III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

Re: III Wojna Światowa

06-03-2022, 16:04

535 pisze:
06-03-2022, 07:14

Stygmatyzacja, publiczna pogarda, pocięte opony samochodów na ruskich blachach, obicie ryja jeżeli jest okazja. Chirurgiczne ataki ruskiego wojska nie pozostawiają pola do dyskusji. Won z ruskim ścierwem z każdego możliwego miejsca. Tak to widzę.
Lepiej bym tego nie ujął.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-03-2022, 16:05

Medard pisze:
06-03-2022, 15:05
no w sumie tak, ale pokazują milicjanta z obrażeniami :wink:
Bo ten pojazd wygląda tak, że mam uzasadnione wątpliwości czy protestujący przeżyli.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
bartwa

06-03-2022, 16:15

Jak doszło do historycznego zwrotu Niemiec przeciw Rosji i pacyfizmowi:

O godz. 13.49 w sobotę 26 lutego Andrij Melnyk, ambasador Ukrainy w Niemczech, otrzymał wiadomość, której wyczekiwał od ponad siedmiu lat.

"Zmieniamy kurs", zaczynał się SMS od wysokiego rangą niemieckiego polityka. "Rozpoczynamy wszystkie dostawy broni. Bardzo późno. Mam nadzieję, że nie za późno. Wreszcie."

Siedząc przy swoim zagraconym biurku w centrum Berlina, Melnyk, którego gorące poparcie dla Ukrainy uczyniło z niego dyplomatycznego pariasa w stolicy Niemiec, nie mógł uwierzyć własnym oczom.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... e,79cfc278
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

06-03-2022, 16:17

Mariusz Wędliniarz pisze:
Sybir pisze:
06-03-2022, 14:53
Kolejna przesyłka dostarczona.

To z wczoraj czy z przed wczoraj. Stare. A tak w ogóle Sybir, jesteś za ruskimi czy ukrańcami? Ja na początku pierwszy dzień byłem za ukraińcami, ale póżniej za ruskimi mi się przemieniło.
Tak, stare, wczorajsze. Jestem za tym, by Rosja i Rosjanie ponieśli jak największe straty. Dla RP to bardzo ważne. Co te NLAWy robią z ruskim sprzętem, to głowa mała:

shitshow pisze:Czekałem, aż mignie nieśmiertelna Łada i doczekałem się (na samym końcu wojennej machiny).
Na bank załadowana brukwią. ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Sybir

06-03-2022, 16:23

O, a tutaj obraz prawie jak z inscenizacji pierwszowojennego pola bitwy.

Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-03-2022, 16:26

Sybir pisze:
06-03-2022, 15:42

To wygląda jak głębokie podkarpacie w głębokich latach 90. Teraz to już prawie mi tych Rusków szkoda, straszne pośmiewisko. Takie pojazdy to po Maroku jeżdżą.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Medard

06-03-2022, 16:30

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-03-2022, 16:05
Medard pisze:
06-03-2022, 15:05
no w sumie tak, ale pokazują milicjanta z obrażeniami :wink:
Bo ten pojazd wygląda tak, że mam uzasadnione wątpliwości czy protestujący przeżyli.
stoją tam chyba oni, same ruskie gniotsia nie łamiotsia, a zresztą nie ma informacji o tym
Die Welt ist meine Vorstellung.
bartwa

06-03-2022, 16:33

Sybir pisze:
06-03-2022, 16:23
O, a tutaj obraz prawie jak z inscenizacji pierwszowojennego pola bitwy.
A mi się kojarzy z Blitzkrieg, pamiętam że dobrze było zwinąć artylerię po paru minutach napierdalania, bo już była namierzona.
Awatar użytkownika
Sybir

06-03-2022, 16:40

No, tutaj Rosjanie nie zdążyli się zwinąć przed ukraińską artylerią - albo chłopcy z tej baterii byli zwyczajnie pewni, że szeroko rozumiane działania osłonowe były dobrze przeprowadzone.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

06-03-2022, 17:22

Przeklejka z internetu , dobry materiał na ankietę:

Nie mogę się zdecydować, który news z frontu jest moim ulubionym...
1. ruscy proszący o jedzenie mieszkańców okupowanego kraju,
2. Turbo-elitarni Czeczeni rozwaleni jak gówno po polu w kilka godzin,
3. Cyganie, którzy zajumali czołg ruskim,
4. Polscy hakerzy, którzy puszczają w ruskiej tv disco-polo,
5. ruscy poprosili o paliwo policjantów z posterunku na Ukrainie,
6. Kijowscy dresi najebali załogę pojazdu opancerzonego i oddali swojej armii,
7. ruscy utopili czołgi, bo wjechali na drewniany most
8. ruscy porzucili czołgi i pojazdy opancerzone, bo wjechali w błoto,
9. Wołodymir Żełeński (prezydent Ukrainy) nie może być ewakuowany, ponieważ jego jaja nie mieszczą się w żadnych drzwiach,
10. ruski statek chciał zatankować. Gruzini, wzorem pograniczników z Wyspy Węży, powiedzieli, żeby się pierdolił i że mogą użyć wioseł,
11. Ukraińscy działacze i osoby LGBTQWERTY+ pobili ruskich i wzięli ich do niewoli,
12. Największy fan putina, przywódca turbo-elitarnych czeczenów, Kadyrow, żąda poddania się Ukrainy i złożenia broni przez żołnierzy do 31 lutego,
13. Komunikacja radiowa rosjan zakłócona przez hakerów, którzy puścili Barkę w wersji electro,
14. Pan rolnik przyłączył do ciągnika i zabrał sobie ruską wyrzutnię rakiet,
15. Ukraińcy pod pretekstem zgubionej drogi poprosili po rusku przez radio o położenie kolumny rosjan - ci oczywiście zdradzili swoje położenie i dostali w czapkę,
16. ruska brygada opancerzona stoczyła bitwę z pomnikiem,
17. Złapano ruskiego dywersanta oznaczającego pozycje do ostrzału lub desantu, zdjęto mu gacie i "ostreczowano" folią do słupa. Tam czekał sobie na przyjazd policji,
18. Jakiś ukraiński Chuck Norris przenosił ręcznie znalezioną minę w krzaki, tląc przy tym peta w ustach. Krok miał miarowy i ciężki, bowiem niełatwo iść z tak wielkimi jajami,
19. Przyłapano rosjan na bezcelowym jeżdżeniu wozem opancerzony dookoła chat. Spytani, co robią, odpowiedzieli: walczyć nie chcemy, ale paliwo musimy wypalić,
20. Ci sami cyganie, z punktu nr 3, wystawili na sprzedaż wycięty katalizator z tegoż czołgu."
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

Dzisiaj miały być potężne demonstracje antywojenne w Rosji, w 40 miastach jednocześnie, czy jakoś tak. Zaaresztowanych jest ponoć jakieś 1500 osób, więc chyba szału nie było. W takim Tomsku (0,5 mln mieszkańców) przyszło 100 osób.

Jak wcześniej uważałem, że sankcje mogą zrobić trochę za duże kuku przeciętnemu Griszy, to po tym uważam że chuj z nimi wszystkimi. Jeśli nie chcą/nie umieją się postawić, to niech faktycznie wpierdalają tę brukiew od Chińczyka. Szkoda tylko, że szanse na stuknięcie władka przez wdzięczny naród niniejszym poszły się jebać.
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

06-03-2022, 17:26

Tatuś pisze:
Przeklejka z internetu , dobry materiał na ankietę:

Nie mogę się zdecydować, który news z frontu jest moim ulubionym...
1. ruscy proszący o jedzenie mieszkańców okupowanego kraju,
2. Turbo-elitarni Czeczeni rozwaleni jak gówno po polu w kilka godzin,
3. Cyganie, którzy zajumali czołg ruskim,
4. Polscy hakerzy, którzy puszczają w ruskiej tv disco-polo,
5. ruscy poprosili o paliwo policjantów z posterunku na Ukrainie,
6. Kijowscy dresi najebali załogę pojazdu opancerzonego i oddali swojej armii,
7. ruscy utopili czołgi, bo wjechali na drewniany most
8. ruscy porzucili czołgi i pojazdy opancerzone, bo wjechali w błoto,
9. Wołodymir Żełeński (prezydent Ukrainy) nie może być ewakuowany, ponieważ jego jaja nie mieszczą się w żadnych drzwiach,
10. ruski statek chciał zatankować. Gruzini, wzorem pograniczników z Wyspy Węży, powiedzieli, żeby się pierdolił i że mogą użyć wioseł,
11. Ukraińscy działacze i osoby LGBTQWERTY+ pobili ruskich i wzięli ich do niewoli,
12. Największy fan putina, przywódca turbo-elitarnych czeczenów, Kadyrow, żąda poddania się Ukrainy i złożenia broni przez żołnierzy do 31 lutego,
13. Komunikacja radiowa rosjan zakłócona przez hakerów, którzy puścili Barkę w wersji electro,
14. Pan rolnik przyłączył do ciągnika i zabrał sobie ruską wyrzutnię rakiet,
15. Ukraińcy pod pretekstem zgubionej drogi poprosili po rusku przez radio o położenie kolumny rosjan - ci oczywiście zdradzili swoje położenie i dostali w czapkę,
16. ruska brygada opancerzona stoczyła bitwę z pomnikiem,
17. Złapano ruskiego dywersanta oznaczającego pozycje do ostrzału lub desantu, zdjęto mu gacie i "ostreczowano" folią do słupa. Tam czekał sobie na przyjazd policji,
18. Jakiś ukraiński Chuck Norris przenosił ręcznie znalezioną minę w krzaki, tląc przy tym peta w ustach. Krok miał miarowy i ciężki, bowiem niełatwo iść z tak wielkimi jajami,
19. Przyłapano rosjan na bezcelowym jeżdżeniu wozem opancerzony dookoła chat. Spytani, co robią, odpowiedzieli: walczyć nie chcemy, ale paliwo musimy wypalić,
20. Ci sami cyganie, z punktu nr 3, wystawili na sprzedaż wycięty katalizator z tegoż czołgu."
Wczoraj jeszcze wyszedł temat z ruskimi, którzy jechali windą w wieżowcu, żeby się rozejrzeć i Ukraińcy wyłączyli im zasilanie. Był też news o starszej kobiecie, która miała strącić drona lecącego koło balkonu słoikiem ogórków.
Awatar użytkownika
uglak

06-03-2022, 17:28

Dead But Rimming pisze:
Dzisiaj miały być potężne demonstracje antywojenne w Rosji, w 40 miastach jednocześnie, czy jakoś tak. Zaaresztowanych jest ponoć jakieś 1500 osób, więc chyba szału nie było. W takim Tomsku (0,5 mln mieszkańców) przyszło 100 osób.

Jak wcześniej uważałem, że sankcje mogą zrobić trochę za duże kuku przeciętnemu Griszy, to po tym uważam że chuj z nimi wszystkimi. Jeśli nie chcą/nie umieją się postawić, to niech faktycznie wpierdalają tę brukiew od Chińczyka. Szkoda tylko, że szanse na stuknięcie władka przez wdzięczny naród niniejszym poszły się jebać.
Na godzinę 15:00:
Portal OWD-Info, który monitoruje represje polityczne w Rosji, poinformował o zatrzymaniu w niedzielę co najmniej 2577 osób w 49 rosyjskich miastach za udział w protestach wojennych. Faktyczna liczba prawdopodobnie jest większa.

Reuters, powołując się na TASS, informuje, że policja zatrzymała około 3,5 tys. osób, w tym 1,7 tys. w Moskwie i 750 osób w Petersburgu.
To jednak parę pełnych aresztów.
Guilty of being right
Slyd

06-03-2022, 17:33

To co ostatnio czytam - te niewinne ofiary - 18 miesięczne dzieci, nastolatkowie, kobiety - zwykli cywile - to są zbrodnie wojenne. Każdego ruska powinniśmy mieć w dupie i w niczym w żadnej sytuacji nie pomagać tylko opierdalać. Nawet korytarze ratunkowe ostrzeliwują czerwone zjeby.
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

06-03-2022, 17:43

uglak pisze:
Miałem inne dane, ale co do zasady uważam, że mogli się bardziej postarać. Liczyłem na manifestację takiego rozmiaru, gdzie już OMON nie miałby nic do powiedzenia. Kumam, że manifestacje pokojowe to nie jest najbardziej popularny sposób spędzania wolnego czasu, ale mimo wszystko, biorąc pod uwagę, jak bardzo władek spierdolił życie swoim poddanym w ciągu tygodnia, spodziewałem się, że będzie po kilkaset tysięcy w każdym większym mieście.
Awatar użytkownika
Żułek

06-03-2022, 18:02

taka ciekawostka ;)
Do bratobójczej walki między dwiema rosyjskim kolumnami doszło ok. 30 km na południe od Białej Cerkwi. W efekcie walk zniszczono dziewięć czołgów oraz cztery transportery kołowe. Informację jako pierwszy podała agencja informacyjna ArmyInform, należąca do ministerstwa obrony Ukrainy.
To nie pierwszy taki przypadek w trakcie inwazji Rosji na Ukrainę. Jak informował Sztab Generalny Sił Zbrojnych Ukrainy w mediach społecznościowych, na wodach Morza Czarnego, okręt rosyjskiej Floty Czarnomorskiej zniszczył samolot wojskowy Sił Powietrznych Federacji Rosyjskiej. Jak sugeruje portal defence24.pl, takie błędy w rozpoznaniu mogą wynikać ze zmęczenia żołnierzy lub dużej aktywności ukraińskich jednostek pancernych na tym odcinku frontu.
:sarcasm1: :sarcasm1: :sarcasm1:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Slyd

06-03-2022, 18:05

Dead But Rimming pisze:
06-03-2022, 17:43
uglak pisze:
Miałem inne dane, ale co do zasady uważam, że mogli się bardziej postarać. Liczyłem na manifestację takiego rozmiaru, gdzie już OMON nie miałby nic do powiedzenia. Kumam, że manifestacje pokojowe to nie jest najbardziej popularny sposób spędzania wolnego czasu, ale mimo wszystko, biorąc pod uwagę, jak bardzo władek spierdolił życie swoim poddanym w ciągu tygodnia, spodziewałem się, że będzie po kilkaset tysięcy w każdym większym mieście.
Bo 99.99% ruskiej sfołoczy uważa że srutin ma rację. W necie krążą filmy z sojuza jak bydło na ulicy uwielbia i pochwała srutina za wszystko co robi. Ciemnota jak w korei północnej.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

06-03-2022, 18:13

Tatuś pisze:

6. Kijowscy dresi najebali załogę pojazdu opancerzonego i oddali swojej armii
To nie do końca tak, chyba ze to bardzo podobna historia do tej , która słyszałem od goscia z Kijowa.
W dzielnicy Obolon pojawili się ukraińscy mundurowi którzy zapytali babcie o jakąś ulice. Babcia widzi ze to niemiejscowi, podejrzani bo ulic nie znają wiec zawołała wnuka. Wnuk zawołał kolegów ,wjebali im, zabrali mundury i poczekali na wojskowych. I tak chlopaki z osiedla najebaly uzbrojonych ruskich dywersantów.
niech to miejsce niebawem zniknie
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

06-03-2022, 18:24

Slyd pisze:
06-03-2022, 18:05
Bo 99.99% ruskiej sfołoczy uważa że srutin ma rację. W necie krążą filmy z sojuza jak bydło na ulicy uwielbia i pochwała srutina za wszystko co robi. Ciemnota jak w korei północnej.
Widziałem jakieś ankiety uliczne, to tam ludzie nie za bardzo chcieli rozmawiać, część mówiła wprost, że mogłaby mieć lekko przejebane za szczerość. Ale widzę też, że w ruskim Internecie jest jakaś spierdolona moda na obnoszenie się z literą "Z", stylizowaną na tę z pojazdów wojskowych z tej inwazji. Robią z tym koszulki i inne gówno. Teraz była jakaś afera, bo na zawodach gimastycznych jakiś kacap nie mógł używać flagi kraju, więc miał tę "zetkę". O ile brak odwagi potrafię zrozumieć, to jaranie się ludobójstwem i tym imperialnym syfem świadczy o dokumentnym spierdoleniu. Niech kurwa giną.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

06-03-2022, 18:30

"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
ODPOWIEDZ