To jest najlepsza ryba słodkowodna, zatem polecam Ci go po prostu usmażyć. Kiedyś robiłem z sosem na bazie serów pleśniowych, wina, rodzynków i orzechów, ale szkoda zabijać ten cudowny smak. Tej ryby.
Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nicram
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11862
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
all the monsters will break your heart
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2466
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
Re: Kącik Kulinarny v.2
Najlepsze ryby to karpie były ze stawu u Budynia. Najsmaczniesze były, tylko trochę mułem czuć było.
Raz się zje, raz się nie zje.
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 481
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Troszku masełka sól pieprz, jak filet to chwilka na patelache i gotowe. Jestem tradycjonalistą i taka ryba mi najbardziej smakuje, a nie jakieś pierdolety i pieczenie w folii albo broń borze na parze. A karpa to pokroić, wczesniej z tych glutów dobrze oczyscic, no i wiem że to zabrzmi chujowo ale karpa to trza wpierdolic w pokrojona cebule i czosnek przynajmniej na dobę ale lepiej dluzej a pozniej sol pieprz i patelacha. Proste srodki ale najlepsze moim zdaniem.
- vicek
- zahartowany metalizator
- Posty: 4574
- Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
- Lokalizacja: dolinki
Re: Kącik Kulinarny v.2
Niby tak ale skurwesyn wielki i chce żeby nie był surowy. Pokroić dziada to była prawdziwa misja i mam większe kawałki i y ciężko będzie je usmażyć.
- nicram
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11862
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
Pokroiłeś w dzwonka? To przekrój na pół wzdłuż kręgosłupa jeszcze.
all the monsters will break your heart
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5450
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Z lokalnego gospodarstwa rybnego. Tych kupowanych nad morzem to nawet nie ma co porównywać.
Zupełnie inny smak i kolor.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- vicek
- zahartowany metalizator
- Posty: 4574
- Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
- Lokalizacja: dolinki
Re: Kącik Kulinarny v.2
A ja sam sobie ryby łowię....węgorzy w tamte lato
złowiłem tyle że już ich nie chcę łowić ... Teraz doje inne gatunki.
złowiłem tyle że już ich nie chcę łowić ... Teraz doje inne gatunki.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5450
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
https://turystyka.wp.pl/amerykanin-spro ... 434258400a
taka sytuacja.
taka sytuacja.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 642
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Od wczoraj raczę się gulaszową wg.internetowej receptury. Mnóstwo mięsiwa, papryki, przypraw - jest to rozqrw kubków smakowych. Choć u Madziarów bywały jeszcze lepsze.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2466
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ryby to najgorsze jedzenie jakie może być. Ojadłem się karpi ze stawu Budynia i wiem co mówię. Świnina jest najlepsza. Kiełbasa, smalec i boczek.
Raz się zje, raz się nie zje.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15438
- Rejestracja: 26-11-2009, 14:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
Marsz Marsz Boniek kochany!
W Polsce rosną bociany!
Wódka i kiełbasa.
Polska to jest klasa.
W Polsce rosną bociany!
Wódka i kiełbasa.
Polska to jest klasa.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2466
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
Re: Kącik Kulinarny v.2
Kieĺbasa od Gnatów jest bardzo tłusta. Boczki też nam dają bardziej tłuste jak mięsne bo tak chcemy. Słoniną to białe mięso. Wszędzie piszą, że jest najzdrowsze.
Raz się zje, raz się nie zje.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15438
- Rejestracja: 26-11-2009, 14:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
pierwsze w tym roku, własne, w kamionkowym naczyniu.... MAŁOSOLNE CULT ETERNAL!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2466
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
Re: Kącik Kulinarny v.2
Kamionki sronki, to nowobogackie, miejskie sposoby. W słoikach się robi. Kupujeta na jakimś allegro te kamionki i się chwalita aby.
Raz się zje, raz się nie zje.
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 481
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Mariusz Wędliniarz pisze: ↑07-06-2022, 17:10Kieĺbasa od Gnatów jest bardzo tłusta. Boczki też nam dają bardziej tłuste jak mięsne bo tak chcemy. Słoniną to białe mięso. Wszędzie piszą, że jest najzdrowsze.
A gdzie salcesony, kaszanki i pasztety?
W dupach się poprzewracało widzę. Boczki i kiełbasy żreją
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4264
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
pfff, zdjecie z lidla
Paczaj i ucz sie jak sie je robi!, słój należyty, 5 litrowy, połowy juz nie ma.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9695
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
Re: Kącik Kulinarny v.2
To jest pięciolitrowy? Za duże ogórki wybierasz - z małych najlepsze
edit: skoro forume już tak zdziwaczało, że chwalimy się swoimi ogórkami małosolnymi...
edit: skoro forume już tak zdziwaczało, że chwalimy się swoimi ogórkami małosolnymi...
Guilty of being right
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4264
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
Takie akurat byly pdo reką. Tui sa na zewnatrz duze, a w srodku sloja maluchy.
przy malosolnych rozmiar to kwestia drugorzedna, ja i tak po dniu/dwoch od nastawienia pakuje do lodowki zeby maksymalnie spowolnic proces i zajadam maniakalnie takie zimne, uwielbiam takie.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2466
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
Re: Kącik Kulinarny v.2
Moja babka jest mistrzynią kiszenia ogórków. Duże, małe, różne.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2466
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
Re: Kącik Kulinarny v.2
Babce kiedyś lekarz kazał jeść dużo białego mięsa i dlatego jemy słoninę. Mirek Gnat dobrze o tym wie, że jak ma nam dawać to tłuste. Salceson jemy tylko czarny bo taki jest najlepszy. Pasztety babka robi sama i galarete też. Zawsze miska jest pod łóżkiem razem z łyżką.987654321k pisze: ↑07-06-2022, 19:46Mariusz Wędliniarz pisze: ↑07-06-2022, 17:10Kieĺbasa od Gnatów jest bardzo tłusta. Boczki też nam dają bardziej tłuste jak mięsne bo tak chcemy. Słoniną to białe mięso. Wszędzie piszą, że jest najzdrowsze.
A gdzie salcesony, kaszanki i pasztety?
W dupach się poprzewracało widzę. Boczki i kiełbasy żreją
Raz się zje, raz się nie zje.