Wybitnie mnie wkurwia v. 2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Wybitnie mnie wkurwia v. 2

15-12-2021, 22:05

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
15-12-2021, 21:57
Z wkurwianiem to oczywście przesada, ale trochę się martwię. Jedziemy do Lwowa na sylwestra w 3 pary znajomych, z czego nie znam tylko jednej osoby, jest to chłopak koleżanki która ma historię bardzo kiepskich wyborów facetów. Na razie 'widzimy się' tylko na czacie grupowym, ale co gość się odezwie, to mam wrażenie, że rozmawiam z idiotą. Jego żarty albo są z dupy, albo no, trochę kontrowersyjne, albo pisze tak, jakbyśmy dla niego pracowali rozkminiając jak w tej chwili wygląda przejazd za granicę. Może na żywo jest inny, ale jak tak dalej pójdzie, to przewiduję powrót w dwie i pół pary:D
Poznasz go po spożyciu alkoholu i zmienisz zdanie, być może na jeszcze gorsze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

15-12-2021, 22:08

Najważniejsze: uważaj, Seba, bo tam Jezuici chrzcili rośliny, liść po liściu.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-12-2021, 22:13

83koper83 pisze:
15-12-2021, 22:08
Najważniejsze: uważaj, Seba, bo tam Jezuici chrzcili rośliny, liść po liściu.
Co?
i nie odpowiadaj gówno
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

15-12-2021, 22:16

Prześpij się na tapczanie pod huculskim kilimem.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

16-12-2021, 02:31

Już sam pomysł wyjazdu gdzieś w stylu "dwie/trzy/cztery pary znajomych" brzmi kurewsko odpychająco. Ani to zabawa ani wypoczynek, więc martwienie się jednym obcym człowiekiem to drobiazg przy skali padaki takiej eskapady. Hailsa & Scooby-Doo :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

16-12-2021, 08:41

Swing
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

16-12-2021, 10:56

No cóż, dyskusje covidowe nie dały mi spać. Wiem, że to żenada, ale co poradzę: leżałem w łóżku i nie mogłem zasnąć, bo dyskutowałem w głowie chuj wie z kim. W końcu wstałem o 1 w nocy i przez 30 minut rozpisywałem tak jasno i logicznie jak potrafiłem swoje wątpliwości związane z sytuacją, mechanizmami władzy i źródłem problemu. Dopiero po tym zasnąłem. Wstałem o 6.20 niestety.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

16-12-2021, 13:23

Medard pisze:
15-12-2021, 13:37
Sgt. Barnes pisze:
15-12-2021, 12:43
Ascetic pisze:
15-12-2021, 12:29
Przy jakiej dotychczasowej racie i jakim kapitale do spłaty?
106 zł/15 lat,/ 150 000 zł
Chyba 1006 raty

BTW stopy są nadal niskie, jak na inflację ok 8%, a realnie wyższą, pewnie w nowym roku stopy będą powyżej czech procent, na razie chyba nie chcą wkurwiać ludzi na święta
Dokładnie, jedno Ziobro wypadło. :D
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Scorn
postuje jak opętany!

16-12-2021, 14:59

Wkurwiłem się bo muszę zakładać już drugą sprawę w sądzie w ciągu ostatnich 3 lat. Powód? Brak płatności za mieszkanie które wynajmuję. Chuj który właśnie się wyprowadził jest mi winien za 5 miesięcy czynszu plus opłaty. Do tego syf zostawił po sobie.

Bardziej mnie jednak wkurwia polski system, który jest stworzony dla wszelkiego rodzaju oszustów i pasożytniczego ścierwa. W tym jebanym kraju niesamowicie łatwo jest być złodziejem i nie ponosić żadnej odpowiedzialności. Co z tego, że sąd nakaże zapłacić i komornik przejmie sprawę, skoro wystarczy nie mieć stałego adresu albo nie odebrać jebanego pisma? Jedno postępowanie już mi umorzono bo nie można baby namierzyć (a nie kalkuluje mi się wynajmować detektywów żeby ustalić miejsce pobytu).

Już nie chodzi o te kilka tysięcy złotych, bo mam ten komfort że mi to nie zrobi różnicy, ale kurwa o jakąś elementarną sprawiedliwość i ukaranie oszustów. Już mi przychodzą na myśl środki pozaprawne. Wynająć chłopaków z olsztyńskiego Zatorza żeby dojechali delikwenta.

Ale chuj w to. I tak już od jakiegoś czasu myślę o tym, żeby odciąć się od tego kraju (poza więzami rodzinnymi). Sprzedać wszystko w pizdu, nie płacić żadnych podatków. Szkoda nerwów.

Zbigniew Stonoga miał rację.
heykvísl og ofn
535

16-12-2021, 15:31

Scorn pisze:
16-12-2021, 14:59
Wkurwiłem się bo muszę zakładać już drugą sprawę w sądzie w ciągu ostatnich 3 lat. Powód? Brak płatności za mieszkanie które wynajmuję. Chuj który właśnie się wyprowadził jest mi winien za 5 miesięcy czynszu plus opłaty. Do tego syf zostawił po sobie.

Bardziej mnie jednak wkurwia polski system, który jest stworzony dla wszelkiego rodzaju oszustów i pasożytniczego ścierwa. W tym jebanym kraju niesamowicie łatwo jest być złodziejem i nie ponosić żadnej odpowiedzialności. Co z tego, że sąd nakaże zapłacić i komornik przejmie sprawę, skoro wystarczy nie mieć stałego adresu albo nie odebrać jebanego pisma? Jedno postępowanie już mi umorzono bo nie można baby namierzyć (a nie kalkuluje mi się wynajmować detektywów żeby ustalić miejsce pobytu).

Już nie chodzi o te kilka tysięcy złotych, bo mam ten komfort że mi to nie zrobi różnicy, ale kurwa o jakąś elementarną sprawiedliwość i ukaranie oszustów. Już mi przychodzą na myśl środki pozaprawne. Wynająć chłopaków z olsztyńskiego Zatorza żeby dojechali delikwenta.

Ale chuj w to. I tak już od jakiegoś czasu myślę o tym, żeby odciąć się od tego kraju (poza więzami rodzinnymi). Sprzedać wszystko w pizdu, nie płacić żadnych podatków. Szkoda nerwów.

Zbigniew Stonoga miał rację.
Przejebane. W ogóle się nie widzę w podobnej sytuacji. No chyba, że na monte. Weź to sprzedaj wpizdu. Szkoda nerwów.
zodiac
postuje jak opętany!

16-12-2021, 15:47

To dotyczy każdego aspektu prawnego tutaj. Miałem kilka przygód z różnymi cwaniakmi choć dotyczyło to nieuczciwych firm budowlanych. Owszem po wielu latach odzyskałem to co chciałem ale to jest kurwa naprawdę kpina. Każdy szemrany typ ma większe prawa niż zwykły uczciwy obywatel. Wszelkie instytucje mające stać po stronie oszukanego klienta to wydmuszki, które nic nie mogą zrobić. Jedynie sądy i to też zależnie od układów z lokalnymi biznesmenami, dużo można pisać na ten temat. Co ciekawe sprawy nabrały tempa dopiero wówczas gdy ten sam typ ojebał na grube miliony miasto, w którym dzięki układom wygrywał przetargi na naprawdę poważne roboty. Pomijam fakt, że często nie wypłacał wynagrodzeń pracownikom, nie opłacał ZUS-u itd. Oczywiście w tym samym czasie pracownicy walczyli w sądach, również podwykonawcy , którzy nie otrzymywali kasy za wykonane zlecenia a wszystkie miejskie instytucje wiedziały jak sytuacja wygląda a ziomeczek i tak wygrywał kolejne przetargi. Dopiero jak wyruchał swoich kolesi to nagle sądy zaczęły sprawniej działać, inspektorzy nadzoru budowlanego, konserwator zabytków, itd, itp. Wtedy nagle dało się typa ścignąć za wszystko w ekspresowym tempie.
Scorn
postuje jak opętany!

16-12-2021, 21:57

Nie no, trzeba się zbierać. Uciąć wszelkie powiązania ekonomiczne i prawne. To nie jest kraj dla ludzi. Sprzedać mieszkanie i działkę, nakupować złota czy cuś.

A właśnie, działka - kolejna rzecz, jaka mnie wkurwia. Konserwator zabytków mi siadł na starym poniemieckim drewnianym domu. Mieliśmy z żoną plan, żeby trochę ten dom trochę odrestaurować i zrobić sobie "letnią rezydencję", ale chuj z tego będzie. Tu z kolei ze sprzedażą może być ciężko przez konserwatora. No i niby Mazury, ale dość daleko od jeziora.
Jeszcze jedna śmieszna sprawa z kraju prawa i sprawiedliwości - konserwator zabytków wciągnął chałupę do rejestru kilka lat temu, nie informując o tym właściciela. Dowiedziałem się przypadkiem, z jakiejś lokalnej plotki. A już miałem ściany wypieprzać. Karę pewnie by szybciutko nałożyli.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
TheDude

16-12-2021, 21:59

^ Zaproś go na grilla i vodku, a potem czary mary żeby gość zniknął :)
535

16-12-2021, 22:02

W Zakopcu mają na to sprawdzone i oficjalnie uświęcone sposoby.
Scorn
postuje jak opętany!

16-12-2021, 22:33

Jakie na przykład? Rozważę każdą propozycję.

Można też zostawić sprawę matce naturze. Na Mazurach szaleją latem burze, piorun trzaśnie i nieszczęście gotowe!
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
uglak

16-12-2021, 23:04

Nie no ta metoda musiałaby być zaadaptowana razem z góralską mentalnością i układami rodzinnymi - tam po prostu wszyscy, łącznie z urzędnikami, mają na prawo budowlane wyjebane.
Guilty of being right
535

16-12-2021, 23:08

Scorn pisze:
16-12-2021, 22:33
Jakie na przykład? Rozważę każdą propozycję.

Można też zostawić sprawę matce naturze. Na Mazurach szaleją latem burze, piorun trzaśnie i nieszczęście gotowe!
Ciepło, ciepło.
Awatar użytkownika
Triceratops

17-12-2021, 08:18

535 pisze:
16-12-2021, 22:02
W Zakopcu mają na to sprawdzone i oficjalnie uświęcone sposoby.
Tak, nie tylko w Zakopcu. Mi kiedys jakas kurwa nie chciala pozwolic sciac drzewa na mojej wlasnej dzialce. No i wzielo uschlo, rip
woodpecker from space
bartwa

17-12-2021, 09:08

Jadę właśnie pociągiem do wawy i typ za mną pierdoli przez telefon o mieszkaniu pod klucz, deweloperach, kryptowalucie, bidenie i, jakżeby inaczej, o kowidzie. Pierdolony w dupę nudziarz.
ODPOWIEDZ