ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑07-03-2022, 14:06
uglak pisze: ↑07-03-2022, 13:47
Rubel jak jeszcze nie dziś to jutro będzie warty połowę tego co na początku roku. A nadal nie wiemy jak bardzo jebnie giełda, bo obecnie start notowań jest przełożony chyba na środę
Złotówkę do Euro lepiej zobacz.
Zobacz, zestaw: uciekających ludzi, zbombardowane miasta, trupy na ulicy vs. kurs euro. To, że będziesz miał biedniej, gorzej materialnie, w stosunku do największego exodusu, czy zbrodni na ludności cywilnej, to z mojej perspektywy drobiazg jednak.
Idąc dalej, porównujesz teraz, śmieciowe kacapskie huj wie co transferowe/ walutę ze złotówką? Gospodarkę która jest dojebana przez niemalże wszystkie embarga, do kraju, który być może będzie miał rozwiązany problem pielęgniarek, lekarzy (dzisiaj była mowa o szybszym nostryfikowaniu) , czy mam nadzieję nauczycieli, co jakby trudniejsze. Nie mówiąc o tym, że deklarują chęć szybkiego powrotu do siebie.
ps. Szybko weszła retoryka, która będzie z nami na lata. Kilka wahnięć na giełdzie, zjazd kursu i już się zaczyna. Bo kurs Euro. Ja tam wybieram 7 pln i zęby w ścianę, niż rozjebaną ścianę przez jakieś grady.