"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Można mu przyznać rację, że Rosjanie to Azjaci, ale z drugiej strony bardziej krwiożerczej cywilizacji od tej zachodniej w historii świata nie było.
Rzymianie byli krwiożerczy mniej? Czy Kartagina? A Czerwoni Khmerzy? Jak mierzyć tą krwiożerczość? W szatanach na metr kwadratowy?
II wojna światowa, I wojna światowa, Imperium Brytyjskie, Napoleon, podbój Ameryk i cała masa mniejszych wojen. Nikt się nie może równać.
I to jest właśnie głos putinowskiej propagandy.
Bo co było kiedyś ma tłumaczyć skurwysyństwo czerwonej bandy.
No pewnie Rosjanie to Azjaci ale że żadnego życia ludzkiego nie szanują to już nie przyznał.
Próbujesz rozmyć zbrodnie wojenne dokonywane przez ruskie ścierwo?
W dupie mam to co było - te wszystkie wojny, to co się dzisiaj dzieje próbujesz tłumaczyć tym co było?
Rzymianie byli krwiożerczy mniej? Czy Kartagina? A Czerwoni Khmerzy? Jak mierzyć tą krwiożerczość? W szatanach na metr kwadratowy?
II wojna światowa, I wojna światowa, Imperium Brytyjskie, Napoleon, podbój Ameryk i cała masa mniejszych wojen. Nikt się nie może równać.
I to jest właśnie głos putinowskiej propagandy.
Bo co było kiedyś ma tłumaczyć skurwysyństwo czerwonej bandy.
No pewnie Rosjanie to Azjaci ale że żadnego życia ludzkiego nie szanują to już nie przyznał.
Próbujesz rozmyć zbrodnie wojenne dokonywane przez ruskie ścierwo?
W dupie mam to co było - te wszystkie wojny, to co się dzisiaj dzieje próbujesz tłumaczyć tym co było?
Nadinterpretujwsz I sobie dopowiadasz. To jest jakaś choroba dzisiejszego świata.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Czym chcesz mierzyć krwiożerczosc danej cywilizacji jak nie ilością wojen przez nią prowadzonych?
Tutaj żeby uciąć wątpliwości starczy podać przykład Japończyków w 2 wojnie światowej.
Nie ma przypadku na czołowych miejscach. Cywilizacja Zachodu, spadkobiercy Rzymu i Grecji, to najbardziej krwiożercza cywilizacja w historii świata. Całe stulecia mordow i podbojów.
po koncercie już się nie pojeździ tramwajami po Charkowie:
tak mi się też przypomniało jak szybko ukraińscy sprzedawcy biletów potrafią namierzyć wsiadających na przystanku i sprzedać im bilet,
a wczoraj w stolicy instruowałem dwoje młodych z Charkowa jak ogarniać dojazd i aplikację jak dojadę
po koncercie już się nie pojeździ tramwajami po Charkowie:
tak mi się też przypomniało jak szybko ukraińscy sprzedawcy biletów potrafią namierzyć wsiadających na przystanku i sprzedać im bilet,
a wczoraj w stolicy instruowałem dwoje młodych z Charkowa jak ogarniać dojazd i aplikację jak dojadę
Wagon ex-Praga a zdjęcie pochodzi ze zbombardowanej zajezdni. Pewnie był to obiekt militarny konieczny do zbombardowania.
A tymczasem wymiana kadry.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Dzisiaj zobaczyłem w Wikipedii co to jest ta słynna onuca, która mnie jak i ozoba przezywacie. I się zdziwiłem, bo ja mam dużo onuc w domu. Zawsze jak się w pole szło to się zakładało porządną ścierkę na nogę, póżniej buta i było bardzo wygodnie. Odkąd babka na targu zaczęła kupować pęki skarpet to rzadziej je ubierałem, ale czasem się jeszcze zdarzy.