III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: III Wojna Światowa
Jestem pesymistą. Zawsze moje przeczucia się sprawdzały hege
-
- rasowy masterfulowicz
W grudniu obstawiałem że będzie inwazja to mnie kumple mieli za wariatahcpig pisze: ↑02-05-2022, 17:26Powoli robi się kult św. Atomu jak w Falloucie... serio rozważacie nawet teoretycznie taką opcję?Pan_Kimono pisze: ↑02-05-2022, 17:19Boję się tylko, że ci troglodyci pójdą na całość i będzie festiwal atomowych grzybów na horyzoncie
Już nawet PEEZEL straszy niukowaniem PL:
https://www.rp.pl/polityka/art36189181- ... ciw-polsce

Co do atomu - nie posądzam ruskich o racjonalne, w sensie zachodnim, myślenie. Wowa ma ciepło, a sledze jego wypowiedzi i pisma od 2 lat dokładnie i mam wrażenie, że co raz bardziej się odkleja. Kiedyś uważałem, że ma to ma celu zastraszenie zachodu, ale oni od jakiegoś czasu piorą łeb swoim na taką ewentualność. Przegrana w tej wojnie to czapka dla Wołodii i otoczenia, więc uważam, że na poważnie traktują opcje atomowa. Jak Wowa mówi o egzystencjalnym zagrożeniu dla Rasiji, to ma chyba na myśli siebie. Broni konwencjonalnej chyba zaczyna im powoli brakować do utrzania terenu. Zaczęli używać strażackich dronow w celach obserwacyjnych xd
KVLT lizania CZASZKI
- Ubzdur
- w mackach Zła
Niech mi ktoś z pesymistów wyjaśni, co miałoby osiągnąć użycie broni atomowej? Co na tym zyska Rosja? Straszenie atomem rozumiem, choć odbieram to jako sygnał słabości. Natomiast nie rozumiem dlaczego miałoby się to im opłacać. Przecież to nie jest tak, że decyduje jeden Putin i jego osobisty interes, jego "szaleństwo", ale wypadkowa wielu interesów/pomysłów/celów, a nawet strategii realizowanych przez dziesiątki lat.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Proste. Poza tym gdyby Rosja miała użyć takiej broni to dlaczego nie użyła jej do tej pory? Bo ta wojna w ogóle nie przypomina wojny totalnej i do niej nie zmierza.Ubzdur pisze: ↑02-05-2022, 18:04Niech mi ktoś z pesymistów wyjaśni, co miałoby osiągnąć użycie broni atomowej? Co na tym zyska Rosja? Straszenie atomem rozumiem, choć odbieram to jako sygnał słabości. Natomiast nie rozumiem dlaczego miałoby się to im opłacać. Przecież to nie jest tak, że decyduje jeden Putin i jego osobisty interes, jego "szaleństwo", ale wypadkowa wielu interesów/pomysłów/celów, a nawet strategii realizowanych przez dziesiątki lat.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rasowy masterfulowicz
Przecież oni zakładali zupełnie inny jej przebieg. Po co mieliby używać atomu gdyby wszystko szło po ich myśli? Takiego blamazu nie spodziewali się nawet amerykanie, bo zakładali wojnę partyzancka już po wygranej RosjiPacjent pisze: ↑02-05-2022, 18:07Proste. Poza tym gdyby Rosja miała użyć takiej broni to dlaczego nie użyła jej do tej pory? Bo ta wojna w ogóle nie przypomina wojny totalnej i do niej nie zmierza.Ubzdur pisze: ↑02-05-2022, 18:04Niech mi ktoś z pesymistów wyjaśni, co miałoby osiągnąć użycie broni atomowej? Co na tym zyska Rosja? Straszenie atomem rozumiem, choć odbieram to jako sygnał słabości. Natomiast nie rozumiem dlaczego miałoby się to im opłacać. Przecież to nie jest tak, że decyduje jeden Putin i jego osobisty interes, jego "szaleństwo", ale wypadkowa wielu interesów/pomysłów/celów, a nawet strategii realizowanych przez dziesiątki lat.
KVLT lizania CZASZKI
-
- rasowy masterfulowicz
Co do Putina - nie ma KC jak Chruszczów i reszta, chyba nawet ISW korygował swoje prognozy na temat ewentualnego puczu. Wbrew pozorm ma dużo silniejsza władze niż starzy towarzysze, nie licząc Stalina, i o wiele słabsze państwo niż ZSRR
KVLT lizania CZASZKI
Pomogłoby wygrać wojnę z Ukrainą. Rosją nie rządzą normalni ludzie. W przeciwnym wypadku nie rozkradaliby swojego kraju, tylko go rozwijali.Ubzdur pisze: ↑02-05-2022, 18:04co miałoby osiągnąć użycie broni atomowej? Co na tym zyska Rosja? Straszenie atomem rozumiem, choć odbieram to jako sygnał słabości. Natomiast nie rozumiem dlaczego miałoby się to im opłacać. Przecież to nie jest tak, że decyduje jeden Putin i jego osobisty interes, jego "szaleństwo", ale wypadkowa wielu interesów/pomysłów/celów, a nawet strategii realizowanych przez dziesiątki lat.
-
- rasowy masterfulowicz
A jaki jest sens dalszego ciągnięcia tej chujowej operacji? Najkorzystniejsze byłoby dla nich wycofanie się, ale z racji charakteru Rosji dla wowki to koniec, nie tylko prezydentury. Może nie od razu, lecz chyba nie ma innego scenariuszaUbzdur pisze: ↑02-05-2022, 18:04Niech mi ktoś z pesymistów wyjaśni, co miałoby osiągnąć użycie broni atomowej? Co na tym zyska Rosja? Straszenie atomem rozumiem, choć odbieram to jako sygnał słabości. Natomiast nie rozumiem dlaczego miałoby się to im opłacać. Przecież to nie jest tak, że decyduje jeden Putin i jego osobisty interes, jego "szaleństwo", ale wypadkowa wielu interesów/pomysłów/celów, a nawet strategii realizowanych przez dziesiątki lat.
KVLT lizania CZASZKI
- vicek
- zahartowany metalizator
Zmniejszenie populacji https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_GuidestonesUbzdur pisze: ↑02-05-2022, 18:04Niech mi ktoś z pesymistów wyjaśni, co miałoby osiągnąć użycie broni atomowej? Co na tym zyska Rosja? Straszenie atomem rozumiem, choć odbieram to jako sygnał słabości. Natomiast nie rozumiem dlaczego miałoby się to im opłacać. Przecież to nie jest tak, że decyduje jeden Putin i jego osobisty interes, jego "szaleństwo", ale wypadkowa wielu interesów/pomysłów/celów, a nawet strategii realizowanych przez dziesiątki lat.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
A takie, że to zachód, a szczególnie Ameryka prowadzi tak naprawdę wojnę z ruskimi. A co ma Rosja zrobić? Nie mają tyle wojsk i sprzętu co całe Nato, więc pewnie puszczą jakąś taktyczną broń na otrzeźwienie. Jeszcze jakby ich Chiny wsparły bronią czy wojskiem to może by nie zrzucili. Ale Chiny są w rozkroku i sami nie wiedzą kto im dupe zasrał.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
"Polska nie poprze porozumienia pokojowego, jeśli będzie ono przewidywało oddanie części terytorium Ukrainy państwu agresora. Tym samym Polska jest pierwszym państwem spośród potencjalnych gwarantów, które publicznie ogłosiło takie stanowisko.Dziękujemy, przyjaciele i partnerzy" - napisała Ukraińska Rada Najwyższa."
Polska jest bardziej Ukraińska od samych Ukraińców. Jak zwykle wychodzenie przed szereg bez żadnego pomyślunku.
Polska jest bardziej Ukraińska od samych Ukraińców. Jak zwykle wychodzenie przed szereg bez żadnego pomyślunku.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
O tak:Mariusz Wędliniarz pisze: ↑02-05-2022, 20:134 !!
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
To wszystko dzięki Nato. To zachód i ameryka ich dozbraja do granic możliwości. Te wszystkie namiary na ich czołgi itp.
- Pukajacy Bob
- zaczyna szaleć
biedna Matuszka Rasija mogła po prostu nie zaczynać, a tak to już tylko może się poddać.
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
W Rosji trwa nieoficjalny pobór żołnierzy do walki w Ukrainie. Jak ujawnia ukraiński wywiad wojskowy, normy przewidują, że okręgi federalne mają dostarczać po 200 "ochotników" tygodniowo.
A jak wejdą wojska Nato to wiadomo. Atom, chemiczną lub biologiczną (nie to, że tego chcę, ale teoretycznie tak rozważam)
A jak wejdą wojska Nato to wiadomo. Atom, chemiczną lub biologiczną (nie to, że tego chcę, ale teoretycznie tak rozważam)
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
XDMariusz Wędliniarz pisze:A jak wejdą wojska Nato
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz