Jesteś pewien?KKK pisze: ↑22-12-2021, 14:51Nie. Nie jest. To bez wątpienia dobry, ważny i wplywowy zespół ale zdaje się, że resztę sobie sam dopowiedziales. Przynajmniej nikt nic takiego nie napisał.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2021, 14:39Zaciekawiony głosami słucham tej Furii. To jest ten black metal na miarę XXI w., tak?
FUNERAL MIST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FUNERAL MIST
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
535
Niby dlaczego? Włączyłem. Za jakiś czas wyłączyłem. Wzruszyłem ramionami. Życie potoczylo się dalej, a czy to blek metal, czy paragwajski sołl? Kto normalny, kochający muzykę w ogóle się tym kurwa przejmuje?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2021, 14:42Smutne;-)535 pisze: ↑22-12-2021, 14:41Nie. To jest blek metal na miarę naszych możliwości.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2021, 14:39Zaciekawiony głosami słucham tej Furii. To jest ten black metal na miarę XXI w., tak?
- KKK
- postuje jak opętany!
Możliwe, że przeoczyłem. Nie zauważyłem nigdzie tak odważnie postawionej tezy.Ascetic pisze: ↑22-12-2021, 14:52Jesteś pewien?KKK pisze: ↑22-12-2021, 14:51Nie. Nie jest. To bez wątpienia dobry, ważny i wplywowy zespół ale zdaje się, że resztę sobie sam dopowiedziales. Przynajmniej nikt nic takiego nie napisał.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2021, 14:39Zaciekawiony głosami słucham tej Furii. To jest ten black metal na miarę XXI w., tak?
- Ascetic
Lord G. wydaje mi się, że wrzucił w swoim zestawieniu. Jak się mylę to praszam, a nawet przepraszam, ale tak mi się rzuciło na oczy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- nagrobek
- zahartowany metalizator
nie.to Gruzja i Licho.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2021, 14:39Zaciekawiony głosami słucham tej Furii. To jest ten black metal na miarę XXI w., tak?
- Sybir
Licho nie znam, ale chuj tam - potwierdzam.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- nagrobek
- zahartowany metalizator
tyle pierdolenia, mądrowania i na koniec jako remedium na ramote w bm tzo? Gruzja, Licho i Ghost..było do przewidzenia lol
- Sybir
Urok forume, Panie Kolego. 
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
bartwa
-
Dead But Rimming
- postuje jak opętany!
W takim układzie łatwo dojśc do wniosku, że więcej blekmetalu jest w Johny Cashu niż jakichś upaćkanych plakatówkami komediantach z dawnej NRD lub innej Czechosłowacji, którymi swojego czasu katował nas 7 Gates. Ogólnie, gdyby mierzyć to reakcją słuchaczy, to myślę że u większości osobników w wieku >15 lat pasy z nabojami, połączone z corpsepaintem i jakimiś gumowymi mieczami oraz wypchanym sokołem, pożyczonym od wujka leśniczego, budzą raczej poczucie głębokiej żenady podobnie jak wypowiedzi w tonie "nienawidzę świata, łaknę nuklearnej zagłady niczym kania dżdżu". BM to fajna muzyka, ale nie dorabiajmy piździe uszu, kanon został zbudowany przez pryszczatych nastolatków z koprem na jajach, poprzerabianych za najgroźniejsze postacie w teatrze jasełkowym. Trudno tę otoczkę odbierać inaczej niż z głębokim politowaniem.
Uważam, że jeśli chcesz mierzyć zawartość BM w BM, to musisz stosować tę samą miarę do każdego zespołu, inaczej zrobi Ci się z tego gatunek oparty o same wyjątki od reguły na zasadzie "wąsy nie są true, ale jak grasz w Emperor to w sumie są". Że w ogóle takie pomiary i definicje mają niewiele sensu, to osobna kwestia.Ech… a bierzesz w ogóle pod uwagę kontekst czasów i ewolucję muzyki? Czy uważasz, że wszystko będę mierzył jedną miarą?
Mam wrażenie, że trochę przeceniasz te pozamuzyczne elementy. O tym, że norweski pracownik poczty jest wyluzowanym, rześkim pijakiem, wie każdy, co chyba w niczym nie umniejsza znaczenia UTFM dla gatunku. I że DT nie gra akordów kwadroseptymowych w trzecim przewrocie z kapodastrem na 13 progu i w metrum jak u Franka Zappy też wiadomo. No więc mamy sytuację, kiedy kapela poniekąd ikoniczna dla gatunku (tu mamy zgodność? czy jednak DT to hipisi i hardkorowe świnie?) jest totalnym zaprzeczeniem tego, czym wg Ciebie ten gatunek jest. A bardziej BM od niej jest jakiś koleś, który zamawiał 5 piw i nie przeprosił oraz robi sobie zdjęcie z AK-47 w rękach, wow.O PN mówię raczej w kontekście tego, kto z tych „nowszych” grajków robi to właściwie, bez ucinania sobie historii tej muzyki, jako „nudnej i wtórnej” i jednocześnie pcha temat do przodu, nadal pozostając na wskroś blackmetalowym.
Naprawdę, nie przesadzajmy. Od strony muzycznej - tempa, rytmy, skale, dość łatwo zdefiniować co black metalem jest na pewno oraz wskazać jakieś granice. Od strony wizerunkowej BM raczej zawsze był chatką z gówna udającą zamek Drakuli, szczególnie na polskiej scenie był zawsze dostatek niedostatku, chłopcy wymalowani w figury trygonometryczne z jakimiś losowymi elementami uzbrojenia w rękach i idiotycznymi wypowiedziami w wywiadach, podkreślonych awangardowym podejściem do ortografii...niby szykowali się na wojnę z ZOG, chrześcijaństwem, światem, a tymi patykami i mieczami z kauczuku to mogli co najwyżej wkurwić jamnika, że tak sobie ztrawestuję popularnego mema.
-
Dead But Rimming
- postuje jak opętany!
- Ascetic
Pomijając stronę „merytoryczna wypowiedzi” dawno się tutaj tak nie uśmiałem -:) Masz Pan talent, poważnie, satyryczny. Szapoba!Dead But Rimming pisze: ↑22-12-2021, 16:59W takim układzie łatwo dojśc do wniosku, że więcej blekmetalu jest w Johny Cashu niż jakichś upaćkanych plakatówkami komediantach z dawnej NRD lub innej Czechosłowacji, którymi swojego czasu katował nas 7 Gates. Ogólnie, gdyby mierzyć to reakcją słuchaczy, to myślę że u większości osobników w wieku >15 lat pasy z nabojami, połączone z corpsepaintem i jakimiś gumowymi mieczami oraz wypchanym sokołem, pożyczonym od wujka leśniczego, budzą raczej poczucie głębokiej żenady podobnie jak wypowiedzi w tonie "nienawidzę świata, łaknę nuklearnej zagłady niczym kania dżdżu". BM to fajna muzyka, ale nie dorabiajmy piździe uszu, kanon został zbudowany przez pryszczatych nastolatków z koprem na jajach, poprzerabianych za najgroźniejsze postacie w teatrze jasełkowym. Trudno tę otoczkę odbierać inaczej niż z głębokim politowaniem.
Uważam, że jeśli chcesz mierzyć zawartość BM w BM, to musisz stosować tę samą miarę do każdego zespołu, inaczej zrobi Ci się z tego gatunek oparty o same wyjątki od reguły na zasadzie "wąsy nie są true, ale jak grasz w Emperor to w sumie są". Że w ogóle takie pomiary i definicje mają niewiele sensu, to osobna kwestia.Ech… a bierzesz w ogóle pod uwagę kontekst czasów i ewolucję muzyki? Czy uważasz, że wszystko będę mierzył jedną miarą?
Mam wrażenie, że trochę przeceniasz te pozamuzyczne elementy. O tym, że norweski pracownik poczty jest wyluzowanym, rześkim pijakiem, wie każdy, co chyba w niczym nie umniejsza znaczenia UTFM dla gatunku. I że DT nie gra akordów kwadroseptymowych w trzecim przewrocie z kapodastrem na 13 progu i w metrum jak u Franka Zappy też wiadomo. No więc mamy sytuację, kiedy kapela poniekąd ikoniczna dla gatunku (tu mamy zgodność? czy jednak DT to hipisi i hardkorowe świnie?) jest totalnym zaprzeczeniem tego, czym wg Ciebie ten gatunek jest. A bardziej BM od niej jest jakiś koleś, który zamawiał 5 piw i nie przeprosił oraz robi sobie zdjęcie z AK-47 w rękach, wow.O PN mówię raczej w kontekście tego, kto z tych „nowszych” grajków robi to właściwie, bez ucinania sobie historii tej muzyki, jako „nudnej i wtórnej” i jednocześnie pcha temat do przodu, nadal pozostając na wskroś blackmetalowym.
Naprawdę, nie przesadzajmy. Od strony muzycznej - tempa, rytmy, skale, dość łatwo zdefiniować co black metalem jest na pewno oraz wskazać jakieś granice. Od strony wizerunkowej BM raczej zawsze był chatką z gówna udającą zamek Drakuli, szczególnie na polskiej scenie był zawsze dostatek niedostatku, chłopcy wymalowani w figury trygonometryczne z jakimiś losowymi elementami uzbrojenia w rękach i idiotycznymi wypowiedziami w wywiadach, podkreślonych awangardowym podejściem do ortografii...niby szykowali się na wojnę z ZOG, chrześcijaństwem, światem, a tymi patykami i mieczami z kauczuku to mogli co najwyżej wkurwić jamnika, że tak sobie ztrawestuję popularnego mema.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Triceratops
Poza tym kilka prostych funkcji - zejścia tercjami do subdominanty i finał na dominancie, wejście z molowej na równoległą durową i subdominantę i finał na prymie itdDead But Rimming pisze: ↑22-12-2021, 16:59I że DT nie gra akordów kwadroseptymowych w trzecim przewrocie z kapodastrem na 13 progu i w metrum jak u Franka Zappy też wiadomo.
woodpecker from space
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Oho, gitary, technika . Very good. So profeszonal.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To wskaż bo w sumie ciekawy jestem.Dead But Rimming pisze: ↑22-12-2021, 16:59
Naprawdę, nie przesadzajmy. Od strony muzycznej - tempa, rytmy, skale, dość łatwo zdefiniować co black metalem jest na pewno oraz wskazać jakieś granice.
Find your flow
-
Dead But Rimming
- postuje jak opętany!
Jutro, Sebastian, ok?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ty mi tu nie sebastianuj tylko definiuj black metal, ok?;-)
Masz czas do jutra, a potem
potem w sumie nie wiem co
może się zesram czy coś.
Masz czas do jutra, a potem
potem w sumie nie wiem co
może się zesram czy coś.
Find your flow
-
shitshow
- postuje jak opętany!
Sam o sobie mówi "hiking metalpunk."
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
bm = punk, czyżby to nie oczyviste? w sumie i tak chodzi o to samo, tylko z innymi kredkami.
Rozpiździej, nie jedno ma imję.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4