Nie wiem jaką resztkę kasy masz na myśli, ale z ciekawości zapytam. Która z realnie posiadających wpływ na cokolwiek w tym kraju partii politycznych ma w programie zdecydowaną rezygnację z socjalu i natychmiastowe odcięcie od wpływów kościółka katolickiego?
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: POlitykowanie
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Dlaczego łączysz te dwie rzeczy? Więc osobno to szury i razemki.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Akurat podniesienie VAT jakoś tam rozumiałem, miało być tymczasowe, było mocno jebane przez obecną partię rządzącą. Cóż, minęło pięć lat u władzy, a jak było 23, tak nadal jest. Widać punkt widzenia zależy jednak od punktu siedzenia. Natomiast OFE to już grubsza rzecz. Ja wcale nie twierdzę, że PiSowi nic się nie udało. Otóż uważam, że PPK, przynajmniej na papierze, wyglądają całkiem dobrze. Więcej, one jako lokata kapitału są bardzo dobre. Tyle, że zarówno obecna ekipa, jak i przede wszystkim poprzednia, kompletnie zniszczyły resztki zaufania społecznego do władzy w kwestiach finansowania emerytur. My zajebiemy, w razie potrzeby TK (przypominam, ten miniony) przyklepie "ważnym interesem państwa", i już. Piniondz był, piniondza ni ma. To może (jeszcze) nie konfiskata złota w wykonaniu Roosevelta, ale już nie tak daleko.trup pisze: ↑22-03-2021, 21:16/\ Ooo... tych baboli i przejawów "mania" w dupie wyborców było więcej, chociażby podniesienie VAT do 23% czy wałkowane już rozpoczęcie likwidacji OFE. PO/KO nie ma obecnie sensownego programu. Głownie antypis. Co jakiś czas wyskoczą jak filip z konopii z jakimś postulatem czy projektem, z innymi nie mogą się przebić do opinii publicznej, ale generalnie biednie to wygląda. Kopacz była na przetrzymanie. Potem "genialne" przywództwo Grzesia Sch. A już ostatni wywiad pana Budki w "GW" to jest dramat...
co do ideowości nie zawsze da się wszystko pogodzić czasowo, logistycznie, ale wsparcie i zaangażowanie w miarę możliwości chyba jest potrzebne. Pomoc prawnicza, organizacyjna, informacyjna, merytoryczna, finansowa. Bezczynność nic nie da.
Je ogólnie myślę, że Ty mylisz przyczynę ze skutkiem. To nie symetryści spowodowali, że PiS wygrał wybory i utrzymał władzę. To lata rządów PiS, PO, ich rodziców i dziadków, z małą przerwą na komuchów, i postępująca degeneracja klasy politycznej, doprowadziły sporą grupę ludzi do myśli, że tak naprawdę to jeden chuj.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Tatuś
- Kontakt:
To że występują razem to nie oznacza, że są połączone. Masz jakieś problemy z logiką.
Przypomnij trupowi kto gardłował przy okazji każdych kolejnych wyborów , jak bardzo drenowane są finanse bantustańczyków i w związku z tym przypomnij mu także, który z kolejnych rządów usunął podatek Belki, broniąc interesów uciemiężonych obywateli.Lukass pisze: ↑22-03-2021, 23:34Akurat podniesienie VAT jakoś tam rozumiałem, miało być tymczasowe, było mocno jebane przez obecną partię rządzącą. Cóż, minęło pięć lat u władzy, a jak było 23, tak nadal jest. Widać punkt widzenia zależy jednak od punktu siedzenia. Natomiast OFE to już grubsza rzecz. Ja wcale nie twierdzę, że PiSowi nic się nie udało. Otóż uważam, że PPK, przynajmniej na papierze, wyglądają całkiem dobrze. Więcej, one jako lokata kapitału są bardzo dobre. Tyle, że zarówno obecna ekipa, jak i przede wszystkim poprzednia, kompletnie zniszczyły resztki zaufania społecznego do władzy w kwestiach finansowania emerytur. My zajebiemy, w razie potrzeby TK (przypominam, ten miniony) przyklepie "ważnym interesem państwa", i już. Piniondz był, piniondza ni ma. To może (jeszcze) nie konfiskata złota w wykonaniu Roosevelta, ale już nie tak daleko.trup pisze: ↑22-03-2021, 21:16/\ Ooo... tych baboli i przejawów "mania" w dupie wyborców było więcej, chociażby podniesienie VAT do 23% czy wałkowane już rozpoczęcie likwidacji OFE. PO/KO nie ma obecnie sensownego programu. Głownie antypis. Co jakiś czas wyskoczą jak filip z konopii z jakimś postulatem czy projektem, z innymi nie mogą się przebić do opinii publicznej, ale generalnie biednie to wygląda. Kopacz była na przetrzymanie. Potem "genialne" przywództwo Grzesia Sch. A już ostatni wywiad pana Budki w "GW" to jest dramat...
co do ideowości nie zawsze da się wszystko pogodzić czasowo, logistycznie, ale wsparcie i zaangażowanie w miarę możliwości chyba jest potrzebne. Pomoc prawnicza, organizacyjna, informacyjna, merytoryczna, finansowa. Bezczynność nic nie da.
Je ogólnie myślę, że Ty mylisz przyczynę ze skutkiem. To nie symetryści spowodowali, że PiS wygrał wybory i utrzymał władzę. To lata rządów PiS, PO, ich rodziców i dziadków, z małą przerwą na komuchów, i postępująca degeneracja klasy politycznej, doprowadziły sporą grupę ludzi do myśli, że tak naprawdę to jeden chuj.
No tak . Jak zwykle ja mam problemy. To jak zagłosować na te dwie partie razem, ale osobno jednocześnie, pomijając, że pytałem o partie z realnym wpływem na cokolwiek.
No i jeszcze jedno. Mówisz, że Krzysio jest przeciwko socjalowi? Interesujące.
- Tatuś
- Kontakt:
Nie mów, że nie zauważyłeś istotnego faktu, że rozpierdalanie kasy na 500plusy, 13 i 14 emerytury pozwala PiSowi w tym kraju wprowadzać katolicki szariat.
O czym ty teraz piszesz? Każda opcja polityczna w tym kraju utrwalała katolicki szariat. Największe zasługi mają tutaj "komuniści", potem tak zwana lewica, a następnie szeroko rozumiani styropianowcy. Urodziłeś się przedwczoraj? Rzuciłeś tekst marzenie, a ja się pytam grzecznie , która obecnie istniejąca poważna partia chce oficjalnie ujebać socjal i wyjebać kościół, albo chociaż ujebać socjal lub wyjebać kościół?
- Tatuś
- Kontakt:
Mamy tak różną ocenę rzeczywistości, że wyklucza to znalezienie jakiejkolwiek wspólnego punktu odniesienia. To z kolei uniemożliwia mi dalsze prowadzenie dyskusji z tobą.
Niesamowity jesteś. Jaką znowu ocenę rzeczywistości? Gdzie oceniłem rzeczywistość? Piszesz o skazaniu na katoli i socjal. Ja się pytam, które partie chcą z tym walczyć. Ty robisz jeża i piszesz o ocenie rzeczywistości. To jest właśnie rzeczywistość. Ani bantustański lud, ani tym bardziej bantustańskie partie ów lud reprezentujące nie są tak naprawdę zainteresowane zmianą tego układu, gdyż ponieważ jest on bardzo wygodny. Trzymając lud pod bronią, partie spokojnie mogą rozgrywać swoje finansowe interesy. Co tutaj jest skomplikowanego i w którym miejscu nie zgadzasz się z moją diagnozą?
- Tatuś
- Kontakt:
Sorry ale jak ktos pierdoli: "Każda opcja polityczna w tym kraju utrwalała katolicki szariat." to mi się po prostu nie chce z nim gadać. Napisałem to grzecznie ale nie zrozumiałeś.
No ale przecież to jest prawda. Pierdoleniem natomiast jest to, że ktokolwiek z kościołem w tym kraju walczył. Przynajmniej w ostatnich kilkudziesięciu latach. Warto byłoby się delikatnie zorientować Tatku zanim wytoczysz kolubrynę.
Do poduszki odpowiedz sobie Ojciec na kilka wybranych pomocniczych pytań zasadniczych. Kiedy wybudowano najwięcej kościołów? Kto pozwalał na wizyty Wojtyły? Kiedy wprowadzono lekcje religii do szkół? Kto podpisywał konkordat? Kto przez całe lata oddawał kościołowi bez opamiętania wszystko co się ruszało? Kto dawał kasę na te wszystkie dzieła? Kto zapewniał ochronę i bezkarność tym kurwom przez dziesiątki lat? Proste pytania. Proste odpowiedzi. Zastanawiam się tylko skąd te nerwy?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pamiętaj Triceps, że to pis napompował kościółek. Instytucję, która trwa od wieków i jest wspierana przez kolejne władze. Ręce opadają. Chyba pojadę dzisiaj w góry, nakupię se boczku i posiedzę przy kominku. Nic tu po mnie.
- Triceratops
Tak pamietam, wczesniej wszyscy byli anty tylko pis tak im nadawal, konkordat podpisal.
W zetce leci Joasia Szenyszyn, mowi ze ta baba co poszla od lewakow do gowina powinna oddac mandat, bo zdradzila. I ze Gowin nie powinien brac takich „spadow”. Niezle fikolki
W zetce leci Joasia Szenyszyn, mowi ze ta baba co poszla od lewakow do gowina powinna oddac mandat, bo zdradzila. I ze Gowin nie powinien brac takich „spadow”. Niezle fikolki
woodpecker from space
No tak. Przecież polityk powinien mieć chonor i kręgosłóp moralny. Szczególnie polski polityk.
- trup

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rasowy masterfulowicz
ciekawe co Żulczykowi zrobią za obraze el presidento