ekonomia - o cenach cebuli, jarmużu, masła i majonezu
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- postuje jak opętany!
Re: ekonomia - o cenach cebuli, jarmużu, masła i majonezu
Coś około 50 litrów pewnie.
Myślę że Bantustan w tej kategorii jednak wygra. Ale mi to nie robi, bo już prawie nie piję.
heykvísl og ofn
-
- rasowy masterfulowicz
Cieniutko, jak żyć?
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- postuje jak opętany!
Mówimy o legalnych źródłach.
Czarny rynek ma się bardzo dobrze! Co niektórzy przedsiębiorcy jeszcze do domu dowiozą.
heykvísl og ofn
-
- rasowy masterfulowicz
Wspaniale!
Wiadomo. Najważniejsze , że emerytka na bazarku wie, że u nas pięć, a tam osiem , a Jaśko we fleju wie, że najtaniej. I ważne, że państwo zamiast realizować swoje podstawowe funkcje dla WSZYSTKICH obywateli, wydaje kasę na propagandę sukcesu w postaci wielkich reklam. To jest kurwa niewiarygodne jak tępy jest ten narodek.
Czekej. Prace trwają. Wódka po 5 dych to nie jest dla tego rządu problem. Co przy faktycznych poborach dużej części wszechbantustańczyków, akurat prawie się wyrówna. Pewnie nawet tego chuje nie zauważą, a jak zauważą to się im wmówi, że to wina rudego i unia nam kazała dostosować ceny do norweskich. WIEM, że nie siedzisz w Norwegii i ten kraj nie jest w unii, ale te głąby uwierzą we wszystko. Wierzą w moc jędrka boboli to mechanizm dostosowawczy też nomen omen łykną.
-
- postuje jak opętany!
To jest w tym wszystkim najbardziej niewiarygodne i najsmutniejsze. Naród łyknie wszystko. Nie trzeba się silić na subtelną propagandę. Można bezpośrednio kłamać i pluć suwerenowi na ryj. Wszystko przejdzie.535 pisze: ↑04-02-2022, 12:57Czekej. Prace trwają. Wódka po 5 dych to nie jest dla tego rządu problem. Co przy faktycznych poborach dużej części wszechbantustańczyków, akurat prawie się wyrówna. Pewnie nawet tego chuje nie zauważą, a jak zauważą to się im wmówi, że to wina rudego i unia nam kazała dostosować ceny do norweskich. WIEM, że nie siedzisz w Norwegii i ten kraj nie jest w unii, ale te głąby uwierzą we wszystko. Wierzą w moc jędrka boboli to mechanizm dostosowawczy też nomen omen łykną.
heykvísl og ofn
Smutne - tak, niewiarygodne - niespecjalnie, zważywszy na setki lat tradycji pogardy dla nauki i wiary w czary mary. Chrystus narodów.
-
- rasowy masterfulowicz
Opary absurdu nie tylko u nas:
4.02.2022, Londyn (PAP) - Pracownicy w odpowiedzi na rosnące koszty życia nie powinni prosić o zbyt duże podwyżki, gdyż będzie to jeszcze bardziej napędzało inflację. - zasugerował w piątek gubernator Banku Anglii (BoE) Andrew Bailey.
Całość:
https://stooq.pl/n/?f=1467195
4.02.2022, Londyn (PAP) - Pracownicy w odpowiedzi na rosnące koszty życia nie powinni prosić o zbyt duże podwyżki, gdyż będzie to jeszcze bardziej napędzało inflację. - zasugerował w piątek gubernator Banku Anglii (BoE) Andrew Bailey.
Całość:
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
No to macie ilustrację do tej dyskusji z rządowego konta Polski Ład na Twitterze. Z dzisiaj

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Ile razy za roczną szwajcarską winietę można przejechać z Warszawy do Berlina?
Czytam tutaj na folksdojczportalu, że oni podobno we wiadomościach poszli szeroko i porównali ceny paliwa w bantustanie i Norwegii oraz wykonali potrójnego tulupa z gromnicą w odbycie prezentując grafikę ile paliwa można kupić za 100 zyla i wyszło, że bolanda yz łiner. Mam nadzieję, że ludzie odpowiedzialni za te materiały będą do końca życia grabić liście. Nie powinno być dla tych kurew żadnej litości. Tym bardziej, że oni doskonale wiedzą, że spora część tego niezbyt rozgarniętego matematycznie społeczeństwa nie potrafi w żaden sposób tego zweryfikować.
-
- postuje jak opętany!
Jeszcze odnośnie Islandii i kolejnych manipulacji (pomijając całkowicie absurd takiego porównania cen) - podali cenę paliwa na IS wybierając chyba najdroższą możliwą stację. Disel 8,47? Może i tak, ale wystarczy podjechać 3 kilometry dalej i zatankować za 7,48 zł. Tak dziś uczyniłem. 70 litrów do pełna. Puszczą mnie z torbami i zostanie prom do Polski w kontenerze na gapę.
heykvísl og ofn
No ale tej Szwajcarii to jednak chyba nie wzięli najdroższej. Z dziesięć lat temu byłem na wakacjach i ceny przekraczały 9 złotych. Tymczasem dzisiaj też dolałem, bo lubię mieć pełno na wypadek, gdyby trzeba było sprawnie i bez postoju dojechać do hitlerowskiej granicy. I co my tu widzimy? Nie wiem ile kosztuje charnaś, ale strzelam, że na każdym litrze jeden gratis. Taka marketingowa sztuczka mogłaby załatwić temat trzeciej kadencji.Scorn pisze: ↑04-02-2022, 20:09Jeszcze odnośnie Islandii i kolejnych manipulacji (pomijając całkowicie absurd takiego porównania cen) - podali cenę paliwa na IS wybierając chyba najdroższą możliwą stację. Disel 8,47? Może i tak, ale wystarczy podjechać 3 kilometry dalej i zatankować za 7,48 zł. Tak dziś uczyniłem. 70 litrów do pełna. Puszczą mnie z torbami i zostanie prom do Polski w kontenerze na gapę.

- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
On chyba ma jakiegoś wspólnego (szkockiego?) przodka z dyrektorem HR w mojej robocie...mistrzsardu pisze: ↑04-02-2022, 13:56Opary absurdu nie tylko u nas:
Całość:
Guilty of being right
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- rasowy masterfulowicz
Warszawa, 08.02.2022 (ISBnews) - Zdolność kredytowa statystycznego Polaka spadła o 30% w ciągu ostatnich czterech miesięcy, a w najbliższym czasie ten spadek może się pogłębić nawet do poziomu 45% w stosunku do sytuacji sprzed roku, wynika z danych Biura Informacji Kredytowej (BIK).
Tylko w styczniu br. liczba wniosków o kredyt hipoteczny spadła o jedną czwartą w porównaniu do stycznia 2021 r. Natomiast w porównaniu z rekordowym marcem 2021 r. spadek wynosi już ponad 50%, podkreślono.
Tylko w styczniu br. liczba wniosków o kredyt hipoteczny spadła o jedną czwartą w porównaniu do stycznia 2021 r. Natomiast w porównaniu z rekordowym marcem 2021 r. spadek wynosi już ponad 50%, podkreślono.
Niemożliwe kurła.... Przecież polcy i polaki zarabiają tak dużo, że phają w gurę inflację i żeby ją zatrzymać trzeba uciąć po pińcet, a nawet po osiemset. Tym razem każdemu. Wątpię by przeciętny beneficjent mniejszego zła zrozumiał czego właśnie jesteśmy naocznymi świadkami. Będzie szczaw, będą mirabelki. Zgodnie z zaleceniami zetchaenowskiej katoszmaty.
-
- rasowy masterfulowicz
Zgodnie z najnowszymi trendami wielu zaleca dietę wegańską. Glapiński pomoże.