POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: POlitykowanie
jak zobaczę, ze znów ktoś rzyga na albo pod koncertem to od razu będę wiedział na kogo głosował! 

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Na Palikota. To on robił wódkę.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rasowy masterfulowicz
Być może poszedłem na skróty, ale sens mojej wypowiedzi jest taki, że Lech zrobił błąd go podpisując. Do traktatu nic nie mam, tylko nie trzeba było go podpisywać. Wydaje mi się, że dopiero po jakimś czasie dotarło do niektórych co, jako Polska podpisaliśmy. Nagonka na traktat była straszliwa, powtórzone referendum w Irlandii - jednego było za mało. I na tej fali poszła kolejna cegiełka pod budowę IV Rzeszy (doskonała płyta Katharsis;) jaką jest UE. IV Rzesza, czyli tak naprawdę stara dobra niemiecka Mitteleuropa. Na tych co oburzą się za IV Rzeszę polecam "Szkice piórkiem" Bobkowskiego, pamiętnik pisany w Paryżu podczas okupacji niemieckiej. Hasła głoszone wtedy przez Niemców są takie same jak dziś widnieją na sztandarach UE - przypadek? Nie sądzę.hcpig pisze: ↑19-11-2020, 17:10Nie mogę czytać tych bredni, powielanych od lat głównie w pseudoprawicowych szmatławcach. Żadna UMOWA MIĘDZYNARODOWA nie odbiera suwerenności tylko na ogranicza jej wykonywanie - od czego można odstąpić wypowiadając ją. Sensem KAŻDEJ umowy międzynarodowej jest nałożenie m. in. obowiązków czyli w praktyce ograniczenia w WYKONYWANIU suwerenności.mistrzsardu pisze: ↑19-11-2020, 12:18W sumie jest to dziwne. Przecież Lech Kaczyński podpisał traktat lizboński, który faktycznie odbiera krajom dużą część suwerenności.
Odebranie suwerenności poprzez przystąpienie do dobrowolnej umowy miedzynarodowej zahacza o oksymoron i jest zwykłym debilnym hasłem nadającym się na okładkę wyżej wspomnianych szmatłaców - co nie znaczy że powinniśmy na forume powielać te bzdury.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Ascetic
-
- rasowy masterfulowicz
Tak, wg ,mnie UE jest niczym innym jak IV Rzeszą. Czas się zmieniły i nie ma już sensu palić ludzi w piecach.
Koncepcja przestrzeni życiowej na Wschodzie jest nadal aktualna. Uprzemysłowione Niemcy (wysokie marże) i podwykonawcy na Wschodzie (niskie marże) jako rynki zbytu dla nich. Dodatkowo zaplecze rolnicze i źródło taniej siły roboczej. Coś się nie zgadza?
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście byłem na tym w kinie

- Ascetic
koncepcja przestrzeni życiowejmistrzsardu pisze: ↑19-11-2020, 20:35Tak, wg ,mnie UE jest niczym innym jak IV Rzeszą. Czas się zmieniły i nie ma już sensu palić ludzi w piecach.
Koncepcja przestrzeni życiowej na Wschodzie jest nadal aktualna. Uprzemysłowione Niemcy (wysokie marże) i podwykonawcy na Wschodzie (niskie marże) jako rynki zbytu dla nich. Dodatkowo zaplecze rolnicze i źródło taniej siły roboczej. Coś się nie zgadza?

a co do taniej siły roboczej. tutaj też poducz się trochę ekonomii. jak nie zauważyłeś, że ten według ciebie neokolonializm jest czymś przypisanym do relacji polsko-niemieckiej to znaczy, że jesteś tęgo zafiksowany. ten mechanizm leci po całości od azji po afrykę. tak działa współczesna ekonomia i nie ma to nic wspólnego z zakusami niemiec. jest to zwykłe, współczesne prawidło ekonomii.
zresztą jak napisał jester. z bełkotem z prawicowych szmatławców napisanych na ruskim kolanie nie ma co gadać. włącz myślenie. może poducz się, bo akurat gadasz ze xxxxx od iii rzeszy. a tak w ogóle i szczególe, jak czytam o takich paralelach to zwyczajnie szkoda mi czasu na dyletantów. chociaż nie. z dyletantami można pogadać. może się poduczą. ale z łysymi kolesiami z konfy co całą wiedzę czerpią z tego co im się podaje pod dyktando ideolo nie ma co gadać. można tylko toczyć nieustającą beke.
Ostatnio zmieniony 19-11-2020, 20:55 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
-
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
ale one mnie śmieszą. nie mogę się powstrzymać. wybacz.
kolego. to gdzie te zakusy neokolonialne? gdzie ten realizowany lebensraum? w szczególe.
ja bym przeczytał z niekłamaną i nieustającą chęcią, jakie to konkretnie są działania niemiec, zniewalające polaczków-robaczków. jak czytam te psychoprawackie wysrywy to są same ogólniki. slogany. hasła. no może poza kwestią nordsteam'u. i tu się jestem nawet z nimi zgodzić. z tymi tezami o braku bezpieczeństwa energetycznego. a co dalej? co więcej? nicht. nada. null. samo pierdolo-ideolo.
kolego. to gdzie te zakusy neokolonialne? gdzie ten realizowany lebensraum? w szczególe.
ja bym przeczytał z niekłamaną i nieustającą chęcią, jakie to konkretnie są działania niemiec, zniewalające polaczków-robaczków. jak czytam te psychoprawackie wysrywy to są same ogólniki. slogany. hasła. no może poza kwestią nordsteam'u. i tu się jestem nawet z nimi zgodzić. z tymi tezami o braku bezpieczeństwa energetycznego. a co dalej? co więcej? nicht. nada. null. samo pierdolo-ideolo.
Ostatnio zmieniony 19-11-2020, 21:12 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- Hatefire
Na marginesie to raczej Polacy kolonizują Niemcy, w chuja ich tam wyjechało 

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- rasowy masterfulowicz
Tak jest - długi marsz. Zaczynamy od zmywaków, warsztatów samochodowych i budów;)
- Ascetic
chyba niestety jednak nie. niestety też, sporadycznie się słyszy, żeby wyrośli poza niższą klasę średnią. niemiaszki jednak bronią swego i mierzą ciągle długość nosa i kształt czaszki. aż tak głupi jakby chcieli ich widzieć prawaki nie są. a pamiętajmy, że od lat 80tych tam podmywamy dupy szkopom i pucujemy podłogi. no chyba, że te kolejne pokolenie, już tam urodzone się nie przyznaje do bycia polaczkiem. czemu bym się specjalnie nie dziwił.
lys på slutten av lys
-
- rasowy masterfulowicz
Kolega przez 8 lat prowadził firmę w Niemczech, ma nazwisko nie z tych łatwych coś jak "Krzysztoszek" - chciałbym widzieć minę niemieckiego urzędnika, który to czytał.
- Hatefire
Jak wyjeżdża kierowca ciężarówki, to pracuje jako kierowca ciężarówki, co w tym dziwnego. No ale sama
Pani Lichocka ostatnio płakała żeby
Niemcy oddali nam lekarzy, oni pewnie nie narzekają. Wiadomo emigranci mają trochę pod górkę zawsze, jak np Ukraińcy u nas.
Pani Lichocka ostatnio płakała żeby
Niemcy oddali nam lekarzy, oni pewnie nie narzekają. Wiadomo emigranci mają trochę pod górkę zawsze, jak np Ukraińcy u nas.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
mam nieodparte wrażenie*, że ukraińcy jednak się bardziej szanują w bolandii. przynajmniej moi sąsiedzi. nawet mi dzindybry nie mówią

* oczywiście to tylko indywidualne odczucia, bo w moim sektorze, jeszcze nie robią, albo robią (mało ich) na takich stanowiskach, że jest zależność służbowa i są mili. a tak poza sąsiadami ukraincami nie mam z nimi styczności. choć w usługach jak mam z nimi styczność, jako klient: mój kurier z dpd, żarcie delivery, czy sprzedawca w sklepie, to mam wrażenie, że są po prostu mili. czego bym życzył każdemu zborsuczałemu polaczkowi .
lys på slutten av lys
- Hatefire
Znaczy ja mam info z pierwszej ręki. Mój brat i robi na fabryce w Bawarii bo wyemigrował i nie traktują go gorzej. Bo za bardzo nie mogą. Inna kwestia że podpadają pod branżę gdzie jest bardzo mocny związek zawododowy IG Metal. Tam w IV Rzeszy mają dziwny system że nie ma np jednolitej płacy minimalnej tylko takie regulacje branżowe, i tak np związki wywalczyły że ta branża ma 38 godzinny tydzień pracy. No inaczej jest tam.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- trup
Siusiaka. Ważność paszportów.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Ascetic
no i to ja rozumie. chcesz bałakać te swoje konfabulacyjne brednie, to na grzecznie, załóż maseczki na paszcze.
da się? da się.

grzeczne pieski. b.grzeczne.
da się? da się.

grzeczne pieski. b.grzeczne.
lys på slutten av lys
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ten serial z wypierpolem będzie się ciągnął jeszcze trochę. UE nas oficjalnie nie wyjebie ale oni sobie zrobią taką unię plus i znów 10 lat będziemy walczyć o członkowstwo w niej.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.