III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

22-03-2022, 15:09

bartwa pisze:
22-03-2022, 15:06
Gdyby ruscy nie zaatakowali, to nikt by żadnego sprzętu na osiedlach nie rozmieszczał.

Nie zapominajmy, że Ukraina walczy o przetrwanie, a Rosja o zdobycze terytorialne.
To jest tak oczywiste, że aż przerażające, że ten kacapski zjeb tego nie rozumie i trzeba mu tłumaczyć.
all the monsters will break your heart
bartwa

22-03-2022, 15:12

nicram pisze:

To jest tak oczywiste, że aż przerażające, że ten kacapski zjeb tego nie rozumie i trzeba mu tłumaczyć.
Myślę że nie o rozumienie tu chodzi, tylko o preferencje polityczne.
Pacjent

22-03-2022, 15:13

bartwa pisze:
Gdyby ruscy nie zaatakowali, to nikt by żadnego sprzętu na osiedlach nie rozmieszczał.

Nie zapominajmy, że Ukraina walczy o przetrwanie, a Rosja o zdobycze terytorialne.
Jednak byłbym ostrożny z tym umieszczaniem sprzętu wojskowego na piętrze w bloku, a potem płaczem jak to Ruscy go rozwalili strzelając do cywilów.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

22-03-2022, 15:14

bartwa pisze:
22-03-2022, 15:12
nicram pisze:

Myślę że nie o rozumienie tu chodzi, tylko o preferencje polityczne.
Chyba faktycznie. Choć nie można wykluczyć, że jest po prostu idiotą. Pożytecznym.
Awatar użytkownika
trup

22-03-2022, 15:22

Pacjent pisze:
22-03-2022, 15:02
trup pisze:
22-03-2022, 14:57
Pacjent pisze:
22-03-2022, 14:56

Skoro jednak są bydlakami i się nie wahają to może w trosce o ludność cywilną zaprzestać tego?
Spoko. Jestem za. napisz petycję do Szojgu.
Szojgu umieszcza sprzęt wojskowy na ukraińskich osiedlach?
A nie? Oczywiście zanim je zniszczy. Później już nie ma osiedli...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

22-03-2022, 15:26

Pacjent pisze:
bartwa pisze:

Jednak byłbym ostrożny z tym umieszczaniem sprzętu wojskowego na piętrze w bloku, a potem płaczem jak to Ruscy go rozwalili strzelając do cywilów.
Ruskie wjechali z operacją specjalną na Ukrainę. Ukraińskie wojsko obsadza budynki mieszkalne w celu ich obrony przed grabieżą i gwałtem - ich prawo. Teraz niech kałmuckie ryje kombinują skoro są tacy humanitarni. Świat widzi jak precyzyjna jest ta "operacja denazyfikacji"
Obrazek
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

22-03-2022, 15:33

Pacjent pisze:
Nie no, jasne. Przecież powinni w ogóle stanąć wszyscy w otwartym polu i machać do nadlatujących rakiet balonami. Co to ma być, że ruskie przyjeżdżają sobie denazyfikować, a żołnierze się gdzieś chowają.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

22-03-2022, 15:35

bartwa pisze:

A jak masz na przykład zabawę na wsi i przychodzą tam dziewczyny i mężczyźni. I ludzie są zadowoleni. Dziewczyny, że poznają nowego chłopa, że je może dotykać póżniej będzie i całować, a może i póżniej się z nim ożenią i mu dzieci będą rodzić. A chłopaki po to bo im stoją ptaki i okropnie chce im się współżyć, a może i też rodzinę założą jak się oboje sobie spodobają i zakochają. I była to już nie pierwsza taka zabawa. I ten chłopak tam poszedł mając nadzieję, że znów spotka tę dziewczynę z pobliskiej wsi. I spotkał. Znów tańczyli i się do siebie uśmiechali i całowali się w ukryciu bardzo zapatrzeni w siebie. Zawierzył jej i chciał mieć z nią kiedyś dzieci. Był szczęśliwy. Gdy zabawa już powoli dobiegała końca wyszedł na papierosa się odświeżyć przed remizę. I zobaczył wtedy za gzymsem głowę tej Arlety jak jej tak dziwnie podskakuje jak łep konia na dyszlu. Okazało się że jeden strażak ruchał ją od tyłu, a ona była w podpita i jęczała do tego. Widział opuszczone spodnie tego strażaka i serce mu pękło i rozdarło się. Szybko złapał co było pod ręką, a był drąg. Z krzykiem podleciał do ich ruchających się i zaczął ich okładać z krzycząc i płacząc do tego. Póżniej nie zaprzetał, wrócił do remizy i zaczął okładać w amoku tańczących na parkiecie. Zaprzysiąg też sobie, że nigdy się nie ożeni i nie zwiąże się z żadną babą. Tym chłopakiem byłem ja i czułem się jak teraz ta zdradzona Rosja, a ta dziewczyna była Ukrainą. Nie to, że jestem za ruskimi I przeciwko ukrainie bo nie jestem, ale wiem na co stać baby i jakie są.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

22-03-2022, 15:41

Sybir pisze:
22-03-2022, 14:26
W odpowiedzi do własnego posta - może jeszcze za wcześnie, żeby się cieszyć (bo to jeszcze niepotwierdzone info), ale chyba po Makarivce Ukraińcy poszli za ciosem i odcięli rosyjskie czołówki w Buczy, Irpieniu i Hostomelu od logistyki. W najbliższych godzinach powinno się to wyjaśnić. Śledźcie internetowe mapy pożarów. ;)
Andele andele!
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

22-03-2022, 15:46

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
22-03-2022, 15:41
Sybir pisze:
22-03-2022, 14:26
W odpowiedzi do własnego posta - może jeszcze za wcześnie, żeby się cieszyć (bo to jeszcze niepotwierdzone info), ale chyba po Makarivce Ukraińcy poszli za ciosem i odcięli rosyjskie czołówki w Buczy, Irpieniu i Hostomelu od logistyki. W najbliższych godzinach powinno się to wyjaśnić. Śledźcie internetowe mapy pożarów. ;)
Andele andele!
Tylko, że Ukraińcy się wykrwawiają nie mając rezerwowych ludzi do zmiany i odpowiedniej ilości sprzętu, a Rosja jakby nie było może mobilizować lepszych czy gorszych i czołgi, artylerie ściągać. Kijowa Rosja na pewno w najbliżysz czasie nie zdobędzie, ale weźmie Ukraińców na przeczekanie i w końcu ukąsi.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

22-03-2022, 15:48

A u mnie w pracy widzę że jakaś większa fala kont-slupow do prania brudnych pieniędzy podających się za uchodZcow z Ukrainy. Dzisiaj już dwóch zaprosiłem do skakania przez widły do pieca.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

22-03-2022, 15:51

mocny2_3 pisze:lekarzu jak myślisz kiedy ruszy druga faza natarcia w wykonaniu rosjan?
Nie znam się, więc się wypowiem - front (poza Donbasem) stoi od kilku-kilkunastu dni. Część oddziałów rosyjskich jest zblokowana pod Czernihowem (pewnie ze 4 brygadowe grupy bojowe) i Mariupolem, więc zdobycie tych miast może dać Rosjanom jakieś rezerwy, a przede wszystkim poprawić logistykę na północy i południu. W perspektywie jest jednak "redukcja" zachodniego ramienia okrążenia Kijowa, więc zdobycie Czernihowa może finalnie nic nie dać, poza zabezpieczoną drogą dostaw i potencjalnej ewakuacji rosyjskich czołówek stojących w rejonie Browarów. Bez mobilizacji (która ponoć jest już w toku, ale brakuje wiarygodnych źródeł potwierdzających pogłoski o niej), odtworzenia/uzupełnienia jednostek, które walczyły w Ukrainie oraz tych, które zostaną wyznaczone jako II i III rzut strategiczny, oraz wyciągnięcia z formaliny i doprowadzenia do stanu używalności ciężkiego sprzętu Rosja nie będzie mogła przeprowadzić ofensywy nawet w starym stylu. Oczywiście, przydałyby się rakiety balistyczne (których zapas się kurczy), oficerowie oraz jakiś plan operacyjny, a na to wszystko (oraz to, co wymieniłem w poprzednim zdaniu) potrzeba czasu i pieniędzy. Mogą Rosjanie bazować kadrowo na rezerwistach, ale to i tak potrwa kilka miesięcy, zanim zorganizują nowe jednostki na sensownym poziomie. Dochodzi jeszcze kwestia rozwinięcia i zabezpieczenia logistyki, bo jak to teraz wygląda, to każdy widzi.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

22-03-2022, 16:18

Na wczoraj:

Obrazek
https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art ... 115-dzieci

Czyli co? W 530 obiektach typu szkoły, przedszkola, żłobki "ukrywali" się bohaterowie Ukrainy? To tak oczywiście przyjmując kacapską argumentacje ruskiego agenta pacjenta. 530 obiektów!! Nie, nie 53, a 530.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Sybir

22-03-2022, 16:22

Oczywiście, strona rosyjska (i stronnictwo) nie ma żadnych dowodów na umieszczanie wyposażenia wojskowego w ukraińskich budynkach użyteczności publicznej, poza tym działania lotnictwa FR w Syrii mówią same za siebie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
necromorbid
rozkręca się

22-03-2022, 17:09

Mariusz Wędliniarz pisze:
22-03-2022, 15:35

A jak masz na przykład zabawę na wsi i przychodzą tam dziewczyny i mężczyźni. I ludzie są zadowoleni. Dziewczyny, że poznają nowego chłopa, że je może dotykać póżniej będzie i całować, a może i póżniej się z nim ożenią i mu dzieci będą rodzić. A chłopaki po to bo im stoją ptaki i okropnie chce im się współżyć, a może i też rodzinę założą jak się oboje sobie spodobają i zakochają. I była to już nie pierwsza taka zabawa. I ten chłopak tam poszedł mając nadzieję, że znów spotka tę dziewczynę z pobliskiej wsi. I spotkał. Znów tańczyli i się do siebie uśmiechali i całowali się w ukryciu bardzo zapatrzeni w siebie. Zawierzył jej i chciał mieć z nią kiedyś dzieci. Był szczęśliwy. Gdy zabawa już powoli dobiegała końca wyszedł na papierosa się odświeżyć przed remizę. I zobaczył wtedy za gzymsem głowę tej Arlety jak jej tak dziwnie podskakuje jak łep konia na dyszlu. Okazało się że jeden strażak ruchał ją od tyłu, a ona była w podpita i jęczała do tego. Widział opuszczone spodnie tego strażaka i serce mu pękło i rozdarło się. Szybko złapał co było pod ręką, a był drąg. Z krzykiem podleciał do ich ruchających się i zaczął ich okładać z krzycząc i płacząc do tego. Póżniej nie zaprzetał, wrócił do remizy i zaczął okładać w amoku tańczących na parkiecie. Zaprzysiąg też sobie, że nigdy się nie ożeni i nie zwiąże się z żadną babą. Tym chłopakiem byłem ja i czułem się jak teraz ta zdradzona Rosja, a ta dziewczyna była Ukrainą. Nie to, że jestem za ruskimi I przeciwko ukrainie bo nie jestem, ale wiem na co stać baby i jakie są.
Jeśli to jest według ciebie adekwatna metafora do obecnej sytuacji na Ukrainie, zatem to jest dowód że Rosja jest wyjątkowo upośledzonym krajem i narodem po prostu żal :facepalm:
zatrzymałem się na 2011 roku
Awatar użytkownika
Ascetic

22-03-2022, 17:19

Ascetic pisze:
22-03-2022, 16:18
Na wczoraj:

Obrazek
https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art ... 115-dzieci

Czyli co? W 530 obiektach typu szkoły, przedszkola, żłobki "ukrywali" się bohaterowie Ukrainy? To tak oczywiście przyjmując kacapską argumentacje ruskiego agenta pacjenta. 530 obiektów!! Nie, nie 53, a 530.
Teraz mi sie przypomniało. Chyba chodziło o przedszkole, czy szkołę. Kacapy pod jeden taki budynek podstawili, podobno, bo zaraz intelektualista, poszukiwacz prawdy, Seba powie, że było tak-albo "śmak", bo propagada ewryłer, czołg (ukr). Nie szojgu go wstawił, tylko jego pomagiery, małe szojguny, takie kacapki niedożywione. Po co? No po to aby wyjebać tam jakąś minirakietkę, bo przecież oni tylko tak. Dlaczego o tym piszę? Bo może mamy post-prawdę, ale jedna prawda jest prawdą. Ruska swołocz jest agresorem, kto gdzie czego nie wstawił, nie ma specjalnie znaczenia, taka logika wojny, natomiast relatywizowanie i rozmywanie tematu, to zwykłe kurestwo, nie, nie zbydlęcenie, kurestwo. A takie tu ma miejsce z otworu gębowego tego płazińca. No może i rozjebali budynek cywilny, tak z 80% tych w Mariupolu np. ale ... ale ... no panie, ale ... ale ...
Ostatnio zmieniony 22-03-2022, 17:26 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Pacjent

22-03-2022, 17:26

Z tego co tu czytam wynika, że Ukraińcy montują sprzęt wojskowy na swoich osiedlach mieszkalnych i tam napieprzają Kacapy. To samo robią Kacapy i tam napieprzają Ukraińcy. Wniosek z tego, że tak naprawdę nie wiadomo kto rozwalił jakiś blok, który właśnie pokazuje telewizja.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

22-03-2022, 17:29

Pacjent pisze:
Z tego co tu czytam wynika, że Ukraińcy montują sprzęt wojskowy na swoich osiedlach mieszkalnych i tam napieprzają Kacapy. To samo robią Kacapy i tam napieprzają Ukraińcy. Wniosek z tego, że tak naprawdę nie wiadomo kto rozwalił jakiś blok, który właśnie pokazuje telewizja.
Co za glista. Ludzka.
Awatar użytkownika
Ascetic

22-03-2022, 17:29

Stawianie znaku równości miedzy agresorem a ofiarą. Nowe. Nie znałem.

Od razu mi się przypomina taki mały prawacki lajtmotiw. "Hehe", mogła nie zakładać podwiązek, szlajać się po nocy, nie zostałaby zgwałcona. Albo to. Nawet "lepsze". Przecież te małe zboczuchy, no te ministranty, te dzieciuchy:

Obrazek

Kolo sie nic nie zmienia. Zawsze postawi znak równości, tam gdzie go zasadniczo nie ma.

535, czy Hatefire pięknie to wychwytywali. Pewnie według uglaka nie potrafili czytać, ale cóż, może jednak.
Ostatnio zmieniony 22-03-2022, 17:34 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak

22-03-2022, 17:30

Pacjent pisze:
Rakietami w bloki też walą Ukraińcy?

Takie Iskandery można kupić w każdym sklepie z Iskanderami...
Guilty of being right
ODPOWIEDZ