POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

20-08-2021, 20:20

hcpig pisze:
20-08-2021, 19:40
Zapytajmy inaczej - kolego Bloodcult, co miało na celu wydanie tych idiotycznych uchwał?
Z argumentacji którą czytałem (podkreślam że nie czytam wszystkich dokumentów uchwalonych we wszystkich gminach, nie jestem Dronem) cel był taki ze reprezentanci ideologii lgbt nie przychodzą do szkół i nie wciskają swojej ideologii dzieciom. Względnie, tak jak w Łodzi, uchwalono ze o udziale w takich zajęciach decydują rodzice.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-08-2021, 20:25

Pacjent pisze:
20-08-2021, 18:59
Izdebski twierdzi inaczej.
Moje badania pokazują, ilu partnerów może mieć, ale nie musi mężczyzna homoseksualny. Mamy tu bowiem też do czynienia z dużymi różnicami indywidualnymi. Tak, około dwustu. W związku ze stylem życia mężczyzn homoseksualnych ta liczba partnerów seksualnych może szokować na tle mężczyzn heteroseksualnych. Ale to jest pewna forma obyczajowości przyjętej w tej grupie
Tak czy owak oznacza to dużą rozwiązłość i związane z tym różne problemy, w tym medyczne. Reklamowanie tego dzieciom jako normę można porównać do prezentowania im w takim świetle prostytucji, narkomanii czy alkoholizmu.
Przecież zacytowałem ten sam zmanipulowany tekst wyżej, czytałeś to w ogóle? Nie masz żadnej refleksji nad tym, że powielasz kłamstwa?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

20-08-2021, 20:26

Bloodcult pisze:
Z argumentacji którą czytałem (podkreślam że nie czytam wszystkich dokumentów uchwalonych we wszystkich gminach, nie jestem Dronem) cel był taki ze reprezentanci ideologii lgbt nie przychodzą do szkół i nie wciskają swojej ideologii dzieciom. Względnie, tak jak w Łodzi, uchwalono ze o udziale w takich zajęciach decydują rodzice.
Co to jest ideologia?
Awatar użytkownika
trup

21-08-2021, 11:35

To jest ideologia która wyznaFcy stosują kiedy chcą:

„Byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie (Mt 25,35).
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-08-2021, 12:15

Bloodcult pisze:
hcpig pisze:
20-08-2021, 19:40
Zapytajmy inaczej - kolego Bloodcult, co miało na celu wydanie tych idiotycznych uchwał?
Widze, ze na pytanie o to, czym jest ideologia, zamilkles. Byc moze dlatego, ze sprawdziles i sie zdziwiles, a moze dlatego, ze stwierdziles, ze to pytanie jest jakies podejrzane. No i slusznie - szafujesz tym slowem, nie wiedzac, co oznacza. A jest to nic wiecej, jak zbior idei, takze religijnych, a tym samym nie oznacza praktycznie nic. Tak tak, swiatopoglad zwiazany z religia to tez ideologia. Dlatego okreslenie ,,strefa wolna od ideologii katolickiej” byloby jezykowo zupelnie poprawne. Chcialbys takich tabliczek?
Awatar użytkownika
Hatefire

21-08-2021, 12:34

Stańmy w prawdzie. Koledze Bloodcultowi pasuje szerzenie ideologii katolicyzmu i tyle. Inne zwalcza. Nie ma niestety odwagi cywilnej żeby przyznać że jest po prostu katolickim radykałem
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-08-2021, 12:40

Węszyłem podstęp :)

Natomiast pytanie co bym chciał nie jest równoznaczne z odpowiedzią co jest słuszne albo dozwolone. Poza tym tabliczek nie powiesiły gminy tylko ten lewak.

Ale wracając do stref wolnych od ideologii chrześcijańskiej czy katolickiej to istnieje w mojej głowie możliwość że można taka strefę wprowadzić. Choćby podobne rzeczy postulował 535 w kwestii obecności lekcji religii w szkołach czy Drone w kwestiach obecności księży na uroczystościach państwowych. To właśnie jest strefa wolna od ideologii (bo przecież nikt nie zabroni katolikom chodzić do szkoły tak jak nikt nie zabronił gejom czy qeerom przebywać na terenie w/w gmin). Masz po prostu strefę wolną od indoktrynacji i tyle.

Ja w przeciwieństwie do reprezentantów ideologii lgbt nie udaję że ideologia katolicka nie istnieje :)

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-08-2021, 12:51

Bloodcult pisze:
21-08-2021, 12:40
Węszyłem podstęp :)

Natomiast pytanie co bym chciał nie jest równoznaczne z odpowiedzią co jest słuszne albo dozwolone. Poza tym tabliczek nie powiesiły gminy tylko ten lewak.

Ale wracając do stref wolnych od ideologii chrześcijańskiej czy katolickiej to istnieje w mojej głowie możliwość że można taka strefę wprowadzić. Choćby podobne rzeczy postulował 535 w kwestii obecności lekcji religii w szkołach czy Drone w kwestiach obecności księży na uroczystościach państwowych. To właśnie jest strefa wolna od ideologii (bo przecież nikt nie zabroni katolikom chodzić do szkoły tak jak nikt nie zabronił gejom czy qeerom przebywać na terenie w/w gmin). Masz po prostu strefę wolną od indoktrynacji i tyle.

Ja w przeciwieństwie do reprezentantów ideologii lgbt nie udaję że ideologia katolicka nie istnieje :)
No tak, tylko wiesz, w Unii Europejskiej właśnie chodzi o to, by różne grupy żyły ze sobą w zgodzie tak bardzo, jak to tylko możliwe, a nie po to, by ich dzielić na apartheidowe enklawy. Dlatego nazywa się to Unią. Więc może tutaj leży pies pogrzebany: Ty chcesz podziałów, a my tego, żeby wszyscy jakoś w zgodzie ze sobą żyli i się nie dyskryminowali wzajemnie (na tyle, na ile pozwala ludzka natura).
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-08-2021, 13:25

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Ty chcesz podziałów, a my tego, żeby wszyscy jakoś w zgodzie ze sobą żyli i się nie dyskryminowali wzajemnie (na tyle, na ile pozwala ludzka natura).
Ja chcę podziałów ? :)
Jedyne czego chciałem to aby ten lewak nie przyklejał fałszywych tabliczek i nie szkalował mojego kraju.

To wy po raz kolejny piszecie o "mojej religii" jako personalnym argumencie w dyskusji :)

bartwa

21-08-2021, 13:26

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Ty chcesz podziałów, a my tego, żeby wszyscy jakoś w zgodzie ze sobą żyli i się nie dyskryminowali wzajemnie (na tyle, na ile pozwala ludzka natura).
Na tym to polega, żeby zawsze pokazywać tych gorszych.
Gadałem wczoraj z laską, która mieszka w Murcji od wielu lat. Przyjechała pochować ojca. Była zniesmaczona obecnością kościoła w Polsce wszędzie tylko nie w kościele. Spytałem czym zajmuje się kk w Hiszpanii. Powiedziała, że tym co trzeba czyli mszami bez polityki i pomocą ubogim.
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-08-2021, 13:27

Hatefire pisze:
21-08-2021, 12:34
Stańmy w prawdzie. Koledze Bloodcultowi pasuje szerzenie ideologii katolicyzmu i tyle. Inne zwalcza. Nie ma niestety odwagi cywilnej żeby przyznać że jest po prostu katolickim radykałem
Co do szerzenia ideologii katolickiej, owszem pasuje mi ona co nie znaczy że wszystkie które nią nie są zwalczam (taka postawa jest nawet niezgodna z nauczaniem Kościoła).

Lgbt to śmieszny przykład bo sam ich zaczniesz zwalczać jak ci zaczną dzieci w przedszkolach masturbacji uczyć :)

Nie zgodzę się też że jestem radykałem. Jakby mi zadać kilka kontrolnych pytań to by się pewnie okazało że jestem wśród tych "fajnokatolickich". Antyklerykalna część tego forum to prawdziwi radykałowie. Ich należy się bać :)

Awatar użytkownika
Bloodcult

21-08-2021, 13:28

bartwa pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Gadałem wczoraj z laską, która mieszka w Murcji od wielu lat. Przyjechała pochować ojca. Była zniesmaczona obecnością kościoła w Polsce wszędzie tylko nie w kościele. Spytałem czym zajmuje się kk w Hiszpanii. Powiedziała, że tym co trzeba czyli mszami bez polityki i pomocą ubogim.
A kiedy ty byłeś w Kościele że wiesz co się w nim mówi i robi ? :D

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-08-2021, 13:38

Bloodcult pisze:
21-08-2021, 13:25
Ja chcę podziałów ? :)
Przed chwilą pisałeś o tym, że uważasz za sensowny pomysł podziałów na strefy wolne od ideologii takiej czy innej. Czy zmieniłeś już zdanie?
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-08-2021, 13:56

Nie pisałem że uważam za sensowny tylko ze dopuszczam do świadomości możliwość że takie strefy istnieją.

Rozumiem że istnienia każdej ideologii (wyłącznie z katolicką) w przestrzeni publicznej będziesz teraz bronił ?

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-08-2021, 14:05

Bloodcult pisze:
21-08-2021, 13:56
Nie pisałem że uważam za sensowny tylko ze dopuszczam do świadomości możliwość że takie strefy istnieją.

Rozumiem że istnienia każdej ideologii (wyłącznie z katolicką) w przestrzeni publicznej będziesz teraz bronił ?
Wylacznie czy wlacznie? Jesli wlacznie, to jak najbardziej, uwazam, ze nie nalezy dyskryminowac ludzi wylacznie ze wzgledu na ideologie, rowniez katolicka. Jesli taka strefa sie pojawi, uznam to ze zjebany pomysl.
bartwa

21-08-2021, 14:14

No dochodzimy do pytania - czy dopuszczać do przestrzeni publicznej ideologie, które są wrogie innym? Nie mówię to u różnicy poglądów, tylko o jawnym szczuciu na innych ludzi.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

21-08-2021, 19:31

bartwa pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Tak właśnie jest w Hiszpanii. Mieszkałem ok 6 lat i księdza w telewizji nie widziałem ani razu. Na ulicy to może ze 2 razy.
dobry kościół to kościół spalony
bartwa

21-08-2021, 20:01

dzik pisze:
21-08-2021, 19:31

Tak właśnie jest w Hiszpanii. Mieszkałem ok 6 lat i księdza w telewizji nie widziałem ani razu. Na ulicy to może ze 2 razy.
I tak powinno być i w Polsce. I będzie.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

23-08-2021, 10:29

Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
trup

23-08-2021, 10:40

taaa... mądrości janusza korwina-mecca...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23-08-2021, 10:53 przez trup, łącznie zmieniany 2 razy.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ODPOWIEDZ