POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

12-08-2021, 11:53

Panopticon pisze:
12-08-2021, 11:48

Ej, ale po co bronic TV zalozonej przez ludzi powiazanych z WSI, zrobionej za kase ukradziona z afery FOZZ?
Oni sobie tam inscenizują urodziny Hitlera i inne takie.

Poza tym, jesteś pewien?
Tak. Sprawdzałem po pierwszej rundzie wyniki i sam dodawałem wszystkie głosy, by sprawdzić, jak to wygląda (bez używania Twittera). Gdyby w pierwszej rundzie Konfederacja zagłosowała przeciw, to przewaga byłaby tak duża, że nie próbowano by nawet tego powtarzać. A że różnica wynosiła ledwie dwa głosy, to poszli negocjować z Kukizem i potem powtórzyli.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

12-08-2021, 11:54

Pelson pisze:
12-08-2021, 08:39
uglak pisze:
11-08-2021, 23:42
Węglarczyk wyjaśnił:

Obrazek
Jak mnie pamięc nie myli to kilka lat temu Uglak mocno byłeś za repolonizacją mediów, tak pamiętam Twoje posty. Widząc co robi ta ekipa nadal uwazasz, że to dobry pomysł?
Nadal jestem, ale to nie jest żadna repolonizacja (zwłaszcza z poprawką, że nie będą mogły tego kupić żadne spółki skarbu państwa). co najwyżej reeurowizacja. Ostatecznie kupią to pewnie Niemcy i nie wiem czy Kaczyńskiemu taką wielką różnice zrobi czy walą w niego w amerykańskim czy niemieckim TVNie. Węglarczyka wkleiłem tylko ironicznie, żeby pokazać moralność Kalego.

Swoją drogą wczoraj przeszła też inna ważna ustawa.
Sejm przyjął nowelizację ustawy dotyczącą reprywatyzacji
https://polskatimes.pl/sejm-przyjal-now ... 1-15751898
Odrzucono najbardziej szkodliwe poprawki co wyjątkowo cieszy. Póki co jest o tym głośniej w Izraelu niż w Polsce mimo że sama ustawa jest wymierzona nie w nich tylko w mafie reprywatyzacyjne.
Guilty of being right
Panopticon
w mackach Zła

12-08-2021, 12:00

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Tak. Sprawdzałem po pierwszej rundzie wyniki i sam dodawałem wszystkie głosy, by sprawdzić, jak to wygląda (bez używania Twittera). Gdyby w pierwszej rundzie Konfederacja zagłosowała przeciw, to przewaga byłaby tak duża, że nie próbowano by nawet tego powtarzać. A że różnica wynosiła ledwie dwa głosy, to poszli negocjować z Kukizem i potem powtórzyli.
Skąd wiesz co by było? Poza tym jaki interes ma Konfederacja w obronie stacji, która notorycznie ich pomija?
Np. nie podali, że Braun startował na prezydenta Rzeszowa. To jest stacja, która łga całą dobę.
Od początku mówili jak zagłosują i tak się stało.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

12-08-2021, 12:08

Panopticon pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Skąd wiesz co by było? Poza tym jaki interes ma Konfederacja w obronie stacji, która notorycznie ich pomija?
Np. nie podali, że Braun startował na prezydenta Rzeszowa. To jest stacja, która łga całą dobę.
Nie jestem pewien dlaczego zadajesz pytania o interes Konfederacji. Atakowalem ich jakos?
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-08-2021, 12:28

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
12-08-2021, 12:08
Panopticon pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Nie jestem pewien dlaczego zadajesz pytania o interes Konfederacji. Atakowalem ich jakos?
Na tym polega bycie wolnościowcem - niech każdy sobie nadaje co chce, nawet bez koncesji.

Chyba, że go nie lubimy to wtedy nie XDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Pelson
rasowy masterfulowicz

12-08-2021, 12:31

uglak pisze:
12-08-2021, 11:54
Pelson pisze:
12-08-2021, 08:39

Jak mnie pamięc nie myli to kilka lat temu Uglak mocno byłeś za repolonizacją mediów, tak pamiętam Twoje posty. Widząc co robi ta ekipa nadal uwazasz, że to dobry pomysł?
Nadal jestem, ale to nie jest żadna repolonizacja (zwłaszcza z poprawką, że nie będą mogły tego kupić żadne spółki skarbu państwa). co najwyżej reeurowizacja. Ostatecznie kupią to pewnie Niemcy i nie wiem czy Kaczyńskiemu taką wielką różnice zrobi czy walą w niego w amerykańskim czy niemieckim TVNie. Węglarczyka wkleiłem tylko ironicznie, żeby pokazać moralność Kalego.

Swoją drogą wczoraj przeszła też inna ważna ustawa.
Sejm przyjął nowelizację ustawy dotyczącą reprywatyzacji
https://polskatimes.pl/sejm-przyjal-now ... 1-15751898
Odrzucono najbardziej szkodliwe poprawki co wyjątkowo cieszy. Póki co jest o tym głośniej w Izraelu niż w Polsce mimo że sama ustawa jest wymierzona nie w nich tylko w mafie reprywatyzacyjne.
O święta naiwności, czyli te słowa perukarza nie padły?
Jeśli się uda tę ustawę przeprowadzić i jakaś część tych udziałów zostanie być może wykupiona też przez polskich biznesmenów, i będziemy mieli jakiś tam wpływ na to, co się dzieje w tej telewizji, to na pewno nie będzie tak jak z Polską Press, że można to było odkupić - stwierdził poseł PiS. - Ale rzeczywiście kolejne kroki w tym kierunku będą robione
NIe widze problemu, by pod "polskiego biznesmena" podstawić Solorza, kupującego TVN za kredycik z PKO BP i podstołowy nacisk na wycofanie koncesji Polkomtela czy inny Elektrim.
Ty na poważnie wierzysz w to, że tu nie chodzi o knebel i brak kontroli czwartej władzy patrzącej rządowi na rękę i w konsekwencji monopol informacyjny PiS? :D:D:D
Masz kolejny złoty cytat, od Krasnodębskiego:
Skoro Amerykanom zależy na udziale w rynku medialnym, to przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by na komercyjnych zasadach weszli kapitałowo do innej działającej w Polsce telewizji, nie mającej takiej kompromitującej proweniencji. Na przykład Fox News mógłby dofinansować Telewizję Republika i stworzyć kanał informacyjny na całą Europę
Więc gdzie tu kurwa reeurowizacja jak czytelnym tekstem nadaje się, że nadal USA może sobie inwestowac, ale w Sakiewicza?
No nie rozśmieszaj mnie do łez.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Bloodcult

12-08-2021, 12:33

No ale TVN nie został zdelegalizowany. Nadal może nadawać w USA :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

12-08-2021, 12:34

Bloodcult pisze:
12-08-2021, 12:33
No ale TVN nie został zdelegalizowany. Nadal może nadawać w USA :)
Na tej samej zasadzie mozna by zdelegalizowac katolicyzm - nadal mozna by go wyznawac, ale w Watykanie. Przepraszam chcialem napisac ,,nie zdelegalizowac”
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-08-2021, 12:38

^ dobre :D
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
bartwa

12-08-2021, 12:56

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

Na tej samej zasadzie mozna by zdelegalizowac katolicyzm - nadal mozna by go wyznawac, ale w Watykanie.
To by było zajebiste. Antypolska, obca religia WON!
Awatar użytkownika
uglak

12-08-2021, 12:59

Pelson pisze:
NIe widze problemu, by pod "polskiego biznesmena" podstawić Solorza, kupującego TVN za kredycik z PKO BP i podstołowy nacisk na wycofanie koncesji Polkomtela czy inny Elektrim.
Ty na poważnie wierzysz w to, że tu nie chodzi o knebel i brak kontroli czwartej władzy patrzącej rządowi na rękę i w konsekwencji monopol informacyjny PiS? :D:D:D
Solorza? Przecież już zakup podupadającego Polskspresse pokazał, że nie mają za sobą ślepo oddanych miliarderów, którzy dysponują jakimiś większymi (oficjalnymi) wolnymi środkami. Skoro nawet taki nieznaczący koncernik musieli kupować przez spółkę skarbu państwa (co oznacza, że wpływy w niej stracą zaraz po przegranych wyborach) to jak widzisz znalezienie słupa dla przeszło 10x droższego TVN? I to w ogóle pomijając fakt, że można nakazać sprzedaż TVN, ale nie ma możliwości wskazania kupca.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
nicram

12-08-2021, 13:00

bartwa pisze:
12-08-2021, 12:56
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

Na tej samej zasadzie mozna by zdelegalizowac katolicyzm - nadal mozna by go wyznawac, ale w Watykanie.
To by było zajebiste. Antypolska, obca religia WON!
+ nieskończoność.
all the monsters will break your heart
Pelson
rasowy masterfulowicz

12-08-2021, 13:55

uglak pisze:
12-08-2021, 12:59
Pelson pisze:
Solorza? Przecież już zakup podupadającego Polskspresse pokazał, że nie mają za sobą ślepo oddanych miliarderów, którzy dysponują jakimiś większymi (oficjalnymi) wolnymi środkami. Skoro nawet taki nieznaczący koncernik musieli kupować przez spółkę skarbu państwa (co oznacza, że wpływy w niej stracą zaraz po przegranych wyborach) to jak widzisz znalezienie słupa dla przeszło 10x droższego TVN? I to w ogóle pomijając fakt, że można nakazać sprzedaż TVN, ale nie ma możliwości wskazania kupca.
Przecież nie musza mieć slepo oddanych miliarderów to raz. Wystarczy słup, kto w zamian za koncesje i naciski gdzie indziej pójdzie na taki biznes. Jak napisałem wcześniej, Solorz to tylko przykład, PKO hojną ręką dorzuci świeżo dodrukowanego cashu do kredytu.

Dwa, że kupowali ten nic nieznaczący koncernik jeszcze przed TVN, w nieco innych uwarunkowaniach prawnych i tu nie musieli kombinować nad koncesjami, właścicielem oraz odpowiednią ustawą.
Trzy- zakładasz ciągle, że grają wg znanych reguł, przegrane wybory= zmiana władzy itd itepe. Dla mnie po wczorajszym, kolejnym pokazie wycierania sobie wyborami dupy, gdy wyniki nie są po naszej myśli, nic nie stoi na przeszkodzie, by w podobny sposób zrobic to w wyborach powszechnych, co już zresztą próbowano, bo czym innym były wybory kopertowe, jak nie próbą zabezpieczenia sobie tyłów poprzez machloje. Nie wydaje mi się, by ta władza była skłonna oddać stery, przynajmniej nie na warunkach znanych z cywilizowanego świata. To by oznaczało rozliczenie tej całej trupy, włącznie z Naczelnikiem i depisizację kraju, która, co by źle nie pisać o poprzednikach, w wydaniu tej formacji osiągnęła rozmiary gargantuiczne. IMO przejęcie TVN to element szerszego frontu ograniczania ludziom dostępu do krytycznych informacji i minimalizacji szans na zmianę władzy w PL poprzez wybory, podług zasady kto ma media ten ma władzę.

Idac dalej, kupiec był i pewnie nadal jest, od dawna. Artykuł jest dość stary co tylko pokazuje, że wrzód na dupie, jakim jest TVN uwiera PiS od dawna. Teraz z racji coraz większej spirali przekrętów panika przed rozliczeniem burdelu jest coraz większa, więc przykręca się śrubę.
https://www.newsweek.pl/polska/polityka ... je/91ctrp4
Nie wiem rzeczywiscie jak zamierzają to zrobić technicznie. Tu masz rację, że nie ma możliwości wskazac kupca, ale na pewno można właścicieli TVN odpowiednio urobić do "odpowiedniej" zmiany decyzji badź złągodzenia krytycznego przekazu, np koncesjami, co właśnie ma miejsce.
Rejwan pisze:
Awatar użytkownika
uglak

12-08-2021, 14:47

Pelson pisze:
Nie wydaje mi się, by ta władza była skłonna oddać stery, przynajmniej nie na warunkach znanych z cywilizowanego świata. To by oznaczało rozliczenie tej całej trupy, włącznie z Naczelnikiem i depisizację kraju, która, co by źle nie pisać o poprzednikach, w wydaniu tej formacji osiągnęła rozmiary gargantuiczne.
A podobno to ja jestem naiwny... Nie będzie żadnych wielkich rozliczeń z tego samego powodu z którego nie było ich wcześniej - jak ktoś zacznie to później sam będzie rozliczany. Nie ma tym polega polityka. Karuzela ma się kręcić, a pieniądze mają płynąć.
Guilty of being right
Pelson
rasowy masterfulowicz

12-08-2021, 15:18

uglak pisze:
12-08-2021, 14:47
Pelson pisze:
Nie wydaje mi się, by ta władza była skłonna oddać stery, przynajmniej nie na warunkach znanych z cywilizowanego świata. To by oznaczało rozliczenie tej całej trupy, włącznie z Naczelnikiem i depisizację kraju, która, co by źle nie pisać o poprzednikach, w wydaniu tej formacji osiągnęła rozmiary gargantuiczne.
A podobno to ja jestem naiwny... Nie będzie żadnych wielkich rozliczeń z tego samego powodu z którego nie było ich wcześniej - jak ktoś zacznie to później sam będzie rozliczany. Nie ma tym polega polityka. Karuzela ma się kręcić, a pieniądze mają płynąć.
Ha, jeszcze ze dwa lata temu bym się z Tobą zgodził, że to wrestling ku radości takiego jak ja motłochu. Ciężko mi powiedzieć od kiedy dokładnie, ale chyba gdzieś od kopertowych, przyszło mi do głowy, że Rubikon symetryzmu został przekroczony i PiS poszedł za ostro w demolkę by tego nie rozliczyć sądownie. To zresztą może być wykładnia oddania władzy, mniej- więcej taka, jak w 1989. My -spokojnie oddajemy władzę Wy nas nie gnębicie później.
Zobaczymy czy wyjdzie na Twoje czy moje w przewidywaniach.
Rejwan pisze:
bartwa

12-08-2021, 16:47

Pelson pisze:

Stawiam na twoje, pis przegina pałę i jakieś przesilenie jest nieuniknione.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-08-2021, 16:57

bartwa pisze:
12-08-2021, 16:47
Pelson pisze:

Stawiam na twoje, pis przegina pałę i jakieś przesilenie jest nieuniknione.
E tam*. Na razie jedyny, który oberwał, to kuc z konfy. Melą.

Co ciekawe pomylono go z jakiś pisowcem. Ciekawe dlaczego?

Twardy jest twardy. Elektorat pisu. Nawet tu jest pisk i puszczanie zwieraczy, że dojebano niemieckiej stacji. A może żydowskiej, a może masońskiej. Tego akurat nie wie nikt. W każdym bądź razie jest gites, twardy jest dalej twardy a teraz jeszcze jest zadowolniony. Ten elektrorat. Tylko szkoda tego oplutego.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-08-2021, 17:01

nicram pisze:
12-08-2021, 08:41
nicram pisze:
12-08-2021, 08:31
Hatefire pisze:
12-08-2021, 08:25

:D

Generalnie nie popieram takich akcji ale tym konfiarskim brunatnym przydupasom PiSu zdecydowanie się chyba za wczoraj należy.
Piękne. I tak obywatele potraktowali go kulturalnie i łagodnie. Przypomnę jak została potraktowana Barbara Nowicka. Także nie popieram, ale rozumiem. Jak to mawiali klasycy. :-D
Choć akurat może to była ustawka? ;-)
Obstawiam prowokację :facepalm:
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-08-2021, 17:02

Bloodcult pisze:
12-08-2021, 11:16
Czy ja dobrze rozumiem, że winna jest Konfederacja bo wstrzymała się od głosu ? xD
A nie?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-08-2021, 17:05

Panopticon pisze:
12-08-2021, 11:48
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
12-08-2021, 11:44
Bloodcult pisze:
12-08-2021, 11:16
Czy ja dobrze rozumiem, że winna jest Konfederacja bo wstrzymała się od głosu ? xD
Tak, ich wstrzymanie się od głosu zadecydowało o tym, że to przeszło. PiS i Kukiz byli za, wszystkie inne partie przeciw.
Ej, ale po co bronic TV zalozonej przez ludzi powiazanych z WSI, zrobionej za kase ukradziona z afery FOZZ?
Oni sobie tam inscenizują urodziny Hitlera i inne takie.

Poza tym, jesteś pewien?
Brawo. Do tej pory się misiak kryłeś skąd te posty szurowskie. Nawet można było mieć jakieś tam pzremyślenia, że na poważnie traktowanie tego sarsa jest. A tu zwykły ruski onuc. Dlaczego nie jestem zdziwiony. Starter pack konfiarza: szur-antytvn-przydałoby się coś jeszcze ksenofobicznego, może też być homofobiczne
Ostatnio zmieniony 12-08-2021, 17:10 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ