III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: III Wojna Światowa

14-03-2022, 12:23

Sensowne, oczywiście moim zdaniem tylko, wynurzenia.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28 ... RelRecImg2
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

14-03-2022, 12:30

Gen. Skrzypczak od 18 dni dzień w dzień twierdzi, że wojna się skonczy za 2-3 dni.

Tymczasem Ruskie powoli i systematycznie mielą Ukrainę.
Ostatnio zmieniony 14-03-2022, 12:36 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-03-2022, 12:36

trup pisze:
14-03-2022, 11:48

i bdb. Ale nie do końca to tak różowo wygląda. Dobrzy rosjanie muszą bo szkoła strzela.
Ale już konwoje nie strzelają do nich. Szpitale z rannymi nie strzelają.
Oczywiście że nie. Ale oni tak samo mają swoją propagandę gdzie pokazują, że dobrze traktują jeńców, do nas to po prostu nie dociera, tak samo jak do ruskich nie docierają nagrania schwytanych Rusków dzwoniących do rodziny. A co do budynków cywilnych jeszcze to z jednej strony fajnie że mają zły PR jak coś zniszczą publicznego, ale jest jeszcze druga strona, bo jednak krążą nagrania gdzie sami Ukraińcy rozstawili artylerię na środku osiedla i sami mieszkańcy przyszli i kazali im się wynosić. W sumie nic dziwnego, nikt nie chce oberwać z ruskiego tanka w mieszkanie, nawet jeśli zepsuje to ruskim PR. Podsumowując to widzimy więcej niż kiedykolwiek na wojnie, ale też więcej niż kiedykolwiek nie widzimy.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

14-03-2022, 12:39

ozob pisze:
Gen. Skrzypczak od 18 dni dzień w dzień twierdzi, że wojna się skonczy za 2-3 dni.

możesz śmiało dopisać ''mielą ludność cywilną''
Bo militarnie są pożerani i wysrywani.Dlaczego kurwa tak bardzo to do Ciebie nie dociera?
Awatar użytkownika
trup

ozob pisze:

Koniecznie musisz wykupić receptę.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

14-03-2022, 12:42

Pelson pisze:
Sybir pisze:
14-03-2022, 11:30
Ćwiczenia ćwiczeniami - Japonia zmieniła już stosowne zapisy w konstytucji? :)
Coś tam się w tej materii zmienia u nich powoli, patrz casus wystąpienia w sprawie obrony Tajwanu. Więc bym nic nie przesądzał. Zapis ciągle w konstytucji jest, ale coraz bardziej przypomina to sieć elektryczną, gdzie wykonano obejścia na newralgicznych, przeciążonych obszarach, ale zostawiono sobie jeden bezpiecznik na terenie, który już dawno nie jest najważniejszy.
Skoro w konstytucji zapisali, że lotniskowców mieć nie mogą, a mają dwa niszczyciele śmigłowcowe, które dziwnym trafem przenosza F35, to jak inaczej to interpretować?
https://www.military.com/daily-news/202 ... again.html
Choć przyznaje, mogliby poćwiczyć intensywniej w obszarze Kuryli albo Władywostoku w taki sam sposób jaki ćwiczą Amerykanie i Brytyjczycy nad polską wschodnią granicą. Czyli od niechcenia na kilkadziesiąt sekund w trakcie lotu włączyć transpondery ze 20 km od granicy ;)
Wiem, że coś się u nich ruszyło, i tylko czekam, co i kiedy z tego wyniknie oraz czy skończy się zmianami w konstytucji, bo to dopiero będzie pewien punkt krytyczny. Czekam, oczywiście, w pozycji niewzburzonego obserwatora. :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
trup

14-03-2022, 12:43

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
14-03-2022, 12:36
trup pisze:
14-03-2022, 11:48

i bdb. Ale nie do końca to tak różowo wygląda. Dobrzy rosjanie muszą bo szkoła strzela.
Ale już konwoje nie strzelają do nich. Szpitale z rannymi nie strzelają.
Oczywiście że nie. Ale oni tak samo mają swoją propagandę gdzie pokazują, że dobrze traktują jeńców, do nas to po prostu nie dociera, tak samo jak do ruskich nie docierają nagrania schwytanych Rusków dzwoniących do rodziny. A co do budynków cywilnych jeszcze to z jednej strony fajnie że mają zły PR jak coś zniszczą publicznego, ale jest jeszcze druga strona, bo jednak krążą nagrania gdzie sami Ukraińcy rozstawili artylerię na środku osiedla i sami mieszkańcy przyszli i kazali im się wynosić. W sumie nic dziwnego, nikt nie chce oberwać z ruskiego tanka w mieszkanie, nawet jeśli zepsuje to ruskim PR. Podsumowując to widzimy więcej niż kiedykolwiek na wojnie, ale też więcej niż kiedykolwiek nie widzimy.
Ale telefony do rosyjskich rodzin docierają. Myślę, że akcje Anonymousa zrobiły też swoje. Więc niektóre informacje docierają, a jak jeszcze nie to dotrą. Cywile nie chcą ginąć. to normalne.
Tylko ja uznaję, że to jest element wojny. Ten czarny PR. I Ukraina wygrywa tu moim zdaniem dość mocno.
Czy to Ci przeszkadza? :-)

Natomiast to że zginął 1 (słownie JEDEN) cywil już dyskwalifikuje rosję jako nosiciela pokoju. Tyle w temacie.
A zabicie Mera bo rozdawał chleb?
Ostatnio zmieniony 14-03-2022, 12:49 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

14-03-2022, 12:44

mocny2_3 pisze:
ozob pisze:

Bo militarnie są pożerani i wysrywani.Dlaczego kurwa tak bardzo to do Ciebie nie dociera?
Tylko wedle ukraińskiej propagandy. Tu niewątpliwie Ukraina wygrywa.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
trup

14-03-2022, 12:50

ozob pisze:
14-03-2022, 12:44
mocny2_3 pisze:
ozob pisze:

Wedle jedynej słusznej ruskiej propagandy NIE. Tu niewątpliwie Rosja przegrywa.

Poprawiłem.
Awatar użytkownika
trup

14-03-2022, 13:03

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

14-03-2022, 13:20

trup pisze:

Ale telefony do rosyjskich rodzin docierają. Myślę, że akcje Anonymousa zrobiły też swoje. Więc niektóre informacje docierają, a jak jeszcze nie to dotrą. Cywile nie chcą ginąć. to normalne.
Tylko ja uznaję, że to jest element wojny. Ten czarny PR. I Ukraina wygrywa tu moim zdaniem dość mocno.

Natomiast to że zginął 1 (słownie JEDEN) cywil już dyskwalifikuje rosję jako nosiciela pokoju. Tyle w temacie.
Przedstawiłem trochę gołych faktów, nie spychaj mnie to pozycji obrońcy Rosjan bo nim nie jestem.
Awatar użytkownika
trup

14-03-2022, 13:22

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
14-03-2022, 13:20
trup pisze:

Przedstawiłem trochę gołych faktów, nie spychaj mnie to pozycji obrońcy Rosjan bo nim nie jestem.
Nie spycham. Zapytałem czy Ci to przeszkadza? :-) Bo mnie ani trochę :)
Co nie oznacza, że dobrze mieć swiadomość i wiedzieć jak jest.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

14-03-2022, 13:25

trup pisze:

MI nie przeszkadza, przeszkadzałoby, gdyby to obok mojego okna rozstawiono artylerię, bo nie tak łatwo pożegnać się z dorobkiem życia z powodu takich rozgrywek.
Awatar użytkownika
trup

tymczasem bardzo ładny esej.... o tym jak Julka z Sewieropiździecka zostawiła przegrańca rosyjskiego pracującego w Iwanexie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
trup

14-03-2022, 13:30

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
trup pisze:

MI nie przeszkadza, przeszkadzałoby, gdyby to obok mojego okna rozstawiono artylerię, bo nie tak łatwo pożegnać się z dorobkiem życia z powodu takich rozgrywek.
Rozgrywek??? Wiadomo. To jest utrata wszystkiego na co ciężko zapierdalsza.
Ale że to jest element obrony Twojego kraju przed uzurpatorskim najazdem "bratniego" narodu (nomen omen taka była nomenklatura w czasach komuny o bratnich narodach), to czy:
- godzisz się na to, bo nie chcesz żeby przyszedł kacap, zabrał polski paszport przy okazji zajebał TV, żarcie z lodówki, zgwałcił żonę, kotem pierdolnął o ścianę
- nie godzisz się na to, przeganiasz tych chłopaków z podwórka żeby poszli gdzie indziej bawić się w te swoje "rozgrywki" i liczysz na to, że Wania jednak nie bedzie taki zły, byleby nie zburzyli Twojego mieszkania...?
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

14-03-2022, 13:33

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
14-03-2022, 11:46
trup pisze:
14-03-2022, 09:28
dokładnie. Ale mogą się zawziąć i z takim ruskim "Urrraaaa!" niszczyć co sie da żeby jak najwięcej nabruździć.
Dziś mnie załamało, jak bezmyślnie dziennikarze w TV wystawiają na dłoni cele do zniszczenia ruskom. Ech...
Mało prawdopodobne z jednego powodu o którym chyba tutaj nie mówiono. Ruscy wbrew pozorom bardzo się ograniczają i robią co mogą, z tego co widzę, by nie walić w miejsca cywilne...
Pytanie podstawowe, co ruskie robi na Ukrainie? Jak im tak źle to niech zrobią nawrotkę na trzy lub oberka i nikt do nich ze szkół nie będzie strzelał.

Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
trup

14-03-2022, 13:36

Tatuś pisze:
14-03-2022, 13:33
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
14-03-2022, 11:46
trup pisze:
14-03-2022, 09:28
dokładnie. Ale mogą się zawziąć i z takim ruskim "Urrraaaa!" niszczyć co sie da żeby jak najwięcej nabruździć.
Dziś mnie załamało, jak bezmyślnie dziennikarze w TV wystawiają na dłoni cele do zniszczenia ruskom. Ech...
Mało prawdopodobne z jednego powodu o którym chyba tutaj nie mówiono. Ruscy wbrew pozorom bardzo się ograniczają i robią co mogą, z tego co widzę, by nie walić w miejsca cywilne...
Pytanie podstawowe, co ruskie robi na Ukrainie? Jak im tak źle to niech zrobią nawrotkę na trzy lub oberka i nikt do nich ze szkół nie będzie strzelał.

A to już podstawowe zagadnienie :-)
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

14-03-2022, 13:42

Pelson pisze:Sensowne, oczywiście moim zdaniem tylko, wynurzenia.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28 ... RelRecImg2
Tak właśnie.
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Podsumowując to widzimy więcej niż kiedykolwiek na wojnie, ale też więcej niż kiedykolwiek nie widzimy.
Tak właśnie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
trup

14-03-2022, 13:57

Przed chwilą Zełenski wystąpił na zewnątrz przed budynkiem.
Piękny słoneczny dzień w tle.
On spokojny.

To robi robotę dla psychiki Ukraińców.
Awatar użytkownika
trup

14-03-2022, 14:08

Polska Misja Medyczna zamierza uruchomić szpital polowy w Ukrainie. Lecznica taka – o ile wojna w tym kraju nie zakończy się – mogłaby powstać w ciągu dwóch miesięcy. Informacje te przekazała dziennikarzom w Krakowie Małgorzata Olasińska-Chart z PMM.a
ODPOWIEDZ