Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Re: Nowe seriale
premiera to była w kwietniu, jest na chomiku jakby co.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ja zrezygnowałem po 2 sezonach, główna postać robi dziwne zwroty w swoim postępowaniu, aż zupełnie bezsensowne jak na swoje pochodzenie i rangę.
Poza tym jakość zdjęć, wykorzystana technika czy budżet daje przewagę Wikingom, chociaż tamten serial koło 4 sezonu też zrobił się słabszy ze względu na scenariusz i upadek, a potem brak Ragnara.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

no cóż do Rzymu daleko ale oglądało się całkiem dobrze
laseczka podobna do młodej Rebecki Romijn

czas na literke C

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- rasowy masterfulowicz
LIVING WITH YOURSELF -
USA-jeden sezon, 8 odc, krótkich-ok.30 min., niby komedia, ale nie do końca...ciekawy temat, trochę zakręcony, zmusza do refleksji nad pewnymi sprawami, hehe.
THE KILLING-
wersja USA, jadę po raz drugi, ze wszystkimi 4 sezonami, myślę, że wcale nie ustępuje duńskiemu oryginałowi (w jednej z pomniejszych ról pojawia się nawet Sofie Grabol ). I to Seattle-szare, brudne, z wiecznie jebiącym deszczem. Cud, miód, malina.
USA-jeden sezon, 8 odc, krótkich-ok.30 min., niby komedia, ale nie do końca...ciekawy temat, trochę zakręcony, zmusza do refleksji nad pewnymi sprawami, hehe.
THE KILLING-
wersja USA, jadę po raz drugi, ze wszystkimi 4 sezonami, myślę, że wcale nie ustępuje duńskiemu oryginałowi (w jednej z pomniejszych ról pojawia się nawet Sofie Grabol ). I to Seattle-szare, brudne, z wiecznie jebiącym deszczem. Cud, miód, malina.
- devastator77

Chujoza! Ostrzegam,szkoda czasu.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
No ja jestem zaskoczony mocno na plus. Może przez to, że to niemiecka produkcja, nie ma przegięć typu germańscy woje o azjatyckich rysach twarzy, a co drugi legionista to murzyn.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Te dziwne zwroty akcji wynikają z tego, że scenarzysta sporo powycinał i słabo posklejał to co pozostało z oryginału. Po drugie, rzeczywiście budżet marny, to i efekty takie jak widać. Szkoda, że tak to zjebali.Medard pisze: ↑09-11-2020, 13:16Ja zrezygnowałem po 2 sezonach, główna postać robi dziwne zwroty w swoim postępowaniu, aż zupełnie bezsensowne jak na swoje pochodzenie i rangę.
Poza tym jakość zdjęć, wykorzystana technika czy budżet daje przewagę Wikingom, chociaż tamten serial koło 4 sezonu też zrobił się słabszy ze względu na scenariusz i upadek, a potem brak Ragnara.
- Medard
Zerknąłem na Barbarzyńców, sam scenariusz się w miarę klei, niemieckie barbarzyńskie mordy też dają radę (chodzi o aktorów), ale nie jest to żadna rewelacja.
Bez wnikania w szczegóły trochę zbyt ubogo zrealizowany finał w postaci ostatecznego starcia z wrogiem, droga do tego, te różne fazy głównego bohatera trochę zbyt skomplikowana, ale się to czymie razem.
Bez wnikania w szczegóły trochę zbyt ubogo zrealizowany finał w postaci ostatecznego starcia z wrogiem, droga do tego, te różne fazy głównego bohatera trochę zbyt skomplikowana, ale się to czymie razem.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Maro
- weteran forumowych bitew
Niestety Barbarzyńcy totalne rozczarowanie rozczarowanie . Last Kingdom bardzo dobry.
- devastator77
-
- rasowy masterfulowicz
DZIEŃ TRZECI-miniserial 6 odc., niełatwy w odbiorze, z zajebistą atmosferą, bardzo dobrą grą aktorską (Jude Law, Naomie Harris, Emily Watson-brawa za przekleństwa, hehe). Pradawne bóstwa, hermetyczna społeczność, szaleństwo, świetna lokacja.... intryguje, obejrzałem z zaciekawieniem.
-
- zaczyna szaleć
Nawet spoko, choć mam wrażenie zmarnowanego potencjału. W szczególności w drugiej części tego mini serialu. Brak jakiejkolwiek logiki w działaniu głównej bohaterki aż razi po oczach. Niemniej całościowo na plus.szczylun pisze: ↑13-11-2020, 14:23DZIEŃ TRZECI-miniserial 6 odc., niełatwy w odbiorze, z zajebistą atmosferą, bardzo dobrą grą aktorską (Jude Law, Naomie Harris, Emily Watson-brawa za przekleństwa, hehe). Pradawne bóstwa, hermetyczna społeczność, szaleństwo, świetna lokacja.... intryguje, obejrzałem z zaciekawieniem.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

może w książce to się sprawdza ale w serialu jak dla mnie nie bardzo
najgorszy sezon a szkoda bo 2 był obiecujący że się rozkręci
a teraz nie wiem co ogladać, musze sie namyślić bo mam aż 4 typy

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- rasowy masterfulowicz
SERVANT- usa-od Apple TV+. 1 sezon-10 odc. (drugi ma wystrtować w I.2021) , odcinki krótkie ok.30 min., opierdoliłem w 2 dni. Praktycznie cała akcja dzieje się w chałupie, jest klimatycznie, niepokojąco, wielbiciele gotowania też znajdą coś dla siebie, ha. Czas trwania odcinków spowodował u mnie nieodpartą ochotę oglądania, co by obczaić jak to się skończy. W produkcję i reżyserię paluchy maczał M. Night Shyamalan- jak ktoś lubi jego twórczość, to się nie rozczaruje.
- Sgt. Barnes
Król, nowy serial Canal +, po dwóch odcinkach jestem na tak. Czyżby polski Peaky Blinders?
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- pr0metheus
10 minut wytrzymalem przed tv. "aktorstwo" szyca w udawaniu niemca skutecznie mnie zniechecilo.Sgt. Barnes pisze: ↑15-11-2020, 11:54Król, nowy serial Canal +, po dwóch odcinkach jestem na tak. Czyżby polski Peaky Blinders?
polskie seriale to grube nieporozumienie. jedyna produkcja ostatnich lat, ktorą da sie obejrzec bez zenady, to bylo "slepnac od swiatel".
niech to miejsce niebawem zniknie
- maciek z klanu
Już jedna polska produkcja ala peaky blinders była. Ja dziękuję, Polacy nie umieją.Sgt. Barnes pisze: ↑15-11-2020, 11:54Król, nowy serial Canal +, po dwóch odcinkach jestem na tak. Czyżby polski Peaky Blinders?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nagrobek
proste.pr0metheus pisze: ↑15-11-2020, 13:2210 minut wytrzymalem przed tv. "aktorstwo" szyca w udawaniu niemca skutecznie mnie zniechecilo.Sgt. Barnes pisze: ↑15-11-2020, 11:54Król, nowy serial Canal +, po dwóch odcinkach jestem na tak. Czyżby polski Peaky Blinders?
polskie seriale to grube nieporozumienie. jedyna produkcja ostatnich lat, ktorą da sie obejrzec bez zenady, to bylo "slepnac od swiatel".
- devastator77
Obejrzałem pierwszy odcinek tego "Króla" i jest średnio,żadna to rewelacja jak ją reklamują,ale też nie chujoza,show robi na razie Jakubik,zobaczymy co będzie dalej.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- maciek z klanu
Wataha jest zajebistanagrobek pisze: ↑16-11-2020, 11:30proste.pr0metheus pisze: ↑15-11-2020, 13:2210 minut wytrzymalem przed tv. "aktorstwo" szyca w udawaniu niemca skutecznie mnie zniechecilo.Sgt. Barnes pisze: ↑15-11-2020, 11:54Król, nowy serial Canal +, po dwóch odcinkach jestem na tak. Czyżby polski Peaky Blinders?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo