III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

05-03-2022, 23:35

A nie wiem czy było już info o tym że PayPal zamyka się w Rosji, od znajomego z fejsa wiem, że natychmiast zamrozili środki Rosjanom i nie mogą nic wypłacić. To na pewno jest taki cios wymierzony już w zwykłego Rosjanina, w praktyce wiele małych biznesów opartych na drobnicy nie będzie mogło operować w ogóle, na pewno labele muzyczne mają przejebane po całości.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

05-03-2022, 23:40

W temacie operacji fin.
Visa oraz Mastercard tango down & papatki.

Obrazek

EDIT: jednak tak nie do końca. Ekh
Ostatnio zmieniony 06-03-2022, 00:50 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

05-03-2022, 23:47

Rucham labele muzyczne z Rosji i zwykłych Rosjan. Nie gadam nawet ze znajomymi stamtąd.
Przypomnę ze 8 lat temu przy zajęciu Krymu i Doniecka zwykli Rosjanie klaskali piętami dla Putina i wielkiej mateczki. Poparcie mu wystrzeliło jak z szampana. Fałszywe skurwle. Teraz te oświadczenia bogaczy , artystów i sportowców odbieram jako żart. Bardzo nieliczne oświadczenia przypomnę, wielu dalej twierdzi ze nic złego się nie dzieje.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Ascetic

05-03-2022, 23:54

pr0metheus pisze:
05-03-2022, 23:47
Rucham labele muzyczne z Rosji i zwykłych Rosjan. Nie gadam nawet ze znajomymi stamtąd.
Przypomnę ze 8 lat temu przy zajęciu Krymu i Doniecka zwykli Rosjanie klaskali piętami dla Putina i wielkiej mateczki. Poparcie mu wystrzeliło jak z szampana. Fałszywe skurwle. Teraz te oświadczenia bogaczy , artystów i sportowców odbieram jako żart. Bardzo nieliczne oświadczenia przypomnę, wielu dalej twierdzi ze nic złego się nie dzieje.
Mnie zastanawia dlaczego kacapy, nie "zawzywają" tego bydła do siebie. Jak wojna potrwa miesiące, to te zamazywanie flagi, na tablicach rej. to i tak im nic nie da. Czekają na prowokacje? Bo wiadomo, że je propagandowo wykorzystają. Inną sprawą, że kolejnymi sankcjami powinny być bydlęce wagony, odwożące to coś, gdzie ich miejsce. Bo jak piszesz, wojna jest pochodną jego poparcia. Później będzie jak z niemcami, że właściwie to wiedzieli, a może i nie wiedzieli, ale się zupełnie nie cieszyli. Powinno się ich odesłać, choćby dla ich dobra.
Poro
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

06-03-2022, 00:00

w sumie i tak wracają, bo tracą robotę, przynajmniej w niektórych dziedzinach.
O rusofobii tez lubią gadać, teraz zobaczą co to naprawdę znaczy, bo nastroje wsrod ludzi co ostatnio obserwuje są mocno napięte
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

06-03-2022, 00:05

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
A nie wiem czy było już info o tym że PayPal zamyka się w Rosji, od znajomego z fejsa wiem, że natychmiast zamrozili środki Rosjanom i nie mogą nic wypłacić. To na pewno jest taki cios wymierzony już w zwykłego Rosjanina, w praktyce wiele małych biznesów opartych na drobnicy nie będzie mogło operować w ogóle, na pewno labele muzyczne mają przejebane po całości.
Tutaj
http://masterful-magazine.com/forum/vie ... 0#p1765280
masz przykład dlaczego nie należy ich żałować - dopiero jak to bardzo mocno odczują to jest szansa na zmianę.
Guilty of being right
535

06-03-2022, 07:00

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Nie wierzę. Jakie labele? ruskie skurwysyny są przecież samowystarczalne. Do życia potrzebują jedynie zatankowanej łady, samowaru, samogonu, zapasu brukwi i harmoszki. Serio. Tak gdzieś czytałem.
535

06-03-2022, 07:14

pr0metheus pisze:
06-03-2022, 00:00
w sumie i tak wracają, bo tracą robotę, przynajmniej w niektórych dziedzinach.
O rusofobii tez lubią gadać, teraz zobaczą co to naprawdę znaczy, bo nastroje wsrod ludzi co ostatnio obserwuje są mocno napięte
Stygmatyzacja, publiczna pogarda, pocięte opony samochodów na ruskich blachach, obicie ryja jeżeli jest okazja. Chirurgiczne ataki ruskiego wojska nie pozostawiają pola do dyskusji. Won z ruskim ścierwem z każdego możliwego miejsca. Tak to widzę.
Awatar użytkownika
Hatefire

06-03-2022, 07:40

Obrazek

To jak chłopaki składamy się na paczkę dla Pacjenta? :lol:
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

06-03-2022, 08:06

Coś optymistycznego, oby miał rację:

Yare Yare Daze
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

06-03-2022, 08:13

Samowystarczalni kasują połączenia lotnicze ze wszystkimi, oprócz Białorusi, bo wszędzie indziej leasingowane samoloty już by zostały zaaresztowane. Wolą je ukraść i latać tylko do Mińska.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28 ... RelRecImg2
Awatar użytkownika
nicram

06-03-2022, 09:01

Hatefire pisze:
06-03-2022, 07:40
Obrazek

To jak chłopaki składamy się na paczkę dla Pacjenta? :lol:
Chętnie. :-)
all the monsters will break your heart
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

06-03-2022, 09:08

Kacapska sieć supermarketów Lenta wprowadza limit ilości zakupów, m.in. na papier toaletowy, cukier, mąkę, olej, pieluchy, konserwy, herbatę i kawę. Na moje to wygląda jak kartki. Szybko poszło z tą podróżą w czasie.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

06-03-2022, 09:19

hcpig pisze:Coś optymistycznego, oby miał rację:

Rosja nie uznaje czegoś takiego jak porażka i nawet jak będzie nieuchronna to sięgną po takie środki żeby do tego nie doszło i żeby ogłosić sukces. Ewentualnie doprowadzą do tego że wszyscy zginiemy i chuj.
Awatar użytkownika
Medard

06-03-2022, 09:21

535 pisze:
06-03-2022, 07:00
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Nie wierzę. Jakie labele? ruskie skurwysyny są przecież samowystarczalne. Do życia potrzebują jedynie zatankowanej łady, samowaru, samogonu, zapasu brukwi i harmoszki. Serio. Tak gdzieś czytałem.
Labele to jedno, a druga sprawa to mnóstwo piractwa ruskie wpychały, pierwsze bicia z moskwy, wznowienia z pieterburga,
dobrze, ze zamkną ich pokątne handelki na discogs przy okazji.

Nie wiem, jakie macie rozeznanie w sprawie uchodźców, ale znajoma pomaga, są dramatyczne sytuacje, same małe dzieci nieraz jadą, nie wiadomo, czy na Ukrainie mają jeszcze jakąkolwiek rodzinę, tutaj wolentariusze szukali i znaleźli ich ojca, albo kogokolwiek z rodziny,
inna sytuacja dziewczyna z Charkowa uczy się od kilku lat w Polsce, jej siostra jest teraz w Kijowie, dzwoni do dziadków z Charkowa,
te stare kacapy jej tłumaczą, że nie ma żadnej wojny, nie chcą znać tych dwóch zdrajczyń, one już nie mają dziadków,
jeszcze inny przykład, przed technikum, które okazjonalnie mijam jest stała ekipa z papieroskami, poturbowali letko kiedyś ojca dzieciaka, który, fakt coś za bardzo do nich fikał, znam z widzenia te mordy,
w piątek przechodziłem obok, jest zbiórka darów w tym technikum, słabowidząca kobiecina niosła paczkę, ale o coś się potknęła i przewróciła, podbiegli i pomogli jej wstać, zaprowadzili na miejsce zbiórki, zanieśli torbę, ludzie potrafią w trudnych czasach.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

06-03-2022, 09:26

Gunman pisze:
06-03-2022, 09:19
hcpig pisze:Coś optymistycznego, oby miał rację:

Rosja nie uznaje czegoś takiego jak porażka i nawet jak będzie nieuchronna to sięgną po takie środki żeby do tego nie doszło i żeby ogłosić sukces. Ewentualnie doprowadzą do tego że wszyscy zginiemy i chuj.
mam nadzieję, że Zachód to rozumie, że nawet jak teraz ruskie się wycofają, albo jakieś porozumienie uznają,
to za kilka lat wrócą, musi być zmiana władzy i ograniczenie potencjału militarnego oraz kosmicznego
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

06-03-2022, 11:00

Visa i Mastercard zawieszają operacje w Rosji z powodu inwazji tego kraju na Ukrainę. Po ogłoszeniu tej decyzji z pomocą Rosjanom nadeszły Chiny. Trzy duże rosyjskie banki - w tym Sberbank i Alfa Bank - zapowiedziały, że będą wydawały karty płatnicze przy użyciu systemu chińskiego operatora kart UnionPay.
Oczy na Chiny. Mówiłem.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

06-03-2022, 11:15

Ciekawe czy jakby go zapakowali w transporter i podrzucili na front czy byłby takim kozakiem
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

06-03-2022, 11:33

Powyższe jest kolejnym dowodem na to, że dla Kacapów nie ma miejsca w cywilizowanym świecie. Bez wyjątków.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-03-2022, 11:36

Rumburak pisze:
06-03-2022, 11:00
Visa i Mastercard zawieszają operacje w Rosji z powodu inwazji tego kraju na Ukrainę. Po ogłoszeniu tej decyzji z pomocą Rosjanom nadeszły Chiny. Trzy duże rosyjskie banki - w tym Sberbank i Alfa Bank - zapowiedziały, że będą wydawały karty płatnicze przy użyciu systemu chińskiego operatora kart UnionPay.
Oczy na Chiny. Mówiłem.
Żonie o tym powiedziałem, zacytuję jak potrafię: ,,tak jak myślałam, w tej sytuacji Rosja stanie się po wojnie chińskim padawanem jak się na nich wypniemy. Chinom nie da się w taki sposób naskoczyć, mogli by nas jutro najechać i nic nie moglibyśmy im zrobić. Oni mają wszystko swoje." A Rosjanom trzeba będzie wydać nowe karty, z innym chipem.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
ODPOWIEDZ