Poczytaj książki kucharskie.
Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
Pomyliłeś z roast beef wiec przeczytaj jeszcze raz. Tam rzeczywiście ma co krążyć, bo to kawał mięsa jest, gdy przygotowuje się niedzielny obiad. (:
Ostatnio zmieniony 08-01-2021, 12:37 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
No no, jakimś dziwnym trafem u niego w otoczeniu covid drastycznie łagodnieje.nicram pisze: ↑08-01-2021, 12:32W ozobowie (wyodrębniona, wolna część UK) ścisły lockdown nie obowiązuje, wprowadzony 4 stycznia przez niejakiego Borisa J.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑08-01-2021, 12:28Mam z bliskiej rodziny kogoś ze szpitala z Londynu i w pierwszej fali miejsca na trupy brakowało w lodówkach. Już o tym kiedyś pisałem. Teraz też jest bardzo nieciekawie. I wcale nie umierają tylko starzy i schorowani, ale i 40-letnie byki.![]()
Raz się zje, raz się nie zje.
- nicram
Coś ci zacytuję: "You can take out the meat and let it rest for about 10 to 15 minutes. This is necessary for the meat to qualify as a blue steak. This process will, however, make the meat lose its warmth. To avoid serving the meat cold, you should reheat the pan until it’s hot and give it a quick flash on both sides. "
- nicram
I ma kompletnie inny rozkład niż w innych częściach UK i Świata. Niesamowite.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑08-01-2021, 12:36No no, jakimś dziwnym trafem u niego w otoczeniu covid drastycznie łagodnieje.nicram pisze: ↑08-01-2021, 12:32W ozobowie (wyodrębniona, wolna część UK) ścisły lockdown nie obowiązuje, wprowadzony 4 stycznia przez niejakiego Borisa J.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑08-01-2021, 12:28Mam z bliskiej rodziny kogoś ze szpitala z Londynu i w pierwszej fali miejsca na trupy brakowało w lodówkach. Już o tym kiedyś pisałem. Teraz też jest bardzo nieciekawie. I wcale nie umierają tylko starzy i schorowani, ale i 40-letnie byki.![]()
- ozob
I jeszcze jedno "specu z kraju wieprzowiny". Ty żeś nie tyle pisał o odpoczynku - wszak po położeniu na talerzu, ułożeniu dodatków i dojściu do stołu odpoczynek niejako jest automatyczny i trwa około 1-2 minut - co o owijaniu steka (około 200g przed grilowaniem) w folię aluminiową. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
To sprawdź sobie.
Jak musiałem ci tłumaczyć na czym to odpoczywanie polega i jakie ma zadanie.
- ozob
Dalej nie ogarniasz. Odpoczywanie jest procesem automatycznym, gdy przygotowujesz posiłek. Nadajesz temu nie wiadomo jakie znaczenie, a jest ono po prostu czymś co następuje naturalnie. No chyba, że masz wyobrażenie, że tylko ty jesteś prawilny w tej kwestii, a reszta, w tym ja, wpierdala z patelni na gorąco.
Wytłuszczę! Ja się przypierdalam do twojej praktyki owijania steka folia aluminiowa. Gdy spytałem po co, to żeś mi odpowiedział, żeby soki krążyły. W 200g mięsa o grubości około 2 cm. W blue, rare i medium rare. (:
Wytłuszczę! Ja się przypierdalam do twojej praktyki owijania steka folia aluminiowa. Gdy spytałem po co, to żeś mi odpowiedział, żeby soki krążyły. W 200g mięsa o grubości około 2 cm. W blue, rare i medium rare. (:
- nicram
Sprawdź. Pisałeś, że blue rare nie odpoczywa. Nie ogarniałeś tematu. Cieszę się, że mogłeś się czegoś nauczyć. Teraz czas na korepetycje z COVID19. 
- ozob
Już ci napisalem, że nie jadam z patelni. (:
No, ale zostawmy to. Ty sobie tam owijaj czajnik folia, a ja se po prostu przyrządzę obiad.
No, ale zostawmy to. Ty sobie tam owijaj czajnik folia, a ja se po prostu przyrządzę obiad.
Ostatnio zmieniony 08-01-2021, 13:04 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
- nicram
Zacytuje ci coś:

Korepetycje z COVID19 od kiedy? Bo mam troszkę napięte terminy i stawki profesorskie...
A w folię alumniową to nie ja.
Korepetycje z COVID19 od kiedy? Bo mam troszkę napięte terminy i stawki profesorskie...
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
Nicram bo widzę, że ogarniasz temat. Jak myślisz ile czasu jeszcze minie zanim wykminią lek na tego skurwysyna?
KVLT lizania CZASZKI
- ozob
A wykminili na grypę?
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
Ostatnio zmieniony 08-01-2021, 13:12 przez Pan_Kimono, łącznie zmieniany 1 raz.
KVLT lizania CZASZKI
- nicram
Znaleźć lek przeciwirusowy, skuteczny na wirusa i nie mający znaczących efektów ubocznych dla organizmu człowieka to trudne zadanie. Podawanie wymiaru czasowego jest wróżeniem z fusów. Raczej lata niż miesiące. Dlatego strategia skriningowa już znanych leków, których "efektem ubocznym" będzie hamowanie replikacji wirusa może przynieść jakieś efekty, ale raczej będzie to później niż wcześniej. W każdym bądź razie, po roku nic nie mamy tak naprawdę. Remdesivir i leki przeciwko HIV to były takie strzały rozpaczy, dają jakieś efekty ale raczej słabe.Pan_Kimono pisze: ↑08-01-2021, 13:06Nicram bo widzę, że ogarniasz temat. Jak myślisz ile czasu jeszcze minie zanim wykminią lek na tego skurwysyna?
Ostatnio zmieniony 08-01-2021, 13:13 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
Dzieki! poleciłbys jakąś książkę nt tego dlaczego tak trudno znalezc leki przeciwwirusowe?nicram pisze: ↑08-01-2021, 13:12Znaleźć lek przeciwirusowy, skuteczny na wirusa i nie mający znaczących efektów ubocznych dla organizmu człowieka to trudne zadanie. Podawanie wymiaru czasowego jest wróżeniem z fusów. Raczej lata niż miesiące. Dlatego strategia skriningowa już znanych leków, których "efektem ubocznym" będzie hamowanie replikacji wirusa może przynieść jakieś efekty, ale raczej będzie to później niż wcześniej. W każdym bądź razie, po roku nic nie mamy tak naprawdę.Pan_Kimono pisze: ↑08-01-2021, 13:06Nicram bo widzę, że ogarniasz temat. Jak myślisz ile czasu jeszcze minie zanim wykminią lek na tego skurwysyna?
KVLT lizania CZASZKI
- nicram
Tutaj masz taką malutką przeglądówkę za friko: https://www.intechopen.com/books/curren ... ral-agentsPan_Kimono pisze: ↑08-01-2021, 13:13Dzieki! poleciłbys jakąś książkę nt tego dlaczego tak trudno znalezc leki przeciwwirusowe?nicram pisze: ↑08-01-2021, 13:12Znaleźć lek przeciwirusowy, skuteczny na wirusa i nie mający znaczących efektów ubocznych dla organizmu człowieka to trudne zadanie. Podawanie wymiaru czasowego jest wróżeniem z fusów. Raczej lata niż miesiące. Dlatego strategia skriningowa już znanych leków, których "efektem ubocznym" będzie hamowanie replikacji wirusa może przynieść jakieś efekty, ale raczej będzie to później niż wcześniej. W każdym bądź razie, po roku nic nie mamy tak naprawdę.Pan_Kimono pisze: ↑08-01-2021, 13:06Nicram bo widzę, że ogarniasz temat. Jak myślisz ile czasu jeszcze minie zanim wykminią lek na tego skurwysyna?
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
No jak, przecież jest amantadyna
swoją drogą coś Pacjent podejrzenie ucichł. Pewnie szykuje atak z zaskoczenia. Zbiera odpowiednie materiały i linki.
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
Dziekowac!nicram pisze: ↑08-01-2021, 13:15Tutaj masz taką malutką przeglądówkę za friko: https://www.intechopen.com/books/curren ... ral-agentsPan_Kimono pisze: ↑08-01-2021, 13:13Dzieki! poleciłbys jakąś książkę nt tego dlaczego tak trudno znalezc leki przeciwwirusowe?nicram pisze: ↑08-01-2021, 13:12
Znaleźć lek przeciwirusowy, skuteczny na wirusa i nie mający znaczących efektów ubocznych dla organizmu człowieka to trudne zadanie. Podawanie wymiaru czasowego jest wróżeniem z fusów. Raczej lata niż miesiące. Dlatego strategia skriningowa już znanych leków, których "efektem ubocznym" będzie hamowanie replikacji wirusa może przynieść jakieś efekty, ale raczej będzie to później niż wcześniej. W każdym bądź razie, po roku nic nie mamy tak naprawdę.
KVLT lizania CZASZKI
- ozob
No racja. Czy zatem będzie w sklepach covidex? (: