FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Re: FURIA
Ten materiał z EPki jest publicznie znany własnie od 2019, gdy po raz pierwszy (i chyba dotychczas jedyny) był prezentowany. Utwory są długie, mętne, eksperymentalne i repetatywne, a w wokalach gościnnie udzielał się wówczas Szturpak z Licha. Materiał został nagrany w listopadzie '19, a więc zanim odbyła się jego prezentacja - nie sądzę więc, by od tego czasu coś się zmieniło w stosunku do wersji prezentowanych przed dwoma laty.
Mi wówczas te dwa utwory pupy nie urwały, ale to było tak dawno temu, że nic więcej nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Nie wiem w ogóle czemu ten album dwa lata leżał w szufladzie, ale okej. Myślę, że to jest tylko przystawka przed właściwym albumem Furii, coś jak Guido dla KML.
A Nocel jest świetny - tak w nawiązaniu do powyższej dyskusji.
Mi wówczas te dwa utwory pupy nie urwały, ale to było tak dawno temu, że nic więcej nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Nie wiem w ogóle czemu ten album dwa lata leżał w szufladzie, ale okej. Myślę, że to jest tylko przystawka przed właściwym albumem Furii, coś jak Guido dla KML.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Czyli ten kawałek z koncertu z 2019 co śmigał na YT?Anzhelmoo pisze: ↑16-02-2021, 00:01Ten materiał z EPki jest publicznie znany własnie od 2019, gdy po raz pierwszy (i chyba dotychczas jedyny) był prezentowany. Utwory są długie, mętne, eksperymentalne i repetatywne, a w wokalach gościnnie udzielał się wówczas Szturpak z Licha. Materiał został nagrany w listopadzie '19, a więc zanim odbyła się jego prezentacja - nie sądzę więc, by od tego czasu coś się zmieniło w stosunku do wersji prezentowanych przed dwoma laty.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Własnie znalazłem te utwory
Jesli to bedzie to to ja jestem zadowolony, ale chcialbym tez w krotkim okresie czasu nowego dlugograja. Choc dziwne, ze sporo portali muzycznych pisze, ze to bedzie LP
Jesli to bedzie to to ja jestem zadowolony, ale chcialbym tez w krotkim okresie czasu nowego dlugograja. Choc dziwne, ze sporo portali muzycznych pisze, ze to bedzie LP
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
To chyba nasz kolega forumowy na wokalu?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ozob
Czyli tak naprawdę do końca nie wiadomo czy to nowy pełniak czy zapis tego koncertu z 2019. Liczę, że jednak będzie to pierwsze.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
To jest pełny album złożony z dwóch utworów granych w Warszawie - ale zmodyfikowanych (rozbudowanych) względem koncertowego wykonania.
Grrrówno!
- maciek z klanu
Zapis koncertu napewno nie. Ewentualnie nagranie tego samego.
- ozob
Poszliby aż na taka łatwiznę? Po 5 latach od "KML"?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Believer
Również uważam Nocel za dobrą płytę, ale rozumiem przy tym sceptycyzm niektórych osób. Pojawiły się na tym albumie (chyba) po raz pierwszy te "przegadane" momenty jak "my bełkoczą" i "niezwykła nieludzka nierzyzwoitosc". Poza tym brzmieniowo i kompozycyjnie nie było tam w Furii niczego nowego , po zajebistej marzannie mógł to być jakiś zawód. Traktuję tę płytę jako pomost do księżyca.
- maciek z klanu
Na metal archives wpisali dzisiaj że data premiery to 21/02/21 i że pełny album czas trwania 29min
- ozob
Ani nie podoba mi się okładka, ani ilość utworów. Wyczuwam mocno kontrowersyjna płytę.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wiem, że trudno takiemu geniuszowi policzyć do dwóch, tym niemniej da się, w związku z czym tutaj nie chodzi o ilość, ale liczbę utworów.
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
Warto wspomnieć języki od Massemord. Jeden utwór ale za to jaki.