Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
22-02-2006, 18:06
Wysłane przez stary
zgadzam się co do jednego.sa momentalnie rozpoznawalni.wiesz dlaczego?to taj jakby słuchac caly czas tej samej płyty.
Czyli kwestię "czy mają własny styl?" można(by) odhaczyć na "tak".
Ale ogólnie twoja wypowiedź nie jest absolutnie wiążąca skoro nie znasz zbyt dobrze ich dorobku (nie zanegowałeś tego jak dotąd). W takim razie po co podejmujesz dyskusję?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
stary
22-02-2006, 18:30
mozna odhaczyć.
dlaczego podejmuje? hm..zauwazyłem ze ty tez często podejmujesz żeby napisac tylko ,ze jest albo do dupy, albo nudne, albo tego nie znasz.
-
esq
- postuje jak opętany!
22-02-2006, 19:20
Wysłane przez Bastard
...
that's right baba,that's right...prawdę mówiąc jedyną płytę CC na którą nie szkoda by mi było kasy to Live Cannibalism bo jest to zlepek praktycznie samych hitów i to w dodatku koncertowych, a oni są taką kapelą koncertową,na większości płyt oprócz 2 góra 3 kawałków troszki nudzą,co nie zmienia faktu że ich szanuje
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
-
Gore_Obsessed
22-02-2006, 21:44
Ja bez problemu rozróżniam ich płyty i to mi wystarczy.
Całą dyskusję wywołała poniższa wypowiedź:
Wysłane przez stary
zero poziomu.a muzycznego juz wogóle.
-
stary
22-02-2006, 21:46
mysle ,że duskysje wywołały peany na cześc nowego -starego utworu, zespołu ,który na nie nie zaśługuje
-
Gore_Obsessed
22-02-2006, 22:46
Wysłane przez stary
mysle ,że duskysje wywołały peany na cześc nowego -starego utworu, zespołu ,który na nie nie zaśługuje
To jak ze znajomością ich twórczości u ciebie?
-
Gore_Obsessed
22-02-2006, 23:22
Wysłane przez stary
50 %- wystarczy zeby sie zniechęcić....
A co słyszałeś konkretnie? Pytam z czystej ciekawości.
-
Bonny
- rasowy masterfulowicz
23-02-2006, 01:31
Wysłane przez Maria Konopnicka
No i ok. jedni lubią inni nie. Ci którzy znają dobrze ich twórczość uważają, że ich muzyka sie zmienia a płyty się od siebie różnią - a Ci którzy nie znają, znają 50 proc, lub "znają w miarę dobrze wszystkie płyty" uważają, że kapela jest wtórna.
Prosty wniosek - kto dobrze kapeli nie zna niech się nie wypowiada, a przynajmniej nie w tak generalizujący sposób jak stary.
-
Gore_Obsessed
10-03-2006, 16:45
Wysłane przez Maniek z bagien 20.02.06
Zajebiste jest to "Gore Obsessed"! Czwarty dzień nie słucham niczego innego. To chyba najlepsza płyta jaką nagrali z Corpsegrinderem. Ocena zbliża się do 90%. Powiedzmy, że na razie 8.6-8.7/10. Jak dotąd 2006 rok upływa mi pod znakiem płyt, co do których miałem pewność, że wiem już wszystko. Przez te dwa miesiące nie słuchałem właściwie nic poza "House By The Cemetery" MORTICIAN i "Seven Churches" wiadomo kogo. Zdaje się, że teraz dłużej pomęczę tę płytkę Kanibali.
18 dni minęło (a dokładnie trzy tygodnie od momentu jak sobie to wydawnictwo odświeżyłem) i nie sądzę, żebym w najbliższym czasie wrzucił do odtwarzacza coś innego. (9.2/10)
-
kosteq
- zaczyna szaleć
10-03-2006, 17:31
nie wiem czy się wypowiadałem w tym temacie, ale przesłuchałem i debiut i "Gore Obsessed" i "The Wretched Spawn" i poza niektórymi kawałkami nie trawię tej muzyki...
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
-
długopisyyyyyyyyyy
10-03-2006, 21:08
Uwielbiam Cannibal Corpse !! i bardzo ciesze się ,że wrócił Rob Barret..dla mnie wielki talent

ta solówka z "absolute hatred" z płyty Vile bije wszelkie rekordy ! ..w ogóle ta płyta jest dla mnie jedną z najlepszych(jak nie najlepszą) jakie kiedykolwiek słyszałem.Wielka szkoda ,że odszedł Jack Owen..Z Bleeding i Vile ich partie to mistrzostwo świata.
-
Gore_Obsessed
11-03-2006, 00:58
Z jednej z recenzji "Gore Obsessed" jakie znalazłem:
I get the impression that most people will never appreciate the musical geniality of Cannibal Corpse because they don't even give them a chance, as they think it's just another dumb gore band. Well, it's their problem, not mine, because I seem to enjoy Cannibal Corpse more and more as time goes on.
Zupełnie jakbym sam to napisał.
-
kosteq
- zaczyna szaleć
11-03-2006, 02:37
Wysłane przez Bonny
Prosty wniosek - kto dobrze kapeli nie zna niech się nie wypowiada, a przynajmniej nie w tak generalizujący sposób jak stary.
w takim razie mogą się wypowiadać jeno ci, którzy daną kapelę lubią? jeśli ja nie trawię jakiejś kapeli (tu przykład Kanibali) to normalnym jest, że nie śledzę jakoś specjalnie ich dyskografii... no, chyba że o to chodziło posłowi wnioskodawcy :D
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
-
Gore_Obsessed
11-03-2006, 13:41
Wysłane przez kosteq
Wysłane przez Bonny
w takim razie mogą się wypowiadać jeno ci, którzy daną kapelę lubią? jeśli ja nie trawię jakiejś kapeli (tu przykład Kanibali) to normalnym jest, że nie śledzę jakoś specjalnie ich dyskografii... no, chyba że o to chodziło posłowi wnioskodawcy :D
Nie popadajmy w skrajności. Ci którzy dobrze kapeli nie znają (bo to co słyszeli im nie przypadło do gustu i tematu nie zgłębiali) mogą się wypowiadać, ale pojawia się pytanie: po co? Ja w zdecydowanej większości przypadków pisanie w temacie sobie odpuszczam jeśli "coś tam słyszałem i nie podobało mi się". Ty jak widzę słyszałeś kilka płyt z różnych okresów działalności, więc znasz ich twórczość na tyle dobrze, że trudno kwestionować zasadność Twojego udziału w dyskusji.
-
Wieczor
- zaczyna szaleć
11-03-2006, 14:01
Zawsze będę to podkreślał. CC bardzo lubiłem do momentu kiedy do mikrofonu darł sie Krzysio, potem już ich płyty mnie tak bardzo nie wzruszały i nie śledziłem ich poczynań z wielkim zapałem. Jednak jeśli chodzi o koncerty, to jest kapela, która morduje na scenie bez dwóch zdań. Rozpierdalają swoją mocą każdego bez wyjątku

Wczoraj w thrashingmadness posluchalem 3 kawalkow z nowej plyty (chyba) i tradycyjnie juz niezbyt mnie wzruszyło. Tak więc płyty pewnie nie kupie, ale koncert to inna bajka haha.
"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"
-
stary
11-03-2006, 21:48
wszystkie płyty cannibal corpse bardzo mi sie nie podobają.
i co manius -usuniesz mojego posta bo jest nie w temacie??
-
valmir
- postuje jak opętany!
11-03-2006, 21:50
tez ich nielubie. Nawet bardzo heh
controle and abuse
-
Brzachwo Wój
- w mackach Zła
11-03-2006, 21:55
czy to ta nudna kapelka od przeraźliwie nudnych płyt ?
tylko pytam, bo z reguły nie zarzucam sobie głowy podobnymi gównami, słucham te pozostałe 5% inteligentnego metalu, ale podobno to jest forum, gdzie każdy może wypowiedzieć swoje zdanie i nikt nie kasuje nikomu postów, więc kanibale jak już kiedyś zresztą napisałem, a też nie bardzo mogę odnaleźć tego posta, otóż kanibale to największy knot jaki mógł zdarzyć się death metalowi...
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
-
antigod
- w mackach Zła
-
Kontakt:
11-03-2006, 21:57
E tam. Ja, jako muzyk powiem tyle, że muzyka Kanibali jest nie w kij dmuchał prostą łupanką, jak Krisiun czy Grave, ale całkiem niezłym, zakręconym walcem. Skomponuj coś takiego, odegraj poprawnie i wtedy uwierzę, że mogą oni być faktycznie przynudzającym knotem.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!