A czy wiadomo coś o innych firmach które przystąpiły do opracowania szczepionki?
Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rozkręca się
-
- w mackach Zła
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
panie kaziku staszefski czekamy na adekwatną piosenkę o pana kolegach po fachu 

- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
No przecież już dawno taką nagrał 

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie wiem najlepiej, tylko przeczytałem to co wkleiłem ze strony WUM. Ogólnie śmierdzi mi to pisowską prowokacją i nadal podtrzymuję, że afera zatacza kręgi szersze niż na to zasługuje. Jeżeli maczał w tym paluchy rektor WUM to myślę, że zasługuje na to aby komisyjnie pogrozić mu palcem i poprosić aby tak więcej nie robił.
all the monsters will break your heart
- nicram
Niedługo w UE będą szczepionki Moderna (styczeń) i AstraZeneca (pewnie luty).
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Kol. nicram, na Boga, nie wpadajcie w szurię po drugiej stronie lustra. Parę osób ze świecznika chciało przycwaniaczyć po cichu, mając w odwodzie historyjkę o akcji proszczepiennej, to jedno, a to że PiS teraz cynicznie to wykorzystuje, to drugie. A nawet jeśli to prowokacja (w którą nie wierzę zupełnie), to i tak nie powinni tam iść na wariata, jeżeli akcja nie była przygotowana profesjonalnie - a nie była.nicram pisze: ↑03-01-2021, 17:44Nie wiem najlepiej, tylko przeczytałem to co wkleiłem ze strony WUM. Ogólnie śmierdzi mi to pisowską prowokacją i nadal podtrzymuję, że afera zatacza kręgi szersze niż na to zasługuje. Jeżeli maczał w tym paluchy rektor WUM to myślę, że zasługuje na to aby komisyjnie pogrozić mu palcem i poprosić aby tak więcej nie robił.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- nicram
Towarzyszu Drone. Ja naprawdę nie bronię tych pożal się boziu celebrytów. Przyznaje, że było to złe i jeżeli tak zrobili, to powinni zrobić wszystko aby to nie wyszło na światło dzienne. Ale to są celebryci i nie mogli wytrzymać w milczeniu, bo milczenie jest im obce. A to co robi pis to tylko temat zastępczy mający odwrócić uwagę opinii publicznej o tym jak chujowo jesteśmy przygotowani na szczepienia. "Narodowe".
Dlatego apeluję, aby nie nie dać się na te ich gierki nabierać, bo w przeciwieństwie do kolegów uznaję coś takiego jak hierarchizacja zła i odróżniam kurewstwo małe od tego wielkiego.

-
- rasowy masterfulowicz
Czymś, zasadniczo, te szczepionki będą różniły się od tej Pfizera?
- nicram
Moderna jest także szczepionką mRNA, ale producent pisze, że jest bardziej stabilna w wyższych temperaturach, ale nie znam szczegółów. AstraZeneca jest szczepionką opartą na adenowirusie, który ma włożony gen kodujący białko Spike SARS-CoV-2. Czyli jest podobna do rosyjskiej Sputnik V.
-
- rozkręca się
Ok chyba moje ostatnie pytanie czy te pozostałe będzie można wybrać bo jak rozumiem na tą chwilę Pfizer jest jedyną opcją?
- nicram
Trudno powiedzieć. MZ nie dało do tej pory odpowiedzi na to pytanie. Przypuszczam, że wszystko zależeć będzie od dostępności szczepionek i liczby chętnych do szczepień.
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
Jedno jest pewne i tego nikt mi nie zaneguje... i to jest kurwa prawda co napiszę: GDYBY WSZYSCY CZEKALI NA SZCZEPIONKĘ TO NIE BYŁOBY TAK OGROMNEJ KAMPANII SPOŁECZNEJ ZACHĘCAJĄCEJ DO SZCZEPIEŃ I GRÓŹB. Tymczasem raptem 40% służby medycznej zadeklarowało chęć do zaszczepienia. No kurwa litości. Polska zatrudnia w NFZ ok 360.000 osób. Przyjechało do Polski 100.000
szczepionek, a oni nie mogą zużyć 50.000 haha... Mają dopiero zaszczepione 47 000. Więc gdzie te tłumy chętnych lekarzy, ratowników, pielęgniarek i całej służby?
Gdyby byli to nie trzeba by było rozdawać resztek aktorom.
No kurde logicznie... 100tys by im zeszło w tydzień.
szczepionek, a oni nie mogą zużyć 50.000 haha... Mają dopiero zaszczepione 47 000. Więc gdzie te tłumy chętnych lekarzy, ratowników, pielęgniarek i całej służby?
-
- w mackach Zła
Na niekorzystne efekty jakie ta szczepionka może wywołać w naszych ciałach będziemy musieli poczekać pewnie kilka lat.
Teraz jest to eksperyment a my króliki doświadczalne. Czy np. za jakiś czas ktoś poniesie odpowiedzialność
Teraz jest to eksperyment a my króliki doświadczalne. Czy np. za jakiś czas ktoś poniesie odpowiedzialność

- nicram
Nie kilka lat. Może nawet kilkadziesiąt. Może się okazać, że nie umrzesz ze starości tylko na szczepionkę.

-
- w mackach Zła
Dokładnie kolego. Momentami wygląda to jak szantaż te ich zachęcanie do wyszczepienia się. Nie podoba mi się ten ich ton w tvFanatyk pisze: ↑03-01-2021, 18:37Jedno jest pewne i tego nikt mi nie zaneguje... i to jest kurwa prawda co napiszę: GDYBY WSZYSCY CZEKALI NA SZCZEPIONKĘ TO NIE BYŁOBY TAK OGROMNEJ KAMPANII SPOŁECZNEJ ZACHĘCAJĄCEJ DO SZCZEPIEŃ I GRÓŹB. Tymczasem raptem 40% służby medycznej zadeklarowało chęć do zaszczepienia. No kurwa litości. Polska zatrudnia w NFZ ok 360.000 osób. Przyjechało do Polski 100.000

-
- w mackach Zła
-
- rozkręca się
-
Kompletnie nie rozumiem jak ktoś kto dba o dietę, dziesięć razy czyta etykiety produktów, które kupuje, nie weźmie niesprawdzonego leku i stara się unikać antybiotyków (a przecież wszystko wyżej wymienione jego organizm w krótkim czasie wydali) może dać sobie wstrzyknąć trefny specyfik, który będzie mu towarzyszył przez długie lata?!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Zobaczymy. Nawet jeżeli będzie to 50% dorosłej populacji, to będzie to duże wyzwanie logistyczne, które tych debili z pis przerośnie.
-
Wydeleguje się wojskowych komisarzy do tego burdelu i będzie porządek. Wzory są:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.