Chcialem zaciagnac jezyka w temacie remasterow.
Czy nadal ich innowacyjnosc polega na tym, ze sa glosniejsze?
Czym wyrozniaja sie na przyklad plyty Earache (cd i winyle) z oznaczeniem "full dynamic range" (at the gates, bolt thrower, terrorizer, carcass, entombed)?
Czy sa plyty, ktore w wersji zremasterowanej brzmia o wiele lepiej niz pierwotne tloczenia, a co za tym idzie nalezaloby je miec w swoich zbiorach?
Remastery
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Remastery
Na przykład Killing Addiction - Omega Factor w reedycji z Xtreem Recrds. Nowy mastering nadał tej płycie przestrzeni, głębi i nowego zycia. Moim zdaniem jeden z najlepszych, a może i najlepszy remastering jaki słyszałem. chyba wtym przypadku bardziej warto mieć reedke niz piersze wydanie
Myślę, że wydany przez The Crypt/Dark Symphonies D.A.R.K. - Sex'N'Death tez zyskał głębi na masteringu
Z rzeczy bardzej "mainstreamowych" to ostatnia zremasteryzowana reedycja "Cruelty And The Beast" jest bardzo dobra i jeśli komuś wadzi produkcja oryginału to z tej będzie zadowolony zdecydowanie.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Remastery
Na discogs nie ma info, że to remaster.Harlequin pisze: ↑10-03-2021, 09:36Na przykład Killing Addiction - Omega Factor w reedycji z Xtreem Recrds. Nowy mastering nadał tej płycie przestrzeni, głębi i nowego zycia. Moim zdaniem jeden z najlepszych, a może i najlepszy remastering jaki słyszałem. chyba wtym przypadku bardziej warto mieć reedke niz piersze wydanie
Myślę, że wydany przez The Crypt/Dark Symphonies D.A.R.K. - Sex'N'Death tez zyskał głębi na masteringu
Z rzeczy bardzej "mainstreamowych" to ostatnia zremasteryzowana reedycja "Cruelty And The Beast" jest bardzo dobra i jeśli komuś wadzi produkcja oryginału to z tej będzie zadowolony zdecydowanie.
Ktoś błędnie uzupełnił.
Die Welt ist meine Vorstellung.