Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
Nie urywa dupy ten nowy batman, oj nie urywa.
Ta kreacja Bruca Wayna w wykonaniu Patinsona bardzo słaba. Cherlak z emo fryzurką i miną kota srajacego na puszczy. Idź pan w chuj. Na plus mroczny klimat, momentami przywodzący na myśl Siedem. Sama historia taka sobie. Do połowy filmu całkiem ok, potem nuda, sztampa i kij w dupie. Do trylogii Nolana to się nie umywa i jest zmiecione z planszy. Obejrzeć można, ale Nolan zamknął i wyczerpał ten temat. Zostały przypisy.
Ta kreacja Bruca Wayna w wykonaniu Patinsona bardzo słaba. Cherlak z emo fryzurką i miną kota srajacego na puszczy. Idź pan w chuj. Na plus mroczny klimat, momentami przywodzący na myśl Siedem. Sama historia taka sobie. Do połowy filmu całkiem ok, potem nuda, sztampa i kij w dupie. Do trylogii Nolana to się nie umywa i jest zmiecione z planszy. Obejrzeć można, ale Nolan zamknął i wyczerpał ten temat. Zostały przypisy.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Bez jaj. Nolan zły nie był ale właśnie kwintesencję Gotham teraz uchwycono. Mrok i i zepsucie
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- Rumburak
Nie no, bo u Nolana to były tomcie pluszowe misie i wata cukrowa. Idź nie pierdol XD
-
Dla mnie zniszczenie. Jako psychofan komiksu ten mrok urwał mi cycki:)Ale Nolana tez lubię bardzo tylko się droczę:)
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
-

znakomity. ile tu jest nawrzucane symboliki, odniesień do poprzednich części, do fizyki kwantowej i zjawiska deja vu, to głowa mała. na pewno muszę obejrzeć jeszcze co najmniej raz żeby lepiej skumać
i oczywiści łezka się nieraz zakręciła z sentymentu. kurwa, jedynka wyszła w 1999, trudno uwierzyć
- maciek z klanu
Ostatni akapit miałem to samo, ja łzy w oczach, dzieciaki z kina śmiechy. Bardzo na mnie ten film wpłynął w sensie przemijania i starzenia się.Heretyk pisze: ↑12-03-2022, 13:50
znakomity. ile tu jest nawrzucane symboliki, odniesień do poprzednich części, do fizyki kwantowej i zjawiska deja vu, to głowa mała. na pewno muszę obejrzeć jeszcze co najmniej raz żeby lepiej skumać
i oczywiści łezka się nieraz zakręciła z sentymentu. kurwa, jedynka wyszła w 1999, trudno uwierzyć
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
tak. w ogóle cała seria jest bardzo filozoficzna, ale nie każdy odbiorca to dostrzega. trzeba mieć pewne podstawy żeby niektóre rzeczy wyłapać.
np na filmwebie generalnie film mocno zjebali a głównym argumentem było, że mało akcji i odtwórczość.cóż, bez komentarza
np na filmwebie generalnie film mocno zjebali a głównym argumentem było, że mało akcji i odtwórczość.cóż, bez komentarza
- maciek z klanu
Dokładnie. Po wstępnych recenzjach myślałem że to jakiś crap. Wszyscy pisali co za hujnia. Ale dla mnie film mocno dający do myślenia i Dziwny. Słowo dziwny najlepiej jak dla mnie opisuje ten film. Niezaluje i napewno odpalę jeszcze na hbomax.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
no myślę, że warto sobie obejrzeć na spokojnie i wyłapać za drugim czy trzecim razem różne smaczki które mogły umknąć. z każdym poprzednim tak miałem zresztą.
a czy jest taki znowu dziwny? dla mnie w tym samym stopniu co cała seria. proponuję sobie kupić jakąś książke typu "podstawy fizyki kwantowej", albo "swiat jako symulacja". dużo się może rozjaśnić
edit: robi się jeszcze ciekawiej biorąc pod uwagę, ze twórcy stwierdzili w jakimś wywiadzie, że oni po prostu zrobili film dokumentalny, opisujący naturę rzeczywistości
a czy jest taki znowu dziwny? dla mnie w tym samym stopniu co cała seria. proponuję sobie kupić jakąś książke typu "podstawy fizyki kwantowej", albo "swiat jako symulacja". dużo się może rozjaśnić
edit: robi się jeszcze ciekawiej biorąc pod uwagę, ze twórcy stwierdzili w jakimś wywiadzie, że oni po prostu zrobili film dokumentalny, opisujący naturę rzeczywistości

-
- w mackach Zła
Ja złapałem fazę po filmie, pogrzebałem na strychu i wyciągnąłem kilka lekturek. Właśnie leżę na kanapie przy Batman: Venom - świetny komiks, Wayne w walce z nałogiem. Jedna z lepszych historii wydanych z TM - Semic jak dla mnie. Przyznaję, że z całej tej plejady kostiumowych bohaterów z dzieciństwa postać nietoperka najmniej trąci mycha - bo i sam komiks był zdecydowanie bardziej skierowany do starszego audytorium podobnie jak Punisher.
- Bolt
Obejrzałem nowego "Batmana" i z jednej strony był to dosyć przyjemny seans, który szybko upływa, a film plusuje wizualną stroną, a z drugiej strony sporo rzeczy w trakcie seansu drażniło:
- bardzo przyśpieszony i w sumie niepotrzebny wątek okołoromansowy plus Kravitz do groteski wręcz stara się być uwodzicielska, przez co paradoksalnie jest wybitnie antypociągająca;
- Pattison tak naprawdę nie ma tu za bardzo czego grać, albo chodzi z jedną smutną miną jako Bruce, albo harczy i rzuca się jakby źle policzył cykl i odbloki;
- Riddler wypada tu najlepiej, scena z rozmową przez telefon jest najlepszą w całym filmie, ale jednocześnie poziom inspiracji Zodiaciem aż męczący;
- są trzy motywy muzyczne, które są zbyt często powtarzane;
- sceny walk wyglądają dosyć przeciętnie;
- komentarz społeczny na tyle łopatologiczny, że aż chwilami żenujący.
Paradoksalnie, pomimo tego, że w trakcie oglądania co rusz łapałem jakieś irytujące mnie elementy, to film oceniam ponadprzeciętnie pozytywnie, tzn. na 7/10.
- bardzo przyśpieszony i w sumie niepotrzebny wątek okołoromansowy plus Kravitz do groteski wręcz stara się być uwodzicielska, przez co paradoksalnie jest wybitnie antypociągająca;
- Pattison tak naprawdę nie ma tu za bardzo czego grać, albo chodzi z jedną smutną miną jako Bruce, albo harczy i rzuca się jakby źle policzył cykl i odbloki;
- Riddler wypada tu najlepiej, scena z rozmową przez telefon jest najlepszą w całym filmie, ale jednocześnie poziom inspiracji Zodiaciem aż męczący;
- są trzy motywy muzyczne, które są zbyt często powtarzane;
- sceny walk wyglądają dosyć przeciętnie;
- komentarz społeczny na tyle łopatologiczny, że aż chwilami żenujący.
Paradoksalnie, pomimo tego, że w trakcie oglądania co rusz łapałem jakieś irytujące mnie elementy, to film oceniam ponadprzeciętnie pozytywnie, tzn. na 7/10.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- devastator77
- zahartowany metalizator
- 987654321k
- w mackach Zła
Wojownik-dokument HBO z 2007 roku o polskim kickbokserze Marku Piotrowskim.
- devastator77

Argentyński film o nieźle posranej rodzince,jak ktoś lubi takie klimaty to niech znajdzie i obejrzy,reszta omija!

Holenderski film,lesby,pedzie i transy to bohaterowie tego dzieła,jak kto lubi.

Bardzo dobry włoski film,zaczyna się od sceny w której pewien makaroniarz grzebie w pipi swojej panny szukając prezerwatywy,a potem się roztają i on pomieszkuje u znajomych,nieźle popapranych zresztą.Polecam!

Miał być w klimatach Tarantino,może i jest,ale niewiele tu jego klimatu,ostatnie pół godziny to niezła rozpierducha,ale ogólnie słabo.

Bełkot!

Nie jest źle,choć po takiej ilości gwiazd spodziewałem się lepszej zabawy.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
Rozkurwiaja mnie te enigmatyczne opisy filmow devastatora, na poprzednich stronach tez smiechlem pare razydevastator77 pisze: ↑15-03-2022, 12:41
Argentyński film o nieźle posranej rodzince,jak ktoś lubi takie klimaty to niech znajdzie i obejrzy,reszta omija!
Bardzo dobry włoski film,zaczyna się od sceny w której pewien makaroniarz grzebie w pipi swojej panny szukając prezerwatywy,a potem się roztają i on pomieszkuje u znajomych,nieźle popapranych zresztą.Polecam!

- pr0metheus
Nawet nie wiem czy lubię filmy w klimatach posranej rodzinki. To może być rozrzut od Adams Family do Godfather.Bless this tongue pisze: ↑15-03-2022, 12:53Rozkurwiaja mnie te enigmatyczne opisy filmow devastatora, na poprzednich stronach tez smiechlem pare razydevastator77 pisze: ↑15-03-2022, 12:41
Takie slowne teasery
![]()
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- w mackach Zła
Zjebał, bo Hold the Dark to bardzo fajne kino. Opisy filmów rzeczywiście rozwalają na szczempy
- Harlequin

Ciut słabszy niż "The Florida Project" ale wciąż gniecie. Bardzo wyraziste postacie, kapitalny kontrast fabrycznego fyrtla z teksańkim plebejstwem. Troche razi pewna naiwność w pewnych zachowaniach bohaterów, ale z drugiej strony słodko-gorzki humor dawno nie był taki apetyczny. Simon Rex reelacyjny. Na zrgarek nie zerkałem. Takie 8/10 z małym minusem, lub takie 7,8/10 jak kto woli.
- devastator77

Pierwszy to kult,drugi całkiem niezły
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- 987654321k
- w mackach Zła