III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: III Wojna Światowa

05-03-2022, 10:44

Ja tam widzę, ze NATO postępuje na Ukrainie metodą fakcików dokonanych. Jest tam sprzęt NATO, są dane wywiadowcze, pewnie są żołnierze ale oficjalnie ich tam nie ma. Pisałem dwa tygodnie temu, że w interesie USA jest dluga wojna w której Rosja się będzie wykrwawiać i ten scenariusz jest realizowany. Do tego uzbrajają sie Niemcy, Polska i kraje bałtyckie. Ja myślę, że jeśli Ukraina się utrzyma to utworzą bardzo silny sojusz z Polską i Niemcami, który będzie w stanie zatrzymać Rosję w przypadku każdej konfrontacji - to spowoduje, że żadne bazy USA nie będą w Polsce potrzebne. To pozwoli Amerykanom skupić się na Chinach.

Ostatnio zmieniony 05-03-2022, 10:46 przez Tatuś, łącznie zmieniany 1 raz.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Patrzcie, jak nasz Piorunek "ląduje" - o ile dobrze rozpoznaję - Kamova.
Edit: drugi i trzeci rzut oka każą mi jednak stwierdzić, że to Mi-24.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-03-2022, 10:47

Tatuś pisze:
Ja tam widzę, ze NATO postępuje na Ukrainie metodą fakcików dokonanych. Jest tam sprzęt NATO, są dane wywiadowcze, pewnie są żołnierze ale oficjalnie ich tam nie ma. Pisałem dwa tygodnie temu, że w interesie USA jest dluga wojna w której Rosja się będzie wykrwawiać i ten scenariusz jest realizowany. Do tego uzbrajają sie Niemcy, Polska i kraje bałtyckie. Ja myślę, że jeśli Ukraina się utrzyma to utworzą bardzo silny sojusz z Polską i Niemcami, który będzie w stanie zatrzymać Rosję w przypadku każdej konfrontacji - to spowoduje, że żadne bazy USA nie będą w Polsce potrzebne. To pozwoli Amerykanom skupić się na Chinach.

no jest to pożądany scenariusz.
I w sumie prawdopodobny. Czyli DŁUGA WOJNA.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

05-03-2022, 10:47

dziś mają być korytarze humanitarne.
BDB.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pelson
rasowy masterfulowicz

05-03-2022, 10:48

ozob pisze:
05-03-2022, 10:16
Przecież NATO robi i tak bardzo dużo - broń, dane wywiadowcze, obraz ruskich wojsk niemal w czasie rzeczywistym. Bez tego Ukraina miałby dużo ciężej. Natomiast nie chce sojusz bezpośrednio się angażować, bo to jest dorzucenie do puli eksalacyjnej takiej Polski i Bałtów nie mówiac już o intensywniejszym ostrzeliwaniu miast Ukraińskich.

Rosja niech się wykrwawia jak najdłużej w tej wojnie. A Ukraińcy niech walczą.
Coś w ten deseń. Dodam- niestety, bo dla Ukraińców oznacza to mniej więcej to samo co teraz.
Skoro Rosji nie udało się finezją (bo pierwsze dni to były na warunki rosyjskie działania finezyjne) to będą próbowali brutalnością. Jeśli Ukraina to wytrzyma to nastąpi stagnacja i wykrwawianie się obu stron w wojnie na pieniądze i wyniszczenie. A tych pierwszych Rosja ma coraz mniej, ubywających w ekspresowym tempie. Teraz pewnie chodzi o to, by przetrzymać kilka tygodni w status quo.

NATO nie pójdzie raczej na oficjalny zakaz lotów, którego chce Ukraina. Ale oprócz robienia tego, o czym wspomina Ozob powyżej pewnie zacznie intensywniej dozbrajać Ukrainę, może nawet służyć jako zaplecze i miejsce formowania ukraińskich jednostek, wyposażanych np w starsze polskie uzbrojenie, by maksymalnie skrocić czas szkolenia i wchodzenia do walki. Dopóki Białoruś nie wchodzi do gry i nie próbuje odcinać Ukrainy od polskiego zaplecza dopóty Ukraińcy mają ciągle miejsce na podciąganie odwodów i zaopatrzenia.

e:
Sybir pisze:

Skąd wiadomo, że Piorun? Nie umiem w cyrylicę.
e2: raczej Mi 35, sądząc po wirniku i kształcie belki ogonowej.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Sybir

05-03-2022, 10:53

Pelson pisze:Skąd wiadomo, że Piorun? Nie umiem w cyrylicę.
Bo tylko Piorun z wykorzystywanych przez Ukrainę MANPADS jest skuteczny na tak małych wysokościach przelotowych, afair.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Hatefire

05-03-2022, 10:53

Nie, no żebym to akurat ja robił za militarystycznego "jastrzębia" ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sybir

05-03-2022, 11:04

Kol. Pacjent pewnie ponownie odpoczywa od forume z okazji Wielkiego Postu, w przeciwnym razie napisałby pewnie, że to normalna lewacka ewolucja. :D
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-03-2022, 11:10

A, i niech Putin jeszcze trochę pożyje. Nowa zimna wojna + izolacjonizm, to paliwo dla konsolidujacego się Zachodu.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Sybir

05-03-2022, 11:12

Wiadomo, nagle ruchy bywają zgubne. Dłuższa wojna na Ukrainie to - jakkolwiek brzmi to cynicznie i brutalnie - najlepszy dla nas scenariusz.
Koledzy, pragnę zweryfikować to info:

Nasum

05-03-2022, 11:26

Hatefire pisze:
05-03-2022, 06:16
Dziś rocznica zajścia Słońca Narodów, a jego mentalny wnuk robi rozpierdol tuż za naszą granicą, ehhhh 😒
Nawet nazwiska podobne..... Stalin, Putin, Mołotow, Ławrow.....

Stalin miał wylew, a najbliżsi z jego otoczenia bali się zrobić cokolwiek, bo to nie on dowodził. Ciekawe, czy podobnie jest teraz z Putinem - on ma w ręku taką władzę, że nikt nie wyobraża sobie, że może być ktoś na jego miejscu.
Nasum

05-03-2022, 11:27

Sybir pisze:
Edit: drugi i trzeci rzut oka każą mi jednak stwierdzić, że to Mi-24.

Ślicznie. Przekaz medialny samowystarczalnego narodu pewnie brzmi - nie ponosimy strat. To zmanipulowane nagranie z ćwiczeń
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

05-03-2022, 11:39

Zastanawiam się czemu tak wielu z was są tutaj za Ukrainą. Psy i koty już na mnie wódka i piwo wieszał. I stwierdzam, że tu na forum są Ukraińcy albo mają w rodzinach Ukraińców. Nawet się wypowiedzieć spokojnie nie można. Zaraz jest albo ruska onuca albo troll albo szur.
Raz się zje, raz się nie zje.
vicotnick
rasowy masterfulowicz

05-03-2022, 11:42

Marioosh, brałeś pod uwagę przeprowadzkę do rosji? Miałbyś tam lepiej niż u nas, serio.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

05-03-2022, 11:44

vicotnick pisze:
05-03-2022, 11:42
Marioosh, brałeś pod uwagę przeprowadzkę do rosji? Miałbyś tam lepiej niż u nas, serio.
No pewnie byś chciał...bo jesteś z Ukrainy
Awatar użytkownika
necromorbid
rozkręca się

05-03-2022, 11:47

Mariusz Wędliniarz pisze:
Zastanawiam się czemu tak wielu z was są tutaj za Ukrainą. Psy i koty już na mnie wódka i piwo wieszał. I stwierdzam, że tu na forum są Ukraińcy albo mają w rodzinach Ukraińców. Nawet się wypowiedzieć spokojnie nie można. Zaraz jest albo ruska onuca albo troll albo szur.
Widać że nie znasz historii, dlatego że Rosja od około 300 lat nieprzerwanie szkodzi Polsce czyli to jest nasz wróg numer 1
zatrzymałem się na 2011 roku
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

05-03-2022, 11:54

necromorbid pisze:
05-03-2022, 11:47
Mariusz Wędliniarz pisze:
Widać że nie znasz historii, dlatego że Rosja od około 300 lat nieprzerwanie szkodzi Polsce czyli to jest nasz wróg numer 1
Bo Polska zawsze była uprzedzona do Rosji. Zawsze chciała jej zniszczenia i źle im życzyła. Teraz to widać jak na tacy. Z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie a Polska Rosji zawsze źle życzyła. Napisałem wczoraj swoje zdanie, a użytkownik wódka i piwo napisał, że włożył by mi siura do gardła i oddał na mnie kał i żeby mojaa babka nie przeżyła a ja umarł na raka. Przyklaskali mu w tym inni. Tak się właśnie traktuje nieukraińców.
[V]

05-03-2022, 11:56

Ciekawe czy Ukry też by tak spieszyły z pomocą jakby np Niemcy nas najechali.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

05-03-2022, 12:00

[V] pisze:
05-03-2022, 11:56
Ciekawe czy Ukry też by tak spieszyły z pomocą jakby np Niemcy nas najechali.
Właśnie o to chodzi że nie. Sądzę, że jeszcze nogę by podkładali i z Niemcami na bank się ugadywali. Tylko większość tu piszących wpadło w jakiś proukraiński i antyrosyjski szał, który wszystko im zaślepia.
Awatar użytkownika
Hatefire

05-03-2022, 12:01

Karol Marks pisze: Nie brak ludzi naiwnych, którzy sądzą, że dziś wszystko się zmieniło, że Polska przestała być „potrzebnym narodem”, jak napisał pewien Francuz, i pozostała tylko sentymentalnym wspomnieniem, a sentymenty i wspomnienia nie są notowane na giełdzie. Ale cóż się właściwie zmieniło? Czy zmniejszyło się niebezpieczeństwo? Nie. Tylko ślepota intelektualna klas rządzących w Europie doszła do swego zenitu. Polityka Rosji jest niezmienna, co przyznał oficjalny historyk moskiewski Karamzin. Jej metody, jej taktyka czy manewrowanie, mogą się zmieniać, ale gwiazda polarna tej polityki – opanowanie świata – jest gwiazdą stałą.
Jak aktualne, tylko podmienić Polskę na Ukrainę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ