CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
kompresja kawalkow faktycznie chujowa i ciezko tego sluchac, ale slychac ze 'swoje' jak zwykle zrobili - jedni beda mieli znow powody zeby mowic ze CC nagrywa wciaz to samo gowno a inni łykną kolejny krążek oszukujac sie ze 9 wczesniejszych płyt jeszcze im nie starcza 

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- lordfekal
- zaczyna szaleć
Tzw. stary Kanibal jest dla mnie atrakcyjniejszy. Owszem czasami słuchne sobie to co nagrali po bledingu, ale ciar na plecach już nie ma.Wysłane przez BonnyCzemu?Wysłane przez lordfekal
Dla mnie kanibalse skończyli sie po "The Bleeding"
Właśnie 4 pierwsze materiały darze największą estymą, to wtedy nagrali największe chiciory, które urywaja na gigach wszystko co sie da!!!
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Jak tam chcesz, ale jeśli chodzi o chiciory to na następnych płytach ich nie brakuje, a może nawet jest ich więcej. Trudno nie dostrzegać różnicy miedzy płytami z Barnesem a Corpseścieraczką, ale i jedne i drugie mi urywają głowę. Zmienili nieco styl grania, ale przez to napierdalają jeszcze lepiej!Wysłane przez lordfekal
Tzw. stary Kanibal jest dla mnie atrakcyjniejszy. Owszem czasami słuchne sobie to co nagrali po bledingu, ale ciar na plecach już nie ma.
Właśnie 4 pierwsze materiały darze największą estymą, to wtedy nagrali największe chiciory, które urywaja na gigach wszystko co sie da!!!
- Mol
No fakt, styl nieco zmienili, ale mi tak naprawde podoba sie chyba bardziej ten "nowy"! Nie zmienia to oczywiscie faktu, ze pierwsze 4 plyty bardzo lubie. Wydaje mi sie, ze jedno, czego nie mozna nie docenic u kanibali to zajebista praca gitar, z plyty na plyte coraz wiecej sie dzieje. Te 3 numery, choc w slabej jakosci sa dobra prognoza wg mnie. Tym bardziej, ze teraz duzo do powiedzenia mial Pat O' Brien, a lubuje sie on w dosc skomplikowanych riffach. Kurcze, to juz 10 album. Troche tego nagrali. Tak jak Olo napisal, beda narzekania, ze nagrali znow taki sam album, choc z drugiej strony, czy jest ktos kto spodziewa sie po CC jakichs rewolucyjnych zmian ich muzyki? Nie sadze. Pozostaje tylko czekac na cala plyte no i na kolejna wizyte w Polsce, znow zajebia hehe...
- Gore_Obsessed
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
- Gore_Obsessed
Dobrze to widać na przykładzie "Gore Obsessed" gdzie napisał mniej więcej połowę materiału. Dla porównania Owen skomponował tylko dwa utwory, za to, według mnie, najlepsze czyli "Dormant Bodies Bursting" i "When Death Replaces Life" (prawdziwe hity, a to się najbardziej liczy w przypadku tego zespołu). Nie twierdzę bynajmniej, że był najlepszym kompozytorem w składzie, na pewno był jednak niezwykle ważnym ogniwem. Uważam jego odejście za nie mniej istotne niż Barnesa.Wysłane przez MacieX
większosc pomysłów w CC i tak zawsze chyba przynosił Webster
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
Zainspirowany faktem udostępnienia trzech kompozycji z nadchodzącej płyty postanowiłem odświeżyć ostatnie nagrania CC i skupiłem się właśnie na tej płycie. Właściwie, na dzień dzisiejszy, nie jestem w stanie jej nic zarzucić, a już na pewno oceniam mniej surowo niż w cytowanej wypowiedzi.Wysłane przez Maniek z bagienZespół się trochę zamotał. Czuć brak pomysłów. Cztery pierwsze utwory, "When Death Replaces Life" i świetnie zgrany cover Metallica ratują sytuację.Wysłane przez Doktur Potfur
"Gore Obsessed" - bardziej połamane kompozycje, al też mniej mocy. Brakuje mi tu bezpośredniego jebnięcia.
Zajebiste brzmienie!
8/10 bym wystawił.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Mol
- Aron
- postuje jak opętany!
Też wczoraj słuchałem tych kawałków i bardzo mi się podobają, tak jak i cały zespół.
Moją ulubioną płytą jest "Butchered At Birth" - kiedy po raz pierwszy jej słuchałem, to myślałem że bardziej brutalnie to już się grać nie da. Z biegiem czasu zweryfikowałem swoje pojęcie o brutalności w metalu, ale Kanibale mają w sobie to "coś" czego brakuje w większości młodszym zespołom uprawiającym brutal death.
Moją ulubioną płytą jest "Butchered At Birth" - kiedy po raz pierwszy jej słuchałem, to myślałem że bardziej brutalnie to już się grać nie da. Z biegiem czasu zweryfikowałem swoje pojęcie o brutalności w metalu, ale Kanibale mają w sobie to "coś" czego brakuje w większości młodszym zespołom uprawiającym brutal death.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki