Sorry stary ale serio nie wiem o czym mówisz. Albo rozmawiamy wprost jak mężczyźni, i jasno formułujemy wnioski, albo uciekamy po kątach żeby broń Boże nie powiedzieć niczego wprost.
Budowlanka
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Budowlanka
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Nie ma sensu dyskusja z gościem, dla którego podatek katastralny to to samo co wywłaszczenie. Fajnie byłoby aby wyjąć mieszkania od spekulowania nimi ale przecież to jest istota wolnego rynku. Fundusz ogranicza podaż a koszty w postaci brakującej infrastruktury poniesiemy i tak my wszyscy.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Po co mają kupować, a właściwie to po co mają sprzedawać? Po to, by rozjebać gotówkę, a Tatuś mógł biegać z czajnikiem do wody we fontannie na rynku?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-10-2021, 17:10Nie rozumiem, jaki to ma związek. Tak samo, jak nie będę stosować mojej metody, tak samo nie kupią dodatkowych dwóch mieszkań w celach inwestycyjnych.
Wyraźnie chyba napisałem, że koszt tych podatków zostanie przerzucony na klienta końcowego. Jak zawsze zresztą.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-10-2021, 17:13Sorry stary ale serio nie wiem o czym mówisz. Albo rozmawiamy wprost jak mężczyźni, i jasno formułujemy wnioski, albo uciekamy po kątach żeby broń Boże nie powiedzieć niczego wprost.
Nie ma sensu rozmawiać z gościem , który chce okradać uczciwych ludzi. Dałem ci dwa przyķłady. Mam przypomnieć twoją odpowiedź? Rozumiem, że nie posiadasz żadnych oszczędności, a tym bardziej nieruchomości skoro tak łatwo dysponujesz cudzą własnością. Już cię kurwa widzę śmieszku jak lecisz płacić te swoje debilne dziesięć procent rocznie.Tatuś pisze: ↑11-10-2021, 17:16Nie ma sensu dyskusja z gościem, dla którego podatek katastralny to to samo co wywłaszczenie. Fajnie byłoby aby wyjąć mieszkania od spekulowania nimi ale przecież to jest istota wolnego rynku. Fundusz ogranicza podaż a koszty w postaci brakującej infrastruktury poniesiemy i tak my wszyscy.
- Tatuś
- Kontakt:
Jakich uczciwych ludzi? Mieszkania idą na pniu kupowane przez fundusze, które wycofały się z lokat bo mają tam 0,1%. Korwin z ciebie wyskoczył jak obsrany sołdat z latryny.
Jaki kurwa korwin? Fundusze mają po dwie, czy trzy nieruchomości? Widzę, że chyba dotarło. Czyli od której nieruchomości chcesz to opodatkować? Uważasz, że ludzie kupujący mieszkania, czy działki dla dzieci to złodzieje?
- Tatuś
- Kontakt:
Korwin krzyczy tylko złodzieje, okradają nas w podatkach. To jest infantylne pieprzenie. Są różne podatki i katastralny nie jest z tych najdziwniejszych.
Nie bądź śmieszny. To taka gra. Ucieczka do przodu. Zrobić ze mnie korwinistę i debila. To odpowiedz mi dlaczego chcesz mnie okraść ? Tylko dlatego, żeby twoje dzieciaczki mogły się moczyć z gołębiami we fontannie na rynku każdego poranka? Przecież to chyba ty napisałeś? Czy ręka była nie twoja? Jeszcze chciałbyś cztery pokoje. W dupie się poprzewracało?
Tatuś pisze: ↑11-10-2021, 12:52Jakie ubóstwo? Ten problem dotyczy całego społeczeństwa. Czteroosobową rodzinę mającą dochod 12 tysięcy brutto nie stać na mieszkanie w mieście średniej wielkości odpowiadającej ich potrzebom (4 pokoje z kuchnią) bo to jest 800-900 tysięcy zlotych bo wyjdzie samych opłat z 5 tysięcy zlotych co przy wspólnym dochodzie 8 tysięcy skaże ich na wegetacje a 12 tysięcy to jest drugi próg dochodowy. No to się kupuje gdzieś na zadupiach obarczając kosztami nas wszystkich w postaci smogu, straconych dojazdów, braku przedszkoli, szkół, dróg i dewastacji krajobrazu. I myślę, że 10% podatku katastralnego od drugiego i kolejnego mieszkania jest mniejszym złem niż to co się teraz odpierdala, że przychodzi firma i kupuje 50% mieszkań od ręki.
- Tatuś
- Kontakt:
Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem a ja się nie będę powtarzał bo to strata czasu. Żyj dalej w swoim infantylnym pojęciu świata.
No właśnie, bo się wpierdoliłeś po pachy tym swoim debilnym pierdoleniem. Napisz może jeszcze wujkumniejszezło dlaczego chcesz okradać rodzica, który wziął kredyt na drugą nieruchomość dla swojego dziecka? Wytłumacz wszystkim zachłanny nieinfantylny egoisto, dlaczego chcesz mu dojebać 10 procent rocznie? Jego dziecko jest gorsze od twoich?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dlaczego ufoludki strzelają na Rynku Dębnickim zupą ogórkową?
- Tatuś
- Kontakt:
Też cię mogę zwyzywać ale mi się nie chce (jeszcze).535 pisze: ↑11-10-2021, 18:26No właśnie, bo się wpierdoliłeś po pachy tym swoim debilnym pierdoleniem. Napisz może jeszcze wujkumniejszezło dlaczego chcesz okradać rodzica, który wziął kredyt na drugą nieruchomość dla swojego dziecka? Wytłumacz wszystkim zachłanny nieinfantylny egoisto, dlaczego chcesz mu dojebać 10 procent rocznie? Jego dziecko jest gorsze od twoich?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
W jaki sposób podatek giełdowy - czyli de facto podatek od inwestycji - został przerzucony na klienta końcowego?
Napisz jak przyłożą ten kataster, a będziesz miał jeszcze kredyt do spłacenia. Pośmiejemy się wtedy razem. Barszczu przywiozę.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-10-2021, 18:28Dlaczego ufoludki strzelają na Rynku Dębnickim zupą ogórkową?
Odpowiedz może na pytanie panie egoisto?Tatuś pisze: ↑11-10-2021, 18:30Też cię mogę zwyzywać ale mi się nie chce (jeszcze).535 pisze: ↑11-10-2021, 18:26No właśnie, bo się wpierdoliłeś po pachy tym swoim debilnym pierdoleniem. Napisz może jeszcze wujkumniejszezło dlaczego chcesz okradać rodzica, który wziął kredyt na drugą nieruchomość dla swojego dziecka? Wytłumacz wszystkim zachłanny nieinfantylny egoisto, dlaczego chcesz mu dojebać 10 procent rocznie? Jego dziecko jest gorsze od twoich?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A co by to miało zmienić dla osoby posiadającej kredyt i jedno mieszkanie?
A jak będziesz miał jednak dwie nieruchomości? Rozumiem, że o tym nie pomyślałeś.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-10-2021, 18:34A co by to miało zmienić dla osoby posiadającej kredyt i jedno mieszkanie?
- Tatuś
- Kontakt:
Nie będę odpowiadał na pytania gamonia, który sobie coś uroił i teraz próbuje walczyć z własnymi urojeniami.
Jak będziesz miał dwie to od jednej zapłacisz podateczek, za który wybudujemy szkołę dla biednych dzieci w łódzkiem.
Jak będziesz miał dwie to od jednej zapłacisz podateczek, za który wybudujemy szkołę dla biednych dzieci w łódzkiem.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców, a tego domu wczoraj by jeszcze nie było, a dzisiaj już by był, to wy byście staruszkę przejechali, tak?! A to być może wasza matka!!
A tak serio, to sprzedam jedno w pizdu i będę żył w końcu jak człowiek.