Marioosh, jak jest z tą twoją hulajka, w piwnicy czy w garażu?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑02-05-2022, 22:02W Rosji trwa nieoficjalny pobór żołnierzy do walki w Ukrainie. Jak ujawnia ukraiński wywiad wojskowy, normy przewidują, że okręgi federalne mają dostarczać po 200 "ochotników" tygodniowo.
A jak wejdą wojska Nato to wiadomo. Atom, chemiczną lub biologiczną (nie to, że tego chcę, ale teoretycznie tak rozważam)
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
Re: III Wojna Światowa
- 987654321k
- w mackach Zła
Mariusz na poważnie analizuje sytuację i mówi ''jak jest'' w tym temacie.Pewnie kiedyś dostał wrotki od babki ma komunię ale są już za małe i pewnie zardzewiały w pywnicy.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Aż człowiek ma ochotę w jakiegoś RTSa zagrać. Współczesne Close Combat można by takie zrobić.
Guilty of being right
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
niby tak ale ja w sumie zawsze grałem ruskimi

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Lukass
- zahartowany metalizator

Ale trudno się nie zgodzić z jednym z komentarzy: "you know I would really start to ask questions if my country had this many geopolitical rivals and so few friends". Cóż, Rosja to stan umysłu.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Teraz dokładnie widać kogo Rosjanie mają na celowniku po tych flagach. A kto jest najbliżej i najbardziej się naraża?
A przez Niemcy czują się pewnie trochę zdradzeni po wystąpieniu najnowszym Scholtza. I nie dziwne.
A przez Niemcy czują się pewnie trochę zdradzeni po wystąpieniu najnowszym Scholtza. I nie dziwne.
Raz się zje, raz się nie zje.
- trup
Nasum pisze: ↑01-05-2022, 19:35trup pisze: ↑01-05-2022, 15:04Ajajajaj.... ! Tylko ranny?Medard pisze: ↑01-05-2022, 14:38Jeśli to nie fejk, to info zrobiło mi dzisiaj dzień![]()
hehehe
Pod Izumiem został ranny generał Gierasimow, szef rosyjskiego Sztabu Generalnego.
https://www.tvp.info/59939077/szef-szta ... mie-putina
https://udf.name/news/war/242891-pod-iz ... v-smi.html
Źle nie życzę, ale jakby mu tą noge urwało przy samej dupie....
No niestety... okazuje się że nogę...., ale dał nogę do Moskwy. I to w ostatniej chwili tuż przed ostrzałem Ukraińców którzy w tym zaciekłym ostrzale i tak uśmiercili ok. 200 osób w tym sporą ilość oficerów.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Lukass
- zahartowany metalizator
Widać, widać. Prawie wszystkich.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑02-05-2022, 23:53Teraz dokładnie widać kogo Rosjanie mają na celowniku po tych flagach. A kto jest najbliżej i najbardziej się naraża?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Ja się znam na tematach wojny, tak jak i na covidzie. Nawet nie wiecie ile ja wiem. Nic na komunię nie dostałem, bo nie było u nas przelewania się. Za to najadłem się wtedy, aż mi szelki w spodniach popuszczały pamiętam. Tyle nagotowane było.987654321k pisze: ↑02-05-2022, 22:46Mariusz na poważnie analizuje sytuację i mówi ''jak jest'' w tym temacie.Pewnie kiedyś dostał wrotki od babki ma komunię ale są już za małe i pewnie zardzewiały w pywnicy.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Tak se teraz patrzę i widzę, że tam jest flaga Wielkiej Brytanii. Na początku myślałem, że to flaga konfederacji. Tylko kontekst mi nie pasował. Oż rosyjska finezja.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Medard
-
- rasowy masterfulowicz
-
No i bardzo dobrze. Przynajmniej ktoś na poważnie wziął sobie do serca memorandum budapesztańskie.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑02-05-2022, 20:36To wszystko dzięki Nato. To zachód i ameryka ich dozbraja do granic możliwości. Te wszystkie namiary na ich czołgi itp.
"1. Federacja Rosyjska, Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej oraz Stany Zjednoczone Ameryki potwierdzają swoje zaangażowanie, zgodnie z zasadami Aktu Końcowego Konferencji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie, w poszanowanie niezależności i suwerenności istniejących granic Ukrainy;
2. Federacja Rosyjska, Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej oraz Stany Zjednoczone Ameryki potwierdzają swoje zobowiązanie do powstrzymania się od stosowania groźby lub użycia siły przeciw integralności terytorialnej bądź politycznej niezależności Ukrainy, i że żadna broń w ich posiadaniu nigdy nie zostanie użyta przeciw Ukrainie, chyba że w samoobronie lub w przypadkach zgodnych z Kartą Narodów Zjednoczonych;
(...)
4. Federacja Rosyjska, Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej oraz Stany Zjednoczone Ameryki potwierdzają swoje zaangażowanie w poszukiwanie natychmiastowych działań Rady Bezpieczeństwa Narodów Zjednoczonych celem dostarczenia pomocy Ukrainie, jako Państwu Nienuklearnemu stronie Układu o Nierozprzestrzenianiu Broni Jądrowej, gdyby Ukraina stała się ofiarą aktu agresji lub obiektem groźby agresji, w których stosowana jest broń jądrowa;"
-

Prawda to, a jeśli tak to co tam robił?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- hcpig
A jeżeli np. szkolił Ukraińców to będziesz miał z tym problem?
Yare Yare Daze
To ich chyba tylko uświadcza w przekonaniu, jak bardzo są wyjątkowi i jak bardzo mają rację.
-
Nie. Szkolił?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Myślenie o tym, że Kaczyński zrobiłby coś takiego wbrew USA i do tego wziąłby sobie na głowę wszystkie problemy z np. banderowską partyzantką na zachodniej Ukrainie, jest myśleniem magicznym. Zgaduję, że jest to chciejstwo środowiska PO.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Pisząc wprost, jest to ruska narracja.