jaki album ostatnio kupiliście v.2

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: jaki album ostatnio kupiliście v.2

15-04-2021, 09:31

535 pisze:
15-04-2021, 08:32
Nadal nie mogę zrozumieć jak można, będąc fanem muzyki , zmierzać w kierunku rezygnacji z fizycznego nośnika.
To szerokie i fascynujące zjawisko, znacznie szersze niż muzyka. W pewnym wywiadzie po 2 wojnie światowej Alduous Huxley dał wywiad, w którym, w skrócie, powiedział, że żaden system totalitarny nie jest w stanie działać w nieskończoność. Jest w stanie trwać długo, ale nie w nieskończność. Dlatego jeśli chcemy system kontroli utrzymać na dobre, należy ,,handlować" z ludźmi, ponieważ większość z nich gotowa jest oddać część swojej wolność w zamian za wygodę. Ludzie, dla których wolność będzie ważniejsza, stanowią mniejszość, i dlatego łatwo na nich napuścić całą resztę, na różne sposoby, a czasem większość sama bierze się do tłamszenia, ponieważ tamci są inni. I to widać też w całym biznesie ,,abonamentowym" - powoli wolność oddawana jest za wygodę, posiadamy coraz mniej, a coraz więcej należy do korporacji. Pomyślmy o tym w kontekście Spotify, Netflixa, ostatnio nawet H&M postanowił wystartowac z pomysłem "Netflixa dla ciuchów" czyli abonamentu na ich nową markę, to samo od dawien dawna z TV, subskrypcje, programy (który program dzisiaj można kupić i po prostu ściągnąć na zawsze?), a nawet lekarz pracujący dla, dajmy na to, korpo medycznego (np. Luxmed), w zawodzie wymagającym sprzętu (np. dentysta) jest uzależniony od tego korpo. Wspaniały temat dyskusjny. Zrobię z tego lekcję dla uczniów.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

15-04-2021, 09:38

Vothana - Commando DLP na czarnych. Rozpakowane z foli.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

15-04-2021, 09:48

Niet. Jebie mnie szersze zjawisko i cała ideologia. Ograniczę się do muzyki. Płyta to płyta. Nawiasem mówiąc zabawni są audiomaniacy, których podłogi uginają się pod nowoczesnym, zabójczo drogim sprzętem, a tymczasem półka z płytami przypomina stojak w biedrze. Przy okazji szukania kolumn, wpadłem z trzema płytami do pewnego salonu...Facet zobaczył te moje płyty i popatrzył na mnie jakbym mu przyniósł zabalsamowane zwloki chomika. Oczywiście z miejsca zaproponował mi odtwarzacz strumieniowy za 8, czy 12 tysi. Potem jeszcze raz próbował przekonując, że muzyka z tych moich płyt jest kiepsko nagrana, a jego odtwarzacz da mi możliwość słuchania referencyjnych dźwięków. Wtedy pożałowałem , że nie wziąłem TH. Krótko mówiąc, niech każdy robi jak uważa, ale ja otwarcie powtarzam, że nie rozumiem bycia fanem muzyki, a jednocześnie nie kupowania jej na fizycznych nośnikach.
Awatar użytkownika
Kilgore
weteran forumowych bitew

15-04-2021, 10:02

535 pisze:
Niet. Jebie mnie szersze zjawisko i cała ideologia. Ograniczę się do muzyki. Płyta to płyta. Nawiasem mówiąc zabawni są audiomaniacy, których podłogi uginają się pod nowoczesnym, zabójczo drogim sprzętem, a tymczasem półka z płytami przypomina stojak w biedrze. Przy okazji szukania kolumn, wpadłem z trzema płytami do pewnego salonu...Facet zobaczył te moje płyty i popatrzył na mnie jakbym mu przyniósł zabalsamowane zwloki chomika. Oczywiście z miejsca zaproponował mi odtwarzacz strumieniowy za 8, czy 12 tysi. Potem jeszcze raz próbował przekonując, że muzyka z tych moich płyt jest kiepsko nagrana, a jego odtwarzacz da mi możliwość słuchania referencyjnych dźwięków. Wtedy pożałowałem , że nie wziąłem TH. Krótko mówiąc, niech każdy robi jak uważa, ale ja otwarcie powtarzam, że nie rozumiem bycia fanem muzyki, a jednocześnie nie kupowania jej na fizycznych nośnikach.
Kupiłeś jakieś kolumny?
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
535

15-04-2021, 10:06

Ostatnio nie i na razie nie zamierzam. To historyjka z przeszłości.
Awatar użytkownika
trup

15-04-2021, 10:11

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

15-04-2021, 11:45

no umje jebaniec, w tym bleku... Twardadupas, znaczy się Swartadauþuz.
- Gnipahålan " Häxbål " demo 2016, wydanie LP 2021, Purity Through Fire
- Muvitium " Evighetens cirkel... " 2019 , LP 2021, , Purity Through Fire
Obrazek
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

15-04-2021, 12:32

535 pisze:
Brawo.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

15-04-2021, 13:23

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
15-04-2021, 09:31

To szerokie i fascynujące zjawisko, znacznie szersze niż muzyka. W pewnym wywiadzie po 2 wojnie światowej Alduous Huxley dał wywiad, w którym, w skrócie, powiedział, że żaden system totalitarny nie jest w stanie działać w nieskończoność. Jest w stanie trwać długo, ale nie w nieskończność. Dlatego jeśli chcemy system kontroli utrzymać na dobre, należy ,,handlować" z ludźmi, ponieważ większość z nich gotowa jest oddać część swojej wolność w zamian za wygodę. Ludzie, dla których wolność będzie ważniejsza, stanowią mniejszość, i dlatego łatwo na nich napuścić całą resztę, na różne sposoby, a czasem większość sama bierze się do tłamszenia, ponieważ tamci są inni. I to widać też w całym biznesie ,,abonamentowym" - powoli wolność oddawana jest za wygodę, posiadamy coraz mniej, a coraz więcej należy do korporacji. Pomyślmy o tym w kontekście Spotify, Netflixa, ostatnio nawet H&M postanowił wystartowac z pomysłem "Netflixa dla ciuchów" czyli abonamentu na ich nową markę, to samo od dawien dawna z TV, subskrypcje, programy (który program dzisiaj można kupić i po prostu ściągnąć na zawsze?), a nawet lekarz pracujący dla, dajmy na to, korpo medycznego (np. Luxmed), w zawodzie wymagającym sprzętu (np. dentysta) jest uzależniony od tego korpo. Wspaniały temat dyskusjny. Zrobię z tego lekcję dla uczniów.
Widzicie jaki mądry jest moj brat bez końca? Huxleya zna, w streamingach tez świetnie sie orientuje, i jak umiejętnie korporacje wypunktował. Naucza uczniów, jak Jezus.
A wy tzo? Byle naklikac, nakupić , kiche zapchać. Nawet mi was nie żal.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-04-2021, 13:32

Ech, rownie dobrze moglbym grac w szachy z Korwinem.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Maruder
w mackach Zła

15-04-2021, 15:19

Uzupełniania kolekcji za bezcen c.d.

Metka - Load
Deftones - Deftones
Die Krupps - Odyssey on the Mind
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

16-04-2021, 08:01

Swartadauþuz, się nie pierdoli i może se nawet pozwolić, na wydanie reh. tape na podwójnym winylu.
- Mystik " Rehearsals Winter 09/10 ", wydanie 2020, 2LP , Purity Through Fire
- Mystik " Dunkla Klangor Af Herrens Mystik... (Kapital I Ock II)", 2LP 2021, Purity Through Fire
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

16-04-2021, 12:37

Obrazek

Bone awl- The lowest road.
Materiał z 2017, wreszcie na LP
Na Cd Składak lamp of murmur (thx Immanis)

Obrazek
Vermibdreb i Woddrea mylenstede
Awatar użytkownika
COFFIN

16-04-2021, 16:36

Obrazek

ONDSKAPT - Grimoire Ordo Devus
ARMAGEDDA - Svindeldjup ättestup

Obrazek

GRIFTESKYMFNING - Svart Materia
GRIFTESKYMFNING - Bedrövelsens härd

Obrazek

MALIGN - Demo 94-96
ARCKANUM - Kaos Svarta Mar

Obrazek

MISOTHEIST - For the Glory of Your Redeemer
SYNING - S/T
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

16-04-2021, 20:17

Obrazek

I jeszcze takie czerwone terrory dla uszu wjechały.
Mons veneris- untitled 2021 10 cali Ep.
(Sodomousu Ty szanujesz Venerisow , ten materiał szczególnie polecam).
K.F.R- Par Le sang. Digi A5.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

17-04-2021, 09:01

^^ zaniedbałem nieco południe Europy w bm, ostatnio fascynuje mnie np. wielki improwizator Swartadauþuz, z
masą swoich projektów. O, na ten przykład...
- Digerdöden " Genom dödens svarta törst " wydanie LP 2021, New Era Productions
- Digerdöden " Gestalt af smädelsens dolda hord ", wydanie CD 2021, Purity Through Fire
- Daudadagr  " Nordanland ", demo 2014
Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

18-04-2021, 13:01

- Rienaus " Aamutähdelle ", wydanie 2017, Kvlt
- Rienaus " Saatanalle ". LP 2017 , Kvlt
Obrazek
Nasum

19-04-2021, 17:18

Dziś płytonosz przyniósł.... Dla mnie kult. Mieliłem do upadłego. Rozkaz na dziś - exterminate!!!!

Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

19-04-2021, 18:16

Nasum pisze:
19-04-2021, 17:18
Dziś płytonosz przyniósł.... Dla mnie kult. Mieliłem do upadłego. Rozkaz na dziś - exterminate!!!!
Obrazek
Smaczne tematte:) w Krakowie kolega był, kilka lat temu ? Olo,Gelo,Plastek,
Maria pamiętam spotkałem...
Nasum

19-04-2021, 20:50

Niestety, nie mogłem wtedy pojawić się w Krakowie. Siła wyższa....
ODPOWIEDZ