fajnie się zapowiada
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Jester przygotowałem drugą listę. Bez jakiś animozji ,bo nie o to chodzi. Bez sensu są jakieś niepotrzebnie kłótnie. Akurat horror to taki gatunek ,że zajebistych remaków można mnożyć. Zapodam w ciągu 2 dni.
Uwielbiam horrory. Dramatu społecznego się nie spodziewałem, ale odrobiny sensu i okruchów jakiegoś klimatu, brudu i grozy owszem. Dostałem polukrowanym kałem w twarz. Rzeź dla rzezi z komicznymi momentami. Zrobili z Leatherface'a jakąś karykaturę pierwotnej postaci. W dodatku nieśmiertelną jak Michael Mayers.gelO pisze: ↑23-02-2022, 08:49To samo. Dobra rozpierducha. Jak od horroru nastawionego na gore spodziewa się dramatu społecznego to może rzeczywiście wydać się słaby.immortal69 pisze: ↑21-02-2022, 21:34Mi w sumie się podobał ale mam sentyment do tej serii.
Schemat się zgadzał: bananowa młodzież z miasta odwiedza prowincję w Teksasie gdzie zostają dojechani przez rednecka z łańcuchówka. W sumie nawet za logicznie się zachowywali![]()
Jak dla mnie 1,5h rozrywki
Narazie wkleiłeś stare filmy tzn stare rimejki jeszcze starszych filmów a ja pisałem że chodzi o nowe rzeczy - tak od 2000 r. w górę - tu już jest bieda.
Widziałem wszystkie, większość badziewna
Nie szanowali flagi konfederatów w tym filmieNostromo pisze: ↑23-02-2022, 18:09Uwielbiam horrory. Dramatu społecznego się nie spodziewałem, ale odrobiny sensu i okruchów jakiegoś klimatu, brudu i grozy owszem. Dostałem polukrowanym kałem w twarz. Rzeź dla rzezi z komicznymi momentami. Zrobili z Leatherface'a jakąś karykaturę pierwotnej postaci. W dodatku nieśmiertelną jak Michael Mayers.gelO pisze: ↑23-02-2022, 08:49To samo. Dobra rozpierducha. Jak od horroru nastawionego na gore spodziewa się dramatu społecznego to może rzeczywiście wydać się słaby.immortal69 pisze: ↑21-02-2022, 21:34
Mi w sumie się podobał ale mam sentyment do tej serii.
Schemat się zgadzał: bananowa młodzież z miasta odwiedza prowincję w Teksasie gdzie zostają dojechani przez rednecka z łańcuchówka. W sumie nawet za logicznie się zachowywali![]()
Jak dla mnie 1,5h rozrywki
To zdjęcie mówi o tym filmie wszystko
Tego filmu już nie odzobaczę, ale na pewno drugi raz go nie obejrzę. A wersję z 2003 chętnie.
A to fajny film jest. W klimacie lat 90 -tych. Nie za szybka narracja, nie napchany efektami i wydumanymi scenami.
Też jestem ciekaw, biorąc po uwagę że 2 i 3 to już było skrajne gówno...
Straszna kaszana, obejrzałem tylko dla tego bo z tego filmu autorzy genialnego rpga Strange Journey zajebali projekty transporterów:
nowy również, z tym, że ja uważam, że 2 była jeszcze oglądalna.
Jest tam jedna naprawdę fajna scena jak Neo walczy z kilkudziesięcioma klonami Agenta Smitha, reszta niestety bieda.
to akurat mi się nie podoba, jak i cały wątek zmultiplikowanego Smitha