Ile trzeba zarobić żeby w bantustanie żyć....z godnością
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ile trzeba zarobić żeby w bantustanie żyć....z godnością
Każdy z Nas ma inne preferencje, każdy z nas inną kwotę zarabia, nagle się może okazać ile Kto dla Kogo może zarabiać- bez owijania w bawełnę, ile indywidualnie z naskażdy musiałby zarobić żeby się utrzymać, każda refleksja gotowa wg indywidualnych preferencji.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Re: Ile trzeba zarobić żeby w bantustanie żyć....z godnością
Gwarancją godnego życia jest przynależność do klasy średniej, czyli 4 tysiące brutto. Jak się aspiruje do "upper middle class" to warto dodatkowo zapisać się do banku żywności.
Kerosene keeps me warm.
Żeby się utrzymać? Czyli fizycznie przeżyć bez bociana? Wychodzi, że 3 do 3,5 k na dwie twarze. I to zabawne, ale gdyby hipotetycznie w moim gospodarstwie domowym obydwie osoby poszły do pracy za minimalną krajową to okazałoby się, że i standardowe utrzymanie samochodu mogłoby się od biedy zmieścić. Oczywiście mówimy o kosztach stałych bez szpagatów. Samochód w moim przypadku jest w tym ujęciu zbędny. Przystanek empeka mam trzysta metrów od wyra. Zaznaczam, żeby mi ktoś zaraz nie przypominał ile kosztuje wysyłka winyli dehaelem z rzeszy, albo dziesięć sikaczy w knajpie. Nie mówiąc o modnej odzieży, czy innych tego typu duperelach. Jeszcze zdanie o godności. Zależy jak ją rozumiemy. Dla mnie osobiście wystarczy , że siedzę u siebie, nie mam żadnych zobowiązań i mogę, ale nie muszę za wszelką cenę. Oczywiście wiele osób powie...pojebany. Ja im na to, spójrzcie w saldo. Saldo prawdę wam powie. Balans i bilans. Receptą na godność.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Przypomniała mi się internetowa pasta o czokoszokach 

Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie.
Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.
Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).
A więc przechodząc do jadłospisu za 100 zł.
Aby przezyć miesiąc za 100 zł potrzeba:
1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
10 paczek Chochoszoków ok. 20
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.
Razem około 100zł.
Zostało mi jescze 7 złotych z tej stówy. Nieźle.
Jak to jemy?
Rano zagtować gar sosu-mamy na 2 dni.
Pierwszy tydzień-makaron. 5 bułek dziennie, pół paczki Chocoszoków.
Drugi tydzień-ryż. 5 bułek dziennei, pół paczki Chocoszokw.
Trzeci tyedzień-kasza jęczmienna, 5 bułek, pół paczki Chocoszokwó.
Czwarty tydzień-6 kilo ziemniaków, 5 bułek , pół, paczki Chocoszoków.
Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów.
Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto.
Brakowało mi jedynie serków, jogurtów i rybek.
Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać.
Jeden Władysław JAgiełło i masz jedzenie na cały miesiąc.
Pozdrawiam.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W bantustanie nie da się żyć z godnością.
Zarabiając nawet krocie duże i krocie mniejsze.
Zarabiając nawet krocie duże i krocie mniejsze.
lys på slutten av lys