ekonomia - o cenach cebuli, jarmużu, masła i majonezu
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
Re: ekonomia - o cenach cebuli, jarmużu, masła i majonezu
Czekam na franka po 6 zł i stopy ca 5-6%, bendom stękać, spekulanty
-
- rasowy masterfulowicz
Ja czekam na pensję maksymalną w postaci np. 10 000 brutto.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
5 zyla bułka wrocławska krojona pakowana
kupiona dzisiaj w piekarni sieciowej, jeszcze niedawno za czy pińdziesiot,
tanio już było

kupiona dzisiaj w piekarni sieciowej, jeszcze niedawno za czy pińdziesiot,
tanio już było

Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Jest tak kurwa drogo, że się w pizdzie nie mieści. Pojeby socjaliści do tego doprowadzili. Byłem w zeszłym tygodniu zaopatrzyć się w chemię(proszki do prania, tabletki do zmywarki itp) i parę kosmetykow i 300 zl wydałem. Kurwa ten sam zestaw niecałe 200 złociszy mnie kosztował pare miesięcy temu . Jak ludzie dostaną wyrównanie rachunków za prąd i gaz z koncem roku to wyjdą na ulicę.
Jak ludzie co mają stałą wypłatę i braki perspektyw na wyższe wynagrodzenie mają się utrzymać? Przy tych wzrastających cenach.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Jak ludzie co mają stałą wypłatę i braki perspektyw na wyższe wynagrodzenie mają się utrzymać? Przy tych wzrastających cenach.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
Nie wiem. Ja tu oglądam na jutubku wywiady z ludźmi i oni twierdzą, że da się przeżyć i że 1500 na opłaty oraz żywność wystarcza, że mają dodatki po siedem dych i jest dobrze, a już z pewnością lepiej , niż było. Że młodzi mają lepiej i w ogóle. Szczerze mówiąc jest z tym trochę zamieszania.
- Sgt. Barnes

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Troszkę mnie zaskoczyłeś tym wyznaniem Tomasz, wszak obracasz grubymi milionami, ale fakt jest taki, że jak idę do Rosmanna po chemię to też mniej więcej tyle wydaję. Niektórym to jednak nie przeszkadza, bo jak widać w sondażach i na filmikach, które użytkownicy tutaj wklejają, w kraju nadal jest bardzo duża populacja zjebów głosujących na PiS/Kukiz. Głupota trzyma się dobrze. W narodzie.tomaszm pisze: ↑01-02-2022, 11:33Jest tak kurwa drogo, że się w pizdzie nie mieści. Pojeby socjaliści do tego doprowadzili. Byłem w zeszłym tygodniu zaopatrzyć się w chemię(proszki do prania, tabletki do zmywarki itp) i parę kosmetykow i 300 zl wydałem. Kurwa ten sam zestaw niecałe 200 złociszy mnie kosztował pare miesięcy temu . Jak ludzie dostaną wyrównanie rachunków za prąd i gaz z koncem roku to wyjdą na ulicę.

all the monsters will break your heart
- nicram
Muszę zacząć je oglądać. Może zdecydowanie przystopuję z kupowaniem drogich win i piw, a przerzucę się na jakieś koncerniaki. W sumie taka Perła robi zajebisty porter. Każdy znajdzie coś dla siebie.535 pisze: ↑01-02-2022, 12:33Nie wiem. Ja tu oglądam na jutubku wywiady z ludźmi i oni twierdzą, że da się przeżyć i że 1500 na opłaty oraz żywność wystarcza, że mają dodatki po siedem dych i jest dobrze, a już z pewnością lepiej , niż było. Że młodzi mają lepiej i w ogóle. Szczerze mówiąc jest z tym trochę zamieszania.

- Lukass
Ja już dawno to zrobiłem. Niby smaczniej i w ogóle, ale efekt końcowy jakby ten samnicram pisze: ↑01-02-2022, 17:12Muszę zacząć je oglądać. Może zdecydowanie przystopuję z kupowaniem drogich win i piw, a przerzucę się na jakieś koncerniaki. W sumie taka Perła robi zajebisty porter. Każdy znajdzie coś dla siebie.535 pisze: ↑01-02-2022, 12:33Nie wiem. Ja tu oglądam na jutubku wywiady z ludźmi i oni twierdzą, że da się przeżyć i że 1500 na opłaty oraz żywność wystarcza, że mają dodatki po siedem dych i jest dobrze, a już z pewnością lepiej , niż było. Że młodzi mają lepiej i w ogóle. Szczerze mówiąc jest z tym trochę zamieszania.![]()

Poważnie, no trzeba zacząć trochę pilnować wydatków, bo koszty rosną jak opętane, praktycznie w oczach.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- nicram
Po koncerniakach dostaję też zgagi, choć po ciemnych może nie tak często.Lukass pisze: ↑01-02-2022, 17:17Ja już dawno to zrobiłem. Niby smaczniej i w ogóle, ale efekt końcowy jakby ten samnicram pisze: ↑01-02-2022, 17:12Muszę zacząć je oglądać. Może zdecydowanie przystopuję z kupowaniem drogich win i piw, a przerzucę się na jakieś koncerniaki. W sumie taka Perła robi zajebisty porter. Każdy znajdzie coś dla siebie.535 pisze: ↑01-02-2022, 12:33Nie wiem. Ja tu oglądam na jutubku wywiady z ludźmi i oni twierdzą, że da się przeżyć i że 1500 na opłaty oraz żywność wystarcza, że mają dodatki po siedem dych i jest dobrze, a już z pewnością lepiej , niż było. Że młodzi mają lepiej i w ogóle. Szczerze mówiąc jest z tym trochę zamieszania.![]()
![]()
Poważnie, no trzeba zacząć trochę pilnować wydatków, bo koszty rosną jak opętane, praktycznie w oczach.

Tak, no ja właśnie wdrożyłem taki plan. Osstatnie miesiące to jest jakiś matrix. Koszty życia wzrosły tak, że sam zaczynam myśleć przed jakimiś zakupami czy naprawdę tego potrzebuję. Jest masakra. Jeżeli ludzie ograniczą konsumpcję (a pewnie tak będzie) to chyba nie trzeba być tytanem intelektu, żeby przewidzieć jakie to będzie miało skutki dla gospodarki.
-
No i co z tego że obracam? Wkurwia mnie to wszystko co się dzieje tak samo jak Ciebie. Po pizdzie dostaje podobnie. Od początku roku nie zajmuje się niczym innym jak odbieraniem wkurwionych telefonów pracowników o chuj chodzi z tym nowym ładem i dlaczego wszyscy mamy mniej.nicram pisze:Troszkę mnie zaskoczyłeś tym wyznaniem Tomasz, wszak obracasz grubymi milionami, ale fakt jest taki, że jak idę do Rosmanna po chemię to też mniej więcej tyle wydaję. Niektórym to jednak nie przeszkadza, bo jak widać w sondażach i na filmikach, które użytkownicy tutaj wklejają, w kraju nadal jest bardzo duża populacja zjebów głosujących na PiS/Kukiz. Głupota trzyma się dobrze. W narodzie.tomaszm pisze: ↑01-02-2022, 11:33Jest tak kurwa drogo, że się w pizdzie nie mieści. Pojeby socjaliści do tego doprowadzili. Byłem w zeszłym tygodniu zaopatrzyć się w chemię(proszki do prania, tabletki do zmywarki itp) i parę kosmetykow i 300 zl wydałem. Kurwa ten sam zestaw niecałe 200 złociszy mnie kosztował pare miesięcy temu . Jak ludzie dostaną wyrównanie rachunków za prąd i gaz z koncem roku to wyjdą na ulicę.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- nicram
Myślałem, że nie zauważasz takich drobnych, ale jednak trzeba być ślepą piso-kukizowską kurwą, żeby tego nie widzieć.tomaszm pisze: ↑01-02-2022, 17:32No i co z tego że obracam? Wkurwia mnie to wszystko co się dzieje tak samo jak Ciebie. Po pizdzie dostaje podobnie. Od początku roku nie zajmuje się niczym innym jak odbieraniem wkurwionych telefonów pracowników o chuj chodzi z tym nowym ładem i dlaczego wszyscy mamy mniej.nicram pisze:Troszkę mnie zaskoczyłeś tym wyznaniem Tomasz, wszak obracasz grubymi milionami, ale fakt jest taki, że jak idę do Rosmanna po chemię to też mniej więcej tyle wydaję. Niektórym to jednak nie przeszkadza, bo jak widać w sondażach i na filmikach, które użytkownicy tutaj wklejają, w kraju nadal jest bardzo duża populacja zjebów głosujących na PiS/Kukiz. Głupota trzyma się dobrze. W narodzie.tomaszm pisze: ↑01-02-2022, 11:33Jest tak kurwa drogo, że się w pizdzie nie mieści. Pojeby socjaliści do tego doprowadzili. Byłem w zeszłym tygodniu zaopatrzyć się w chemię(proszki do prania, tabletki do zmywarki itp) i parę kosmetykow i 300 zl wydałem. Kurwa ten sam zestaw niecałe 200 złociszy mnie kosztował pare miesięcy temu . Jak ludzie dostaną wyrównanie rachunków za prąd i gaz z koncem roku to wyjdą na ulicę.
- uglak
Robić własne! Wychodzi tanio, a jak się postarać to całkiem dobre. Poza tym zawsze to kolejne hobbyLukass pisze: ↑01-02-2022, 17:17Ja już dawno to zrobiłem. Niby smaczniej i w ogóle, ale efekt końcowy jakby ten samnicram pisze: ↑01-02-2022, 17:12Muszę zacząć je oglądać. Może zdecydowanie przystopuję z kupowaniem drogich win i piw, a przerzucę się na jakieś koncerniaki. W sumie taka Perła robi zajebisty porter. Każdy znajdzie coś dla siebie.535 pisze: ↑01-02-2022, 12:33Nie wiem. Ja tu oglądam na jutubku wywiady z ludźmi i oni twierdzą, że da się przeżyć i że 1500 na opłaty oraz żywność wystarcza, że mają dodatki po siedem dych i jest dobrze, a już z pewnością lepiej , niż było. Że młodzi mają lepiej i w ogóle. Szczerze mówiąc jest z tym trochę zamieszania.![]()
![]()

Guilty of being right
- Lukass
Nieeee, widziałem taką produkcję na większą skalę u kumpla. W chuj czasu i pracy mu to zabierało, choć piwa były bdb. Ja nie mam u siebie warunków na ten moment, i jestem zbyt leniwy

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Zauważam, zauważam. Sytuacja dla przedsiębiorców jest po prostu chujowa. 14 rok leci jak cała krwawicę poświeciłem na budowę firmy prawniczej, fundacji i ośrodków wsparcia medycznego. Z. Misja dziejową. Zapytaj zresztą chłopaków z forume, że mam ducha idealisty. Nie wyobrażam sobie zwolnień z pracy ale tak po dupie dostajemy że czasem nie chce mi się stać z łóżka. Tak ten system działa, że załamuje ręce. Od pół roku dostaje cios za ciosem i naprawdę mi się odechciewa. Jeśli te szaleństwo będzie trwało dalej gdzie ja jestem zakredytowany na parę milionów złotych i chciałbym stabilności, bo to finansowo w liczbie procesów samych sądowych na poziomie 1.000 i wzięcia wszystkiego na swoje bary skończy się to sznurem i samobójstwem. Serio nic się nie chce w tej sytuacji. Każdy dzień jest gorszy od poprzedniego. Piszę pozycji tzw autorytetu. Jak ktoś tych pojebow nie odsunie od władzy to będzie zajebisty problem. To co mieli zniszczyć - zniszczyli.tomaszm pisze:No i co z tego że obracam? Wkurwia mnie to wszystko co się dzieje tak samo jak Ciebie. Po pizdzie dostaje podobnie. Od początku roku nie zajmuje się niczym innym jak odbieraniem wkurwionych telefonów pracowników o chuj chodzi z tym nowym ładem i dlaczego wszyscy mamy mniej.nicram pisze:Troszkę mnie zaskoczyłeś tym wyznaniem Tomasz, wszak obracasz grubymi milionami, ale fakt jest taki, że jak idę do Rosmanna po chemię to też mniej więcej tyle wydaję. Niektórym to jednak nie przeszkadza, bo jak widać w sondażach i na filmikach, które użytkownicy tutaj wklejają, w kraju nadal jest bardzo duża populacja zjebów głosujących na PiS/Kukiz. Głupota trzyma się dobrze. W narodzie.tomaszm pisze: ↑01-02-2022, 11:33Jest tak kurwa drogo, że się w pizdzie nie mieści. Pojeby socjaliści do tego doprowadzili. Byłem w zeszłym tygodniu zaopatrzyć się w chemię(proszki do prania, tabletki do zmywarki itp) i parę kosmetykow i 300 zl wydałem. Kurwa ten sam zestaw niecałe 200 złociszy mnie kosztował pare miesięcy temu . Jak ludzie dostaną wyrównanie rachunków za prąd i gaz z koncem roku to wyjdą na ulicę.
Takich pokurwiencow w historii bantustanu nie było. Każdy przedsiębiorca chciałby stabilizacji prawno-podatkowej. 5 raz w ciągu pół roku dostaje ustawę i nie wiem kurwa co mam z tym zrobić. Nienawidzę tych chuji
Ostatnio zmieniony 01-02-2022, 17:51 przez tomaszm, łącznie zmieniany 4 razy.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- hcpig
Skończyło się w narodzie rozpasanie i picie piw kraftowych.
Yare Yare Daze
-
W tym narodzie było kiedyś rozpasanie? Ty jebniety jesteś? My tu zawsze wychodzimy jak Zabłocki na mydle i bieda stanem Europy jesteśmy. Nie będzie lepiej, bo to z naszego spierdolenia narodosciowego wynika. Nikt tak nie wydupczy polaka jak sam polak. Niestety. Kurwa.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
No ale teraz Tomasz to już się przypierdalasz do chłopaka. Czytałeś co wczoraj pisał? Przypominam ,że pełny żarcia koszyk w biedrze to synonim luksusu, a nawet bogactwa.tomaszm pisze: ↑01-02-2022, 18:18W tym narodzie było kiedyś rozpasanie? Ty jebniety jesteś? My tu zawsze wychodzimy jak Zabłocki na mydle i bieda stanem Europy jesteśmy. Nie będzie lepiej, bo to z naszego spierdolenia narodosciowego wynika. Nikt tak nie wydupczy polaka jak sam polak. Niestety. Kurwa.