząc interesom Polski i Polakom. Jest to robione głupio (naprawdę można Ukraińcom pomagać mądrze - mogę podać przykłady) i w konsekwencji jest to w kilku aspektach korzystne dla Rosji.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-09-2022, 11:45Bardzo wygodne, można tym wytłumaczyć sobie każdy brak działania. Co prawda czytałem Biblię dwa razy, a Nowy Testament trzy i nigdy o tym nie słyszałem, ale zakładam, że to dopisane później w dziale rzeczy, o których Jezus zapomniał powiedzieć, ale dopisał biskup żeby za dużo przypadkiem nie pomagać obcym.Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 09:49I tu możemy wrócić do chrześcijaństwa, w którym obowiązuje porządek miłości (ordo caritatis), nakazujący zatroszczenie się najpierw o swój dom, rodzinę, sąsiedztwo, ojczyznę, a już na pewno nie o ściągania na ww. niebezpieczeństwa w imię fałszywie pojętej pomocy innym.
Bardzo ciekawe, to znaczy że Jezus popełnił poważny błąd dając się ukrzyżować, zgrzeszył wręcz.Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 10:27„A kto o swoich, zwłaszcza o domowników się nie troszczy, ten wyparł się wiary i jest gorszy od niewierzącego.„ (1 Tym 5:8). „Przeto póki czas mamy, dobrze czyńmy wszystkim, a najwięcej domownikom wiary” (Gal 6,10). I słynne "Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego", co w praktyce oznacza, że nie można dbać o innych ze szkodą dla siebie i swoich bliskich.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To się zupełnie kłóci z poświęceniem dla innych które wzorem Jezusa miało w założeniu być podstawą chrześcijaństwa - kochanie drugiego człowieka tak bardzo, że jesteś gotów oddać za niego życie. W ten sposób można nie pomagać umierającemu dlatego, że moja rodzina będzie miał droższy rachunek za gaz (nie mówię że o to Ci chodzi, tylko o to, że można używając tego argumentu). To nie Jezus powiedział przypadkiem, że o swoich bliskich to i poganie dbają?Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 11:53Celowo wyjmujesz to z ukraińskiego kontekstu, o którym pisałem? Powtarzam: RP pomaga Ukrainie ewidentnie szkodząc interesom Polski i Polakom. Jest to robione głupio (naprawdę można Ukraińcom pomagać mądrze - mogę podać przykłady) i w konsekwencji jest to w kilku aspektach korzystne dla Rosji.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-09-2022, 11:45Bardzo wygodne, można tym wytłumaczyć sobie każdy brak działania. Co prawda czytałem Biblię dwa razy, a Nowy Testament trzy i nigdy o tym nie słyszałem, ale zakładam, że to dopisane później w dziale rzeczy, o których Jezus zapomniał powiedzieć, ale dopisał biskup żeby za dużo przypadkiem nie pomagać obcym.Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 09:49I tu możemy wrócić do chrześcijaństwa, w którym obowiązuje porządek miłości (ordo caritatis), nakazujący zatroszczenie się najpierw o swój dom, rodzinę, sąsiedztwo, ojczyznę, a już na pewno nie o ściągania na ww. niebezpieczeństwa w imię fałszywie pojętej pomocy innym.
-
- rasowy masterfulowicz
Czekam na Starobielsk.
Ukr związała walką 20 tys najlepszych oddziałów orków na PÓŁNOCNYM brzegu Dniepru, ustawiając sobie drugoklasowe jednostki moskali na północy. Teraz ciekawe jak daleko na wschód się posuną i kiedy zaczną skręcać na południe. Jeśli korzystają z natowskiego rozpoznania to są policzeni i wiedzą co mogą napotkać po drodze.
Więc tak cicho na razie powiem- Donieck, a jeśli moskowia wycofa jednostki z poludnia by łatać Donbas- to i Chersoń również. Bez 40-50 tys świeżego zołnierza na załatanie dziur kostki domina zaczną się przewracać.
-
Poświęcenie siebie, jako indywidualna decyzja, której skutki dotykają jej autora i ew. jego bliskich, którzy na to się godzą, to całkiem co innego niż ściągnięcie na swoich bliskich niebezpieczeństwa (choćby tylko ekonomicznego), często wbrew ich woli, w celu poprawy sytuacji jakiejś innej grupy.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-09-2022, 12:02To się zupełnie kłóci z poświęceniem dla innych które wzorem Jezusa miało w założeniu być podstawą chrześcijaństwa - kochanie drugiego człowieka tak bardzo, że jesteś gotów oddać za niego życie. W ten sposób można nie pomagać umierającemu dlatego, że moja rodzina będzie miał droższy rachunek za gaz (nie mówię że o to Ci chodzi, tylko o to, że można używając tego argumentu). To nie Jezus powiedział przypadkiem, że o swoich bliskich to i poganie dbają?Pacjent pisze: ↑10-09-2022, 11:53Celowo wyjmujesz to z ukraińskiego kontekstu, o którym pisałem? Powtarzam: RP pomaga Ukrainie ewidentnie szkodząc interesom Polski i Polakom. Jest to robione głupio (naprawdę można Ukraińcom pomagać mądrze - mogę podać przykłady) i w konsekwencji jest to w kilku aspektach korzystne dla Rosji.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-09-2022, 11:45
Bardzo wygodne, można tym wytłumaczyć sobie każdy brak działania. Co prawda czytałem Biblię dwa razy, a Nowy Testament trzy i nigdy o tym nie słyszałem, ale zakładam, że to dopisane później w dziale rzeczy, o których Jezus zapomniał powiedzieć, ale dopisał biskup żeby za dużo przypadkiem nie pomagać obcym.
Bardzo ciekawe, to znaczy że Jezus popełnił poważny błąd dając się ukrzyżować, zgrzeszył wręcz.
- Hatefire
Nie powiedział. Niemniej to też ciekawa kwestia. Na początku chrześcijaństwo podzieliło się na dwa odłamy judeochrześcijaństwo pod wodzą Apostoła Jakuba i chrześcijaństwo św. Pawła. To pierwsze zasadniczo uważało, że należy przestrzegać żydowskich rytuałów, taki judaizm tylko z wiarą, że Mesjasz przybył. Św. Paweł natomiast zerwał z tradycją i stworzył tą uniwersalistyczną religię, którą znamy, rozciągniętą na pogan, czyli nie żydów.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-09-2022, 12:02To się zupełnie kłóci z poświęceniem dla innych które wzorem Jezusa miało w założeniu być podstawą chrześcijaństwa - kochanie drugiego człowieka tak bardzo, że jesteś gotów oddać za niego życie. W ten sposób można nie pomagać umierającemu dlatego, że moja rodzina będzie miał droższy rachunek za gaz (nie mówię że o to Ci chodzi, tylko o to, że można używając tego argumentu). To nie Jezus powiedział przypadkiem, że o swoich bliskich to i poganie dbają?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy