55-letni Maksimiszyn był zastępcą głównego lekarza szpitala nr 1 w Omsku. Pracował w nim od 1992 r. Według słów szefa szpitala, uchodził za "fanatyka swojej pracy". Lekarz zmarł na zawał.
Ironią losu jest, że lekarz ostatnie chwile swojego życia spędził na tym samym oddziale, na którym leczył Aleksieja Nawalnego, gdy opozycjonista trafił do szpitala po tym, jak źle poczuł się na pokładzie samolotu lecącego z Tomska do Moskwy.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
I tego się trzymajmy! Życzę udanego "obalania " w czasie weekendu.
Dlaczego tak ostro? Przecież paradoksalnie zamknięcie gospodarki to jedyny skuteczny sposób żeby to otumanione bydło zrozumiało jakie są prawdziwe intencje sejmowej arystokracji i przgotowało widły oraz taczki. Ja chętnie poczekam. Nawet do jesieni.
Obawiam się, że tu nic nie może pomóc, chyba że ruszą się rolnicy, górnicy i kilka jeszcze branż, które wedrą się do Sejmu i skutecznie go zablokują. Elektorat PiS, czyli emeryci i część urzędasów, jest w miarę stabilny. Zresztą dowartościowanie seniorów to kolejny skuteczny manewr Kaczora. Ci nie przerzucą swoich głosów na inne partie, bo dostali trzynastki i czternastki. Tu musi dojść do hiperinflacji i bezrobocia na poziomie 40%, i MOŻE coś się ruszy, ale i tak bez gwarancji. Na moje mają trzecią kadencję w kieszeni.
Moim zdaniem rysuje się całkiem realny scenariusz, że niejaki Hołownia jednak urośnie w siłę dzięki swojemu soft-katolicyzmowi, który wpisuje się w oczekiwania ludu, który nie do końca toleruje wybryki Kościoła, ale boi się, że utraci życie wieczne, jak zagłosuje na LGBT. Możliwe będą liczne transfery skruszonych pisowców do Hołowni, który przyjmie ich z otwartymi ramionami, przypominając o wybaczaniu i konieczności dialogu. Ewentualnie w grę może wchodzić jakaś dziwaczna koalicja typu Hołownia-PSL-neoPiS. Może mam skrzywione spojrzenie przez zajadły antyklerykalizm, ale tak to teraz widzę.
Ja myslę/mam nadzieję że Hołownia nie bedzie chciał miec z tym dziaderskim szambem nic wspólnego. Mówie to jako mega antyklerykal. Nie przeszkadza mi kosciol poki jest cicho i grzecznie u siebie w kosciolku. Pożyjemy zobaczymy.
Wszystko zależy jakie kadry zbierze - póki co idzie jak po grudzie. Co w sumie jeszcze jaskrawiej pokazuje jak ludzie są zmęczeni PO i PiS, bo jednak konsekwentnie te ~15% wskazuje partię Hołowni w zasadzie w ciemno.
No ale to przerabialiśmy już wiele razy. Charakterystyczny lider plus łapanka. W sondażach 15% w wyborach 7%. Potem błąd statystyczny i rozpad. Hołownia przerabia scenariusz pod tytułem Nowa Siła w Polskie Polityce część 3.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
A do sejmu nikt się już nie wedrze. Jest przetarg na 3m bramę wjazdową i płot.
Dlaczego tak ostro? Przecież paradoksalnie zamknięcie gospodarki to jedyny skuteczny sposób żeby to otumanione bydło zrozumiało jakie są prawdziwe intencje sejmowej arystokracji i przgotowało widły oraz taczki. Ja chętnie poczekam. Nawet do jesieni.
Obawiam się, że tu nic nie może pomóc, chyba że ruszą się rolnicy, górnicy i kilka jeszcze branż, które wedrą się do Sejmu i skutecznie go zablokują. Elektorat PiS, czyli emeryci i część urzędasów, jest w miarę stabilny. Zresztą dowartościowanie seniorów to kolejny skuteczny manewr Kaczora. Ci nie przerzucą swoich głosów na inne partie, bo dostali trzynastki i czternastki. Tu musi dojść do hiperinflacji i bezrobocia na poziomie 40%, i MOŻE coś się ruszy, ale i tak bez gwarancji. Na moje mają trzecią kadencję w kieszeni.
Z takim podejściem to mają na pewno. Ale jak kolega nie zagłosuje na nich albo nie daj Panie Ciemności na Konfiturację tylko na każdego innego to jest szansa bardzo duża na to że o większości będą mogli zapomnieć. O ile nic nie skręcą i ludzie nie będą bierni to damy radę. To jest konieczność i innej drogi nie widzę. Nie mogą rządzić dłużej. Po prostu i nie ma że się nie da.
Ta śmieszna Platforma pod egidą łysego patafiana o krzywym zgryzie powinna dawno temu już wyprowadzić sztandar i się samorozwiązać. Ale moment, moment... Przecież dzisiaj zawiązali koalicję "276", będzie natarcie! będzie walka! Szkoda, że nikt oprócz nich o tym nie wiedział. Co za butna i arogancka swołocz tym zawiaduje, kto na to gówno jeszcze chce w ogóle głosować...
Z takim podejściem PIS ma trzecią kadencję w kieszeni.