o to to to
tylko podmieniam na "Scarlet Evil....", po ponad ćwierć wieku dalej ta płyta poniewiera mną po ścianie, cudo
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Tutaj akurat stanę za Crossing;-)
Do niedawna miałem też trzy różne wydania 'Rebel Extravaganza', zostawiłem najpierwsze z Moonfog i w sumie styka. No ale to DHG
Czepialski:)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Kurczę, muszę tego w końcu kiedyś posłuchać
Świetnie. Może znajdziesz kilka znajomych riffów.
Dokładnie tak jak piszesz. Dla mnie to płyta, która najbardziej się zestarzała z klasyki bm. Strasznie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Finlandia! Finlandia! No przecież napisałem że Finlandia. Ale płyta wyszła w Norweskiej wytwórni więc liczy się jako Norwegia.
"Scarlet..." to ARCYDZIEŁO, które tylko zyskuje z czasem. 10/10 i chuj. Nie rozumiem za to wymieniania "Ancient pride". Dla mnie porażka i swego czasu jeden z największych muzycznych zawodów w ogóle.
Jestem połowicznie usprawiedliwiony, bo "jeden zespół - jedna płyta", a zamiast debiutu mogłaby być dowolna z pierwszych pięciu.
Fajnie, że jeszcze ktoś to podał, niedocenianie tej płyty jest skandaliczne a jest lepsza nawet niż okres wczesnego Ariocha. Mój pierwszy Marduk btw.
Wczesne Marduki z Joakimem najlepsze. Dla mnie: Those Of The Unlight > Opus Nocturne > Dark Endless, choć na Dark Endless japy jeszcze nie darł, ale grał na perce.
bdb lista.COFFIN pisze: ↑08-09-2021, 12:011. MAYHEM - De Mysteriis Dom Sathanas
2. DISSECTION - Storm of the Light's Bane
3. BATHORY - Under the Sign of the Black Mark
4. DODHEIMSGARD - Kronet Til Konge
5. BURZUM - HLTO
6. BURZUM - Filosofem
7. KVIST - For Kunsten...
8. KAOSRITUAL - Svopt Morgenrod
9. ONDSKAPT - Dodens Evangelium
10. HERESI - Psalm I
11. CDG - Henbane
12. CHRIST AGONY - Moonlight