To oczywiste
To oczywiste
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Rozwiń swoją myśl to podyskutujemy jak przystało na miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
tak, z trochę podobnych klimatów Book of life też super animowane.maciek z klanu pisze: ↑19-02-2022, 11:20Magiczne Encanto. Jak ktoś chce iść z dzieckiem to bardzo polecam. Jedna z najlepszych animacji pod względem wizualnym jakąkolwiek widzialem. Fabuła tez fajna.
No niepodobal mi się. Główna aktorka slaba i niewyraźna. Przywrócenie starych aktorów takie trochę na siłę. Bardzo po macoszemu podeszli do tematu relacji między grupa przyjaciół. Dość przewidywalne. Nadużywane zasłanianie ekranu przez drzwi, szafki za którymi miał pojawić się ghostface. Takie troche jako całość wydmuszkowate beż klimatu. Panią Cox nie dało się oglądać. Drewno w ciul z naciągnięta twarzą. Raczej klimat American pie z morderstwami.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Hmmm.. Starzy aktorzy za wyjątkiem szeryfa faktycznie trochę drewno. Całościowo postrzegam jednak trochę inaczej :zgrabnie zlepiony hołd dla dziedzictwa wesa : krzyk zawsze balansował na granicy tandety, cukierkowatego świata amerykańskiej prowincji i terroru który wpierdalał się z butami w ten wyśniony świat alkoholu, trawy, seksu i beztroski. Mnie zirytowwały tylko sceny gdzie zza światów powraca Billy. Poza tym rasowy slasher. Jako fan serii wciągnąłem z przyjemnością.maciek z klanu pisze: ↑19-02-2022, 15:49No niepodobal mi się. Główna aktorka slaba i niewyraźna. Przywrócenie starych aktorów takie trochę na siłę. Bardzo po macoszemu podeszli do tematu relacji między grupa przyjaciół. Dość przewidywalne. Nadużywane zasłanianie ekranu przez drzwi, szafki za którymi miał pojawić się ghostface. Takie troche jako całość wydmuszkowate beż klimatu. Panią Cox nie dało się oglądać. Drewno w ciul z naciągnięta twarzą. Raczej klimat American pie z morderstwami.
Na plus pomysłowe niektóre zabójstwa, motywacja tych co zabijali, przywrócenie starego policjanta, rola i postać tej młodej.
Np TO
Jakieś udane by się znalazły. Nie lepsze od pierwowzorów, ale udane. Np. ten wymieniony przez Ciebie 'Evil Dead'. Uważam, że to bardzo udany remake. Szczególnie początek, którego nie ma w oryginalnej wersji.
Tak na szybko przychodzą mi do głowy The Hills Have Eyes, House of Wax i Dawn of the Dead.
Mi w sumie się podobał ale mam sentyment do tej serii.
To samo. Dobra rozpierducha. Jak od horroru nastawionego na gore spodziewa się dramatu społecznego to może rzeczywiście wydać się słaby.immortal69 pisze: ↑21-02-2022, 21:34Mi w sumie się podobał ale mam sentyment do tej serii.
Schemat się zgadzał: bananowa młodzież z miasta odwiedza prowincję w Teksasie gdzie zostają dojechani przez rednecka z łańcuchówka. W sumie nawet za logicznie się zachowywali![]()
Jak dla mnie 1,5h rozrywki
Suspiria