Chociaż w innych źródłach podają 4 zestawy Himars.Medard pisze: ↑01-06-2022, 22:334 sztuki na dzień dziecka, to bardzo ostrożnie, żeby UKR zbyt mocno nie popieścili RUSTatuś pisze: ↑01-06-2022, 21:59Dużo kooperantów poupadało przez ostatnie 30 lat. Nie mamy już tylu tłoczni blach, nie mamy kuźni, walcowni a te pojazdy dla wojska są robione metodą chałupniczą opierając się głównie na pracy ręcznej. Do tego całe pokolenie inżynierów nie zostało wykształcone bo nie byli potrzebni. No i mamy złożenie jednego auta na 1,5 tygodnia co i tak wydaje mi się dużą skalą jak na manufaktury.
Złożenie auta czy ciężarówki to cholerne przedsięwzięcie logistyczne. Musisz do tego mieć tony śrubek, uszczelek, podkładek i wszystkiego co przy zwiększeniu skali może wysypać cały łańcuch dostaw.
BTW.
BTW to nie ta klasa sprzętu, stary i o znacznie mniejszym zasięgu, ale przekazaliśmy jakieś 93 sztuki gradów
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: III Wojna Światowa
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Eksplozje w obwodzie lwowskim. Jak informuje szef lokalnych władz Maksym Kozicki, rosyjskie pociski uderzyły w obiekty infrastruktury transportowej.
Dwie osoby zostały ranne, na razie nie ma informacji o zabitych - sprecyzował.
Dwie osoby zostały ranne, na razie nie ma informacji o zabitych - sprecyzował.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Dziś coś chyba Biden mówił, że mają dać Ukrainie następne partie broni. Tylko nie wiadomo czy to dojedzie na front.
A tak w ogóle to ciekawe czy Morawiecki z Kaczorem dalej są na Ukrainie, bo podobno alarmy bombowe w całej Ukrainie.
A tak w ogóle to ciekawe czy Morawiecki z Kaczorem dalej są na Ukrainie, bo podobno alarmy bombowe w całej Ukrainie.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
06:06
Wielka Brytania wystąpiła do USA o zgodę na przekazanie Ukrainie systemu artylerii rakietowej M270 MLRS - donosi portal Politico.
~
MLRS to starsza wersja systemu HIMARS. System M270, w zależności od rodzaju pocisków, z których korzysta, może trafiać w cele na odległość do 80, 300, a nawet 500 km.
~
Według Politico Biden i Johnson mieli rozmawiać na temat przekazania rakiet Ukrainie w środę. Dziś ma być to przedmiotem rozmowy szefów dyplomacji obu państw.
06:41
Stany Zjednoczone chcą sprzedać Ukrainie potężne bezzałogowce UAV MQ-1C Gray Eagle - pisze Reuters, powołując się na poinformowane źródła.
~
MQ-1C jest około trzy razy większy od Bayraktara-TB2. Może latać autonomicznie przez ponad 30 godzin w zależności od zadań i zbierać ogromne ilości danych do celów rozpoznawczych.
9:35
W Chersoniu Rosyjscy żołnierze rabują centrum handlowe "Epicentrum" i wywożą towary na okupowany Krym - przekazał szef obwodu mikołajowskiego Witalij Kim. "To znak, że okupanci zrozumieli, iż wkrótce tam dotrzemy. I kradną tak, jak ostatnim razem" - dodał.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- ozob
- zahartowany metalizator
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Niestety tylko po rusku, ale warto chociaż popatrzeć na tą zbieraninę:
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Chociaż Ukraina obiecała Stanom Zjednoczonym, że nie użyje otrzymanych od nich systemów rakietowych do uderzania w cele na terytorium Rosji, minister spraw zagranicznych Rosji powiedział, że dostarczenie Ukrainie amerykańskich zaawansowanych systemów rakietowych zwiększa ryzyko wciągnięcia w konflikt "kraju trzeciego". — Jest to bezpośrednia prowokacja, mająca na celu wciągnięcie Zachodu w działania wojskowe — powiedział Siegiej Ławrow.
Jakoś dziwnie mi się wydaje, że tym trzecim krajem będzie Polska. Tyle żeście nawojowali, że z babką będziemy musieli siedzieć w piwnicy księdza Marcina albo u Grześka. Ale my jesteśmy przygotowani, nie to co wy.
Jakoś dziwnie mi się wydaje, że tym trzecim krajem będzie Polska. Tyle żeście nawojowali, że z babką będziemy musieli siedzieć w piwnicy księdza Marcina albo u Grześka. Ale my jesteśmy przygotowani, nie to co wy.
- hcpig
A jak to sobie dokładnie wyobrażasz?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑02-06-2022, 15:04Jakoś dziwnie mi się wydaje, że tym trzecim krajem będzie Polska.
Yare Yare Daze
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
A normalnie. Zrzucą coś na nas i tyle. Nie musi to być bomba atomowa (choć może być) ale może na przykład jakiś iskander na lotnisko w Rzeszowie. Jesteśmy krajem tranzytowym i dodatkowo dajemy po USA najwięcej broni na Ukrainę. Duda od początku krzyczał na wiecach, że nie jesteśmy neutralni w tej wojnie. Jeszcze Kijów odwiedził i darł mordę jak pojebany z tej ich mównicy parlamentarnej. Do tego Morawiecki i Kaczor. Kurwa, nawet Sasin tam był. Na USA ruskie bomb nie będą zrzucać, tylko na nas. To u nas będzie wojenny poligon doświadczalny jak dojdzie do konkretów. Nas już poświęcili, tylko jeszcze tacy jak ty nie przyjęli tego do wiadomości. A myślisz, że europa za nami stanie jak się zrobi gorąco? Historia ci może odpowiedzieć, a ona lubi się powtarzać.hcpig pisze: ↑02-06-2022, 17:34A jak to sobie dokładnie wyobrażasz?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑02-06-2022, 15:04Jakoś dziwnie mi się wydaje, że tym trzecim krajem będzie Polska.
- Tatuś
- Kontakt:
Będzie bąbka na babkę. Rozpierdzielą drewutnie z rurą zamiast kibla. Jestem na tak. 
Nie będę umierał za Lublin czy Lubliniec (co za różnica?).

Nie będę umierał za Lublin czy Lubliniec (co za różnica?).
- SODOMOUSE
a za Luboń ?

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
Kiedyś jeden Rosjanin, w trakcie wesela, powiedział mi, że ''ruski człowiek'' może całe życie jeść "kartoszkę", byle tylko świat szanował Rosję. Wizja wielkiej Rosji, która jest niewystarczająco szanowana na Zachodzie i otoczona przez wrogów, odzwierciedla rosyjskie postrzeganie świata — mówi Onetowi dr hab. Przemysław Adamczewski z Instytutu Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk.
Rosja nie ma światu zbyt wiele zaoferowania, przez wielu Europejczyków jest traktowana niczym wielka stacja paliw z głowicami atomowymi. Nie ma nowoczesnej gospodarki, nie ma atrakcyjnych idei. Pozostaje więc imponowanie siłą militarną i wzbudzanie strachu. Tym bardziej więc w polityce wewnętrznej gra na tych samych nutach: wizją zwycięstwa w wielkiej wojnie ojczyźnianej i starciem z nazizmem obecnie utożsamianym z "ukraińskim banderyzmem" — dodaje ekspert.
Mamy ponadto sojusz władzy z kościołem, któremu państwo szczodrze płaci pieniądze i obdziela ziemią, ale przez to został upolitycznioną instytucją i trudno oddzielić go od instytucji państwowych.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... n,79cfc278
Rosja nie ma światu zbyt wiele zaoferowania, przez wielu Europejczyków jest traktowana niczym wielka stacja paliw z głowicami atomowymi. Nie ma nowoczesnej gospodarki, nie ma atrakcyjnych idei. Pozostaje więc imponowanie siłą militarną i wzbudzanie strachu. Tym bardziej więc w polityce wewnętrznej gra na tych samych nutach: wizją zwycięstwa w wielkiej wojnie ojczyźnianej i starciem z nazizmem obecnie utożsamianym z "ukraińskim banderyzmem" — dodaje ekspert.
Mamy ponadto sojusz władzy z kościołem, któremu państwo szczodrze płaci pieniądze i obdziela ziemią, ale przez to został upolitycznioną instytucją i trudno oddzielić go od instytucji państwowych.
- trup
Maryjoosh, rura już przetkana?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑03-06-2022, 01:02A normalnie. Zrzucą coś na nas i tyle. Nie musi to być bomba atomowa (choć może być) ale może na przykład jakiś iskander na lotnisko w Rzeszowie. Jesteśmy krajem tranzytowym i dodatkowo dajemy po USA najwięcej broni na Ukrainę. Duda od początku krzyczał na wiecach, że nie jesteśmy neutralni w tej wojnie. Jeszcze Kijów odwiedził i darł mordę jak pojebany z tej ich mównicy parlamentarnej. Do tego Morawiecki i Kaczor. Kurwa, nawet Sasin tam był. Na USA ruskie bomb nie będą zrzucać, tylko na nas. To u nas będzie wojenny poligon doświadczalny jak dojdzie do konkretów. Nas już poświęcili, tylko jeszcze tacy jak ty nie przyjęli tego do wiadomości. A myślisz, że europa za nami stanie jak się zrobi gorąco? Historia ci może odpowiedzieć, a ona lubi się powtarzać.hcpig pisze: ↑02-06-2022, 17:34A jak to sobie dokładnie wyobrażasz?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑02-06-2022, 15:04Jakoś dziwnie mi się wydaje, że tym trzecim krajem będzie Polska.
+++++++++++++++++++
Meanwhile i Popkowice

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
Widać, że koleś nie czai bazy i rzuca sztampą, żeby coś powiedzieć.bartwa pisze: ↑03-06-2022, 11:45Kiedyś jeden Rosjanin, w trakcie wesela, powiedział mi, że ''ruski człowiek'' może całe życie jeść "kartoszkę", byle tylko świat szanował Rosję. Wizja wielkiej Rosji, która jest niewystarczająco szanowana na Zachodzie i otoczona przez wrogów, odzwierciedla rosyjskie postrzeganie świata — mówi Onetowi dr hab. Przemysław Adamczewski z Instytutu Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk.
Niestety na Zachodzie pokutuje coś takiego jak fascynacja tzw. rosyjską duszą, która ma być czymś wyjątkowym i usprawiedliwiającym niektóre rosyjskie wybryki. To widać także teraz.
Co do związków z kościołem prawosławnym to nazwanie tego sojuszem jest fatalną nieznajomością rzeczy. Tamtejsi hierarchowie są po prostu pracownikami moskiewskich służb specjalnych czyli służą, a nie są partnerami państwa.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Nerwowy
Prawda, pojebało mu się z Polską po prostu 

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Nie ma bardziej książkowego przykładu powiązań władzy i kościoła jak Polska. Nawet sracze w urzędach gmin święci jakiś klecha. U nas po wsi ksiądz ważniejszy od starosty. Wszędzie te kurwy nienazarte wpychają się na imprezę. U mnie na pogrzebie u matki na stypie jak ksiądz siedział z kluskami w ryju i polewał gorzołe to myślałem że wyjdę z siebie. Bo na wsi jest tak że chuje wpraszaja sie z każdej okazji.
I tylko cieszy ze ta szarańcza wymiera i swiecen w niektórych regionach nie ma w ogóle. Nic bardziej mnie nie mdli jak te chuje w kieckach.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
I tylko cieszy ze ta szarańcza wymiera i swiecen w niektórych regionach nie ma w ogóle. Nic bardziej mnie nie mdli jak te chuje w kieckach.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
- dzik
To oczywiste dla każdego normalnego człowieka.
dobry kościół to kościół spalony
- Tatuś
- Kontakt: