Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
domeldoom
- zaczyna szaleć
- Posty: 110
- Rejestracja: 28-07-2017, 12:53
15-09-2021, 12:49
Sgt. Barnes pisze: ↑15-09-2021, 09:39
Będzie wieczorem. polecam jako dodatek marynowane grzybki, nawet bez towarzystwa ogóra.
Ale bez kielicha czystej z zamrażalnika się nie obejdzie
Wstawianie takich fotek pomiędzy 13.00 a 15.00 powinno być zakazane...
Tu ludzie w pracy, przed obiadem...
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
-
maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11726
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
15-09-2021, 12:55
Mam od znajomego sporo podgrzybkow. Macie jakieś sprawdzone sposoby marynowania?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Jestem Maciek, szukam klanu.
-
devastator77
- zahartowany metalizator
- Posty: 4587
- Rejestracja: 04-09-2016, 10:26
25-09-2021, 16:29
Ostatnia szczawiowa w tym roku!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7907
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
28-09-2021, 19:35
Faza na makarony w dalszym ciągu:
Tagiatelle z krewetami w sosie śmietanowym z chili.
'Come the Blessed Madness'
-
Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2164
- Rejestracja: 21-12-2010, 21:06
29-09-2021, 07:52
maciek z klanu pisze: ↑15-09-2021, 12:55
Mam od znajomego sporo podgrzybkow. Macie jakieś sprawdzone sposoby marynowania?
Zrób taką jak do korniszonów, ew. dowal więcej octu i jest git
-
ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5852
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
29-09-2021, 08:36
COFFIN pisze: ↑28-09-2021, 19:35
Faza na makarony w dalszym ciągu:
Tagiatelle z krewetami w sosie śmietanowym z chili.
Dobrze to wygląda. Jednakze jak krewetki, to tylko w pomidorach.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7907
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
29-09-2021, 08:59
To raczej spaghetti z owocami morza wtedy. Ten sos to jest miazga i tak, jak wcześniej nie przepadałem za tagiatelle, tak w tym przypadku pasuje idealnie.
'Come the Blessed Madness'
-
Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 14710
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
29-09-2021, 09:09
Dobrze. Krewetki. Tj.
Z
Zupa curry
Ze szpinakiem
W tempurze
Powiedzmy, że sauté
W białym winie
W razie wyjścia na bazie, dysponuję przepisami.
Co do samych krewetek. Te kupione w Polsce nie umywają się do takich dopiero co wyłowionych. W kilku krajach można delektować się tymi małymi i dużymi. Mniodzio. Na całe szczęście świeże, albo takie względnie świeże, przynajmniej nie mrożone, są już dostępne w PL. Są firmy które się specjalizują w sprowadzaniu. Frac ma w czwartki też taką promkę. Swoją drogą jutro będą robione na szwedzko. Postaramy się odtworzyć pewien smak. Produkty ichnie, przywiezione.
14.08.2024
-
TheDude
- zahartowany metalizator
- Posty: 6222
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
29-09-2021, 09:31
Po dłuższej przerwie dziś zawitała na śniadanie metka ze świeżą bułką + sól & pieprz, kurde bela. Proste a jakie genialne.
-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5338
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
29-09-2021, 11:12
TheDude pisze: ↑29-09-2021, 09:31
Po dłuższej przerwie dziś zawitała na śniadanie metka ze świeżą bułką + sól & pieprz, kurde bela. Proste a jakie genialne.
Ale żeś mi chłopie smaka narobił, dziś będzie opierdalane. Ja jeszcze odrobinę drobno posiekanego czosnku dodaje i sól ziołową. Pięknie to się smakowo komponuje.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
TheDude
- zahartowany metalizator
- Posty: 6222
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
29-09-2021, 11:36
^ Byłem tak głodny, że tylko skoczyłem do sklepu, wróciłem i dokonałem pożarcia
Jak będzie czasu więcej to przetestuję Twoją metodę. Hailsa & Skarpeta Babki!
-
COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7907
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
30-09-2021, 18:48
Jest SMAK?
'Come the Blessed Madness'
-
maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11726
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
30-09-2021, 18:53
I to jak. Robisz w sosie?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Jestem Maciek, szukam klanu.
-
COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7907
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
30-09-2021, 18:59
Oczywiście, w pomidorowym. Ale nie w takim, jak woda tylko mocno gęstym.
'Come the Blessed Madness'
-
COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7907
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
30-09-2021, 19:06
Faza druga:
'Come the Blessed Madness'
-
ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5852
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
30-09-2021, 19:23
COFFIN pisze: ↑29-09-2021, 08:59
To raczej spaghetti z owocami morza wtedy. Ten sos to jest miazga i tak, jak wcześniej nie przepadałem za tagiatelle, tak w tym przypadku pasuje idealnie.
Spaghetti albo linguini, czosnek, chilli, krewetki, bazylia i dobre pomodore i jest klasyczne włoskie danie. Polecam. Pomodoro można oczywiście zrobić samemu jeżeli ma się chęć i czas.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9656
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
30-09-2021, 19:39
COFFIN pisze: ↑30-09-2021, 18:59
Oczywiście, w pomidorowym. Ale nie w takim, jak woda tylko mocno gęstym.
Najlepsze gołąbki to bez sosu. Sos można użyć do kupnych, żeby zamaskować niedoskonałości.
Guilty of being right
-
Medard
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10088
- Rejestracja: 22-04-2017, 19:15
- Lokalizacja: Prag
30-09-2021, 20:15
COFFIN pisze: ↑30-09-2021, 18:59
Oczywiście, w pomidorowym. Ale nie w takim, jak woda tylko mocno gęstym.
Oczywiście, najlepszy sos z przetartych pomidorów, może być gotowy przecier włoski lub chorwacki, ze śmietaną i mąką oraz bazylią.
Niezłe są też małe gołąbki po bałkańsku w liściach winogron.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7907
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
30-09-2021, 20:34
uglak pisze: ↑30-09-2021, 19:39
Najlepsze gołąbki to bez sosu. Sos można użyć do kupnych, żeby zamaskować niedoskonałości.
Same też git, w zależności od chęci.
'Come the Blessed Madness'
-
COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7907
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
30-09-2021, 20:36
Medard pisze: ↑30-09-2021, 20:15
Oczywiście, najlepszy sos z przetartych pomidorów, może być gotowy przecier włoski lub chorwacki, ze śmietaną i mąką oraz bazylią.
Niezłe są też małe gołąbki po bałkańsku w liściach winogron.
Każdy Sos pomidorowy robię na przetartych pomidorach, inna opcja nie wchodzi w rachubę.
'Come the Blessed Madness'