Musimy jeszcze popracować, bo nie nadążamŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 14:40Siebie nawzajem. Ale dobra, była mowa o ruchaniu. Czy logika następującej rozmowy ma sens, czy nie?
Osoba 1: Nie przepadam za polskim rządem.
Osoba 2: Ale przecież bzykasz Polki.
Osoba 1: No i co z tego? Bzykam, bo lubię.
Osoba 2: Czy nie byłoby bardziej spójnie, gdybyś bzykał kobiety z innych krajów, skoro tam bardzo nie odpowiada ci Polska?
Itd.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
bartwa
Re: POlitykowanie
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Można nie lubić rządu w Polsce i jednocześnie bzykać Polki. Można prowadzić znajomości na Facebooku i jednocześnie nie przepadać za rządzącymi Facebookiem.bartwa pisze: ↑08-08-2021, 14:44Musimy jeszcze popracować, bo nie nadążamŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 14:40Siebie nawzajem. Ale dobra, była mowa o ruchaniu. Czy logika następującej rozmowy ma sens, czy nie?
Osoba 1: Nie przepadam za polskim rządem.
Osoba 2: Ale przecież bzykasz Polki.
Osoba 1: No i co z tego? Bzykam, bo lubię.
Osoba 2: Czy nie byłoby bardziej spójnie, gdybyś bzykał kobiety z innych krajów, skoro tam bardzo nie odpowiada ci Polska?
Itd.![]()
Find your flow
-
535
Można wszystko. Byle sobie nie dorabiać chujowej i zupełnie zbędnej ideologii. Wygoda się liczy. Najchętniej osobista.
-
bartwa
Aa, ok, można, tak jak zresztą powiedział 535, można wszystko.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 14:45
Można nie lubić rządu w Polsce i jednocześnie bzykać Polki. Można prowadzić znajomości na Facebooku i jednocześnie nie przepadać za rządzącymi Facebookiem.
- Ascetic
Można, można*

Tylko po co o tym w kółko gadać. Albo bierzesz z dobrodziejstwem inwentarza, albo spisujesz rozdzielczość, sorry, rozdzielność, albo, łykasz, połykasz, ale nie przyznajesz się, że to nie z miłości, a z np.** przyzwyczajenia, albo dla korzyści.
* wiem, wiem. Był ten suchar już piliard razy.
** ups. poprawiłem ...

Tylko po co o tym w kółko gadać. Albo bierzesz z dobrodziejstwem inwentarza, albo spisujesz rozdzielczość, sorry, rozdzielność, albo, łykasz, połykasz, ale nie przyznajesz się, że to nie z miłości, a z np.** przyzwyczajenia, albo dla korzyści.
** ups. poprawiłem ...
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Musisz mieć w takim razie świetną opinię o polskim rządzie, skoro wciąż mieszkasz w Polsce.Ascetic pisze: ↑08-08-2021, 14:54Można, można*
** ups. poprawiłem ...
Find your flow
-
bartwa
-
bartwa
Rząd to rzecz ulotna, jak żona. Rząd przeminie, a Ascetic dalej będzie u siebie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 14:57
Musisz mieć w takim razie świetną opinię o polskim rządzie, skoro wciąż mieszkasz w Polsce.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Ascetic
Nie mam, ale widzę, różnicę, miedzy sprawą, szóstorzędną jak korzystanie z facebook/a, a tym, że miałbym wyjaśnić córce, np. dzisiaj, że się obraziłem, jak dziecko, na pana kaczyńskiego i musi zmienić szkołę, akurat na norweską. Wiesz., im bardziej szukasz, tych swoich obron, tego, że masz problem z marketingiem swojego zina, tym bardziej robi się dziwnie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 14:57Musisz mieć w takim razie świetną opinię o polskim rządzie, skoro wciąż mieszkasz w Polsce.Ascetic pisze: ↑08-08-2021, 14:54Można, można*
** ups. poprawiłem ...
Jak już się bawimy, to ja też mam pytanie z tezą w nim zawartą. Jak zareagujesz jak fejs, będzie płatny? Jak zaklasyfikują Twoje działania jako zarobkowe, i na mocy jakiegoś tam lewackiego, regulaminu, każą Ci płacić za informacje o zinie? Też będziesz dawał w gwizdek, że to ograniczenie wolności, bo przecież, było a nie jest, darmowe?
Ostatnio zmieniony 08-08-2021, 15:07 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Ascetic
Masz wyżej, gdzie zajmowanie się niszowym zinem, a sprawy życiowe? Raz o jedzeniu, później o przeprowadzce. Trochę to się mało poważne robi i zaczyna tracić sens.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie wiem, sytuacja czysto teoretyczna. A jak zareagowałeś na wiadomość, że prowadząc działalność gospodarczą płacisz podatki wspierające rząd?Ascetic pisze: ↑08-08-2021, 15:05Nie mam, ale widzę, różnicę, miedzy sprawą, szóstorzędną jak korzystanie z facebook/a, a tym, że miałbym wyjaśnić córce, np. dzisiaj, że się obraziłem, jak dziecko, na pana kaczyńskiego i musi zmienić szkołę, akurat na norweską. Wiesz., im bardziej szukasz, tych swoich obron, tego, że masz problem z marketingiem swpjego zina, tym bardziej robi się dziwnie.
Jak już się bawimy, to ja też mam pytanie z tezą w nim zawartą. Jak zareagujesz jak fejs, będzie płatny? Jak zaklasyfikują Twoje działania jako zarobkowe, i na mocy jakiegoś tam lewackiego, regulaminu, każą Ci płacić za informacje o zinie? Też będziesz dawał w gwizdek, że to ograniczenie wolności, bo przecież, było a nie jest, darmowe?
Find your flow
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dla mnie to pasja. Myślę, że ludzie z pasją to rozumieją, a jak ktoś takowej nie ma, to trudno wytłumaczyć.
Find your flow
- Ascetic
No właśnie nie wiem. Bo jak widać, jak mi się coś nie podoba, to muszę to usilnie zmienić. To trochę tłumaczy, np. pisowskie prowokacje w punktach szczepień. Nie podoba mi się to bęc. Kurde. Jedna kwiaciarnia mi się nie podoba ... zdechłe badyle mi opylili ... no nie wiem, nie wiem.bartwa pisze: ↑08-08-2021, 14:59Rząd to rzecz ulotna, jak żona. Rząd przeminie, a Ascetic dalej będzie u siebie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 14:57
Musisz mieć w takim razie świetną opinię o polskim rządzie, skoro wciąż mieszkasz w Polsce.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Ascetic
To ja też nie wiem, sytuacja czysto teoretyczna. Jak się dowiesz i odpowiesz na pytanie, to ja wówczas też kulturalnie odpowiem.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 15:08Nie wiem, sytuacja czysto teoretyczna. A jak zareagowałeś na wiadomość, że prowadząc działalność gospodarczą płacisz podatki wspierające rząd?Ascetic pisze: ↑08-08-2021, 15:05Nie mam, ale widzę, różnicę, miedzy sprawą, szóstorzędną jak korzystanie z facebook/a, a tym, że miałbym wyjaśnić córce, np. dzisiaj, że się obraziłem, jak dziecko, na pana kaczyńskiego i musi zmienić szkołę, akurat na norweską. Wiesz., im bardziej szukasz, tych swoich obron, tego, że masz problem z marketingiem swpjego zina, tym bardziej robi się dziwnie.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Płacenie podatków jest czysto teoretyczne? Odpowiedziałem: nie wiem, nie widzę sensu wymyślania problemów które nie istnieją.
Find your flow
- Ascetic
E ... tak Argumentum ad personam? Dostrzegam, że płonie lont. Przecież, nie będę się licytował, czyja mojszość pasjowa jest bardziej mojsza pasjowo? Bądźmy poważni.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 15:09Dla mnie to pasja. Myślę, że ludzie z pasją to rozumieją, a jak ktoś takowej nie ma, to trudno wytłumaczyć.
Ale, tak dla dorosłego osobnika pci męskiej, zinacz, pasja jakakoliwek, powinna być najważniejsza w życiu. Masz rację. Zdecydowanie. Fejs ważniejszy niż np. wybór szkoły dla dziecka. Spoko.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Ascetic
To ja też nie wiem. Też nie widzę sensu wymyślania problemów, które dla mnie nie istnieją. Bo to może nie problem dla mnie, a zwykła konieczność. Bo może nie jestem fantastą korwinowcem, któremu się wydaje, że, można nie płacić podatków (oczywiście na bazie demoagogii, bo sam pewnie w to wierzy). Zresztą, po co odpowiadam? Zwyczajowo nie odpowiada się osobom, które nie odpowiadają. Teraz zrobiłem wyjątek.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑08-08-2021, 15:12Płacenie podatków jest czysto teoretyczne? Odpowiedziałem: nie wiem, nie widzę sensu wymyślania problemów które nie istnieją.
Ostatnio zmieniony 08-08-2021, 15:24 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
-
535
Nie chcę się wtrącać, ale niby dlaczego kogoś ma obchodzić wybór szkoły dla cudzego dziecka?