Co teraz pijecie?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Co teraz pijecie?
Jasne i to jak:) bardzo czekam na jakieś większe mrozy - przebijanie sie przez lód i wdupianie sie do przeręblu to magia. Po takim 20 minutowym posiedzeniu jak człowiek czuje, że żyje nawet bimberek nabiera metafizycznego piękna - tak wchodzi
Jest to piękne.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
- devastator77
- zahartowany metalizator
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Tak z ciekawości, po ile chodzi ten niemiecki pils i jak wytrzymuje porównanie np. z Bitburgerem?
Kerosene keeps me warm.
- devastator77
Cena w zależności od sklepu:6-8zł.
Te dwa piwa grają w zupełnie innych ligach,Bitburgen to koncerniak,gorszy od Krombachera czy mojego ulubionego niemieckiego koncerniaka Jevera,natomiast De pils to świetne piwko z Pinty,leżakuje kilka tygodni,solidnie chmielone niemieckimi chmielami.
Te dwa piwa grają w zupełnie innych ligach,Bitburgen to koncerniak,gorszy od Krombachera czy mojego ulubionego niemieckiego koncerniaka Jevera,natomiast De pils to świetne piwko z Pinty,leżakuje kilka tygodni,solidnie chmielone niemieckimi chmielami.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Celowo pytam o Bitburgera, bo jeśli wierzyć hasłom na etykiecie, jest to lider lanego piwa w Niemczech. Ja kupuję w Irlandii importowane Bitburgery po 2 euro za butelkę, nie tykam oczywiście niczego starszego niż dwa miesiące od rozlewu i właśnie jest ok na takie "codzienne" piwo, gorzkie i pachnie chmielem. Wiadomo, że Krombacher to trochę wyższa półka.
Tak, wiem, że efekt skali, że wyższe koszty produkcji, natomiast jak dla mnie fakt, że przyzwoite piwo w stylu niemieckiego pilsa "musi" w Polsce kosztować 6-8 zeta trochę śmierdzi januszobiznesem.
Tak, wiem, że efekt skali, że wyższe koszty produkcji, natomiast jak dla mnie fakt, że przyzwoite piwo w stylu niemieckiego pilsa "musi" w Polsce kosztować 6-8 zeta trochę śmierdzi januszobiznesem.
Kerosene keeps me warm.
- SATYROS
- w mackach Zła
-
tomaszm
Fajny masz ten pokój odsłuchowy. Robi wrażenie:)
-
Stary Metal
Nareszcie koniec Sylwestra.
Powoli dochodzę do siebie.
Czas wyrównania minerałów:

Dużo.
Powoli dochodzę do siebie.
Czas wyrównania minerałów:
Dużo.
- SATYROS
- w mackach Zła
Jeszcze ciągle nie dokończony.
Mam projekt od akustyka i muszę to zrobić ( całe dostosowanie akustyczne: pułapki basowe, wyciszenia i coś tam jeszcze).
Muszę też kupić do kompletu i do kolumn właściwą końcówkę mocy. Ta co widać to w zastępstwie ( za słaba i strasznie hałasuje).
Ostatnio kupiłem telewizor, soundbar, odtwarzacz 4K i Xbox .
W założeniu ma to być pokój odsłuchowo-rozrywkowy
Ale dzięki za opinię.
-
r o b e r t
- weteran forumowych bitew
co to za wzmacniacz i cd Denon no i proszę pamiętać o barku
Pokój klasa Dobrej muzy zatem by nie brakowało i dobre strzały wychodziły jeszcze ,
Pokój klasa Dobrej muzy zatem by nie brakowało i dobre strzały wychodziły jeszcze ,
- SATYROS
- w mackach Zła
Przedwzmacniacz mam firmy Bryston.r o b e r t pisze: ↑03-01-2021, 22:07co to za wzmacniacz i cd Denon no i proszę pamiętać o barku
Do tego muszę kupić końcówkę Bryston 14B ST.
W tej chwili mam końcówkę JBL UREI 6290.
Jest za słaby i strasznie hałasuje.
Odtwarzacz CD to Maranz CD mk2 II KI Ken Ishiwata Signature.
Barek w planie
-
r o b e r t
- weteran forumowych bitew
Grubo !!! ja cd tez Maranz 8oo5 i głośnie tez JBl dużo radości z muzy
a w temacie Herbata z cytryną
a w temacie Herbata z cytryną
- SATYROS
- w mackach Zła
Właśnie!r o b e r t pisze: ↑03-01-2021, 22:34Grubo !!! ja cd tez Maranz 8oo5 i głośnie tez JBl dużo radości z muzy
a w temacie Herbata z cytryną![]()
Radość słuchania najważniejsza
Czego wszystkim życzę:)
- devastator77
Ceny piw niemieckich są zdecydowanie za wysokie,za tą cenę kupisz solidne polskie piwko.83koper83 pisze: ↑03-01-2021, 14:36Celowo pytam o Bitburgera, bo jeśli wierzyć hasłom na etykiecie, jest to lider lanego piwa w Niemczech. Ja kupuję w Irlandii importowane Bitburgery po 2 euro za butelkę, nie tykam oczywiście niczego starszego niż dwa miesiące od rozlewu i właśnie jest ok na takie "codzienne" piwo, gorzkie i pachnie chmielem. Wiadomo, że Krombacher to trochę wyższa półka.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Medard
Nie za bardzodevastator77 pisze: ↑04-01-2021, 12:54Ceny piw niemieckich są zdecydowanie za wysokie,za tą cenę kupisz solidne polskie piwko.83koper83 pisze: ↑03-01-2021, 14:36Celowo pytam o Bitburgera, bo jeśli wierzyć hasłom na etykiecie, jest to lider lanego piwa w Niemczech. Ja kupuję w Irlandii importowane Bitburgery po 2 euro za butelkę, nie tykam oczywiście niczego starszego niż dwa miesiące od rozlewu i właśnie jest ok na takie "codzienne" piwo, gorzkie i pachnie chmielem. Wiadomo, że Krombacher to trochę wyższa półka.
Kreator koncerniak >>> Zenek Martyniuk koncerniak.
Co innego piwa kraftowe, ale te nasze nie są wcale tanie, a z tego co pamiętam koncerniaki u Germanów są niedrogie.
Ale ostatnio w Niemczech to byłem kilka lat temu w mieścinie obok Świnoujścia, więc nie ogarniam ich cen, wtedy wydawały się ok.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- devastator77
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wóda + ASPHYX.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- SODOMOUSE
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
żarcik zajebisty. jak zawsze.
te, a bimberek już wjechał?
Ostatnio zmieniony 08-01-2021, 17:47 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.