POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Re: POlitykowanie
Tak wiele pytań przychodzi mi do głowy. Czy prezerwatywy do seksu analnego to środek antykoncepcyjny? Czy zaświadczenie lekarskie o bezpłodności pozwoli obejść klauzulę sumienia? Czy Kościół planuje wejście na rynek farmaceutycznych sieciówek?
Kerosene keeps me warm.
Wydawałoby się, że zakaz aborcji powinien spowodować powszechną dostepność środków antykoncepcyjnych. Ale nie, żyjemy w Polsce, więc ma być bez sensu.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
super.Drone pisze: ↑04-11-2020, 16:12Macie swój PiS, skurwiałe Ordo Iuris i tym podobnych. Ale dobrze, niech cisną, skończą szybciej na dnie szamba.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Kiedyś będę opowiadał wnukom, że żyłem w Polsce przełomu wieku XX i XXI. Będą prosić, dziadek opowiedz jeszcze raz jak przemycaliście z Czech prezerwatywy przez zieloną granicę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Oni chcą tylko obniżać podatki!Drone pisze: ↑04-11-2020, 16:12Macie swój PiS, skurwiałe Ordo Iuris i tym podobnych. Ale dobrze, niech cisną, skończą szybciej na dnie szamba.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1

Oczekujesz od katoli jakiejkolwiek logiki i rozumu? xDDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- postuje jak opętany!
Źródło tego newsa nakazuje raczej ostrożność w komentowaniu. Jeśli ktoś przeczytał http://orka.sejm.gov.pl/opinie9.nsf/naz ... /238_u.pdf to niech da znać czy faktycznie jest tam zapis uniemożliwiający sprzedaż prezerwatyw. Nie wydaje mi się aby to mogło być prawdą.
- trup
Skoro jest klauzulą sumienia przy sprzedaży "Dzień po" ? To czemu nie condomów?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
- postuje jak opętany!
Dlatego chcę poznać podstawę prawną, która pozwoli farmaceucie odmówić sprzedaży prezerwatyw.
-
- postuje jak opętany!
Naczelna Rada Aptekarska mówi co innego https://warszawa.naszemiasto.pl/farmace ... 14-7982405
- WaszJudasz
Nie widzę takowej w tym projekcie, chyba jednak fejknius.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
Bajeczka, ale już pewnie powstały hasła na kolejną demonstrację.zodiac pisze: ↑04-11-2020, 18:22Naczelna Rada Aptekarska mówi co innego https://warszawa.naszemiasto.pl/farmace ... 14-7982405

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
Całe szczęście - ale dobrze, że ktoś patrzy władzy na ręce. Sam fakt, że potraktowano to poważnie, świadczy o tym, że są do tego zdolni, zwłaszcza, że są naciski oddolne na zaostrzenie kursu. Oszalali katole z Ordo Iuris zwietrzyli swoją szansę na przepchnięcie najbardziej idiotycznych zakazów.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Nerwowy
Uff, czyli chodzi tylko o to żeby narkomani szybciej wyzdychali na AIDS 

- Hatefire
Gratuluję PiSowi. Nie spodziewałem się że można mnie zmusić do stanięcia w taktycznym sojuszu na jednej barykadzie z forumowymi neoliberałami 

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Drone
Kol. Hatefire, uważam, że nie ma się z czego tłumaczyć. Należy patrzeć na skuteczność metod. Jeżeli np. bolszewicka sprawdzi się do sprawnego konfiskowania majątków kościelnych, to należy z niej skorzystać. Ogrom win, wypaczeń, wynaturzeń i przestępstw kościelnych skłania do użycia najskuteczniejszych środków. Postulowałbym wprowadzenie także funkcji urzędowego kuratora w okresie przejściowym (tj. laicyzacji państwa po wypowiedzeniu konkordatu), który sprawowałby pieczę nad lokalną parafią oraz nad katolickimi rodzinami, w których istnieje podejrzenie występowania patologicznych dewocji. Kurator miałby prawo odbierać dzieci takim rodzinom, gdyby nie rokowały nadziei na poprawę.Hatefire pisze: ↑04-11-2020, 09:54Kolego tak się składa, że swoje nieruchomości nabyłem drogą zakupu już w XXI wieku, za swoje zarobione pieniądze. Nie jestem fanem genealogii, historię swojej rodziny z grubsza znam tak od początków XX wieku. Niestety żaden ze mnie Potocki czy inny Czarrtoryski, raczej drobnomieszczaństwo, więc pudło. Swoją droga lubujesz się w takich insynuacjach. Już kiedyś sugerowałeś, że moi antenaci łamali kości żołnierzom wyklętym, w ubeckich katowniach.Pacjent pisze: ↑04-11-2020, 09:35Przede wszystkim KK posiada ten majątek legalnie. Nikomu go nie ukradł. Po drugie zacznij od siebie i sprawdź czy posiadane przez Ciebie nieruchomości nie dostały się w ręce Twoich przodków w wyniku wywłaszczenia czy innej formy kradzieży (oczywiście bez urazy!), a jeśli tak to wiesz co z tym zrobić. Po trzecie jest to jawne wzywanie do kradzieży w komunistycznym stylu, ale takie masz podłe poglądy. Trudno. Po czwarte chłopi pańszczyźniani bardzo chcieli pracować w majątkach kościelnych, bo panowały tam najlepsze warunki, a np. zakonnicy tworzyli swoje siedziby od podstaw i obok ziemi rolnej powstawały szpitale i opieka zdrowotna też była na dobrym poziomie.
Tak tworzyli od podstaw na podstawie ziemi przyznanej przez państwo i sporych sumach w akcie fundacyjnym. Krótko mówiąc uwłaszczyli się na państwowym, czysty socjalizm, fuuuj.
- Nerwowy
Tak. W ogóle z perspektywy czasu widać dopiero jaką krecią robotę zrobili wszyscy "fajni" księża. Poprzez swoje wypowiedzi i felietony w "liberalnych" mediach utrzymywali wrażenie, że w polskim kk ma miejsce jakaś dyskusja o jego przyszłości i o tym jaki kierunek powinien przyjąć w odpowiedzi na przemiany społeczne współczesnego świata. Obecnie widać jednak, że żadnej dyskusji nie ma i nie będzie, bo układ sił jest na dobre ustalony a to, że polski kościół ma twarz Rydzyka i Głodzia to jedynie skutek tego kto tak naprawdę ma w nim władzę i liczniejszą rzeszę wyznawców.Drone pisze: ↑03-11-2020, 22:31Zdałem sobie sprawę, że przesiąknięcie szkodliwymi wpływami Kościoła jest w Polsce tak duże, że nawet w mediach niechętnych obozowi władzy jak TVN, ciągle pojawiają się jakieś pytania skierowane do osób duchownych, prowadzi się wywiady a to z biskupem X, a to z siostrą Klementyną czy inną półświętą i oczekuje od nich pilnej odpowiedzi, zajęcia stanowiska czy wyrażenia opinii.
Pytanie na ile ci wszyscy "zdrajcy" i "renegaci" śmiący w jakikolwiek sposób krytykować główny nurt i poczynania episkopatu to zwykli pożyteczni idioci a na ile działali w porozumieniu z górą a ze swojej postawy uczynili sposób na osiągnięcie dodatkowych korzyści i swoisty sposób na życie pozostając jednak cały czas w strukturach kk. Zresztą przecież nawet najwięksi ekstremiści w przypadku naprawdę ciężkich "nadużyć" w pierwszej kolejności wykazywali się lojalnością wobec organizacji co do której nie mogli na tym etapie już mieć wątpliwości co do jej przestępczego charakteru zamiast iść z tymi kwitami prosto do prokuratury.
- Medard
Medard pisze: ↑04-11-2020, 10:58W stanach wahających się, gdzie jeszcze liczą głosy rośnie przewaga trampka.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-11-2020, 10:43Kurde stary skąd masz info szybciej niż Associated Press, weź mi to sprzedaj, bo póki co jest wciąż 49.9 do 48.5 a mam wrażenie, że wszyscy mówią że Trump wygrywa.
Walka będzie chyba do końca, już komentatorzy nie są tak pewni wygranej bindka, jak kilka dni temu.
Korespondencyjnie głosowali demokraci, bo się boją wyjść z domu, a w lokalach bardziej republikanie.
Tymczasem Biden wygrywa w Wisconsin, rośnie przewaga nad Trumpem, chociaż Donald będzie chciał przeliczyć głosy od nowa w tym stanie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Drone
Otóż to. Dlatego od razu trzeba odsuwać na bok wszelkie głosy ocieplające wizerunek Kościoła typu "jest przecież tylu dobrych księży", "nie wszyscy księża są tacy", "pojechałbyś na prowincję i zobaczył, na czym polega prawdziwe kapłaństwo", "są jeszcze księża, którzy służą ludziom". To wszystko koniec końców jedna wielka lipa, a ci wszyscy dobrzy księża i tak działają - jak zauważyłeś - pod ścisłe dyktando Kurii. Nawet taki Boniecki, taki postępowy i zacny, jak przyszło co do czego, to ściśle realizuje wytyczne i siedzi cicho. Jeżeli ktoś z nich chce jeszcze ocalić resztki duszy, którą już i tak stracił, musi porzucić sutannę. Równie szkodliwe są postaci w typie Hołowni, którzy znów koniec końców będą ramię w ramię z Kościołem wcielać katechizm w uchwały, kodeksy prawne i inne dokumenty.Nerwowy pisze: ↑04-11-2020, 20:25Tak. W ogóle z perspektywy czasu widać dopiero jaką krecią robotę zrobili wszyscy "fajni" księża. Poprzez swoje wypowiedzi i felietony w "liberalnych" mediach utrzymywali wrażenie, że w polskim kk ma miejsce jakaś dyskusja o jego przyszłości i o tym jaki kierunek powinien przyjąć w odpowiedzi na przemiany społeczne współczesnego świata. Obecnie widać jednak, że żadnej dyskusji nie ma i nie będzie, bo układ sił jest na dobre ustalony a to, że polski kościół ma twarz Rydzyka i Głodzia to jedynie skutek tego kto tak naprawdę ma w nim władzę i liczniejszą rzeszę wyznawców.Drone pisze: ↑03-11-2020, 22:31Zdałem sobie sprawę, że przesiąknięcie szkodliwymi wpływami Kościoła jest w Polsce tak duże, że nawet w mediach niechętnych obozowi władzy jak TVN, ciągle pojawiają się jakieś pytania skierowane do osób duchownych, prowadzi się wywiady a to z biskupem X, a to z siostrą Klementyną czy inną półświętą i oczekuje od nich pilnej odpowiedzi, zajęcia stanowiska czy wyrażenia opinii.
Pytanie na ile ci wszyscy "zdrajcy" i "renegaci" śmiący w jakikolwiek sposób krytykować główny nurt i poczynania episkopatu to zwykli pożyteczni idioci a na ile działali w porozumieniu z górą a ze swojej postawy uczynili sposób na osiągnięcie dodatkowych korzyści i swoisty sposób na życie pozostając jednak cały czas w strukturach kk. Zresztą przecież nawet najwięksi ekstremiści w przypadku naprawdę ciężkich "nadużyć" w pierwszej kolejności wykazywali się lojalnością wobec organizacji co do której nie mogli na tym etapie już mieć wątpliwości co do jej przestępczego charakteru zamiast iść z tymi kwitami prosto do prokuratury.
Co do pytania o tych "renegatów", to sam się nad tym zastanawiałem wiele razy. Mam nawet kolegę z klasy w liceum, który został księdzem. Początkowo uważałem, że mu to dobrze zrobiło, bo za czasów licealnych i studenckich ten jego agresywny katolicyzm był nie do zniesienia. Jako ksiądz stał się dużo bardziej wyrozumiały i łagodny, z dystansikiem do ludzkich słabości - tak przynajmniej mi się wydawało. Teraz jednak zasłona spadła i jak trzeba było zewrzeć szeregi, to znów pokazuje ostre zębiska, wypisuje bzdury po internetach i błogosławi partyzantkę Macierewicza. Także to wszystko jest nieszczere - u jednych pewnie to świadoma gra, u innych nieświadome dopasowywanie się do okoliczności i towarzystwa.
-
- postuje jak opętany!
Transfogarska piękna sprawa. Zwłaszcza motocyklem. Tylko budujących ją wojaków szkoda.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.