najszybsi perkusiści świata

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

31-01-2006, 18:08

[quote]

Nie szkodzi. Typowanie najszybszych bębniarzy to jak prężenie muskułów - każdy się chce pokazać, a i tak najlepszy jest Arnold. [/quote]

Łe, widać że Ty nie w temacie. Wielokrotnego mistrza Arnolda w Ms. Olympia już dawno przebił Ronnie Colleman ;)
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

03-02-2006, 21:50

najszybszy jest koles z Anathemy!
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

03-02-2006, 23:04

najlepsze na kaca jest powietrze z pompki od materaca
Authyyr
rozkręca się

05-02-2006, 10:26

Myśle,że w kwestii ekstremalnych palkerów nie tyle ilość odbić na sekunde pałki od werbla się liczy,a warsztat techniczny,'punktowość' perkusisty,jego wyobraźnia i umiejętność jej wykorzystania w muzyce-tu jest miejsce tylko na dwa nazwiska-D. Roddy i G. Kollias:]Każdy,kto widział szkółki lub (i) materiały z pracy w studio tych panów i ma choć minimalne pojęcie o grze na bębnach nie ma w tej materii chyba żadnych złudzeń:)
Co do najszybszych-chyba nie ma sensu pisać o tym,co już zostało stwierdzone-najszybszym perkusistą na Ziemi jest kolo z The Berzerker-kapela twierdzi,że mają certyfikat z Księgi Guiness'a i,o ile jest to prawdą,temat skończony.Jeżeli ten koleżka naprawdę tak gra,to nikt z żyjących (nieżyjących tym bardziej) nawet nie zbliżył się do tych prędkości-może facet ma jakąś anomalię-hmmm,to nie jest normalne-no,chyba,że dla automatu,ale ten i tak ma o wiele większe możliwości:]
Authyyr
rozkręca się

05-02-2006, 12:46

Nile to magia sama w sobie-dla mnie to zespół,który przebił nawet wielki Morbid Angel i jest obecnie number 1 death metalu:]A perkusja w Nile (czy to Laureano,czy Kollias) to absolutne mistrzostwo!
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

05-02-2006, 14:51

[quote][i]Wysłane przez Authyyr[/i]
Nile to magia sama w sobie-dla mnie to zespół,który przebił nawet wielki Morbid Angel i jest obecnie number 1 death metalu:]A perkusja w Nile (czy to Laureano,czy Kollias) to absolutne mistrzostwo! [/quote]

No bez przesady! Gusta gustami, ale trochę obiektywizmu też nie zaszkodzi:) Przyznaje - bardzo mocny zespół, ale jest co najmniej kilka (kilkanaście?) lepszych, które nadal grają i nagrywają płyty.
Authyyr
rozkręca się

05-02-2006, 15:33

[quote][i]Wysłane przez Bonny[/i]
Nile to magia sama w sobie-dla mnie to zespół,który przebił nawet wielki Morbid Angel i jest obecnie number 1 death metalu:]A perkusja w Nile (czy to Laureano,czy Kollias) to absolutne mistrzostwo! [/quote]

No bez przesady! Gusta gustami, ale trochę obiektywizmu też nie zaszkodzi:) Przyznaje - bardzo mocny zespół, ale jest co najmniej kilka (kilkanaście?) lepszych, które nadal grają i nagrywają płyty. [/quote]To jest jak najbardziej obiektywna ocena rzeczy!Tym,czym był dla death metalu Morbid Angel nie będzie juz nikt,ale ten zespół nie jest juz tym,czym był.Niestety...Natomiast Nile to nowa jakość w death metalu i poziom nieosiągalny dla 99,9% kapel parajacych się tą muzyką.
Authyyr
rozkręca się

05-02-2006, 17:16

[quote][i]Wysłane przez Rapture[/i]
a dla mnie Morbid Angel moze i nie jest na topie (nie potrafie okreslic kto jest jak dla mnie), ale mimo wszystko przewyzsza Nile i cala mase innych kapel z prostego powodu - kazda plyta jest inna. Heretic jest slabszy, ale ma tak odmienny i dziwny klimat, ze - mimo, iz mniej chwytliwy niz np. "Annihilation..." - uwazam go za bardziej wartosciowy album. Ostatnia plyta Nile jest w porzadku, ale oni maja tak wasko zakrojona stylistyke, ze skazani sa na powtarzanie samych siebie. Co nie znaczy ze nie naleza do czolowki swiatowego DM :) [/quote]A czy nie widzisz różnicy między dwoma ostatnimi albumami Nile???Nie wiem,co masz na myśli pisząc o 'wasko zakrojonej stylistyce' w kontekscie Nile-zdaje się,że Morbid Angel może się pochwalic tym samym:)Oczywista jest róznica między,np. 'Blessed..' a 'Covenant',ale jest ona równie oczywista jak ta między dwoma ostatnimi albumami Nile,nie sądzisz?Mam olbrzymi szacunek do Trey'a,ale pojawił się ktoś nowy,kto sprawił,że wróciła mi parę lat temu wiara w death metal (no,jest jeszcze Cryptopsy he,he),a Morbid nie bardzo tą wiarę podtrzymywał (choć każda płyta i tak kasowała całą konkurencję,z wyjątkiem wspomnianych:))...
Authyyr
rozkręca się

05-02-2006, 17:23

Sorry-zapomniałem dodać,że jest jeszcze Immolation:]
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

05-02-2006, 18:34

No bez przesady! Gusta gustami, ale trochę obiektywizmu też nie zaszkodzi:) Przyznaje - bardzo mocny zespół, ale jest co najmniej kilka (kilkanaście?) lepszych, które nadal grają i nagrywają płyty. [/quote]
Bonny, na death metalu to raczej się znasz mało, a jeśli już to na tym starym, czyli mniej wartościowym. Kilkanaście lepszych zespołow death metalowych od NILE hahaha. Jakieś stare złomy, grające ślamazarnie, tak?
never again
Authyyr
rozkręca się

05-02-2006, 19:02

No właśnie-miałem zapytać,a zapomniałem-jakie to kilkanaście zespołów widzisz lepszych od Nile???:]
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

05-02-2006, 19:13

[quote][i]Wysłane przez Rapture[/i]
a dla mnie Morbid Angel moze i nie jest na topie (nie potrafie okreslic kto jest jak dla mnie), ale mimo wszystko przewyzsza Nile i cala mase innych kapel z prostego powodu - kazda plyta jest inna. Heretic jest slabszy, ale ma tak odmienny i dziwny klimat, ze - mimo, iz mniej chwytliwy niz np. "Annihilation..." - uwazam go za bardziej wartosciowy album. Ostatnia plyta Nile jest w porzadku, ale oni maja tak wasko zakrojona stylistyke, ze skazani sa na powtarzanie samych siebie. [/quote]
Bez przesady z tym Morbid Angel. Piszesz, że każda plyta jest inna - tzn. chyba tyle, że każda następna jest coraz gorsza. Przecież MA to ruina od lat. Trzy pierwsze plyty, jak na tamte czasy były dobre, ale dzis nie wytrzymują próby czasu. A ostatnie popisy są żalosne.

Tak więc Twoje wyobrażenia o rzekomej wyższosci Morbid Angel nad innymi są właśnie tylko Twoimi wyobrażeniami, niczym więcej.
never again
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

05-02-2006, 19:21

Dla mnie NILE spokojnie wysiada przy czymkolwiek z poniższej listy:

KRISIUN
BENEDICTION (bez ostaniej płyty)
BOLT THROWER
CANNIBAL CORPSE
SUFFOCATION
IMMOLATION
INCANTATION
FUNERUS

Brałem pod uwagę tylko kapele, które w ostatnich latach popisały się jakimś świetnym materiałem. Pominąłem oczywiście te, które już nie grają albo grają słabiej niż kiedyś albo sa z pogranicza gatunku, np. NAPALM DEATH.
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

05-02-2006, 19:40

Dla mnie NILE spokojnie wysiada przy czymkolwiek z poniższej listy:

KRISIUN
BENEDICTION (bez ostaniej płyty)
BOLT THROWER
CANNIBAL CORPSE
SUFFOCATION
IMMOLATION
INCANTATION
FUNERUS

Brałem pod uwagę tylko kapele, które w ostatnich latach popisały się jakimś świetnym materiałem. Pominąłem oczywiście te, które już nie grają albo grają słabiej niż kiedyś albo sa z pogranicza gatunku, np. NAPALM DEATH. [/quote]
Zatrzymałeś się kilkanaście lat temu i tam zostaniesz. Nie jesteś w stanie zrozumieć obecnego death metalu. Stąd też wolisz ten prostrzy.
Benediction - kabaret
BoltThrower - przecież to krańcowo coś innego niż NILE
Incantation - nie ma jak prosta łupanka, co?
O pogromcach talibów - immolation oraz o nudziarzach z cannibal corpse nie wspomnę..
never again
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

05-02-2006, 19:50

Nie potrzebuje nawet próbować go zrozumieć. Wychowałem się na starym metalu i to właśnie stary metal mnie rozpierdala. Benediction słuchałem jak ty nawet jeszcze nie śniłeś o Nile. Bolt Thrower to w zasadzie ta sama liga i sytuacja, co poprzedni przykład. A co z pozostałymi przykładami, które podałem? Pewnie lubisz same blasty i ultra duże szybkości i klasykiem w rodzaju np. Autopsy gardzisz...
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

05-02-2006, 20:11

A co z pozostałymi przykładami, które podałem? [/quote]
Dla mnie to przeciętność.

Pewnie lubisz same blasty i ultra duże szybkości i klasykiem w rodzaju np. Autopsy gardzisz... [/quote]
Zaiste, tak jest, Autopsy nie znaczy dla mnie nic.
never again
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

05-02-2006, 20:14

To podaj kilka kapel, które słuchasz.
ODPOWIEDZ