W czasach uniwersyteckich uczestniczyłem w wykładzie na temat Tybetu pod rządami dalajlamów. Tak okrutnej teokracji, opartej na niewolnictwie, czy powszechnie praktykowanych torturach, i to jeszcze w bardziej współczesnych nam czasach, nie było chyba nigdzie w naszym kręgu cywilizacyjnym.
Najlepsza/Najgorsza sesja zdjęciowa v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Najlepsza/Najgorsza sesja zdjęciowa v.2
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- trup
Kto przeprowadzał wykład? Máo Zédōng?Pacjent pisze: ↑06-01-2021, 12:17W czasach uniwersyteckich uczestniczyłem w wykładzie na temat Tybetu pod rządami dalajlamów. Tak okrutnej teokracji, opartej na niewolnictwie, czy powszechnie praktykowanych torturach, i to jeszcze w bardziej współczesnych nam czasach, nie było chyba nigdzie w naszym kręgu cywilizacyjnym.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
Nie. Jeden bardzo proamerykański profesor. Mówił m.in. o sprytnym obejściu kary śmierci, która była niezgodna z religijnymi nakazami. Skazańców okaleczano i pozostawiano na pustkowiu. Temperatura i zwierzęta załatwiały resztę, ale przecież nikt go nie zabił.trup pisze: ↑06-01-2021, 13:32Kto przeprowadzał wykład? Máo Zédōng?Pacjent pisze: ↑06-01-2021, 12:17W czasach uniwersyteckich uczestniczyłem w wykładzie na temat Tybetu pod rządami dalajlamów. Tak okrutnej teokracji, opartej na niewolnictwie, czy powszechnie praktykowanych torturach, i to jeszcze w bardziej współczesnych nam czasach, nie było chyba nigdzie w naszym kręgu cywilizacyjnym.

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Nie powiem, pomysłowe. Taka kara jest nawet bardziej odstraszająca niż samo powiedzmy, ścięcie głowy. Nie wiem na ile ta historia jest prawdziwa, ale przypomniała mi się sytuacja kiedy Żydzi mieli oddać pokłon cesarzowi albo faraonowi - nie wiem ktora wersja jest poprawna o ile jakakolwiek - a oddanie pokłonu miało pokazać, że i Żydzi uznają go jako boskie wcielenie. Oczywiście, ich Rabin czy inny tam guru powiedział coś tylko w ich języku i wszyscy pokornie skłonili się w pół. Tyle, że nikt nie oddawał mu czci, a jedynie zgodnie ze słowami guru szukali upuszczonej przez niego monety.
Co do Tybetu - w sumie ciekawa sprawa. Wszyscy uważają, że to była kraina miodem i mlekiem płynąca, w której w doskonałej harmonii żyli teozofowie i filozofowie, mężowie światli i moralnie bez skazy, aż w końcu rozpierdolili wszystko Chińczycy. A tu proszę, jakieś rysy w tym wizerunku...
Co do Tybetu - w sumie ciekawa sprawa. Wszyscy uważają, że to była kraina miodem i mlekiem płynąca, w której w doskonałej harmonii żyli teozofowie i filozofowie, mężowie światli i moralnie bez skazy, aż w końcu rozpierdolili wszystko Chińczycy. A tu proszę, jakieś rysy w tym wizerunku...
-
Pamiętajmy, że to były de facto bezpośrednie rządy kapłanów. Chyba nie trzeba nikogo przekonywać, że to musiało skończyć się źle.
Wszyscy chyba nie, pewnie tylko przeciwnicy chińskiego przejęcia.Nasum pisze: ↑06-01-2021, 14:04Co do Tybetu - w sumie ciekawa sprawa. Wszyscy uważają, że to była kraina miodem i mlekiem płynąca, w której w doskonałej harmonii żyli teozofowie i filozofowie, mężowie światli i moralnie bez skazy, aż w końcu rozpierdolili wszystko Chińczycy. A tu proszę, jakieś rysy w tym wizerunku...
- Oferma
- weteran forumowych bitew
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
-
- rasowy masterfulowicz
OHistoria o rabinie świetna:)Nasum pisze: ↑06-01-2021, 14:04Nie powiem, pomysłowe. Taka kara jest nawet bardziej odstraszająca niż samo powiedzmy, ścięcie głowy. Nie wiem na ile ta historia jest prawdziwa, ale przypomniała mi się sytuacja kiedy Żydzi mieli oddać pokłon cesarzowi albo faraonowi - nie wiem ktora wersja jest poprawna o ile jakakolwiek - a oddanie pokłonu miało pokazać, że i Żydzi uznają go jako boskie wcielenie. Oczywiście, ich Rabin czy inny tam guru powiedział coś tylko w ich języku i wszyscy pokornie skłonili się w pół. Tyle, że nikt nie oddawał mu czci, a jedynie zgodnie ze słowami guru szukali upuszczonej przez niego monety.
Co do Tybetu - to powszechnie i bezmyślnie powtarzany mit, pokojowi lamowie i kraina ciszy i spokoju. Tam były wojny domowe pomiędzy zakonami a braciszkowie potrafili napierdalać się nie gorzej niż reszta świata.
KVLT lizania CZASZKI
-
Tak było. Dzięki tej historii poznaliśmy największego klerykała na forum czyli kol. Trupa, który jest piewcą teokracji dalajlamów.Pan_Kimono pisze: ↑07-01-2021, 16:05OHistoria o rabinie świetna:)Nasum pisze: ↑06-01-2021, 14:04Nie powiem, pomysłowe. Taka kara jest nawet bardziej odstraszająca niż samo powiedzmy, ścięcie głowy. Nie wiem na ile ta historia jest prawdziwa, ale przypomniała mi się sytuacja kiedy Żydzi mieli oddać pokłon cesarzowi albo faraonowi - nie wiem ktora wersja jest poprawna o ile jakakolwiek - a oddanie pokłonu miało pokazać, że i Żydzi uznają go jako boskie wcielenie. Oczywiście, ich Rabin czy inny tam guru powiedział coś tylko w ich języku i wszyscy pokornie skłonili się w pół. Tyle, że nikt nie oddawał mu czci, a jedynie zgodnie ze słowami guru szukali upuszczonej przez niego monety.
Co do Tybetu - to powszechnie i bezmyślnie powtarzany mit, pokojowi lamowie i kraina ciszy i spokoju. Tam były wojny domowe pomiędzy zakonami a braciszkowie potrafili napierdalać się nie gorzej niż reszta świata.

-
- rasowy masterfulowicz
- trup
Pacjent, tobie to już konfabulacja chyba w żyłach płynie zamiast krwi.

Buddhist priests of the Big Asakusa Temple prepare for the Second Sino-Japanese War as they wear gas masks during training against future aerial attacks in Tokyo, Japan, on May 30, 1936.

Buddhist priests of the Big Asakusa Temple prepare for the Second Sino-Japanese War as they wear gas masks during training against future aerial attacks in Tokyo, Japan, on May 30, 1936.
-
A niby co wykonałeś powyżej? Jak nazwiesz jaranie się przywódcą religijnym, który dąży do władzy politycznej i państwowej? Jak nazwiesz negowanie patologii teokratycznego państwa?
-
- rasowy masterfulowicz
- trup
Wstawiłem zdjęcie/ia Dalajlamy. Zapytałem kto był wykładowcą. Reszta to twoja fatamorgana.
A negować to właśnie zacząłem twoja inteligencję. Przynajmniej emocjonalną.
-
Przetestowałem na Tobie m.in. Twoją metodę stosowaną tutaj na prawakach. Tyle, że w wersji "light", bo Ty przecież szanujesz dalajlamę i to co reprezentuje.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Rozważmy pewne kwestie. Tak przyznam Pacjentowi rację Tybet był feudalną zacofana tyranią teokratyczną. . Z faktami nie ma co dyskutować. Z drugiej strony to co odpierdalają Chińczycy jest oburzające. Sam Dalajlama dawno temu spuścił z tonu i akceptuje po prostu coś w rodzaju autonomii religijnej i kulturowej w ramach państwa chińskiego. Czyli uczciwie mówiąc on jest obecnie ten dobry.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Zgadzam się z tym zastrzeżeniem, że dla Szanownego Kolegi wykluczone jest realizowanie celów czysto politycznych i "państwowotwórczych" przez przywódców religijnych, bo "klerykalnej kurwie" itd.Hatefire pisze: ↑07-01-2021, 18:45Rozważmy pewne kwestie. Tak przyznam Pacjentowi rację Tybet był feudalną zacofana tyranią teokratyczną. . Z faktami nie ma co dyskutować. Z drugiej strony to co odpierdalają Chińczycy jest oburzające. Sam Dalajlama dawno temu spuścił z tonu i akceptuje po prostu coś w rodzaju autonomii religijnej i kulturowej w ramach państwa chińskiego. Czyli uczciwie mówiąc on jest obecnie ten dobry.
- Hatefire
Niemniej nie porownójmy nieporównalnego. Odnoszę się do polskiego kleru i jego pozycji. Od razu powiem że wiem o prześladowaniach katolików w Chinach i też mnie to oburza. To są dwie odmienne kurwa sprawy jak gangsterski rap i komercyjne gówno

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Właśnie porównujmy. Krwawe rządy dalajlamów, teokracja i zacofanie cywilizacyjne vs. polski model rozdziału Kościoła od państwa na przestrzeni wieków, ze wszystkimi jego wadami.Hatefire pisze: ↑07-01-2021, 19:08Niemniej nie porownójmy nieporównalnego. Odnoszę się do polskiego kleru i jego pozycji. Od razu powiem że wiem o prześladowaniach katolików w Chinach i też mnie to oburza. To są dwie odmienne kurwa sprawy jak gangsterski rap i komercyjne gównozwłaszcza że na stole nie leży już żadne państwo Tybet tylko jako taka swoboda wyznania.
- Hatefire
Ale ja nic nie porównywałem. Odniosłem się do obecnej sytuacji, a ta jest jednoznaczna. Co więcej przyznałem że kiedyś była w Tybecie chujnia. Natomiast obecna sytuacja kościoła w Polsce i Tybetańczyków nie jest porównywalna i tyle. Albo nie umiesz czytać albo czytasz co chcesz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy